ono je bio faul na Spahiću , prije svega.eyesburn wrote:
kad iznova i iznova pogledaš cijelu akciju, odnosno situaciju koja je dovela do penala, prosto tuga, a i bijes da te uhvati. iz nikakve šanse za gol nasri navuče penal. lopta se mogla davno prije šesneaesterca očistiti, na ovaj ili onaj način.
BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#3726 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
- necu
#3727 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
U baražu će se vidjeti inat bosanski. 
- quasar
#3728 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
kako nije? To je upravo u interesu vlasnika klubova. Skratice se kvalifikacije jer ce biti manje utakmica tokom sezone. Jos nisu definisali sve, ali ce vjerovatno biti manje grupe od vjerovatno 4 ekipe i bice svega 6 utakmica za odigrati tokom ciklusa kvalifikacija. Vjerovatno 13 grupa. Pobjednici idu na EP.sinuhe wrote:Evo za Platinija se prosiruje EP na 24 ekipe. Velikima to nije od nikakve koristi, a vlasnicima klubova jos manje.
Kazem, nij jos skroz razradjeno, ali je sigurno (Platini izjavio nedavno) da ce zbog zanovjetanja menadzera, prvenstveno iz Engleske, ali i ostalih, ici da skrate ciklus ekvalifikacija i da ce biti samo 6 godisnjih termina za reprezentaciju.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#3729 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Ama bolan ne preuvelicavamo:respo wrote:nisam rekao da im ne silje
al isto tako i mi preuvelicavamo stvari
ko je sinoc kriv spahic ili uefa i sudije?
za mene spahic pa nek prica ko sta hoce
isto tako i nama silje kad dodje bjelorusija ili sta ja znam island i tako te ekipe
pogledaj sta smo bili tada kad su siljili spancima sta smo sada
jbg ne dobija se postovanje preko noci
nesto se mora i zaraditi
Protiv Spanije sudija produzi utakmicu onoliko koliko treba Spancima da daju gol.
U proslim kvalifikacijama prvo nam sjebu Salihovica sa 5 utakmica radi crvenog kao da je samog Platinija puko stocem a onda nas sudija masakrira u prvoj utakmici baraza sa zutim kartonima protiv Portugala.
Sinoc prvo dade Spahicu karton za promaju koju je napravio ok francuskog igraca, pa ne dade karton za krvnicki prekrsaj nad Mujdzom, pa ne zaustavi utakmicu kad je napravljen prekrsaj nad Rahimicem i odmah u istoj akciji za slican start zveknu karton nasem igracu, nakon toga ne svira prekrsaj nad Spahicem ali zato dosudi penal za koji postoje svi dokazi da nije bio.
Samo dio repertoara u susretima malih i velikih.
- Dupli_skalp
#3730 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
nebitno šta je bilo, ali igrač tolikog iskustva i kvaliteta je morao ono riješiti, kao što je dosad milion puta i gore situacije rješevao,a ne onako iz nikakve šanse da izbore penal.anthraxQ wrote:ono je bio faul na Spahiću , prije svega.eyesburn wrote:
kad iznova i iznova pogledaš cijelu akciju, odnosno situaciju koja je dovela do penala, prosto tuga, a i bijes da te uhvati. iz nikakve šanse za gol nasri navuče penal. lopta se mogla davno prije šesneaesterca očistiti, na ovaj ili onaj način.
kako je ono samo glupa situacija bila, pa to je prosto nevjerovatno. mislim da francuzi nikad lakši penal nisu izborili.
Last edited by Dupli_skalp on 13/10/2011 00:33, edited 1 time in total.
- respo
#3731 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
pa evo gledaj ti sire jbm ga ja
gdje je spanija bila prije a gdje je ta ista juga bila?
kako rekose za tu istu jugu svjetski prvak medju malim repkama
al sa velikima nisu znali nisu imali srece i to je to mada smo i onda imali postovanje
italija 90 ko nam bi kriv sto nas nijemci dobise 4-1?
