Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
nosara

#3726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

Banksy wrote:
ultima_palabra wrote:
Banksy wrote:Nakon Kučana, još jedno razmišljanje s četničkog portala Pere Lukovića. Sve go četnik i ustaša, sve ih treba u Silos na triježnjenje.
I po čemu je ovaj dečec relevantan? Što se igrao afirmacije i negacije sa Sanjom V.?

Ako neko dosad nije skontao da je ovo unaprijed pripremljen plan Dodik-Čović za destabilizaciju Federacije, ja mu stvarno ne mogu pomoći.
Po čemu je iko relevantan? Kučan sigurno jeste, a i izvještaj jeste, sigurno, zato me i zanima šta piše, to nisam vidjela.

... a izvođač je SDP. Sigurna sam Dodik i Čović danas trljaju ruke, sve su im se karte složile.
:lol:

Samo mi reci, sve i da si u pravu, gdje ste tu vi...? :D
nellington

#3727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nellington »

Joj, kako je prikladan ovaj crtić sa ovcama koji puštaju dok se članovi torova u domu ovaca, pardon naroda ne dogovore :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#3728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Pa ako Covic i Dodik trljaju ruke bas lijepo , bar ce se neki forumasi zbog toga obradovati
A i 3 Senada..pa navijali su za to sve vrijeme

aferim, patriote
arzuhal

#3729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by arzuhal »

Tko prenosi sjednicu? FTV?
Alfons Kauders

#3730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:Nakon Kučana, još jedno razmišljanje s četničkog portala Pere Lukovića. Sve go četnik i ustaša, sve ih treba u Silos na triježnjenje.
komentar je u najmanju ruku smijesan i pokazuje da autor ne poznaje neke elementarne stvari...
Za SDP je ostala još jedna šansa da se dokažu kao dosljedna i drugačija politička opcija, pa ćemo vidjeti kako bi to moglo ispasti. Ako se okvir za formiranje vlasti, ponuđen od OHR-a ne prihvati, SDP bi trebao odustati od ulaska u vlast na državnoj razini, te time učiniti popuštanje sa predajom željenih pozicija Čovićevoj sviti, a zauzvrat tražiti deblokadu Doma naroda i formirati Vladu Federacije
znaci sdp kao najjaca stranka, zajedno sa ostatko koalicije, bi se trebao potpuno povuci iz formiranja vlasti na drzavnom nivou... kako bi time privolio hdz-ove da ispostuju zakonske odredbe o formiranju vlasti u tri kantona... ok... samo ko bi onda uopste pravio vlast na drzavnom nivou? sbb, snsd, sds, hdz bih i hdz 1990... pobogu, pa pogledajte rezultate izbora... te stranke nemaju dovoljno ruku u parlamentu...
Iz razgovora o formiranju vlasti iskočili su HSP i Narodna stranka radom za boljitak, što je zapravo rezultat njihove nove uloge smetala u raspodjeli pozicija koje Ustavom pripadaju pripadnicima hrvatskog naroda. Dvije stranke su doživjele potpuni politički slom, jer su sistematski šikanirane od strane medija, a uz preživljeni linč bi sada mogle ostati bez ozbiljnih pozicija u vlasti. Ukratko, pokupili su titulu izdaje zbog koaliranja sa nametnicima, a sada su na putu da izgube i srebrenjake, koje će uzeti vjerni „branioci“ hrvatskog interesa, usput gušeći ikakvu šansu za razvoj hrvatske političke alternative u godinama koje su pred nama. Barem, u ovom trenutnom omjeru snaga.

za pocetak ovo jednostavno nije istina... jurisic i lijanovic nisu bili na pregovorima, ali su platformasi nastupali zajedno i bio je potreban njihov pristanak za bilo kakav dogovor sa hdz-ovima... dakle, novinar ili nije dobro informisan, ili jednostavno laze... sto se medijskog linca, sta to zapravo znaci? pa koga to rs mediji nisu lincovali? ako bi se vodili tim standardom, jedino bi sbb i hdz bih trebali biti na politickoj sceni u fbih... smijesno
Dakle, SDP danas pristaje na koncept, koji je, da se dogodio 3. oktobra, mogao privući tadašnju Hrvatsku koaliciju (HDZ 1990-HSP BiH) i Narodnu stranku radom za boljitak, te imati Vladu sa ozbiljnim segmentom hrvatskog glasačkog tijela koje stoji iza nje. Ovako, mjeseci koji su dolazili po principu akcije-reakcije, samo su dodatno utvrdili suprotnosti i doveli do stanja u kojem je svako naredno popuštanje Čovića ili Ljubića, političko samoubistvo – i lično i partijsko.
a ovo je notorna glupost koju ne vrijedi ni komentarisati...
Last edited by Alfons Kauders on 17/03/2011 12:21, edited 1 time in total.
nellington

