Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Arteta

#3726 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Arteta »

Zokipfc wrote:Gledajuci zadnji gol covjek bi rekao da je CG - Ukrajina namjestena utakmica..
Ovo je ipak gol u 93.minuti i to za rezultat 0:4.
Djubre_

#3727 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Djubre_ »

http://www.avaz.ba/sport/fudbal/bez-hrv ... j-marakani

Bez hrvata na marakani... jebo ti ovo..

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
perfect_guy

#3728 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by perfect_guy »

andr0id wrote:http://www.avaz.ba/sport/fudbal/bez-hrv ... j-marakani

davno su to dogovorili. A i bolje, svi znamo kakvo bi sranje nastalo
matematicar_teski

#3729 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by matematicar_teski »

krivo mi sto nema navijaca na marakani :/

volio bi da mogu obe ekipe ispasti :lol:

ovako nek izgube srbi :lol:
insaneinthebrain

#3730 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by insaneinthebrain »

a sto bi ti volio hrvate na marakani. da se malo pokolju pa da bude ko kad smo mi isli na megdan
Djubre_

#3731 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Djubre_ »

insaneinthebrain wrote:

a sto bi ti volio hrvate na marakani. da se malo pokolju pa da bude ko kad smo mi isli na megdan
Da, bas tako. Kada sam ja mogao otici, zasto ne i oni?

Treba pustiti 60.000 srba da urla. A ni jednog gosta?

Takve treba izbaciti iz natjecanja.

It_is_a_Leclerc

#3732 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by It_is_a_Leclerc »

Saveze koji imaju takvu "publiku" koja je životinjski nastrojena i hoće krvi, klanja i nasilja na stadionima, treba preventivno udaljiti iz svih takmičenja. Bog te neće, kako da sutra jedan navijač, lupam, Francuske dođe u Hrvatsku, kad vidi da su ti navijači Hrvatske preventivno banovani sa Marakane. Isto vrijedi i obrnuto.

Kao i u prvoj utakmici, ne navijam ni za jednu ekipu. Smatram da navijače obe ekipe gaje izuzetno neprijateljske osjećaje prema meni, mom narodu i mojoj reprezentacije, i ne pada mi na pamet da se solidarišem i sa jednom.

Međutim, mislim da će utakmica završiti 0-0.
mistek

#3733 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by mistek »

Hajd' ne kvarite temu tom pričom, jer je bilo i tema i priče o ovome, pa vazda isto završi :D

Naredne sedmice će biti poznato koja reprezentacija će u međukontinentalni baraž iz Azije. Dvomeč igraju Jordan i Uzbekistan. Uzbekistan bi to trebao lahko da riješi i dođe na korak do SP. Oni će na čevrtoplasiranu ekipu iz Sjeverne Amerike, a po mojoj procjeni, tu će na kraju biti ili Honduras ili Kostarika. Svejedno, sumnjam da će Uzbekistan moći dalje, iako se iskreno nadam. Pored toga, na SP bi s ovog kontinenta trebali SAD i Meksiko.
Tradicionalno, ekipe iz Azije i Sjeverne Amerike čine jednu jakosnu skupinu na prvenstvu. Dakle, ova bi vjerovatno trebala da izgleda: Iran, Južna Koreja, Japan, Australija, SAD, Meksiko, Honduras, Kostarika, te pobjednik baraža Novi Zeland-peti iz Južne Amerike, gdje Novom Zelandu ne dajem neke šanse vala.

Afrikanci će tek završiti sa grupama, a onda ide 5 utakmica baraža za plasman. U baražu su sigurno Obala Slonovače, Egipat i Alžir, vrlo blizu su Etiopija, Tunis, Gana, Kongo, Nigerija, Kamerun i Senegal. Svim ovim koji još nisu 100% sigurni remi je dovoljan za prolazak dalje (većina na svom terenu).

Kod Južnoamerikanaca, Argentini treba bod iz 3 utakmice, dakle sigurni su. Kolumbija bi isto trebala da baš očajava do kraja da ne ode. Ekvador i Čile imaju 5 poena prednosti u odnosu na ostale, i sumnjam da će zasrati. S obzirom da 5. ekipa igra protiv Novog Zelanda, što je prilično lagan zadatak, onda Urugvaj/Venecuela/Peru još uvijek ganjaju plasman. Iako trenutno peti, Urugvaj ima najteži raspored, a vjerovatno će sve biti poznato za 10 dana, nakon utakmica Peru-Urugvaj i Venecuela-Peru.

Kod nas bi SP mogli osigurati (realno) u narednoj sedmici Belgijanci (ako dobiju Škote, a Hrvati izgube u Beogradu), Italija (trebaju joj 4 boda iz domaćih tekmi sa Bugarima i Česima), Holanđani (pobjedama nad Estonijom i Andorom), BiH (pobjedama nad Slovačkom).
Zanimljivo će biti i na tekmama Irska-Švedska (za baraž), Poljska-Crna Gora (ko izgubi, realno otpada), Slovenija-Albanija (Albancima potrebna pobjeda za kakvu takvu nadu za baraž), Rumunija-Mađarska (kome opanci, kome obojci, a Rumunima bod podosta).
Idemedosumom

#3734 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Idemedosumom »

Hrvati imaju tezak raspored do kraja koliko sam vidio. Gostuju srbima, onda im dolazi Belgija i na kraju idu u goste neugodnoj Škotskoj koja ih je mlatnula kuci. Ako se gleda stanje tabele u grupi A, hrvati mogu sve 3 utakmice izgubiti i opet ce ostat drugi, samo se moraju paziti, da ne budu najslabija 2. ekipa.