francuzi domacini i prvaci nista cudno
tu su uvijek negdje to im je samo bio + da osvoje
sto spanci nisu osvojili na svom terenu nego uze italija
sta bi nedavno sa amerima pa u finalu izgbise od brazila jel tako bi a do neki dan nisu znali sta je fudbal
sta bi sa nigerijom do neki dan i nju postovali i sve i sad pade za usi
nema rezultata nema postovanja i to je to
pokazi igrom i bit ces postovan kao mi sinoc pa nam pola europe cestita sto smo ih razmontirali prvo poluvrijeme
al sa velikima nisu znali nisu imali srece i to je to mada smo i onda imali postovanje
sta bi nedavno sa amerima pa u finalu izgbise od brazila jel tako bi a do neki dan nisu znali sta je fudbal
pokazi igrom i bit ces postovan kao mi sinoc pa nam pola europe cestita sto smo ih razmontirali prvo poluvrijeme
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
- denimb
#3733 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
dzemmo wrote:ne pise ko je pisao, al zna previse za jednog engleza![]()
http://www.guardian.co.uk/football/blog ... NTCMP=SRCH
Odlican tekst
- haubica_i_to_teshka
#3734 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Sve si sam odgovorio ali ne vidish ....respo wrote:pa evo gledaj ti sire jbm ga ja
shto nikad nismo osvojili nishta....?
shto holandija nije bila svjetski prvak?
shta se deshava sa nigerijskim, alzirskim, inim ..vrhunskim fudbalerima ?
shto male drzave ne mogu da odrze kontinuitet ...
kad su ameri igrali u finalu ?
- quasar
#3735 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
jest sve to tako, ali NAZALOST.respo wrote:pa evo gledaj ti sire jbm ga ja
Ubi to fudbal. Suplje su im price da ce tehologija ubiti duh fudbala. Hoce ako je taj duh stimanje spiska ucesnika i pobjednika. Da se razumijemo, nije samo BiH. U svakim kvalifikacijama, na svakom prvenstvu bude neka reprezentacija pokradena. Pa nije to duh fudbala, Na tom nivou to su ozbiljne stvari. Ljudi uloze karijere u nesto, i psoteno do toga dodju i onda se njihova sudbina stavi u ruke grijesnog covjeka sa pistaljkom.
Sve se moze kad se hoce. Za pocetak bi mogli uvesti video kod penala i sumnjivih golova, a poslije lagano i za ofsajde ali sa drugacijim pristupom.
- respo
#3736 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
ne vidis tihaubica_i_to_teshka wrote:Sve si sam odgovorio ali ne vidish ....respo wrote:pa evo gledaj ti sire jbm ga ja
shto nikad nismo osvojili nishta....?
shto holandija nije bila svjetski prvak?
shta se deshava sa nigerijskim, alzirskim, inim ..vrhunskim fudbalerima ?
shto male drzave ne mogu da odrze kontinuitet ...
kad su ameri igrali u finalu ?
evo ameri igrase finale con kupa nedavno
sto male drzave ne mogu da odrze kontinuitet zato jer mi imamo 10000 fudbalera i jednom u 10 godina se rodi dzeko misimovic i kompanija a njemacka ima 4 miliona fudbalera a ovakvih se rodi skoro svake godine
cista matematika vise ljudi veca mogucnost
sta se desava s afrikancima to pitaj njih i njihove saveze bljesne repka koja ima talenta i to je to ne ulaze se
sto holandija nije bila prvak nije jer je nije pratila sreca a bila je 88-e prvak europe
sta bi sa danskom u svedskoj? dosli s plaze i osvojise titulu
sto nikad nismo nista osvojili do neki dan igro fudbaler koji se trebao prodati i uzeti tal za to a ne onaj koji je najbolji
sto ne igra ibra za nas?
i sto ne igraju mnogi od ovih bosanaca za nas?
od nekih trazene pare neki na nacionalnoj osnovi nece nikako a neki zbog reputacije repke
- respo
#3737 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
nazalost jestequasar wrote:jest sve to tako, ali NAZALOST.respo wrote:pa evo gledaj ti sire jbm ga ja
Ubi to fudbal. Suplje su im price da ce tehologija ubiti duh fudbala. Hoce ako je taj duh stimanje spiska ucesnika i pobjednika. Da se razumijemo, nije samo BiH. U svakim kvalifikacijama, na svakom prvenstvu bude neka reprezentacija pokradena. Pa nije to duh fudbala, Na tom nivou to su ozbiljne stvari. Ljudi uloze karijere u nesto, i psoteno do toga dodju i onda se njihova sudbina stavi u ruke grijesnog covjeka sa pistaljkom.
