FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jalijas74

#3726 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by jalijas74 »

Kemal Malovčić wrote:to jebemu kolje!!!
Kemo umoran sam vise od toga da se od naseg kluba pravi smijurija sada konacno imamo sve da se izdignemo iz sivila. Imamo odlicno organizovane navijace, imamo ljude u klubu koji rade za dobro kluba a ne sebe, imamo dobrog trenera sa strane kojeg smo dozivali sve ove godine i imamo igrace koji zele da se dokazuju. Ovo oko igraca me ponajvise raduje evo pocevsi od Bandovic koji je uljevao sigurnost ako se vratimo samo par godina unazad i sjetimo se Alaimovog izljetanja protiv Rapida koje nas je izbacilo iz daljeg takmicenja Bandovic je kralj, car, Tito. Torlak, Dupovac i Comor jedini prezivjeli od pjejade nasih mladih snaga (gdje su ostali ? u nekim Hafa ekipama) Tatomirovic dosao iz nekave Jagodine momak prosao skolu Zvezde i vidi se da zna igrati lopte, dosao u Sarajevo da odigra dobro te da ide dalje. Belosevic je vec postao simbol kluba mislim da je presao TOP 100 tekmi. Sesar uopste mi nije jasno kako je dosao kod nas pored Sirokog, od prve tekme se vidjelo da odskace od ostalih nasih veznjak iz tog perioda. Konacno smo dobili na brzini u tom srednjem redu i prekinuli godine puzeve brzine u kreaciji Ihtijarevica jos kad dodamo i odlican pregled igre mislim da on u svakom momentu vidi nekoga slobodnog igraca (citaj uvijek mu je pogled negdje gore i zvjera po terenu kome ce dati loptu za razliku od svojih predhodnika koji su gledali u svoje noge a da dignu glavu za njih je bila misaona imenica). Husejnovic momak me je kupio suzama ispred istocne tribine poslje gola Levskom za sva vremena. Sunjevaric odlicne igre u Slobodi i Pazaru u Sarajevu ce se sigurno brze razvijati i iz tekme u tekmu biti sve bolji. Zlatkovic - zemunski klan pa Slovacka zatim Grcka liga dosao ciljano. Hadzic pa mi nikada nismo imali ovakvog napadaca. Prgav, bezobrazan, odvaran u napadu pored svega jak kao Blek Stena on bez problema moze vuci protivnickog igraca na ledjima i normalno kontrolisati loptu. Uvijek smo imali neke "balerine" u napadu konacno jedan "razarac". Protiv Levskog bio odlican sad protiv Zete je morao igrati necije druge uloge ubacivati se po bokovima centrirao... Suljic dokaz ako vrijedno treniras te ako si talenat mozes i iz nekog malog kluba dospjeti u vecu u ovom slucaju smo to mi i svojim dobrim igrama nabijati sebi cijenu evo Suljic sada vrijedi oko 300 000 eura. Karamatic kada je usao umjesto Suljica ta strana je zivnula ima odlicnu kontrolu lopte ikao i pregled igre mislim da je on centrirao kada smo pogodili precku a nije mu strano ni da sutira sa ivice sesnesterca doduse nije jos nastimao nisanske sprave kao u Radniku ali to ce doci na svoje. Momak nije sebican i mislim da ce upisati dosta asistencija. Haskic je malo pogubljen Hadzic ga je poslao na klupu na njemu je da bude bolji od njega ili da ide negdje drugo treceg mu nema. Tatomirtovic osvjezenej po desnoj strani, Tadejevic po lijevoj strani , Grujic u vezi i Krpic u vrhu napada. Tu su jos Plakalo i Nuki No2.
Ovo su igraci zeljni dokazivanja i mislim da ce nas obradovati dobrim partijama a vec jesu samo neka tako nastave evo vec u nedelju pa i u cetvrtak.
Last edited by jalijas74 on 04/08/2012 01:53, edited 2 times in total.
cyprus

#3727 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by cyprus »

Uh, naniza se nekoliko optimista zaredom, pa ja ulijećem klizeći samo da prekinem taj niz... :mrgreen:

Ne valja toliko bit optimista :oops: uglavnom se obije o glavu :oops:
Kemal Malovčić

#3728 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Kemal Malovčić »

@jalijaš, ide nam sve bolje :thumbup:
Revolucionar ★

#3729 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Revolucionar ★ »

cyprus wrote:Uh, naniza se nekoliko optimista zaredom, pa ja ulijećem klizeći samo da prekinem taj niz... :mrgreen:

Ma nije to onaj sirovi optimizam, kad ono šabanski kazes razvalit cemo ih . To je cisto postivanje kluba i stavljanje istog na ljestvicu na kojoj zasluzuje biti.

