Ovo je ipak gol u 93.minuti i to za rezultat 0:4.Zokipfc wrote:Gledajuci zadnji gol covjek bi rekao da je CG - Ukrajina namjestena utakmica..
Kvalifikacije za SP 2014
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Arteta
#3726 Re: Kvalifikacije za SP 2014
-
Djubre_
#3727 Re: Kvalifikacije za SP 2014
http://www.avaz.ba/sport/fudbal/bez-hrv ... j-marakani
Bez hrvata na marakani... jebo ti ovo..
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
- perfect_guy
#3728 Re: Kvalifikacije za SP 2014
davno su to dogovorili. A i bolje, svi znamo kakvo bi sranje nastaloandr0id wrote:http://www.avaz.ba/sport/fudbal/bez-hrv ... j-marakani
-
matematicar_teski
#3729 Re: Kvalifikacije za SP 2014
krivo mi sto nema navijaca na marakani :/
volio bi da mogu obe ekipe ispasti
ovako nek izgube srbi
volio bi da mogu obe ekipe ispasti
ovako nek izgube srbi
- insaneinthebrain
#3730 Re: Kvalifikacije za SP 2014
a sto bi ti volio hrvate na marakani. da se malo pokolju pa da bude ko kad smo mi isli na megdanandr0id wrote:http://www.avaz.ba/sport/fudbal/bez-hrv ... j-marakani
-
Djubre_
#3731 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Da, bas tako. Kada sam ja mogao otici, zasto ne i oni?insaneinthebrain wrote:a sto bi ti volio hrvate na marakani. da se malo pokolju pa da bude ko kad smo mi isli na megdanandr0id wrote:http://www.avaz.ba/sport/fudbal/bez-hrv ... j-marakani
Treba pustiti 60.000 srba da urla. A ni jednog gosta?
Takve treba izbaciti iz natjecanja.
- It_is_a_Leclerc
#3732 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Saveze koji imaju takvu "publiku" koja je životinjski nastrojena i hoće krvi, klanja i nasilja na stadionima, treba preventivno udaljiti iz svih takmičenja. Bog te neće, kako da sutra jedan navijač, lupam, Francuske dođe u Hrvatsku, kad vidi da su ti navijači Hrvatske preventivno banovani sa Marakane. Isto vrijedi i obrnuto.
Kao i u prvoj utakmici, ne navijam ni za jednu ekipu. Smatram da navijače obe ekipe gaje izuzetno neprijateljske osjećaje prema meni, mom narodu i mojoj reprezentacije, i ne pada mi na pamet da se solidarišem i sa jednom.
Međutim, mislim da će utakmica završiti 0-0.
Kao i u prvoj utakmici, ne navijam ni za jednu ekipu. Smatram da navijače obe ekipe gaje izuzetno neprijateljske osjećaje prema meni, mom narodu i mojoj reprezentacije, i ne pada mi na pamet da se solidarišem i sa jednom.
Međutim, mislim da će utakmica završiti 0-0.
-
mistek
#3733 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Hajd' ne kvarite temu tom pričom, jer je bilo i tema i priče o ovome, pa vazda isto završi
Naredne sedmice će biti poznato koja reprezentacija će u međukontinentalni baraž iz Azije. Dvomeč igraju Jordan i Uzbekistan. Uzbekistan bi to trebao lahko da riješi i dođe na korak do SP. Oni će na čevrtoplasiranu ekipu iz Sjeverne Amerike, a po mojoj procjeni, tu će na kraju biti ili Honduras ili Kostarika. Svejedno, sumnjam da će Uzbekistan moći dalje, iako se iskreno nadam. Pored toga, na SP bi s ovog kontinenta trebali SAD i Meksiko.
Tradicionalno, ekipe iz Azije i Sjeverne Amerike čine jednu jakosnu skupinu na prvenstvu. Dakle, ova bi vjerovatno trebala da izgleda: Iran, Južna Koreja, Japan, Australija, SAD, Meksiko, Honduras, Kostarika, te pobjednik baraža Novi Zeland-peti iz Južne Amerike, gdje Novom Zelandu ne dajem neke šanse vala.
Afrikanci će tek završiti sa grupama, a onda ide 5 utakmica baraža za plasman. U baražu su sigurno Obala Slonovače, Egipat i Alžir, vrlo blizu su Etiopija, Tunis, Gana, Kongo, Nigerija, Kamerun i Senegal. Svim ovim koji još nisu 100% sigurni remi je dovoljan za prolazak dalje (većina na svom terenu).
