SDP

Post Reply
heckler

#3726 Re: SDP

Post by heckler »

Corto Maltese wrote:
quasar wrote:
Corto Maltese wrote: Duga je istorija kurčenja: Prometej, Spartak, Matija Gubec, Martin Luther, Oliver Cromwell, Kemal Ataturk, J.B. Tito, Mahatma Gandhi, Martin Luther King, Nelson Mandela... a kome se ne sviđa, uvjek mu preostaje udobnost tuđeg šupka.
Pod nekim drugim okolnostima. A sad nemas ni jednu jedinu osnovu za q. Nemas nista. Nemas cak ni masu spremnu da se qurci, ako se zakuha. Jedino se mozete q. na forumima.

Uostalom pogledaj na tom tvom spisku koliko od njih je to qurcenje kostalo glave.
Mrzi me da se ponavljam, ali... kome se ne sviđa, uvjek mu preostaje udobnost tuđeg šupka.

Nesto tebe ne vidim ni sa transparentom, nit postavljas bombe, nit snajperises, nit si se samozapalio niti poveo ljude u nenasilni otpor.

Nego onako, na daljinski, tastatura-revolucionar. Treba svasta nesto, ali neka neko drugi to zakotrlja, ti imas preca posla, treba po dijete otici u skolu, nema se kad podzemlje stvarati :thumbup:
quasar

#3727 Re: SDP

Post by quasar »

Corto Maltese wrote:
quasar wrote:
Corto Maltese wrote: Duga je istorija kurčenja: Prometej, Spartak, Matija Gubec, Martin Luther, Oliver Cromwell, Kemal Ataturk, J.B. Tito, Mahatma Gandhi, Martin Luther King, Nelson Mandela... a kome se ne sviđa, uvjek mu preostaje udobnost tuđeg šupka.
Pod nekim drugim okolnostima. A sad nemas ni jednu jedinu osnovu za q. Nemas nista. Nemas cak ni masu spremnu da se qurci, ako se zakuha. Jedino se mozete q. na forumima.

Uostalom pogledaj na tom tvom spisku koliko od njih je to qurcenje kostalo glave.
Mrzi me da se ponavljam, ali... kome se ne sviđa, uvjek mu preostaje udobnost tuđeg šupka.

Izvini, nisam te propozn'o.
ultima_palabra

#3728 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Ko misli da treba gurati prst u oko Amerikancima zbog nečega što ionako neće proći, je ili nezreo, ili zlonamjeran ili nenormalan :roll: Puno će vremena proći dok BiH bude imala proaktivnu vanjsku politiku... ovako je najbolje, suzdržani.
stochar

#3729 Re: SDP

Post by stochar »

Alfons Kauders wrote:druga je stvar sto opet lagis i pricas da ima 4 auta... lik i zena voze i imaju cetiri auta... ok, samo sto gledas sva auta koja su imali od imovinskog kartona 2004 do danas... :lol: i kraj svega ti naravno zaboravljas dugorocni kredit od 200.000 maraka... :lol:

hebote, sva sreca pa su mi starci zivi i zdravi, inace bi hamdu mogao kupiti iz temelja... :D vec imam vrijedniji stan od njega i nisam u kreditima do gushe... doduse imam jeftinije auto, prije svega jer se ne kurcim kolima i jer su mi dzipovi nako papanluk :lol:

fakat se blamiras bezze

inace evo ti savjet, ako hoces da prozivas hamdu, napisi da mu je nacelncicka plata skoro pet milja maraka... sto za razliku od tvoje kuknjave jeste istina i sto ga u mojim ocima cini prvoklasnom supcinom, bez obzira na imovinski karton... :lol:
jadan Hamdo sa kreditom od 200.000 maraka... samo sto ovdje ne pise da je to kredit, i pise da ima 4 auta, a u kartonu na jednom mjestu pise da ima 200.000 oroceno, a na drugom da ima kredit na 200.000:

Image

nije mu lako, kontam ima li negdje racun za ugrozene SDP-ovce pa da uplatim, ups, pa uplacujemo im u stvari kroz poreze, a oni za svoj (ne)rad dobijaju pare i jos nas ubjedjuju da ne vjerujemo svojim ocima vec onome sto nam oni i njihovi poltroni govore! drzava za covjeka!
stochar

#3730 Re: SDP

Post by stochar »

Šef Odsjeka za BiH u Generalnom direktoratu Evropske komisije za proširenje Paola Pampolini rekla je da je BiH u toliko velikom zakašnjenju "da bi se moglo reći da je već prekasno".