Sto se tice Zete, objektivno pogledas tekmu i sto se tice njih, napadima nisu mnogo napravili - cak se moze reci -nista. Prekidi su im jaca strane, imaju par brzonogih i stamenih na strani sto moze bit problem za naseg lako-pero Suljica, medjutim dovoljno je da mu Sesar jednom dobru posalje i da imamo dobru sansu. Sto se mene tice, 1 ili 2 : 0 ne bi trebao bit problem . Za Sarajevo ofc 8-)
SmokingMan

#3730 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by SmokingMan »

cyprus wrote:Uh, naniza se nekoliko optimista zaredom, pa ja ulijećem klizeći samo da prekinem taj niz... :mrgreen:

Umjeren optimizam je najbolji,mada malo nam je udario protiv Zete Said u glavu onim euro golovima protiv Levskog.Boga mi su naši imali igru,ali dosta je pasova izginulo na terenu,sredina se gubila,u dosta slučajeva igrači sredne bježali su na bokove,koliko sam ja primjetio bila podosta velika rupa bila je u sredini kada su zećani išli prema našem golu,ali realno,nemore se svaka tekma igrati na nivou kako protiv Bugara,bolje je možda i ovako što se završilo,nemore ti biti garant ni da bi domaćih 2:0 mogao osigurati prolaz dalje,vjerujem da bi bilo velikog opuštanja u Podgorici,ovako biće više opreza da se ne izgubi plasman u play-off,vidjet ćemo šta će se tamo dešavati...
jalijas74

#3731 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by jalijas74 »

cyprus wrote:Ne valja toliko bit optimista :oops: uglavnom se obije o glavu :oops:
A zasto bi nam se obilo o glavu ?

Evo ispicacu vam sta mi je Husref rekao poslije sramnog poraza protiv Sartida odmah poslije utakmice.

Na dva dan prije tekme Husref je odveo tadasnje igrace FK Sarajeva na Marakanu. Normalno tamo su ga docekali ko gospodina, proveo ih je trofejnom salom Zvezde ovi se izgubili, stoje Husrefove slike, pehar Kupa sampiona... Pokazao im kako se moze napraviti jedna dobra fudbalska karijera. Dan prije tekme su svi zajedno gledali Partizan - Newcastle i gle cuda Partizan je izbacio "svrake" i usao u grupu LP (doveo jednog Reala u Beograd). I zatim dodje tekma i nasi igraci obrukaju prvo sebe zatim klub, grad i drzavu i prirede nam samo takvu blamazu. Poslje tekme u hotelu gdje su odsjeli igrom slucaja se pojavi Ceca (Svetlana Velickovic) koliko su igraci tugovali zbog poraza govori cinjenica da su se gurali kako bi se slikali sa pjevaljkom i bili odusevljeni njenom pojavom u hotelu da je to bilo zalosno posmatrati. Slikanje im nije uspjelo jer su ih "gorile" u tome sprijecile :) .

Ovi danasnji igraci "mirisu" na nesto puno ljepse na jednu totalno drugu pricu.

Hajdemo uzivati u nasoj evropskoj prici dok ona traje a trajace sigurno dosta dugo.
johnny_blazze

#3732 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by johnny_blazze »

vala oni su imali srece pa je sudia dopustio grubu igru inace bi bilo puno puno kartona, prgavi su podsjecaju me na travnik kuci
cyprus

#3733 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by cyprus »

Jeste sve to, ali ne smije se Zeta potcjeniti, mislim da je previše umanjujemo... Jest da nije skoro ništa pokazala na Koševu, ali njima i nije bio cilj da pokažu nešto, nego da izvuku koliko-toliko aktivan rezultat za revanša... I izvukli su ga... Dole će sigurno igrati mnogo otvorenije i teško da ćemo biti i približno dominantni ko u prvoj utakmici... Balkan je područje na kojem domaći teren ima veliku važnost... Favoriti jesmo, mislim da su sad šanse za prolazak 70-30 za nas, ali Zeta se ne smije potcjeniti... A ovo ''mi smo institucija, oni su selendra'' mi liči upravo na to... Ne bi to bilo ni prvi ni zadnji put da nas neka selendra ponizi :sad:
jalijas74

#3734 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by jalijas74 »

Kemal Malovčić wrote:@jalijaš, ide nam sve bolje :thumbup:
I to treba maksimalno iskoristiti
SmokingMan

