Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Rob_Atl
#3726 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Hajde dobro vas je negativci vise, pa u sta vi gledate?? Jebo te do kraja kvalifikacija cemo zabit i 50 golova , a vi opet sumnjate, trazite neke formule kako se ne plasirati na svjetsko
... Uzivajte ba , 5-0 u Zenici i 0-3 u Slovackoj, 7-0 lihtenstajn, a u Litvaniju poslat igrace iz Premier Lige nek se kale 
- luckylaka
#3727 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ovo nisu uopste negativci nego oni koji hoce da se smanji euforija.Ako mislis da ce se odlucivati samo na terenu ko ce biti prvi grdno se varas.Korak po korak,jos je dosta utakmica do kraja.Rob_Atl wrote:Hajde dobro vas je negativci vise, pa u sta vi gledate?? Jebo te do kraja kvalifikacija cemo zabit i 50 golova , a vi opet sumnjate, trazite neke formule kako se ne plasirati na svjetsko... Uzivajte ba , 5-0 u Zenici i 0-3 u Slovackoj, 7-0 lihtenstajn, a u Litvaniju poslat igrace iz Premier Lige nek se kale
- LoveIsGone
#3728 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ove kvalifikacije protiču onako kako je vjerujem dosta nas godinama željelo da reprezentacija izgleda. Tu naravno ne mislim samo na rezultatski uspjeh, već prije svega Savez je postao mnogo ozbiljnija institucija i to se da primjetiti na svemu.
Koliko god patnja velika bila u dva šugava baraža sa Portugalom, ekipa je naučila mnogo iz toga.
Smatram da je Safet Sušić u mnogoj mjeri pomogao tu. Način na koji on vodi reprezentaciju, kako se slaže sa igračima, kakve izjave daje je nešto što prije nismo imali. Sada igrači u miru treniraju, nema euforije kada igramo normalne kvalifikacione mečeve, a ne historijske
i to se odmah osjeti na rezultatu i načinu na koji dolazimo do pobjeda.
Također, puno se promjenilo suđenje kada igramo, kad se sjetim utakmica u Zenici protiv Grčke i Mađarske? penali, crveni kartoni protiv nas, smučilo mi gledanje reprezentacije.
Sve ovo vodi nadamo se i tom plasmanu u Brazil, imamo izgledne šanse.. nije da smo se već plasirali, ali ako pristup i igra bude protiv Slovačke na istom nivou i sa pobjedom u Zenici bi dosta opuštenije ušli u "revanš" i možda i dobiti Slovake u gostima.
Malo ja da u glavi sredim misli oko reprezentacije, pisanom rječju da se izrazim nemojte šta zamjeriti..
Koliko god patnja velika bila u dva šugava baraža sa Portugalom, ekipa je naučila mnogo iz toga.
Smatram da je Safet Sušić u mnogoj mjeri pomogao tu. Način na koji on vodi reprezentaciju, kako se slaže sa igračima, kakve izjave daje je nešto što prije nismo imali. Sada igrači u miru treniraju, nema euforije kada igramo normalne kvalifikacione mečeve, a ne historijske
Također, puno se promjenilo suđenje kada igramo, kad se sjetim utakmica u Zenici protiv Grčke i Mađarske? penali, crveni kartoni protiv nas, smučilo mi gledanje reprezentacije.
Sve ovo vodi nadamo se i tom plasmanu u Brazil, imamo izgledne šanse.. nije da smo se već plasirali, ali ako pristup i igra bude protiv Slovačke na istom nivou i sa pobjedom u Zenici bi dosta opuštenije ušli u "revanš" i možda i dobiti Slovake u gostima.
Malo ja da u glavi sredim misli oko reprezentacije, pisanom rječju da se izrazim nemojte šta zamjeriti..
- GeneralBHF
#3729 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sto se tice sudjena da tacno je da se mnogo toga promijenilo ali to zahvaljujuci nasim zaslugama jer sudije prije utakmice se pripreme i znaju otprilike kako ko igra....ko se valja po terenu, glumi, pravi faulove, igra prljavo i grubo tako da imaju povjerenje u igrace kad jedan Dzeko ili Vedo padne u 16 da je to penal kao i onaj djon na Generalu i Latvijac dobi crveni karton jer nismo mi nikada ni bili glumci a kako nam rejting raste i nacin igre kroz utakmicu tako i sudije djeluju mirnije sa uvjerenjem i percepcijom same reprezentacije. Zahvaljujuci dobro odradjenoj utakmici u Zenici Kuipers ce da sudi na SP siguran sam u to. U svakoj utakmici mi kontrolisemo igru pa su drugi prisiljeni da prave faulove. Bit cemo mi jos bolji kada sve to bude poslozeno na preostale 2-3 pozicije gdje nije bas idealno.LoveIsGone wrote:Ove kvalifikacije protiču onako kako je vjerujem dosta nas godinama željelo da reprezentacija izgleda. Tu naravno ne mislim samo na rezultatski uspjeh, već prije svega Savez je postao mnogo ozbiljnija institucija i to se da primjetiti na svemu.
Smatram da je Safet Sušić u mnogoj mjeri pomogao tu. Način na koji on vodi reprezentaciju, kako se slaže sa igračima, kakve izjave daje je nešto što prije nismo imali. Sada igrači u miru treniraju, nema euforije kada igramo normalne kvalifikacione mečeve, a ne historijskei to se odmah osjeti na rezultatu i načinu na koji dolazimo do pobjeda.
- GeneralBHF
#3730 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sumnjiva mi je uloga Denijela Pirica u savezu. Mislim da je on krtica i radi za HNS sto je pokazalo kod Alena Halilovica. Trebaju u savezu preispitat njegov rad i Begicu trebas pocistit po kuci.
- DonVito
#3731 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Palenka voli, zeli Hrvatsku tu ni hiljadu Pirica nebi pomoglo.
- Herr Flick
- Muhamed Đakmić
#3733 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Denijal Pirić radi za HNS