"U dvije godine trebalo je obaviti veliki dio predradnji, na primjer obilježavanje stoke, i mnogo drugih, ali to se nije dogodilo. Postojao je projekat, koji se našao među odbačenim IPA projektima, koji je trebalo da pomogne da takve predradnje budu napravljene. Takvog projekta više nema, jer ste procijenili da vam ne treba", rekla je Pampolini.

Ona je upozorila da će ovakva pasivnost štetiti samo BiH.

"Još je godina i po do ulaska Hrvatske. Krajnji je momenat da se trgnete. Vrlo dobro znate šta treba učiniti, jer o tome govorimo već dvije godine. To su i uslovi iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, odnosno Prelaznog sporazuma", dodala je Pampolinijeva koja danas započinje seriju sastanaka i desetodnevni boravak u BiH. Ona će voditi razgovore u strukturalnom dijalogu o pravosuđu, ali je, takođe, zadužena i za Pododbor za poljoprivredu u procesu Stabilizacije i proširenja.

eto, toliko je dobro ovdje, da godinu dana nakon formiranja nove vlasti na nivou FBiH (koji je u FBiH nadlezan za poljoprivredu) nista se nije pomjereno. ne vidim ja ovdje da zena kaze: 'dvije godine je sve stajalo, ali vidim da nova vlast pravi dobre pomake'.

kaze 'krajnji je momenat da se trgnete' i kaze da je 'prekasno'. i sta radi premijer vlade u takvoj situaciji? trgne se i s vise od pola vlade ode na trening pa na utakmicu u Pariz! yeeeeee! da vidi kako ljudi imaju lijepu travu, pa da prenese iskustva, sta li?

na to bajni ministar iz reda pijacarske stranke samo kaze:

"Isto tako, mogli bismo napredovati i ako bismo proveli dubinske razgovore o poljoprivredi, kao što se vode razgovori o pravosuđu", smatra Ivanković Lijanović.

koji ba razgovori dubinski?!?! OK mozda za drzavni nivo, ali lik ima budzet, ima ministarstvo, ima sve sto mu treba da radi na popravljanju situacije, a on hoce 'dubinske razgovore'. slika i prilika sposobnosti ministra i onoga ko ga je na to mjesto postavio!
nosara

#3731 Re: SDP

Post by nosara »

nosara wrote:
nosara wrote:Da jos jednom afirmiram pitanje kontra-tuzbe vrha bivseg sdp-a u svezi afere "reket"...

Da li su zlaja i "prava raja" tuzili imamovica za klevetu i u kojoj je fazi predmet, ako ga uopste ima...? :zjev:

Enibadi...? :?
:zjev:
Ima li kakve novine...? :|

Ka' ce zakon o oduzimanju opljackane imovine...? :?

Niko nista...? :zzzz:
VjecitiStudent

#3732 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

stochar wrote:Šef Odsjeka za BiH u Generalnom direktoratu Evropske komisije za proširenje Paola Pampolini rekla je da je BiH u toliko velikom zakašnjenju "da bi se moglo reći da je već prekasno".

"U dvije godine trebalo je obaviti veliki dio predradnji, na primjer obilježavanje stoke, i mnogo drugih, ali to se nije dogodilo. Postojao je projekat, koji se našao među odbačenim IPA projektima, koji je trebalo da pomogne da takve predradnje budu napravljene. Takvog projekta više nema, jer ste procijenili da vam ne treba", rekla je Pampolini.

Ona je upozorila da će ovakva pasivnost štetiti samo BiH.

"Još je godina i po do ulaska Hrvatske. Krajnji je momenat da se trgnete. Vrlo dobro znate šta treba učiniti, jer o tome govorimo već dvije godine. To su i uslovi iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, odnosno Prelaznog sporazuma", dodala je Pampolinijeva koja danas započinje seriju sastanaka i desetodnevni boravak u BiH. Ona će voditi razgovore u strukturalnom dijalogu o pravosuđu, ali je, takođe, zadužena i za Pododbor za poljoprivredu u procesu Stabilizacije i proširenja.

