ne prisjedaj na muku
Gdje putujete, kako vam je bilo?
Moderator: anex
-
AmirBaa
#3726 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
- Bullet Tooth Tony
-
AmirBaa
#3728 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Je li to shake shack u Madison Square parkuBullet Tooth Tony wrote: ↑09/04/2020 13:06
Po menu najbolji gradovi do sada ... i to ovim redoslijedom ..
imao sam puno vremena .. dvije sedmice .. pa sam obisao vecinu muzeja , atrakcija, izlazio, comedy cellar, restorane , gledao predstave na brodwayu itd ...
![]()
- Bullet Tooth Tony
#3729 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Jeste ... Dobio na poklon karte za The Phantom of the Opera pa sam to gledao
Dobro je pa viza za USA vazi deset godina , iduci put u New York cu doci samo na kafu par dana i odoh dalje malo u prirodu ... meni je inace zelja da posjetim Denali
- exliberal-ex
#3730 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Taman sam posao da te pitam jesi li bio na Intrepidu kad skontah zadnju sliku 
- sadie_forever
#3731 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
ili ona famozna "ljudi nemaju za hljeba a ti toliko putujes jos se hvalis,jel te stid!"
- Bullet Tooth Tony
#3732 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ulazak u onu podmornicu mi je bilo super iskustvo ... klaustrofobija na kubexliberal-ex wrote: ↑09/04/2020 14:39 Taman sam posao da te pitam jesi li bio na Intrepidu kad skontah zadnju sliku![]()
-
Zoya
- exliberal-ex
#3735 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