-
PeppermintSA
#3734 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
GeneralBHF wrote:Sumnjiva mi je uloga Denijela Pirica u savezu. Mislim da je on krtica i radi za HNS sto je pokazalo kod Alena Halilovica. Trebaju u savezu preispitat njegov rad i Begicu trebas pocistit po kuci.
ne lupaj, bogat'
Pirija je jedan velikan koji je donio mnogo toga našem savezu
- luckylaka
#3735 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Tamo negdje vidim i grupu BHFanaticosa iz Amerike jeno 10-15.000Herr Flick wrote:
-
exer
#3736 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Reprezentacija napredovala za jedno mjesto, sad je trenutno na 14 pozijciji. Cestitke!!!!!
-
mouton noir
#3737 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
A slijedeci mjesec smo 13. jer prestizemo Obalu Slonovace sigurno 
- psy5000
#3738 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
e nek smo i engleze prestigli, jest nas lijepo vidjeti ispred njih 
- Herr Flick
#3739 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Ispred kolijevke fudbala
Kolumbija 3-a
- psy5000
#3740 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
kad ih mlatnu srbi u beogradu i belgijanci u briselu eto nas ispred rvata 
- Muhamed Đakmić
#3741 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Igraju kući sa Belgijom. A nisam siguran da će i onda gubiti puno poena, jer su kvalifikacije za prošlo Svjetsko iz kojih im se sada brišu bodovi odigrali jako loše i završili treći, sad ne mogu biti treći i da se svojski potrude.
- Logovan
#3742 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nisam ni sanjao da ćemo nekad biti ispred kolijevke fudbala.Herr Flick wrote:
Ispred kolijevke fudbala![]()
Kolumbija 3-a![]()
Sad kad smo ih već prestigli, treba im odmaći što je više moguće.
- GeneralBHF
#3743 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Svidja mi se sto je USA 22. pa tako u prijateljskoj mozemo dosta bodova da dobijemo. Naravno samo pobjeda!
- GeneralBHF
#3744 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma nece nista bitno po nas se mijenjati osim sto ce Urugvaj past na 998 i imat ce 3 boda vise od nas a nisam bas siguran da se mogu kvalificirat na SP jer im se situacija zakomplikovala i u grupi su im 3 reprezentacije u igri za playoff.KvaziExpert wrote:Fakat, oni ako pobijede obje, bodovi se smanjuju, nama i englezima ostaje isto, jel' neko racunao dalje(nece valjda neko skocit/past deset mjesta)
Obala slonovace ide iznad Urugvaja i to je to bez velikih promjena.
- rajv0sa
#3745 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sljedeci mjesec smo 13. , prestizemo obalu slonovace bez obzira kako oni odigrali.GeneralBHF wrote:Ma nece nista bitno po nas se mijenjati osim sto ce Urugvaj past na 998 i imat ce 3 boda vise od nas a nisam bas siguran da se mogu kvalificirat na SP jer im se situacija zakomplikovala i u grupi su im 3 reprezentacije u igri za playoff.KvaziExpert wrote:Fakat, oni ako pobijede obje, bodovi se smanjuju, nama i englezima ostaje isto, jel' neko racunao dalje(nece valjda neko skocit/past deset mjesta)
- Logovan
#3746 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Koliko si siguran u ovo?bELMIN_666 wrote:Sljedeci mjesec smo 13. , prestizemo obalu slonovace bez obzira kako oni odigrali.GeneralBHF wrote:Ma nece nista bitno po nas se mijenjati osim sto ce Urugvaj past na 998 i imat ce 3 boda vise od nas a nisam bas siguran da se mogu kvalificirat na SP jer im se situacija zakomplikovala i u grupi su im 3 reprezentacije u igri za playoff.KvaziExpert wrote:Fakat, oni ako pobijede obje, bodovi se smanjuju, nama i englezima ostaje isto, jel' neko racunao dalje(nece valjda neko skocit/past deset mjesta)
Top 10.
http://www.sport.ba/fudbal/zmajevi-po-p ... fa-top-10/
- DonVito
#3747 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Zmajevi po prvi put u historiji ušli u UEFA Top 10!
Pape hvala ti.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#3748 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Đe je bolan ova lista ?
- DonVito
#3749 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Evo najboljih 27.

BIH 9 u Europi.

BIH 9 u Europi.
- psy5000