Sve se moze kad se hoce. Za pocetak bi mogli uvesti video kod penala i sumnjivih golova, a poslije lagano i za ofsajde ali sa drugacijim pristupom.
ubi fudbal al sta ces
mogllo bi se uvesti to al ne bi volio da bude kao u americkom fudbalu baci onu zutu maramicu i onda on ode tamo gleda jeli sta je
nek tu funkciju preuzme 4-i sudija gdje su sudije iza gola jos po dvojica po meni dobra odluka sve se moze
sto se ne uvodi ne znam moze biti i namjestanje a moze biti i ostavljanja cari fudbala a ne da bude skoro robotizovana
jbg budu pokradeni nekad i veliki al sta ces
i mi da se dokazemo vjerujem da se ne bi bunili kad bi siljili u korist nas
- haubica_i_to_teshka
#3738 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
@ respo, ne vrijedi dalje (samo pogledaj sastav francuske reprezentacije i vidi zashto male ne mogu odrzati kontinuitet)....
samo da kvotiram shto si sam napisao:
pozz
samo da kvotiram shto si sam napisao:
pozz
- carlos acosta
- Location: mozda je vrijeme da si priznas da na svijetu nema niceg osim sna
#3739 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
a daj ba, sad faul na spahicu, pa dokle ovo sezeanthraxQ wrote:ono je bio faul na Spahiću , prije svega.eyesburn wrote:
svi smo razocarani, svi jebemo majku sudiji, al ono malo realnosti nije na odmet
spahic je postupio kao da je u kategoriji kateda, pa ga povuklo da sjebe nasrija, faul je bio, o tome nema price, samo nije bio u 16 metara, al pricati da nije bio faul spahica, nego faul nad spahicem je besmisleno i moram priznati glupo
- jeza u ledja
#3740 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Misljim jebe se meni ja sam gledo ne navijam ni za kog...Korisničkoime wrote:![]()
....a što je Rosljeti govno Boze draglji talijanske sudije mafija je to djete drago....
![]()
Velimir Zaljec
- denimb
#3741 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Zavrtanje noge Spahica mislim ipak da je bio refleksan potez, ono sto mene malo muci je to sto ga nije oborio ranije ako vec htio da napravi faul, nije ga morao pustiti da se ugura u 16 metara.carlos acosta wrote:a daj ba, sad faul na spahicu, pa dokle ovo sezeanthraxQ wrote:ono je bio faul na Spahiću , prije svega.eyesburn wrote:
svi smo razocarani, svi jebemo majku sudiji, al ono malo realnosti nije na odmet
spahic je postupio kao da je u kategoriji kateda, pa ga povuklo da sjebe nasrija, faul je bio, o tome nema price, samo nije bio u 16 metara, al pricati da nije bio faul spahica, nego faul nad spahicem je besmisleno i moram priznati glupo
Ali sve su to sekunde odsutnosti, i jbg...
- respo
#3742 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
nije se mislilo da je juga mala nego zbog igre sa malim repkama
uvijek su se njemci englezi i ostali velikani mucili sa kojekakvim kuharima konobarima samo ih je juga rastavljala na proste faktore a kad treba igrati sa velikanima e tu nesto ne stima
sad jeli to bio strah neki jeli bila nesreca ne znam
niko ne kaze da nije bilo i tada prevage za velike kao i danas al jednostano kad pokazes da si bolji nemogu ti nista
a s tim stjeces to postovanje koje kasnije tebi ide u prilog u utakmicama
uzmi hrvate npr jos uvijek zive na slavi treceg mjesta al isto tako vidimo da bez rezultata i oni padaju
uzmi crnogorce
juce nastali i sa zadnjeg mjesta dodjose u 2 ili 3 sesir (ispravite me ako grijesim i odgovorite tacno) od engleza nisu izgubili i kako ih gledaju?
kao da igraju 200 godina fudbal i to ruku pod ruku sa velikom petorkom
jbg samo je na nama da se dokazemo i to je sva prica
al nama je sve zavjera masoni cia uefa
uvijek su se njemci englezi i ostali velikani mucili sa kojekakvim kuharima konobarima samo ih je juga rastavljala na proste faktore a kad treba igrati sa velikanima e tu nesto ne stima
niko ne kaze da nije bilo i tada prevage za velike kao i danas al jednostano kad pokazes da si bolji nemogu ti nista
uzmi hrvate npr jos uvijek zive na slavi treceg mjesta al isto tako vidimo da bez rezultata i oni padaju
uzmi crnogorce
juce nastali i sa zadnjeg mjesta dodjose u 2 ili 3 sesir (ispravite me ako grijesim i odgovorite tacno) od engleza nisu izgubili i kako ih gledaju?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#3743 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Ovi "faulovi" sto je svirao za njih su tragicni,smijesni,mucni....