...
Ovo je jedan od IPA projekata koji je odbacen kad je onomad SDP "pobijedio" Dodika.
Alfons Kauders

#3733 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

stochar wrote:
Alfons Kauders wrote:druga je stvar sto opet lagis i pricas da ima 4 auta... lik i zena voze i imaju cetiri auta... ok, samo sto gledas sva auta koja su imali od imovinskog kartona 2004 do danas... :lol: i kraj svega ti naravno zaboravljas dugorocni kredit od 200.000 maraka... :lol:

hebote, sva sreca pa su mi starci zivi i zdravi, inace bi hamdu mogao kupiti iz temelja... :D vec imam vrijedniji stan od njega i nisam u kreditima do gushe... doduse imam jeftinije auto, prije svega jer se ne kurcim kolima i jer su mi dzipovi nako papanluk :lol:

fakat se blamiras bezze

inace evo ti savjet, ako hoces da prozivas hamdu, napisi da mu je nacelncicka plata skoro pet milja maraka... sto za razliku od tvoje kuknjave jeste istina i sto ga u mojim ocima cini prvoklasnom supcinom, bez obzira na imovinski karton... :lol:
jadan Hamdo sa kreditom od 200.000 maraka... samo sto ovdje ne pise da je to kredit, i pise da ima 4 auta, a u kartonu na jednom mjestu pise da ima 200.000 oroceno, a na drugom da ima kredit na 200.000:

Image

nije mu lako, kontam ima li negdje racun za ugrozene SDP-ovce pa da uplatim, ups, pa uplacujemo im u stvari kroz poreze, a oni za svoj (ne)rad dobijaju pare i jos nas ubjedjuju da ne vjerujemo svojim ocima vec onome sto nam oni i njihovi poltroni govore! drzava za covjeka!
:lol:

pa fino linkaj CIN i rijesen problem... tamo pise da ima cetiri auta... u periodu od 2004 do 2010... ima razlicite aute prijavljene na razlicitim kartonima... :-) koji ce kurac liku cetiri auta... i to krsa... ako je vec toliko s parama i boli ga neka stvar za ofirazom, onda bi valjda imao dva strahota auta, a ne hyundai dzip, pola i lagunu... onako, mozda audi, jaguar, bmw itd... :D

istom logikom bi mogao sabrati sve kredite koje navodi u kartonu, a pominje u dva kartona isti kredit od 200,000 maraka... :-) po tebi to bi znacilo da je zaduzen 400,000 maraka... :-)

sad nastavi sa socijalom i patetikom, dobro ti ide, a vidim cinjenice su svakako nebitne
stochar

#3734 Re: SDP

Post by stochar »

@alfons - drug, dobro ti znas o cemu ja govorim, i zao mi te gledati kako se preznojavas braneci neodbranjivo.

generalno mi je zao ljudi na ovom forumu i sire koji su godinama kritikovali vlast zbog nerada, nestrucnosti, nepotizma, bahatog ponasanja, sumnjivo stecenog imetka, postavljanja podobnih umjesto sposobnih, i sad se na sve strane upinju ubjedjujuci me da je sve to sto smo godinama kritikovali u stvari u redu. vjerujem da nije lako sebe u to ubijediti, mnoge znam kao iskrene gradjanske aktiviste i znam da se u to nikada nece ubijediti sto je v jerujem jos teze, ali jbg, nekoga natjera nevolja, nekoga zhelja za nekakvim polozajem, mali dio to zaista povjeruje mada ne zelim vrijedjati niciju inteligenciju i nekako sumnjam da je medju tim koji iskreno vjeruju iko s ovog foruma. mnogo bre smesno!
nosara

#3735 Re: SDP

Post by nosara »

Kad je laguna II bila 52.000 kerma...? :?

:D
Alfons Kauders

#3736 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

stochar wrote:@alfons - drug, dobro ti znas o cemu ja govorim, i zao mi te gledati kako se preznojavas braneci neodbranjivo.