#3735 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by SmokingMan »

cyprus wrote:Jeste sve to, ali ne smije se Zeta potcjeniti, mislim da je previše umanjujemo... Jest da nije skoro ništa pokazala na Koševu, ali njima i nije bio cilj da pokažu nešto, nego da izvuku koliko-toliko aktivan rezultat za revanša... I izvukli su ga... Dole će sigurno igrati mnogo otvorenije i teško da ćemo biti i približno dominantni ko u prvoj utakmici... Balkan je područje na kojem domaći teren ima veliku važnost... Favoriti jesmo, mislim da su sad šanse za prolazak 70-30 za nas, ali Zeta se ne smije potcjeniti... A ovo ''mi smo institucija, oni su selendra'' mi liči upravo na to... Ne bi to bilo ni prvi ni zadnji put da nas neka selendra ponizi :sad:
Iskreno uprava treba da krene ozbiljnim putem,sitni pomaci su vidljivi,evo recimo nikada se nije desilo da su za dvije uzastopne tekme u Evropi karte planule u roku od 48 sati,ali i da bi marketing ima poptuni uspjeh igrači moraju biti ti koji donose rezultate klubu,a rezultati privlače vremenom više publike,bolje sponzore,u najboljem slučaju,veći iskorak kluba (daj Bože grupna faza,ali iskreno teško),vjerovatno može i dobrim zalaganjem menadžmenta privući i nekoga jačeg investitora,koji bi ubrizgao koji milion i bio spreman na otplatu duga kluba prema državi.Stvari su dobro krenule u tom smjeru,međutim,ima još tu štošta,stvari moraju doći na svoje mjesto,mora se u ovom periodu temeljito odabrati igrački kadar za nastupajuću sezonu,i vidjeti koji su igrači potpuno spremni da pruže svoj maksimmum,i ne dozvoliti više da ovaj klub bude prihvatilište za ikoga (isto tako stuka mora posebno odabrana),uz to mora se dobro obratiti pažnja kada su u pitanju transferi igrača u ino klubove,ne trebamo više biti bagatela,već imati petlje i tjerati klubove da plate više za eventualni transfer igrača.Mi ne tražimo da klub svake godine mora osvajati trofeje,već da se klub dovede na ozbiljniji nivo,kako više nikada ne bi sebe dovodio u situaciju da morao se ponižavati sa 5 golova od Sparte,6 od Basela,Itd.Zaista poslije ovoliko godina navijači su imali ogromno strpljenje,iako za to uprava nije mogla imati nikakvog alibija,klub je kao prvo loše poslovao,dovođeni su nekvalifikovani ljudi na položaje,samo kako bi reda radi tu bili,i uzimali novac za svoj nerad,dolazili su i odlazili igrači,većina njih svojim kvaltetom nikada nije ni zaslužila da igra za FK Sarajevo,zaista za tolike godine od kako je prestao rat,nije se vodilo o ugledu kluba,a mnogi su se poigravali sa tim.Sada je vrijeme da se sve to,barem većinom riješi,stvari svakako dolaze sa sa vremenom,nikako preko noći,ali neka više ozbiljno shvate svoj posao kojeg su se prihvatili,i da samo ovo ne bude jedan mali prasak,pa opet sivilo i stagnacija.Dajte jednom više ljudi,uozbiljite se...
Logovan

#3736 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Logovan »

jalijas74@ svaka čast :thumbup: Kako ono ide: Dobar dan, mi smo FK SARAJEVO, izvolite se braniti. :)
north

#3737 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by north »

jalijas74 wrote:"Idemo u Podgoricu sa golom prednosti i da pokažemo da smo bolja ekipa. "

Ovako treba razmisljati i svaka cast Suljicu za ovu izjavu. Mi smo FK Sarajevo, klub sa velikom tradicijom i jednom se mora u nase igrace "usaditi" pobjednicki mentalitet. Misljenja sam da ova genreacija naseg kluba moze napraviti prekretnicu. Dosta nam je vise strahovanja od Troglava, Brotnja, GOSK-a i slicnih ekipa mi smo institucija i tako moramo i funkcionisati. Od nas treba da strahuju gdje god da se pojavimo i da nasa pobjeda ne dolazi u pitanje nikada vec da bude enigma samo sa koliko golova razlike cemo nekoga namlatiti. Pa tako i ovom slucaju sa Zetom. Ko je ta Zeta ? Gdje su ti Golubovci ? Evo Wiki kaze da su bili prvaci CG 2006/2007 te da "općina Golubovci imala je 14.563 stanovnika (popis iz 2003), raspoređenih u 18 naselja (sela :) ).". Zar treba da strahujemo od ove ekipe ? Siroki im je zabio gol u zadnju minutu dole, kod kuce su cak i gubili 1:0 da bi im utrpali 3 gola zaredom i onda do kraja su obije ekipe dale po jos jedna gol. Na Kosevu nisu pokazali nista, imali su jedan sut na gol i taj odlicno izveden slobodnjak i to je sve. Glavni igrac u odbrani im je dobio crveni karton. Da bi nas kojim slucajem prosli moraju nas napasti i zabiti nam gol cak ako i uspiju sumnjam da bi mogli drzati tu prednost do kraja. Na Kosevu su i takticki dobro odigrali Said je cuvan uvijek sa jednim igracem (neka dvica je non-stop bila pored njega) a pocesto i sa dva igraca, dobro je zatvoren bio i Sesar. O nam se nema sta puno reci ovi igraci znaju svoj posao na njima je da samo odigraju hrabro i muski a rezultat ce sigurno doci. Siguran sam da nam ova generacija igraca nece prirediti blamazu zvanu Sartid. Pogotovo sto cemo imati i najvecu podrsku sa tribina na jednoj Euro tekmi u gostima.
:thumbup: Bravo majstore, ovako treba razmišljati, od igrača, trenera, navijača, dosta više luzerskog mentaliteta, ova generacija mora napraviti jedan preokret, a krenulo je kako treba....
Obuca9

