Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
manekenka u penziji

#3726 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by manekenka u penziji »

Prorjedjivanje kose? Možeš li mi malo bolje objasniti o čemu se tu radi, posto spominjes cupanje kose. Zaista prvi put čujem.
annoy

#3727 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by annoy »

manekenka u penziji wrote:Prorjedjivanje kose? Možeš li mi malo bolje objasniti o čemu se tu radi, posto spominjes cupanje kose. Zaista prvi put čujem.
Dakle, na pitanje moje frizerke "želiš li da ti stanjim kosu?", i moj pristanak, događalo bi se to da bi ona uzela škarice, i "strugala" po mojoj kosi, uglavnom bi uzela debeli pramen i onda otvorenim škaricama klizila po njemu, niz dlaku, i, s obzirom da je mene to boljelo, pretpostavljam da mi je i počupala dosta vlasi u procesu, sad, valjda je to standard. Valjda se tako kosa stanjuje, prorjeđuje, kako god. Valjda nemam neku psiho frizerku
Anelicha

#3728 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Anelicha »

Trudnice, koje su odlucile nastaviti s farbanjem i ostalim :-D , jel koristite iskljucivo farbe bez amonijaka il ne gledate na to? Ja ne mogu nigdje naci farbu da mi odgovara a da je bez amonijaka -_-
manekenka u penziji

#3729 Re: Odg: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite

annoy wrote:
manekenka u penziji wrote:Prorjedjivanje kose? Možeš li mi malo bolje objasniti o čemu se tu radi, posto spominjes cupanje kose. Zaista prvi put čujem.
Dakle, na pitanje moje frizerke "želiš li da ti stanjim kosu?", i moj pristanak, događalo bi se to da bi ona uzela škarice, i "strugala" po mojoj kosi, uglavnom bi uzela debeli pramen i onda otvorenim škaricama klizila po njemu, niz dlaku, i, s obzirom da je mene to boljelo, pretpostavljam da mi je i počupala dosta vlasi u procesu, sad, valjda je to standard. Valjda se tako kosa stanjuje, prorjeđuje, kako god. Valjda nemam neku psiho frizerku
Aha, kontam. Ja sam mislila da ti fakat cupa kosu. Koji sam ja bukvalac :lol:
Zizi505

#3730 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Zizi505 »

Anelicha wrote:Trudnice, koje su odlucile nastaviti s farbanjem i ostalim :-D , jel koristite iskljucivo farbe bez amonijaka il ne gledate na to? Ja ne mogu nigdje naci farbu da mi odgovara a da je bez amonijaka -_-
Ja sam nedavno koristila Biokap farbu, preporučuju je za trudnice i osobe sa osjetljivim tjemenom. Uglavnom je bez većine toksičnih supstanci. Boja izgleda prirodno, samo je problem što bude dosta tamnija od navedene na kutiji. Meni je ispala tri tona tamnija :( mjesec dana je trebalo da se ispere, pa da bude boja koja je na navedena na ambaalaži. Može se kupiti u apotekama.
CherryLips

#3731 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by CherryLips »

A mene zanima da li neka dama koristi kanu? Iskustva?
Krajnje mi je vrijeme za bojenje kose,sijede se samo mnoze, pa mi je na pamet pala kana...
Anelicha

#3732 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Anelicha »

zizi505 wrote:
Anelicha wrote:Trudnice, koje su odlucile nastaviti s farbanjem i ostalim :-D , jel koristite iskljucivo farbe bez amonijaka il ne gledate na to? Ja ne mogu nigdje naci farbu da mi odgovara a da je bez amonijaka -_-
Ja sam nedavno koristila Biokap farbu, preporučuju je za trudnice i osobe sa osjetljivim tjemenom. Uglavnom je bez većine toksičnih supstanci. Boja izgleda prirodno, samo je problem što bude dosta tamnija od navedene na kutiji. Meni je ispala tri tona tamnija :( mjesec dana je trebalo da se ispere, pa da bude boja koja je na navedena na ambaalaži. Može se kupiti u apotekama.