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#3744 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
dobro, ti našao mene citirati baš. zanimljivo.carlos acosta wrote:a daj ba, sad faul na spahicu, pa dokle ovo sezeanthraxQ wrote:ono je bio faul na Spahiću , prije svega.eyesburn wrote:
Gdje sam ja tvrdio da ono nije faul što je Spahić uradio? Napisao sam da je faul nad Spahićem, prije svega. Znači prije one situacije na crti. Bolje čitaj malo.
ono JEST bio faul. prvo je bio faul na Spahiću, pa onda faul Spahića na Nasriju. Sudija je komotno mogao dosuditi i suprotan faul ili slobodan udarac.
!ebem ga ja, svima je kontraverzan taj penal, pa i Štimac maloprije o tome priča, ma svako ko vrijedi išta u fudbalu, ali samo tebi eto nije jasno.
pogledaj dobro dio kada Spahić umalo dolazi do lopte... faul u napadu Nasrija.
- denimb
#3745 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Jbt nafaka cak ga je mogao pustiti i da prođe, s druge strane je nas igrac vec trcao na Nasrija 
- respo
#3746 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
nije uopste faul nad spahicem
medjusobno guranje i spletom okolnosti lopta prosla u 16 i desilo se sto se desilo
spahic napravio glupost umjesto da je pustio jer ne vjerujem da bi imao sansu za go
sad ako cemo mak na konac mogao je svirati i za nasrija faul kad je ovaj probacio loptu pa ga spahic zagradio isto ti dodje
al bilo proslo i idemo dalje
dokazemo da znamo u barazu i to je to
medjusobno guranje i spletom okolnosti lopta prosla u 16 i desilo se sto se desilo
spahic napravio glupost umjesto da je pustio jer ne vjerujem da bi imao sansu za go
sad ako cemo mak na konac mogao je svirati i za nasrija faul kad je ovaj probacio loptu pa ga spahic zagradio isto ti dodje
-
todd_smith
#3747 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
uozbiljite se, ono je bila amaterska greska
faul jeste bio, penal nije
kako god bilo, moras skontati malo...KOJI JE KURAC ON IMAO ONAKO NOGU IZBACITI ??
sta, da mu onako loptu uzme? nema logicnog razloga za ono
ali jbga kapiten je covjek, volim ga, vole ga, bori se i sve to, ali inace kao i ono sinoc...previse zutih zna zaredati zbog jebenih gluposti
dobro sinoc je onaj baletan preko njega presao i nije zasluzio zuti, ali kako je penal/faul predao nad Nasrijem...ccc, odmah je mogao zagraditi se i nabiti je van, ali ne on hoce da se igra seve sa jebenim Nasrijem...
faul jeste bio, penal nije
kako god bilo, moras skontati malo...KOJI JE KURAC ON IMAO ONAKO NOGU IZBACITI ??
sta, da mu onako loptu uzme? nema logicnog razloga za ono
ali jbga kapiten je covjek, volim ga, vole ga, bori se i sve to, ali inace kao i ono sinoc...previse zutih zna zaredati zbog jebenih gluposti
dobro sinoc je onaj baletan preko njega presao i nije zasluzio zuti, ali kako je penal/faul predao nad Nasrijem...ccc, odmah je mogao zagraditi se i nabiti je van, ali ne on hoce da se igra seve sa jebenim Nasrijem...
-
a.dis
#3748 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Jonathan Wilson. Čovjek inače prati istočnoevropski fudbal. Čitao sam čak i neke njegove tekstove kad je Sarajevo igralo kvalifikacije lige prvaka. Pratio nas je i kad je Ćiro bio selektor. Sjajne tekstove ima.denimb wrote:dzemmo wrote:ne pise ko je pisao, al zna previse za jednog engleza![]()
http://www.guardian.co.uk/football/blog ... NTCMP=SRCH
Odlican tekst
- anthraxQ
#3749 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
respo wrote:nije uopste faul nad spahicem
hajde da je i tako... ali od svega, najmanje je penal. jer to guranje što ti kažeš bi svirao nama kao kontra faul, ali njima će pustiti dalje.
ali prošlo je sve... idemo dalje. jbg.
- haubica_i_to_teshka
#3750 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
ovaj post za crnogorce sacuvacemorespo wrote:nije se mislilo da je juga mala nego zbog igre sa malim repkama
uzmi crnogorce
![]()
lako se male motivisati protiv velikih, al’ haj’d obratno motivishi “shreka” da igra protiv “nekog” i “negdje"
ne grijeshi dushu