#3731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nellington »

arzuhal wrote:Tko prenosi sjednicu? FTV?
Jes.
nosara

#3732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

Postby plain vanilla
Pa ako Covic i Dodik trljaju ruke bas lijepo , bar ce se neki forumasi zbog toga obradovati
A i 3 Senada..pa navijali su za to sve vrijeme

aferim, patriote

:D
Last edited by nosara on 17/03/2011 12:27, edited 1 time in total.
arzuhal

#3733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by arzuhal »

Ne kontam što će Dodiku jedan ministar u inostranstvu :?
1gorstak

#3734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

Banksy wrote:
Urušavanje socijaldemokratske politike
Poigravanje Bosnom

Piše: Nedim Jahić

Šta se to dešavalo sa SDP-om do jučer, a kuda će brod od danas ploviti? Nakon što su kroz predizbornu kampanju praktično ugušili mogućnost razvoja alternative u okviru hrvatskog biračkog tijela, jer su uspješno hranili argumentaciju ugroženosti postavljenu od HDZ BiH, SDP je svojom bahatošću i neodgovornim prilaskom realnim odnosima u zemlji započeo vrijeme svoje vladavine.
Da, da :) jos jedan koji poziva na uvazavanje realnosti na terenu, kao da mu je Dodik tata. Jahicu, Nedime, cilj i jeste uraditi nesto na promjeni te realnosti na kojoj insistiras ... ako ce SDP uvazavati stavove neprijateljski raspolozenog HDZ-a samo zato sto je HDZ navikao polagati monopol nad hrvatstvom, koji ce nam onda klinac SDP ? To sto ti predlazes je SDA vec radila, dvije decenije, i sta je rezultat ?

Realnost je ruzna i zato se tu realnost mora mijenjati .... smetalo to tebi ili ne.

p.s. Banksy, kako ti komentarises cinjenicu da svi ovi koji kritikuju SDP nemaju koherentno formulisanu alternativu, nego se ponasaju kao gomila sa koride u Cevljanovicima; neko hoce Radoncica u vlast umjesto SDA, neko hoce da SDP ide u opoziciju dok se u Banja Luci i Mostaru ne formira alternativu nacionalistima, nekom bi odgovarao blok HSP-HDZ1990, neko je kategoricno protiv HSP-a .... itd itd
Last edited by 1gorstak on 17/03/2011 12:25, edited 1 time in total.
Banksy

#3735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

plain vanilla wrote:
Naravno da hoće, ovi koji su vas pola godine ložili.
ultima_palabra

#3736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

Banksy wrote:
ultima_palabra wrote:
I po čemu je ovaj dečec relevantan? Što se igrao afirmacije i negacije sa Sanjom V.?

Ako neko dosad nije skontao da je ovo unaprijed pripremljen plan Dodik-Čović za destabilizaciju Federacije, ja mu stvarno ne mogu pomoći.
Po čemu je iko relevantan? Kučan sigurno jeste, a i izvještaj jeste, sigurno, zato me i zanima šta piše, to nisam vidjela.

... a izvođač je SDP. Sigurna sam Dodik i Čović danas trljaju ruke, sve su im se karte složile.
Pa jeste relevantan, ali i nemoćan da nešto promijeni.

Dobro, eto jeste izvođač... doveden pred svršen čin. Šta fali, dosta se zapetljavalo, treba početi sa raspletom...
nosara

#3737 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

Banksy wrote:
plain vanilla wrote:
:lol:
nellington

#3738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nellington »

Ima li wireless u sali parlamenta? Da nam Peđa javi šta ima novo, šta se razvlači :)
plain vanilla

#3739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Banksy wrote:
plain vanilla wrote:
Lozili?

Ne, nego oni koji velicaju Dodika i Covu, a pljuju po Zlaji, a sve pod krinkom patriotizma.
Draze im Dodikovo govno nego Zlajin kolach.

Pa, prijatno
Banksy

#3740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:
Banksy wrote:
ultima_palabra wrote: I po čemu je ovaj dečec relevantan? Što se igrao afirmacije i negacije sa Sanjom V.?

Pa jeste relevantan, ali i nemoćan da nešto promijeni.

Dobro, eto jeste izvođač... doveden pred svršen čin. Šta fali, dosta se zapetljavalo, treba početi sa raspletom...
Zato što je relevantan, razuman i objektivan, zato me i zanima šta piše. A možda izvještaj i nije bio za javnost?

Nije doveden, doveo SE, svojom voljom i glupošću.
Da, u pravu si, možda i jeste vrijeme ...
nosara

#3741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

plain vanilla wrote:
Banksy wrote:
plain vanilla wrote:
Lozili?

Ne, nego oni koji velicaju Dodika i Covu, a pljuju po Zlaji, a sve pod krinkom patriotizma.

Pa, prijatno
Nemoj tako... Cuo sam da mogu birat robu... :D
Last edited by nosara on 17/03/2011 12:32, edited 1 time in total.
bingov buraz

#3742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by bingov buraz »

I sta kaze hercegovacki ogranak dodikove stranke...jel odzvonilo :?:

Ko ne majorizira ne profitira :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KatarinaKosaca »

plain vanilla wrote:Lozili?