Blago meni sto hocu da postanem za maloo vise tonova svjetlija xD
zubi

#3733 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by zubi »

zizi505 wrote:

A koliko kosta ta farba i da li prekriva sijede?
ema_

#3734 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by ema_ »

Kakve su šanse da nekome nakon stavljanja trajne zaista ostane takva frizura trajno? :shock: :-D Ja sam prije 6 mjeseci radila , doduše ne baš minival nego neku biljnu verziju, 'ta ja znam, uglavnom, do sad je trebalo počet "spadati" ali još uvijek ne vidim neku drastičnu razliku i smanjivanje uvojaka iako odavno više nit stavljam pjenu nakon pranja ni ništa :zoka: ?

Ima li još neko iskustva? :)
leki hz

#3735 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by leki hz »

zubi wrote:
zizi505 wrote:

A koliko kosta ta farba i da li prekriva sijede?
Ne znam koliko tačno košta jer sam se davno farbala s njom. Tamnije nijanse prekriju sijede, svjetlije baš i ne, bar meni nije prekrilo, ali kosa je fantazija poslije te farbe, sjajna i mekana.
Zizi505

#3736 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Zizi505 »

Ja sam je platila 19,50 KM. A sijede prekriva oko 90%.
Mogy87

#3737 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Mogy87 »

ema_ wrote:Kakve su šanse da nekome nakon stavljanja trajne zaista ostane takva frizura trajno? :shock: :-D Ja sam prije 6 mjeseci radila , doduše ne baš minival nego neku biljnu verziju, 'ta ja znam, uglavnom, do sad je trebalo počet "spadati" ali još uvijek ne vidim neku drastičnu razliku i smanjivanje uvojaka iako odavno više nit stavljam pjenu nakon pranja ni ništa :zoka: ?

Meni je zivotna zelja krupni mini val/krupne lokne (ako nesto tako postoji) :( da li je kod tebe bilo to ili sitni? I da li si zadovoljna? Takodje ako neko jos zna radi li neki salon u Sa krupne lokne ljubazno molim da napise :D Hvala
manekenka u penziji

#3738 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Sitnije i krupnije loknice postoje, ali minival sa krupnim loknama ne postoji. Ne znam u čemu je kvaka: Da li frizeri nemaju adekvatne viklere, da li je to teško napraviti da lici na nešto ili kiselina ne može djelovati kada se stavlja na velike viklere...
ema_

#3739 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by ema_ »

Mogy87 wrote:
ema_ wrote:Kakve su šanse da nekome nakon stavljanja trajne zaista ostane takva frizura trajno? :shock: :-D Ja sam prije 6 mjeseci radila , doduše ne baš minival nego neku biljnu verziju, 'ta ja znam, uglavnom, do sad je trebalo počet "spadati" ali još uvijek ne vidim neku drastičnu razliku i smanjivanje uvojaka iako odavno više nit stavljam pjenu nakon pranja ni ništa :zoka: ?

Meni je zivotna zelja krupni mini val/krupne lokne (ako nesto tako postoji) :( da li je kod tebe bilo to ili sitni? I da li si zadovoljna? Takodje ako neko jos zna radi li neki salon u Sa krupne lokne ljubazno molim da napise :D Hvala

Ja sam došla frizerki sa željom da mi napravi mini val, nisam baš imala nešto pojma o tome svemu, i ona mi je savjetovala da mi uradi nešto što se zove "prelom" i da je bolji rezultat, ne šteti kosi, biljno, itd. , i tako je i bilo.. Kovrče mi nisu one onako ko ovčica, nego baš ono taman :thumbup: .
Mogy87

#3740 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Mogy87 »

ema_ wrote:
Mogy87 wrote:

Ja sam došla frizerki sa željom da mi napravi mini val, nisam baš imala nešto pojma o tome svemu, i ona mi je savjetovala da mi uradi nešto što se zove "prelom" i da je bolji rezultat, ne šteti kosi, biljno, itd. , i tako je i bilo.. Kovrče mi nisu one onako ko ovčica, nego baš ono taman :thumbup: .