#3739 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Obuca9 »

Ima li igdje statistika ovog sudije, kakav je na žutim kartonima?

Valjalo bi da je kakav što se lako hvata za džep, jer su crnogorci veoma pogana ekipa. Ako su nas onako marisali na našem stadionu, mogu misliti tek šta će dole raditi i kakvi će dole startovi biti. Ako ovaj Norvežanin teško pokazuje kartone, onda smo najebali.
Mračajski proto

#3740 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Mračajski proto »

Baš suprotno, voli izvaditi karton.
amoninan

#3741 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by amoninan »

Obuca9 wrote:Ima li igdje statistika ovog sudije, kakav je na žutim kartonima?

Valjalo bi da je kakav što se lako hvata za džep, jer su crnogorci veoma pogana ekipa. Ako su nas onako marisali na našem stadionu, mogu misliti tek šta će dole raditi i kakvi će dole startovi biti. Ako ovaj Norvežanin teško pokazuje kartone, onda smo najebali.
http://www.football-lineups.com/referee/350/
Muhamed Đakmić

#3742 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Muhamed Đakmić »

Realno, rezultati će samo kratkoročno privući publiku. Sarajevo će uvijek imati podršku od onih najvatrenijih navijača, taman da ispadnemo u kantonalnu, ali što se tiče ovih ostalih, to su nezasiti navijači. Da dvije sezone zaredom osvojimo titulu, treću sezonu bi nam prosjek gledalaca bio mizeran, jer narod se tih sitnica brzo zasiti. Dobru posjetu možemo imati samo u evropskim tekmama i to je to.
5 0 5

#3743 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by 5 0 5 »

@Obuca9
Sudio je Trnava-Sligo u drugom krugu. (35 faulova + 6 zutih)
frngla

#3744 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by frngla »

treba se paziti ovih crnogorskih mesara, pogotovo ako im zabijemo rano go, polomit ce nam igrace...
Obuca9

#3745 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Obuca9 »

amoninan wrote:
Obuca9 wrote:Ima li igdje statistika ovog sudije, kakav je na žutim kartonima?

http://www.football-lineups.com/referee/350/
505sCrtom wrote:@Obuca9
Sudio je Trnava-Sligo u drugom krugu. (35 faulova + 6 zutih)
Hvala objici na info.

Drago mi je vidjeti da voli mahati kartonima, nadam se da ce u startu sasjeci njihov bezobrazluk i da ce ih sprijeciti da rade ono sto su radili na Koševu.
Hedg

#3746 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Hedg »

zeznut je ovaj sudija, voli on i penal odsvirati. Ali nadam se da će to ići u našu korist :D
medvjed23

#3747 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by medvjed23 »

Mislim da ima mjesta umjerenom optimizmu.
Da igramo protiv Zete u okviru neke zapadnobalkanske lige, očekivao bih glatku pobjedu Zete od najmanje 2 gola razlike. Ovako, kad igramo protiv njih u evropskom takmičenju, očekujem fer suđenje, utakmicu gdje će obje ekipe dobiti šansu da pokažu šta znaju, da igraju, utakmicu u kojoj će kvalitetnija ekipa ostvariti pobjedu ili bar neriješen rezultat.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#3748 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by bordo gandalf »

Hedg wrote:zeznut je ovaj sudija, voli on i penal odsvirati. Ali nadam se da će to ići u našu korist :D
Na Suljicu je da pada :D
Mračajski proto

#3749 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Mračajski proto »

A na Saidu da zabija. 8-)
Sa_u_srcu

#3750 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Sa_u_srcu »

Nadam se da cemo Celik sutra pobijediti... :D Sutra jako izmjenjen sastav, odmarace se vecina igraca, iskreno i nije toliko bitna utakmica koliko je ona protiv Zete... Nasi u ponedeljak odlaze za Crnu Goru gdje su rezervisali 3 dana u kampu Crnogorske reprezentacije, tako da ce imati sve uslove za pripremu ove utakmice....i da ne zaboravim svi su uvjereni u prolaz....

PS: kako sam cuo veceras, ogromno interesovanje vlada za put u CG.... :dance:
Post Reply