generalno mi je zao ljudi na ovom forumu i sire koji su godinama kritikovali vlast zbog nerada, nestrucnosti, nepotizma, bahatog ponasanja, sumnjivo stecenog imetka, postavljanja podobnih umjesto sposobnih, i sad se na sve strane upinju ubjedjujuci me da je sve to sto smo godinama kritikovali u stvari u redu. vjerujem da nije lako sebe u to ubijediti, mnoge znam kao iskrene gradjanske aktiviste i znam da se u to nikada nece ubijediti sto je v jerujem jos teze, ali jbg, nekoga natjera nevolja, nekoga zhelja za nekakvim polozajem, mali dio to zaista povjeruje mada ne zelim vrijedjati niciju inteligenciju i nekako sumnjam da je medju tim koji iskreno vjeruju iko s ovog foruma. mnogo bre smesno!
branim neodbranjivo... :lol: pa lik ostavio sve podatke, biografiju i uredno prijavio svu imovinu... i ti si frapiran sto sa 60000 godisnjih primanja lik ima skoro pola miliona imovine... jos pride mu zena zaradi 30000 godisnje... sracunaj koliko je to u zadnjih deset godina i vidi koliko se provaljujes... :D

lik moze biti prvoklasni kriminalac i imati par miliona neprijavljene imovine, u bih ili vani, ali na kartonu toga jednostavno nema - da ponovim ko zna koji put, ljudi takvu imovinu nece prijaviti i cao... to vazi za sve politicare, ne samo za njega... :D a ne vjerujem da bi im to tesko palo, ipak se radi o profesionalnim manipulatorima i lazovima... :D

ko sto vec rekoh, ako ces prozivati lipovacu, prozivaj ga za sramotno visoku platu - sto rade cak i zadrti sdp-ovci... :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3737 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Dakle, šta je god na kartonu , sve je ok, jer je prijavljeno :roll:
Dupli standardi su čudo. Ovako su isti forumaši govorili i za prošlu vlast.. :lol:
Alfons Kauders

#3738 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:Dakle, šta je god na kartonu , sve je ok, jer je prijavljeno :roll:
Dupli standardi su čudo. Ovako su isti forumaši govorili i za prošlu vlast.. :lol:
pa niko nece na kartonu prijaviti milion kesa u koferu ili vilu u opatiju kupljenu istim parama... :D vi ko da ste od juce :D
nosara

#3739 Re: SDP

Post by nosara »

KatarinaKosaca wrote:Dakle, šta je god na kartonu , sve je ok, jer je prijavljeno :roll:
Kartoni su najobicnije sranje... Moze prijavit 3 milijarde u zlatu, pa sta mu ko moze...!? E, a kad bivsi sdp izadje u strukture sa zakonom o oduzimanju opljamovine, to ce bit nesto sasvim drugo... :wink:
stochar

#3740 Re: SDP

Post by stochar »

Alfons Kauders wrote:
stochar wrote:@alfons - drug, dobro ti znas o cemu ja govorim, i zao mi te gledati kako se preznojavas braneci neodbranjivo.

branim neodbranjivo... :lol: pa lik ostavio sve podatke, biografiju i uredno prijavio svu imovinu... i ti si frapiran sto sa 60000 godisnjih primanja lik ima skoro pola miliona imovine... jos pride mu zena zaradi 30000 godisnje... sracunaj koliko je to u zadnjih deset godina i vidi koliko se provaljujes... :D

lik moze biti prvoklasni kriminalac i imati par miliona neprijavljene imovine, u bih ili vani, ali na kartonu toga jednostavno nema - da ponovim ko zna koji put, ljudi takvu imovinu nece prijaviti i cao... to vazi za sve politicare, ne samo za njega... :D a ne vjerujem da bi im to tesko palo, ipak se radi o profesionalnim manipulatorima i lazovima... :D

ko sto vec rekoh, ako ces prozivati lipovacu, prozivaj ga za sramotno visoku platu - sto rade cak i zadrti sdp-ovci... :D
nigje ja nisam rek'o da je on ovo ukro, niti cak mislim da sutra kad bi bila neka mega-zajebana istraga lik ne bi mog'o dokazati da za sve ima papire k'o i Brankovic za stan od 900 maraka na Ciglanama kupljen 'po zakonu', samo mi malo shega da lik s tom biografijom ima tolika primanja i imovinu od pola miliona maraka plus kredit od 200.000 i ako ti kazes da ono nije stanje njegovog voznog parka vec hronologija auta koje je im'o od 2004., opet je to 150 milja u sest godina sto opet nije mala stvar. po ovom kartonu, ispada da ima puno vise od Lagumdzije, koji je teoretski sa svojom biografijom i nasljedstvom u mogucnosti da ima vise od njega, iako ni njegova 'crkavica' i 'stambena politika' u vidu kuca i stanova plus vile (koju zove vikendicom) nijer nimalo zanemariva...
quasar