Kod Južnoamerikanaca, Argentini treba bod iz 3 utakmice, dakle sigurni su. Kolumbija bi isto trebala da baš očajava do kraja da ne ode. Ekvador i Čile imaju 5 poena prednosti u odnosu na ostale, i sumnjam da će zasrati. S obzirom da 5. ekipa igra protiv Novog Zelanda, što je prilično lagan zadatak, onda Urugvaj/Venecuela/Peru još uvijek ganjaju plasman. Iako trenutno peti, Urugvaj ima najteži raspored, a vjerovatno će sve biti poznato za 10 dana, nakon utakmica Peru-Urugvaj i Venecuela-Peru.
Kod nas bi SP mogli osigurati (realno) u narednoj sedmici Belgijanci (ako dobiju Škote, a Hrvati izgube u Beogradu), Italija (trebaju joj 4 boda iz domaćih tekmi sa Bugarima i Česima), Holanđani (pobjedama nad Estonijom i Andorom), BiH (pobjedama nad Slovačkom).
Zanimljivo će biti i na tekmama Irska-Švedska (za baraž), Poljska-Crna Gora (ko izgubi, realno otpada), Slovenija-Albanija (Albancima potrebna pobjeda za kakvu takvu nadu za baraž), Rumunija-Mađarska (kome opanci, kome obojci, a Rumunima bod podosta).
Naredne sedmice će biti poznato koja reprezentacija će u međukontinentalni baraž iz Azije. Dvomeč igraju Jordan i Uzbekistan. Uzbekistan bi to trebao lahko da riješi i dođe na korak do SP. Oni će na čevrtoplasiranu ekipu iz Sjeverne Amerike, a po mojoj procjeni, tu će na kraju biti ili Honduras ili Kostarika. Svejedno, sumnjam da će Uzbekistan moći dalje, iako se iskreno nadam. Pored toga, na SP bi s ovog kontinenta trebali SAD i Meksiko.
Tradicionalno, ekipe iz Azije i Sjeverne Amerike čine jednu jakosnu skupinu na prvenstvu. Dakle, ova bi vjerovatno trebala da izgleda: Iran, Južna Koreja, Japan, Australija, SAD, Meksiko, Honduras, Kostarika, te pobjednik baraža Novi Zeland-peti iz Južne Amerike, gdje Novom Zelandu ne dajem neke šanse vala.
Afrikanci će tek završiti sa grupama, a onda ide 5 utakmica baraža za plasman. U baražu su sigurno Obala Slonovače, Egipat i Alžir, vrlo blizu su Etiopija, Tunis, Gana, Kongo, Nigerija, Kamerun i Senegal. Svim ovim koji još nisu 100% sigurni remi je dovoljan za prolazak dalje (većina na svom terenu).
Kod Južnoamerikanaca, Argentini treba bod iz 3 utakmice, dakle sigurni su. Kolumbija bi isto trebala da baš očajava do kraja da ne ode. Ekvador i Čile imaju 5 poena prednosti u odnosu na ostale, i sumnjam da će zasrati. S obzirom da 5. ekipa igra protiv Novog Zelanda, što je prilično lagan zadatak, onda Urugvaj/Venecuela/Peru još uvijek ganjaju plasman. Iako trenutno peti, Urugvaj ima najteži raspored, a vjerovatno će sve biti poznato za 10 dana, nakon utakmica Peru-Urugvaj i Venecuela-Peru.
Kod nas bi SP mogli osigurati (realno) u narednoj sedmici Belgijanci (ako dobiju Škote, a Hrvati izgube u Beogradu), Italija (trebaju joj 4 boda iz domaćih tekmi sa Bugarima i Česima), Holanđani (pobjedama nad Estonijom i Andorom), BiH (pobjedama nad Slovačkom).
Zanimljivo će biti i na tekmama Irska-Švedska (za baraž), Poljska-Crna Gora (ko izgubi, realno otpada), Slovenija-Albanija (Albancima potrebna pobjeda za kakvu takvu nadu za baraž), Rumunija-Mađarska (kome opanci, kome obojci, a Rumunima bod podosta).
- Idemedosumom
#3734 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Hrvati imaju tezak raspored do kraja koliko sam vidio. Gostuju srbima, onda im dolazi Belgija i na kraju idu u goste neugodnoj Škotskoj koja ih je mlatnula kuci. Ako se gleda stanje tabele u grupi A, hrvati mogu sve 3 utakmice izgubiti i opet ce ostat drugi, samo se moraju paziti, da ne budu najslabija 2. ekipa.