Bice zanimljivo pratit zbivanja u grupi F, Portugal-Rusija-izrael
PeppermintSA

#3735 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by PeppermintSA »

Idemedosumom wrote:Hrvati imaju tezak raspored do kraja koliko sam vidio. Gostuju srbima, onda im dolazi Belgija i na kraju idu u goste neugodnoj Škotskoj koja ih je mlatnula kuci. Ako se gleda stanje tabele u grupi A, hrvati mogu sve 3 utakmice izgubiti i opet ce ostat drugi, samo se moraju paziti, da ne budu najslabija 2. ekipa.

Hrvati su u dobroj situaciji jer su sve ostale reprezentacije osim njih i Belgije itekako podbacile. U najgorem slučaju će, osim ako se desi čudo, završiti drugi. Ja čisto sumnjam da će uzeti 6 bodova protiv Srbije i Belgije - ako uzmu 4 mogu pjevati, a nekako mislim da je najrealnije da uzmu 2.

Svakako će u baražu biti povlašteni i ne sumnjam da će se na kraju plasirati jer imaju iskusnu ekipu - sjetimo se prošlog baraža i Turske.

Pri tom, Makedonija će biti zanimljiva u nastavku kvalifikacija. Ljudi polako grade simpatičnu reprezentaciju, već im 3 ciklusa zaredom sreća okreće leđa: protiv Škotske u gostima su imali slovom i brojem 8 zicera, uključujući prečku i stativu a izvukli jedan bod. Na Maksimiru su isto pogodili prečku i imali još par finih prilika pa ispušili. Protiv Hrvata kući su poveli, igrali dobro i onda kiksali nakon kornera, da bi zatim primili gol sa centra i izgubili. Da ne spominjem prošle cikluse kad su fuljavali penale protiv Rusije i Irske, pogađali prečke i stative protiv Rusije i Armenije itd. Sad su polako složili finu ekipicu: ofanzivnu liniju im sačinjavaju Pandev, Tričkovski koji je fin igračić, Ibraimi koji je bio najbolji igrač Maribora i sad prešao u Seriju A, Trajkovski koji odlično igra u dresu viceprvaka Belgije i mali Babunski koji je isto fin igračić - igra za Barcelonu B i moguće da ga sljedeće sezone prekomanduju u prvi tim. Naravno, nije to neka moćna ekipa, ali sigurno može napasti to treće mjesto - već su dobili Srbiju u Skoplju.

Ne znam, meni su pravo simpatičan narod i volio bih da naprave neki fin rezultatić i uđu u 3. šešir, recimo. :D
Idemedosumom

#3736 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Idemedosumom »

Pa ako smatras da Hrvatska bez "ikakvih problema" moze kroz baraz onda im i nije tesko uopste. Ja ipak smatram da nijedna repka ne moze tvrditi kako ce s lahkocom kroz baraz, makar ih i estonija zapala.

Cak i da hrvati sve 3 preostale utakmice pobijede, ni to im ne garantuje prvo mjesto. Vidjecemo kako ce sa Srbijom igrat :D
insomnia99

#3737 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by insomnia99 »

It_is_a_Leclerc wrote:Saveze koji imaju takvu "publiku" koja je životinjski nastrojena i hoće krvi, klanja i nasilja na stadionima, treba preventivno udaljiti iz svih takmičenja. Bog te neće, kako da sutra jedan navijač, lupam, Francuske dođe u Hrvatsku, kad vidi da su ti navijači Hrvatske preventivno banovani sa Marakane. Isto vrijedi i obrnuto.
zašto francuz ne bi došao u hrvatsku? kakve to ima veze sa srbima i hrvatima?

na maksimiru su sigurni svi gosti osim srba....
na marakani su sigurni svi gosti osim hrvata...i bošnjaka...i albanaca...
antifascism

#3738 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by antifascism »

insomnia99 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Saveze koji imaju takvu "publiku" koja je životinjski nastrojena i hoće krvi, klanja i nasilja na stadionima, treba preventivno udaljiti iz svih takmičenja. Bog te neće, kako da sutra jedan navijač, lupam, Francuske dođe u Hrvatsku, kad vidi da su ti navijači Hrvatske preventivno banovani sa Marakane. Isto vrijedi i obrnuto.
zašto francuz ne bi došao u hrvatsku? kakve to ima veze sa srbima i hrvatima?

na maksimiru su sigurni svi gosti osim srba....
na marakani su sigurni svi gosti osim hrvata...i bošnjaka...i albanaca...
Pa prije par godina su ubili francuza.
na marakani dobiju svi osim grka...i rusa...i ?
mistek

#3739 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by mistek »

Idemedosumom wrote:Hrvati imaju tezak raspored do kraja koliko sam vidio. Gostuju srbima, onda im dolazi Belgija i na kraju idu u goste neugodnoj Škotskoj koja ih je mlatnula kuci. Ako se gleda stanje tabele u grupi A, hrvati mogu sve 3 utakmice izgubiti i opet ce ostat drugi, samo se moraju paziti, da ne budu najslabija 2. ekipa.