malo brckanja po Jersey shore

-
Piko18
#3736 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Radi i to dva posla full time ux/ui dizajner i radim na ugovor o dijelu za jednu banku.
-
Piko18
#3737 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Island je najludje nesto. Priroda kakvu nigdje siguran sam ne mozes vidjeti. Bas sam se odusevio sa tim putovanjem da sam ovde godine planirao opet uz kombinaciju sa Farskim otocima. Budimpesta mi je isto pravo fina bila. Bio sam u zimskom periodu cak je i pravo jeftino bilo. Sedam dana sam bio.exliberal-ex wrote: ↑08/04/2020 19:47tako i treba ..samo putuj...od svih tih mjesta u Budimpesti sam bio najkrace i to samo u prolazu kad sam bio mali, nekad davno
![]()
Last edited by Piko18 on 10/04/2020 14:09, edited 3 times in total.
-
Piko18
#3738 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
prvo umra aBd.
-
Piko18
#3739 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
To ipak cuvam za temu "Jadi nas nezaposlenih"sadie_forever wrote: ↑09/04/2020 15:25![]()
ili ona famozna "ljudi nemaju za hljeba a ti toliko putujes jos se hvalis,jel te stid!"![]()
- vjesticanametli
#3740 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
maj menPiko18 wrote: ↑10/04/2020 13:58Island je najludje nesto. Priroda kakvu nigdje siguran sam ne mozes vidjeti. Bas sam se odusevio sa tim putovanjem da sam ovde godine planirao opet uz kombinaciju sa Farskim otocima. Budimpesta mi je isto pravo fina bila. Bio sam u zimskom periodu cak je i pravo jeftino bilo. Sedam dana sam bio.exliberal-ex wrote: ↑08/04/2020 19:47tako i treba ..samo putuj...od svih tih mjesta u Budimpesti sam bio najkrace i to samo u prolazu kad sam bio mali, nekad davno
![]()
budimpestu moram i ja jos jednom.....fakat nisam sve stigla a divan grad
-
Piko18
#3741 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Vjeruj za Island ti je malo koliko god da budes. Ja sam bio deset dana. Prosli smo jug taj tzv golden circle, zapadni dio Rejkjavik i jedan dobar dio iznad njega a na istoku smo isli sve do Hofna. Za Farska mi se cini 3-4 dana sasvim dovoljna pa sam planirao tri dana Farska i 6 za island ali ovaj put sjeverni dio. Ovde godine je trebala biti jos Kapadokija i Malta. Ali kako stvari stoje nema nista od putovanja ove godine.vjesticanametli wrote: ↑10/04/2020 16:12 maj meni ja se spremam island i farske skupa odraditi
divno...samo putuj
![]()
budimpestu moram i ja jos jednom.....fakat nisam sve stigla a divan grad![]()
Ma iskustva s putovanja su nesto najvrijednije. A ako fino isplaniras mozes i pravo jeftino proci.
Budimpestu ti jer bar lagano obici kad hoces. Letovi iz TZ stalno i to po bas preniskim cijenama.
- vjesticanametli
#3742 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Plan 3 hefte letim iz de za farska na 3 ili 4 dana onda brod za island i rentanje auta tamo tako sam zamislila za sada....pisao je jos 1 forumas...svakako dobru pripremu odradit
kakva si iskustva imao s karticnim placanjem....gdje si bio smjesten
- exliberal-ex
#3743 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ja sam planirao isto tako da odem na Island 10-12 dana i da napravim krog oko ostrva. obisao sam taj golden circle, isto tako otisao do Hoffa i ice lagune.Piko18 wrote: ↑10/04/2020 16:27Vjeruj za Island ti je malo koliko god da budes. Ja sam bio deset dana. Prosli smo jug taj tzv golden circle, zapadni dio Rejkjavik i jedan dobar dio iznad njega a na istoku smo isli sve do Hofna. Za Farska mi se cini 3-4 dana sasvim dovoljna pa sam planirao tri dana Farska i 6 za island ali ovaj put sjeverni dio. Ovde godine je trebala biti jos Kapadokija i Malta. Ali kako stvari stoje nema nista od putovanja ove godine.vjesticanametli wrote: ↑10/04/2020 16:12 maj meni ja se spremam island i farske skupa odraditi
divno...samo putuj
![]()
budimpestu moram i ja jos jednom.....fakat nisam sve stigla a divan grad![]()
Ma iskustva s putovanja su nesto najvrijednije. A ako fino isplaniras mozes i pravo jeftino proci.
Budimpestu ti jer bar lagano obici kad hoces. Letovi iz TZ stalno i to po bas preniskim cijenama.
Od gospoje frizer kojem smo pricali o Icelandu je bio vec 3 puta tamo poslije nas i nagovara nas da idemo sa njim prema sjevernim fjordovima on isto odusevljen samo je problem sto je skupo ko zara.
Ja sam kontao uzer RV ali ne onaj mali da spavam u satoru nego bas RV i ko penzioner polako oko ostrva...kad sam vidio koje su cijene promjenio sam misljenje. Let i 7 dana rentanja RV mi dodje ko 14 dana sto sam bio u cileu...sto ukljucuje i auto i hotele...
Zato i nisam otisao drugi put mada ....ali jos uvijek mi je na radaru,neznam zasto imam neku ludu ideju da napravim ovu turu- par dana Norveska - pa let do Svalbarda, tu isto par dana pa se prebacit preko Osla do Iceland da skocim do Greenlanda kao day trip. Malo je tesko organizovat ali nije nezivodivo...ovaj dio do greenlanda bi bio najtezi/skuplji
-
Piko18
#3744 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
I mi smo gledali tu opciju sa RV samo je pravo skupo, Na kraju smo preko AirBnb rentali smjestaj u Rejkjaviku, Selfossu i Viku. Tako da su nam to bile kao stacionarne tacke da ne bi morali puno kilometara prelaziti za povratak u smjestaj. Rentali smo Daciu Duster na svih deseta dana tako da smo putovali gdje smo htjeli. Postavim kasnije i nekoliko slika sa putovanja.exliberal-ex wrote: ↑10/04/2020 16:58
Ja sam planirao isto tako da odem na Island 10-12 dana i da napravim krog oko ostrva. obisao sam taj golden circle, isto tako otisao do Hoffa i ice lagune.
Od gospoje frizer kojem smo pricali o Icelandu je bio vec 3 puta tamo poslije nas i nagovara nas da idemo sa njim prema sjevernim fjordovima on isto odusevljen samo je problem sto je skupo ko zara.
Ja sam kontao uzer RV ali ne onaj mali da spavam u satoru nego bas RV i ko penzioner polako oko ostrva...kad sam vidio koje su cijene promjenio sam misljenje. Let i 7 dana rentanja RV mi dodje ko 14 dana sto sam bio u cileu...sto ukljucuje i auto i hotele....
Zato i nisam otisao drugi put mada ....ali jos uvijek mi je na radaru,neznam zasto imam neku ludu ideju da napravim ovu turu- par dana Norveska - pa let do Svalbarda, tu isto par dana pa se prebacit preko Osla do Iceland da skocim do Greenlanda kao day trip. Malo je tesko organizovat ali nije nezivodivo...ovaj dio do greenlanda bi bio najtezi/skuplji
Norveska i Svalbarda mi je na bucketlistu dok Grenlad i nemam neku zelju.
- exliberal-ex
#3745 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Piko18 wrote: ↑11/04/2020 15:40I mi smo gledali tu opciju sa RV samo je pravo skupo, Na kraju smo preko AirBnb rentali smjestaj u Rejkjaviku, Selfossu i Viku. Tako da su nam to bile kao stacionarne tacke da ne bi morali puno kilometara prelaziti za povratak u smjestaj. Rentali smo Daciu Duster na svih deseta dana tako da smo putovali gdje smo htjeli. Postavim kasnije i nekoliko slika sa putovanja.exliberal-ex wrote: ↑10/04/2020 16:58
Ja sam planirao isto tako da odem na Island 10-12 dana i da napravim krog oko ostrva. obisao sam taj golden circle, isto tako otisao do Hoffa i ice lagune.
Ja sam kontao uzer RV ali ne onaj mali da spavam u satoru nego bas RV i ko penzioner polako oko ostrva...kad sam vidio koje su cijene promjenio sam misljenje. Let i 7 dana rentanja RV mi dodje ko 14 dana sto sam bio u cileu...sto ukljucuje i auto i hotele....
Norveska i Svalbarda mi je na bucketlistu dok Grenlad i nemam neku zelju.
Ja sam bio 5 dana ako se nevaram pa nam je baza bio Rejkjavik, hotel nam bio uz gradssi aerodrom 10 minuta hoda od centra
evo mojih par nabrzaka