Pa, prijatno
:lol: :lol: :lol: Grohotm se smijem :thumbup: . Svaka čast.
Dakle, još jedna fašistička teorija "qui non mecum contra me est"
Dakle, ko u Zlayi ne vidi svjetlu budućnost, taj je po automatizmu neprijatlej BIH, Dodikovac, Čovićevac, ukratko neprijatelj.
:lol: :lol: Hvala ti što me ovako uveseljavaš postovima. Iskreno :thumbup:
plain vanilla

#3744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

KatarinaKosaca wrote:
plain vanilla wrote:Lozili?

Pa, prijatno
:lol: :lol: :lol: Grohotm se smijem :thumbup: . Svaka čast.
Dakle, još jedna fašistička teorija "qui non mecum contra me est"
Dakle, ko u Zlayi ne vidi svjetlu budućnost, taj je po automatizmu neprijatlej BIH, Dodikovac, Čovićevac, ukratko neprijatelj.
:lol: :lol: Hvala ti što me ovako uveseljavaš postovima. Iskreno :thumbup:
prijatno :wink:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

KatarinaKosaca wrote:A što su nam ovi "supranacionalni" esdepeovci -boljševici anacionalni :-) . Pa je Tarčin ništa, pa HOS nisu ustaše, pa se prozivaju srbi i Hrvati. Sačuvaj me Bože ovakve nadnacionalnosti!
Naravno @mander , @nosara i @vanilla. Postovi ne nacionalistički, nego školski primjer šovinizma.
Tarčin je nešto, gdje jeste bio zatvoren go četnik. od Rade Pandurević u čijoj su kući nađeni spiskovi (uključujući i moje porodice) do Slavuja. nisu ništa htjeli Katarinice, samo poklati, al prije toga silovati moju mater. i ostale žene iz okoline. da.. naravno, sad će neko reći da sam sanjao, da je to preuveličavanje... kao što je sanjanje i preuveličavanje oružje koje se do kraja godine pronalazilo zakopano oko kuća. lično sam sa društvom pronašao automat, zakopan pored kenjare. moj brat u kokošinjcu bajonet, velik ko lakat odraslog čovjeka. ja još nisam vidio horoza za čiji vrat je potreban toliki nož. a nije da Staniša nije bio četnik i u onom ratu.

pa eto, daj mi taj filantropski razlog da žalim zbog Silosa...

Pe Es - zoom će kasnije doći i regulisati ove silne prijave, ja se ne želim petljati... da se i to zna.
1gorstak

#3746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

black wrote:
Dragan Čović - ugroženi vladar

Piše: Vuk Bačanović

„Fenomen“ sarajevske kvaziintelektualne elite Željko Komšić, isplatio se isključivo lično Zlatku Lagumdžiji, budući da je Komšić partiji donio harizmu „čovjeka iz naroda“, koju hladni i proračunati Lagumdžija nema.

„Čovjek iz naroda“, međutim, uprkos nagovaranjima nekih razumnijih članova stranke, nije pristajao da obilazi krajeve sa većinskim hrvatskim stanovništvom u BiH i da se upoznaje sa tamošnjim prilikama, te, na radost HDZ-a, nije postao čovjek ni djelića tamošnjeg naroda. Tako se su se SDP-ove greške, uz Lagumdžiju, isplatile i Draganu Čoviću, koji danas u Mostaru sebe intronizira kao mučeničkog, ugroženog, neprikosnovenog gerilskog vladara „potlačene“ nacije. No, budući da, kao ni Milorad Dodik, niti bilo koji političar u BiH neće učiniti ništa na povećanju zaposlenosti ili smanjivanju socijalne bijede, ni takav ga manevar neće spasiti od neumitne propasti. Nanovo iznenađujuće, ali stvari se u prirodi i ljudskom društvu, uvijek okrenu u svoju suprotnost.
Ja evo vec par godina na ovom forumu trubim kako oni koji kazu da podrzavaju multietnicku BiH, moraju ici medju narod. Mora se sjesti i sa ljudima u Nevesinju i sa ljudima u Ljubuskom, kako bi se, bez medijskog spina, prosjecnom covjeku objasnilo za kakvu se mi to BiH zalazemo. To je najbolji put ka reintegraciji drustva.
arzuhal

#3747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by arzuhal »

Dobre vijesti: HDZ kreće, konačno, u uspostavu vlasti na kantonalnim nivoima/županijskim razinama.

:thumbup: :D
ultima_palabra

#3748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

arzuhal wrote:Dobre vijesti: HDZ kreće, konačno, u uspostavu vlasti na kantonalnim nivoima/županijskim razinama.

:thumbup: :D
:?:
Gandalf

#3749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

bingov buraz wrote:I sta kaze hercegovacki ogranak dodikove stranke...jel odzvonilo :?:

Ko ne majorizira ne profitira :D
:D :D :D
miki.ba

#3750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by miki.ba »

gdje si to proćitao,ćuo.
Locked