Jos da mi kazes ime salona i dodjem ti cokoladu :D
ema_

#3741 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by ema_ »

Na žalost, nije u Sarajevu :| , ali ne sumnjam da pogotovo tamo ima i ta vrsta uvijanja kose, samo pitaj za "prelom kose" ... Meni su držani vikleri nekih 45 min čini mi se, pa onda još neke procedure, mislim da je za 2 sata bilo sve gotovo. I da, bez haube je bilo, pa je valjda i to razlika između pravog mini vala i ovog . A najbitnije je da je kosa ISTA kao i prije tog tretmana, ja sam se bila baš prepala da će mi se nešto uništiti jer sam čitala more foruma o tome prije odluke :) .
Mogy87

#3742 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Mogy87 »

Hvala puno za informacije :D

Eh dame zna li neka od vas gdje u Sarajevu rade ovaj tzv. prelom kose? :D Hvala unaprijed :)
zubi

#3743 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by zubi »

Juce sam pitala u apoteci za ovu Biokap farbu i rekose mi da je nema, navodno je vise ne uvoze... :sad:
Mogy87

#3744 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Mogy87 »

zubi wrote:Juce sam pitala u apoteci za ovu Biokap farbu i rekose mi da je nema, navodno je vise ne uvoze... :sad:
Probaj u Eurofarm apoteci na ulazu u Mercator ili u BBI kod konzuma... Ako si bila u apotekama Sarajevo oni odavno svasta nesto nemaju
zubi

#3745 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by zubi »

Mogy87 wrote:
zubi wrote:Juce sam pitala u apoteci za ovu Biokap farbu i rekose mi da je nema, navodno je vise ne uvoze... :sad:
Probaj u Eurofarm apoteci na ulazu u Mercator ili u BBI kod konzuma... Ako si bila u apotekama Sarajevo oni odavno svasta nesto nemaju
hvala! :thumbup:
Partizzanka

#3746 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Partizzanka »

Mogy, ja sam taj prelom sa biljnim kiselinama radila na grbavici
mislim da se zove enisa glavna frizerka tu
poznat je salon

drzala mi je malo duze viklere jer mi kosa nije nikako reagovala
minival je bio super onako nekako ne premalene lokne nego taman
trebalo je da drzi minimum par mjeseci
kod mene je kosa bila ravna nakon 3 dana
ali opet to sam samo ja i to je samo moja kosa :(
ema_

#3747 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by ema_ »

@partizzanka

Moja mama je pričala da je radila minival nekad davno i ista stvar, došla kući i sutra se ispravila kosa, i frizerka je rekla da njoj ne bi ni uhvatio da stavi opet, doduše moja mama ima baš neku oštru kosu... Moja je onako baby kosa mekana sva, možda zato čitavih 6 mjeseci stoji :-D .
Mogy87

#3748 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Mogy87 »

Partizzanka wrote:Mogy, ja sam taj prelom sa biljnim kiselinama radila na grbavici
mislim da se zove enisa glavna frizerka tu
poznat je salon

drzala mi je malo duze viklere jer mi kosa nije nikako reagovala
minival je bio super onako nekako ne premalene lokne nego taman
trebalo je da drzi minimum par mjeseci
kod mene je kosa bila ravna nakon 3 dana
ali opet to sam samo ja i to je samo moja kosa :(
Izvini sto te peglam ali ako nije problem opisi mi gdje se salon nalazi :D hvala
Angel_of...

#3749 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Angel_of... »

En Style, Zagrebačka 71, ako se ne varam Partizzanko? :-D
Afanasi_94

#3750 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Afanasi_94 »

Angel_of... wrote:En Style, Zagrebačka 71, ako se ne varam Partizzanko? :-D
To je to. Tu i ja idem ali ne kod Enise, prestala sam jer mi je počela fušerit s kosom pa idem kod Šejle, puno je bolja. :D
Post Reply