Bice zanimljivo pratit zbivanja u grupi F, Portugal-Rusija-izrael
-
PeppermintSA
#3735 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Hrvati su u dobroj situaciji jer su sve ostale reprezentacije osim njih i Belgije itekako podbacile. U najgorem slučaju će, osim ako se desi čudo, završiti drugi. Ja čisto sumnjam da će uzeti 6 bodova protiv Srbije i Belgije - ako uzmu 4 mogu pjevati, a nekako mislim da je najrealnije da uzmu 2.Idemedosumom wrote:Hrvati imaju tezak raspored do kraja koliko sam vidio. Gostuju srbima, onda im dolazi Belgija i na kraju idu u goste neugodnoj Škotskoj koja ih je mlatnula kuci. Ako se gleda stanje tabele u grupi A, hrvati mogu sve 3 utakmice izgubiti i opet ce ostat drugi, samo se moraju paziti, da ne budu najslabija 2. ekipa.
Svakako će u baražu biti povlašteni i ne sumnjam da će se na kraju plasirati jer imaju iskusnu ekipu - sjetimo se prošlog baraža i Turske.
Pri tom, Makedonija će biti zanimljiva u nastavku kvalifikacija. Ljudi polako grade simpatičnu reprezentaciju, već im 3 ciklusa zaredom sreća okreće leđa: protiv Škotske u gostima su imali slovom i brojem 8 zicera, uključujući prečku i stativu a izvukli jedan bod. Na Maksimiru su isto pogodili prečku i imali još par finih prilika pa ispušili. Protiv Hrvata kući su poveli, igrali dobro i onda kiksali nakon kornera, da bi zatim primili gol sa centra i izgubili. Da ne spominjem prošle cikluse kad su fuljavali penale protiv Rusije i Irske, pogađali prečke i stative protiv Rusije i Armenije itd. Sad su polako složili finu ekipicu: ofanzivnu liniju im sačinjavaju Pandev, Tričkovski koji je fin igračić, Ibraimi koji je bio najbolji igrač Maribora i sad prešao u Seriju A, Trajkovski koji odlično igra u dresu viceprvaka Belgije i mali Babunski koji je isto fin igračić - igra za Barcelonu B i moguće da ga sljedeće sezone prekomanduju u prvi tim. Naravno, nije to neka moćna ekipa, ali sigurno može napasti to treće mjesto - već su dobili Srbiju u Skoplju.
Ne znam, meni su pravo simpatičan narod i volio bih da naprave neki fin rezultatić i uđu u 3. šešir, recimo.
- Idemedosumom
#3736 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Pa ako smatras da Hrvatska bez "ikakvih problema" moze kroz baraz onda im i nije tesko uopste. Ja ipak smatram da nijedna repka ne moze tvrditi kako ce s lahkocom kroz baraz, makar ih i estonija zapala.
Cak i da hrvati sve 3 preostale utakmice pobijede, ni to im ne garantuje prvo mjesto. Vidjecemo kako ce sa Srbijom igrat
Cak i da hrvati sve 3 preostale utakmice pobijede, ni to im ne garantuje prvo mjesto. Vidjecemo kako ce sa Srbijom igrat
-
insomnia99
#3737 Re: Kvalifikacije za SP 2014
zašto francuz ne bi došao u hrvatsku? kakve to ima veze sa srbima i hrvatima?It_is_a_Leclerc wrote:Saveze koji imaju takvu "publiku" koja je životinjski nastrojena i hoće krvi, klanja i nasilja na stadionima, treba preventivno udaljiti iz svih takmičenja. Bog te neće, kako da sutra jedan navijač, lupam, Francuske dođe u Hrvatsku, kad vidi da su ti navijači Hrvatske preventivno banovani sa Marakane. Isto vrijedi i obrnuto.
na maksimiru su sigurni svi gosti osim srba....
na marakani su sigurni svi gosti osim hrvata...i bošnjaka...i albanaca...
- antifascism
#3738 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Pa prije par godina su ubili francuza.insomnia99 wrote:zašto francuz ne bi došao u hrvatsku? kakve to ima veze sa srbima i hrvatima?It_is_a_Leclerc wrote:Saveze koji imaju takvu "publiku" koja je životinjski nastrojena i hoće krvi, klanja i nasilja na stadionima, treba preventivno udaljiti iz svih takmičenja. Bog te neće, kako da sutra jedan navijač, lupam, Francuske dođe u Hrvatsku, kad vidi da su ti navijači Hrvatske preventivno banovani sa Marakane. Isto vrijedi i obrnuto.
na maksimiru su sigurni svi gosti osim srba....
na marakani su sigurni svi gosti osim hrvata...i bošnjaka...i albanaca...
na marakani dobiju svi osim grka...i rusa...i ?