- exliberal-ex
#3746 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
cijeli dan razmisljam o tom putu...za @vjesticanametli ...nadam se da ces i ti obic ovo uskoro

- vjesticanametli
#3747 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Hvala za slike i opise....u planu je def
jedva cekam....i ja cu rentati auto ....ovo sa slika je def ono sto zelim.....jedva cekam
Javicu se ja tebi jos dok se primakne put
Javicu se ja tebi jos dok se primakne put
-
Piko18
#3748 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Evo i od mene par slika sa Islanda.
- exliberal-ex
#3749 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
@Piko18 koliko je daleko avion od ice laguna, nekih par kilometara jel tako...
Ja sam planirao da ga obidjem ali taj sam se zadrzao dugo usput kod jednog vodopada, pa drugog...pa ajd malo do glecera kad sam dosao do ice laguna vec je bilo 2 sata a trebao sam se vracat nazad za rejkjavik ( sto je 5 sati voznje ovo za vjesticu kad bude isla) ...sad mi zao sto nisam obisao .
Black sand beach je ostavila utisak na mene, to je jedino mjesto gdje sam se smrznuo dok sam bio tamo ...vjetar odnese
Ja sam planirao da ga obidjem ali taj sam se zadrzao dugo usput kod jednog vodopada, pa drugog...pa ajd malo do glecera kad sam dosao do ice laguna vec je bilo 2 sata a trebao sam se vracat nazad za rejkjavik ( sto je 5 sati voznje ovo za vjesticu kad bude isla) ...sad mi zao sto nisam obisao .
Black sand beach je ostavila utisak na mene, to je jedino mjesto gdje sam se smrznuo dok sam bio tamo ...vjetar odnese
- vjesticanametli
#3750 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Necu se ja fixirat sa hotelom....plan je da u blizini bude smjestaj ....pa kak budem znala sta u kojem dijelu zemlje obilazim tako hotel ide....auto cu uzeti i briga me
Ev pozz iz hh od pataka i mene

Ev pozz iz hh od pataka i mene