Ako sve 3 izgube, mogu Srbi dobiti sve 3 i biti drugi :D Međutim, nerealno je da izgube sve 3. Međutim, sa 16 bodova bi opet vjerovatno išli u baraž, jer od drugoplasiranog iz grupe E je teško biti gori. Tamo Albanija/Island/Norveška ganjaju drugo mjesto, koje ništa ne znači ako ne skupe do kraja dvocifren broj bodova (Albanci bi i sa 8 ili 9 mogli u baraž, dok Norvežane vjerovatno samo 3 pobjede i remi može izvući, i to možda. Island je u najboljoj poziciji s obzirom da im je Kipar uzeo 3 boda). Ukrajina/Poljska/Crna Gora su također konkurentni za to najgore drugo mjesto, ili Bugari/Česi.
Po nekoj mojoj pretpostavci, u baražu bi se mogli naći: Hrvatska, Grčka, Francuska, Portugal - Švedska, Ukrajina, Bugarska, Rumunija.
MOSALJOZE

#3740 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by MOSALJOZE »

Baraž će biti jako tezak,ali ugodan za gledanje
8-)
PeppermintSA

#3741 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by PeppermintSA »

MOSALJOZE wrote:Baraž će biti jako tezak,ali ugodan za gledanje
8-)

Mi se fino plasiramo i onda dolazi uživancija: mirne duše gledanje baraža dok nam susjede buše Rumuni :D
Kemal Malovčić

#3742 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Kemal Malovčić »

PeppermintSA wrote:
MOSALJOZE wrote:Baraž će biti jako tezak,ali ugodan za gledanje
8-)

Mi se fino plasiramo i onda dolazi uživancija: mirne duše gledanje baraža dok nam susjede buše Rumuni :D
da je i to doživjeti
insomnia99

#3743 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by insomnia99 »

vidim kompleksi se ni ne pokušavaju sakriti :D ajde tko prizna pola mu se prašta
Jack Be Nimble

#3744 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Jack Be Nimble »

andr0id wrote:
Da, bas tako. Kada sam ja mogao otici, zasto ne i oni?

Treba pustiti 60.000 srba da urla. A ni jednog gosta?

Takve treba izbaciti iz natjecanja.

Nije bilo ni Srba u Zagrebu, jeste da je malo glupo ali opet pametno sto se tice saveza. Jedna drzava sigurno bi bila izbacena, druga debelo kaznjena itd. Vidjeli sta se desavalo u rukometu i dogovorili se da nema gostovanja.
DoZeN

#3745 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by DoZeN »

Srbija ne moze dobiti Hrvate u BG,jer jednostavno nemaju tim
noiserr

#3746 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by noiserr »

DoZeN wrote:Srbija ne moze dobiti Hrvate u BG,jer jednostavno nemaju tim
Igrat ce nerjeseno ko da gledam.
Rob_Atl

#3747 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Rob_Atl »

Ma sutra je X ko kuca, 0-0
fantom slobode

#3748 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by fantom slobode »

ne znam mogu li se zakazivati termini prijateljskih utakmica u vrijeme baraza...da nam istocne komsije odigraju kakvu, da ne bude publika uskracena rezultata...ono mozda sa nekom od reprezentacija koja se isto nije plasirala u baraz...a zasluzili su po shvatanjima navijaca...
Vjerujem da ce Hrvatska i u Beogradu pobijediti. Treba im pobjeda. A Srbija ima los tim. Kad je mogla Belgija...Hrvati bi trebali moci isto. Inace je onda jasno sto je Belgija ispred u grupi. Nemaju se sta buniti i pricati o tome da su eto drugi, jer prokockase bodove protiv Skotske.
JThomas

#3749 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by JThomas »

ma 0-0 zakucano. hrvatska jeste bolja, zato je kod kuće opušteno pobijedila, ovamo će biti ništa-ništa uz vrlo malo gledljivog fudbala.
Last edited by JThomas on 05/09/2013 20:01, edited 1 time in total.
fantom slobode

#3750 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by fantom slobode »

Ocekujem da ce Hrvatska iskontrolisati citavu utakmicu, imaju veci kvalitet od Srbije, to je sigurno. Znaju oni to. E sad, ne vjerujem ni ja da ce biti zanimljivo, ali opet ponavljam vjerujem da ce Hrvatima ipak uspjeti uvaliti kakav gol. Srbija, jos nije dotle dosla da postigne koji. Meni se cini. Oni su se o svom jadu zabavili. Nista cudno, mentalitet je takav u reprezetaciji.
Locked