-
mistek
#3739 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ako sve 3 izgube, mogu Srbi dobiti sve 3 i biti drugiIdemedosumom wrote:Hrvati imaju tezak raspored do kraja koliko sam vidio. Gostuju srbima, onda im dolazi Belgija i na kraju idu u goste neugodnoj Škotskoj koja ih je mlatnula kuci. Ako se gleda stanje tabele u grupi A, hrvati mogu sve 3 utakmice izgubiti i opet ce ostat drugi, samo se moraju paziti, da ne budu najslabija 2. ekipa.
Po nekoj mojoj pretpostavci, u baražu bi se mogli naći: Hrvatska, Grčka, Francuska, Portugal - Švedska, Ukrajina, Bugarska, Rumunija.
- MOSALJOZE
#3740 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Baraž će biti jako tezak,ali ugodan za gledanje

-
PeppermintSA
#3741 Re: Kvalifikacije za SP 2014
MOSALJOZE wrote:Baraž će biti jako tezak,ali ugodan za gledanje
Mi se fino plasiramo i onda dolazi uživancija: mirne duše gledanje baraža dok nam susjede buše Rumuni
- Kemal Malovčić
#3742 Re: Kvalifikacije za SP 2014
da je i to doživjetiPeppermintSA wrote:MOSALJOZE wrote:Baraž će biti jako tezak,ali ugodan za gledanje
Mi se fino plasiramo i onda dolazi uživancija: mirne duše gledanje baraža dok nam susjede buše Rumuni
-
insomnia99
#3743 Re: Kvalifikacije za SP 2014
vidim kompleksi se ni ne pokušavaju sakriti
ajde tko prizna pola mu se prašta
- Jack Be Nimble
#3744 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Nije bilo ni Srba u Zagrebu, jeste da je malo glupo ali opet pametno sto se tice saveza. Jedna drzava sigurno bi bila izbacena, druga debelo kaznjena itd. Vidjeli sta se desavalo u rukometu i dogovorili se da nema gostovanja.andr0id wrote:
Da, bas tako. Kada sam ja mogao otici, zasto ne i oni?
Treba pustiti 60.000 srba da urla. A ni jednog gosta?
Takve treba izbaciti iz natjecanja.
- DoZeN
#3745 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Srbija ne moze dobiti Hrvate u BG,jer jednostavno nemaju tim
- noiserr
#3746 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Igrat ce nerjeseno ko da gledam.DoZeN wrote:Srbija ne moze dobiti Hrvate u BG,jer jednostavno nemaju tim
-
Rob_Atl
#3747 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ma sutra je X ko kuca, 0-0
- fantom slobode
#3748 Re: Kvalifikacije za SP 2014
ne znam mogu li se zakazivati termini prijateljskih utakmica u vrijeme baraza...da nam istocne komsije odigraju kakvu, da ne bude publika uskracena rezultata...ono mozda sa nekom od reprezentacija koja se isto nije plasirala u baraz...a zasluzili su po shvatanjima navijaca...
Vjerujem da ce Hrvatska i u Beogradu pobijediti. Treba im pobjeda. A Srbija ima los tim. Kad je mogla Belgija...Hrvati bi trebali moci isto. Inace je onda jasno sto je Belgija ispred u grupi. Nemaju se sta buniti i pricati o tome da su eto drugi, jer prokockase bodove protiv Skotske.
Vjerujem da ce Hrvatska i u Beogradu pobijediti. Treba im pobjeda. A Srbija ima los tim. Kad je mogla Belgija...Hrvati bi trebali moci isto. Inace je onda jasno sto je Belgija ispred u grupi. Nemaju se sta buniti i pricati o tome da su eto drugi, jer prokockase bodove protiv Skotske.
- JThomas
#3749 Re: Kvalifikacije za SP 2014
ma 0-0 zakucano. hrvatska jeste bolja, zato je kod kuće opušteno pobijedila, ovamo će biti ništa-ništa uz vrlo malo gledljivog fudbala.
Last edited by JThomas on 05/09/2013 20:01, edited 1 time in total.
- fantom slobode
#3750 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ocekujem da ce Hrvatska iskontrolisati citavu utakmicu, imaju veci kvalitet od Srbije, to je sigurno. Znaju oni to. E sad, ne vjerujem ni ja da ce biti zanimljivo, ali opet ponavljam vjerujem da ce Hrvatima ipak uspjeti uvaliti kakav gol. Srbija, jos nije dotle dosla da postigne koji. Meni se cini. Oni su se o svom jadu zabavili. Nista cudno, mentalitet je takav u reprezetaciji.