#3741 Re: SDP

Post by quasar »

stochar wrote:
nigje ja nisam rek'o da je on ovo ukro, niti cak mislim da sutra kad bi bila neka mega-zajebana istraga lik ne bi mog'o dokazati da za sve ima papire k'o i Brankovic za stan od 900 maraka na Ciglanama kupljen 'po zakonu', samo mi malo shega da lik s tom biografijom ima tolika primanja i imovinu od pola miliona maraka plus kredit od 200.000 i ako ti kazes da ono nije stanje njegovog voznog parka vec hronologija auta koje je im'o od 2004., opet je to 150 milja u sest godina sto opet nije mala stvar. po ovom kartonu, ispada da ima puno vise od Lagumdzije, koji je teoretski sa svojom biografijom i nasljedstvom u mogucnosti da ima vise od njega, iako ni njegova 'crkavica' i 'stambena politika' u vidu kuca i stanova plus vile (koju zove vikendicom) nijer nimalo zanemariva...
Kad malo razmislim. Imam i ja imovine vrijedne oko pola miliona. Nasljedstva, pametna ulaganja. Nista specijalno. Nit sam u politici, niti je iko moj, niti sam se ogrijesio o ljude, zakon, moral. Cista obraza, posteno. A imam SSS i u kuci dvije takve plate.

Nista ne prodajem, samo se hvalim. :lol:

Bez sale, nelegalno stecenu imovinu nece niko izloziti i drzati na svom imenu. Imaju uvijek braca, sestre, roditelji, djeca, pa cak i uposlenici.
KatarinaKosaca

#3742 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

quasar wrote:Bez sale, nelegalno stecenu imovinu nece niko izloziti i drzati na svom imenu. Imaju uvijek braca, sestre, roditelji, djeca, pa cak i uposlenici.
Ovo "niko" se odnosi , pretpostavljam, i na funkcionere i ostalih stranaka, ne samo SDP-a. Dakle, ulaze u ovu tvrdnju i SDA, SBIH, SBB, HDZ-ovi, SNSD.
Ili,zašto imam osjećaj da misliš samo na SDP :run:
quasar

#3743 Re: SDP

Post by quasar »

KatarinaKosaca wrote:
quasar wrote:Bez sale, nelegalno stecenu imovinu nece niko izloziti i drzati na svom imenu. Imaju uvijek braca, sestre, roditelji, djeca, pa cak i uposlenici.
Ovo "niko" se odnosi , pretpostavljam, i na funkcionere i ostalih stranaka, ne samo SDP-a. Dakle, ulaze u ovu tvrdnju i SDA, SBIH, SBB, HDZ-ovi, SNSD.
Ili,zašto imam osjećaj da misliš samo na SDP :run:
Los ti je osjecaj.
Alfons Kauders

#3744 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

stochar wrote: nigje ja nisam rek'o da je on ovo ukro, niti cak mislim da sutra kad bi bila neka mega-zajebana istraga lik ne bi mog'o dokazati da za sve ima papire k'o i Brankovic za stan od 900 maraka na Ciglanama kupljen 'po zakonu', samo mi malo shega da lik s tom biografijom ima tolika primanja i imovinu od pola miliona maraka plus kredit od 200.000 i ako ti kazes da ono nije stanje njegovog voznog parka vec hronologija auta koje je im'o od 2004., opet je to 150 milja u sest godina sto opet nije mala stvar. po ovom kartonu, ispada da ima puno vise od Lagumdzije, koji je teoretski sa svojom biografijom i nasljedstvom u mogucnosti da ima vise od njega, iako ni njegova 'crkavica' i 'stambena politika' u vidu kuca i stanova plus vile (koju zove vikendicom) nijer nimalo zanemariva...
pa fakat, ja sam u srednjoj imao dvice i trice iz matematike, ne znam sta si ti mogao imati... :lol:

za pocetak, jesi li ti uopste citao podatke s CIN-a prije nego sto si ih ovdje zalijepio? :D pa fino pise da je 2009 lik zaradio 69,000 maraka, a zena 27,000... i ti se cudis sto su s takvim primanjima za 10 godina stekli cca pola miliona imovine... :D cudim se i ja - da zaradjujem te pare, garantujem ti da bi mi ostalo vise, puno vise... :D

za auta... pa jel ti fakat mislis da je lik stara auta polio benzinom i zapalio... ili ih je jednostavno prodavao kada je uzimao nova... :lol: znaci auto od 50,000... na sljedecem kartonu 60,000... ja mislim da je ovo prvo prodao prije nego sto je uzeo drugo, nekako mi logicno... :lol: onda u zadnjem kartonu dva auta od 40 i 15 milja... :lol: al eto, kad mu dopizdi auto, hamdija ode do benzinske, uzme kanister benzina, spali ga i jos se slika pored da zajebaje stochara... :lol:
KatarinaKosaca

#3745 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Toliko smaila za smijeh, ništa smiješno ni duhovito :-?
Nego, da nam se kaže u kojoj je fazi pripreme :lol: zakon o nelegalno stečenoj imovini. Pričaju ljudi o njemu decenijama, od kako dođoše na vlast niti riječi...
Alfons Kauders

#3746 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

quasar wrote: Kad malo razmislim. Imam i ja imovine vrijedne oko pola miliona. Nasljedstva, pametna ulaganja. Nista specijalno. Nit sam u politici, niti je iko moj, niti sam se ogrijesio o ljude, zakon, moral. Cista obraza, posteno. A imam SSS i u kuci dvije takve plate.

Nista ne prodajem, samo se hvalim. :lol:

Bez sale, nelegalno stecenu imovinu nece niko izloziti i drzati na svom imenu. Imaju uvijek braca, sestre, roditelji, djeca, pa cak i uposlenici.
lopove :D

kako te nije stid :D sutra odma da si sve podijelio :D

ja imam stan, nesto malo ustedjevine za novi stan, auto star 6 godina i dio vikendice... kloshar... :D da u startu objasnim stocharu, stara auta sam prodao kad sam uzimao nova... :D

sad me zanima koliko imam "viska"... tj. koliko bi to trebao imati da se niko ne buni... i kome da podijelim ostatak :D
Alfons Kauders

#3747 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:Toliko smaila za smijeh, ništa smiješno ni duhovito :-?
Nego, da nam se kaže u kojoj je fazi pripreme :lol: zakon o nelegalno stečenoj imovini. Pričaju ljudi o njemu decenijama, od kako dođoše na vlast niti riječi...
kako kome... :D meni je pravo smijesno... :D

a za zakon se obrati nekom iz partije, ja nisam u politici... :D
KatarinaKosaca

#3748 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Alfons Kauders wrote:ja imam stan, nesto malo ustedjevine za novi stan, auto star 6 godina i dio vikendice... kloshar... :D da u startu objasnim stocharu, stara auta sam prodao kad sam uzimao nova... :D

sad me zanima koliko imam "viska"... tj. koliko bi to trebao imati da se niko ne buni... i kome da podijelim ostatak :D
Ma, kako rekoh dupli standardi su čudo. Mene na temi o stanovima (loša lokacija , jeftini stanovi) spopade baš jedan SDP-ovac :D , kako su oni pošteni, a ja zamisli kupila stan :lol: :lol:
Tako da je priča :-) :-) :-)
Alfons Kauders

#3749 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote:ja imam stan, nesto malo ustedjevine za novi stan, auto star 6 godina i dio vikendice... kloshar... :D da u startu objasnim stocharu, stara auta sam prodao kad sam uzimao nova... :D

Ma, kako rekoh dupli standardi su čudo. Mene na temi o stanovima (loša lokacija , jeftini stanovi) spopade baš jedan SDP-ovac :D , kako su oni pošteni, a ja zamisli kupila stan :lol: :lol:
Tako da je priča :-) :-) :-)
i kakve sad to veze ima sa mnom? :-)
Corto Maltese

#3750 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

quasar wrote:
Corto Maltese wrote:
quasar wrote:

Izvini, nisam te propozn'o.
Ne čudi me. Tamo, odakle dolazi tvoj pogled, vidno polje je jako ograničeno. Nego nije to tema. Da te podsjetim, pitanje je, kako to da ponos naroda, on koji je svako malo dijelio "i po prstima i po nosu", priznavao "Srbiju bez Kosova", koji sve zna i o svemu ima stav, koji na zidu drži sliku J.B. Tita, čovjeka koji je bio nesvrstan, ali nikad neopredijeljen, preko noći pređe u "suzdržane"? Gdje nestade ta moralna vertikala i duhovna horizontala ove zemlje? Otkud to da, odjednom, štreberi iz UNICEF-a imaju veća muda od njega?
Post Reply