Renault Megane all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
direstraits0078
#3726 Re: Renault Megane all about
Kugla, stabilizator, gumica balans štange, puknuta opruga, u choose. 
-
dgL_
#3727 Re: Renault Megane all about
Ma znam drug... Jel moguce da ovako jak i tup zvuk iz tocka dolazi od ovog gore navedenog? Imao sam iskustva sa losim kuglama, lafetama, krajnicama... Ali ovoliko lupanje da se prepadnes mi je zaista nepoznanica... Zato sam i pitao... Hvaladirestraits0078 wrote:Kugla, stabilizator, gumica balans štange, puknuta opruga, u choose.
- shlauf
#3728 Re: Renault Megane all about
Megan ima samo jednu lafetu a u njoj prednji i zadnji selen kao i kuglu. Neka ti majstor provjeri razmak izmedju prednjeg dijela mosta da se ne dodiruje pa da i to prouzrokuje lupanje prednjeg trapa. Ako je pukla opruga vidio bi da je malo klocnula ta strana auta a imaš na vrhu amortizera odbojnu gumu i zakretač. Stabilizator je spojen izmedju amortizera i lafete.
Eto ....
Eto ....
-
direstraits0078
#3729 Re: Renault Megane all about
Stabilizator spaja balans štangu s amortizerom.
-
dgL_
#3730 Re: Renault Megane all about
Opruga nije... Auto stoji prav je ko strijela... Znaci jedna je lafeta samo... Znaci da nije komplikovan trap.. To mi je trebalo... Jebo lafetu eventualno stabilizator to bi trebale biti gluposti... Hvala na odg. Puno, mogu li se mjenjati na toj lafeti kugla i seleni ili se mjenja komplet kao na nekim modelima? ...vidjecemo sta je pa cu javitshlauf wrote:Megan ima samo jednu lafetu a u njoj prednji i zadnji selen kao i kuglu. Neka ti majstor provjeri razmak izmedju prednjeg dijela mosta da se ne dodiruje pa da i to prouzrokuje lupanje prednjeg trapa. Ako je pukla opruga vidio bi da je malo klocnula ta strana auta a imaš na vrhu amortizera odbojnu gumu i zakretač. Stabilizator je spojen izmedju amortizera i lafete.
Eto ....
-
direstraits0078
#3731 Re: Renault Megane all about
Sve se može mijenjati posebno. TRW ili Lemförder rade posao, ostalo je prejeftino.
- shlauf
#3732 Re: Renault Megane all about
Lapsus za stabilizator, izvini 
-
zrakomlat
#3733 Re: Renault Megane all about
Gledam neku Lagunu 2 2006.god, 1.6 benz, cca 7000. Jel ok cijena za to auto, još ako je u dobrom stanju ko sto pise.
Kakav je ovaj motor u tolikom autu.
Koliki je to mačak vreći u odnosu od dizelke (1,9 -96kw) istih godina a i slične cijene? Pretpostavljam manji, mačić u vreći neki
Koliki je to mačak vreći u odnosu od dizelke (1,9 -96kw) istih godina a i slične cijene? Pretpostavljam manji, mačić u vreći neki
-
citroen xm
#3734 Re: Renault Megane all about
Pa ako sjedneš posle neke 1.9 DCI ili jačeg benzinca, nećeš biti baš očaran. Ali u principu taj motor je vrlo iskoristiv u toj Laguni. Ja ne bih bježao. Može on i povući i preteći, ako nemaš trkačke ambicije slobodno.
Gledajući dugi niz godina razne polovnjake nekako se nametnulo nepisano pravilo da su auta sa početnim motorima i nivoima opreme nekako i najočuvanija. Valjda ih kupe porodični ljudi zbog niže cijene i prilično ih dobro održavaju. Onaj ko gazi na zapadu ogromne kilometraže sigurno neće birati početnog benzinca tako da sada možeš ubosti primjerak sa stvarnom malom kilometražom.
Gledajući dugi niz godina razne polovnjake nekako se nametnulo nepisano pravilo da su auta sa početnim motorima i nivoima opreme nekako i najočuvanija. Valjda ih kupe porodični ljudi zbog niže cijene i prilično ih dobro održavaju. Onaj ko gazi na zapadu ogromne kilometraže sigurno neće birati početnog benzinca tako da sada možeš ubosti primjerak sa stvarnom malom kilometražom.
- johntra
#3735 Re: Renault Megane all about
Provjeri aksijalne...hoće oni jako lupati, odnosno zvečati, kad odu...dgL_ wrote:Ma znam drug... Jel moguce da ovako jak i tup zvuk iz tocka dolazi od ovog gore navedenog? Imao sam iskustva sa losim kuglama, lafetama, krajnicama... Ali ovoliko lupanje da se prepadnes mi je zaista nepoznanica... Zato sam i pitao... Hvaladirestraits0078 wrote:Kugla, stabilizator, gumica balans štange, puknuta opruga, u choose.
- johntra
#3736 Re: Renault Megane all about
Mnogo manji mačić, kako po pitanju održavanja, tako i po pitanju kilometraže...jedino što može biti problem da je taj motor slab za kilažu Lagune...zrakomlat wrote:Gledam neku Lagunu 2 2006.god, 1.6 benz, cca 7000. Jel ok cijena za to auto, još ako je u dobrom stanju ko sto pise.
trošit će ti po gradu oko cenera, zimi i do 12...
-
dgL_
#3737 Re: Renault Megane all about
Vozdra raja,
Maloprije na megane 2 uspijem zamjenit poziciju desno najnormalnije kroz blatobran iscupam je iz fara, zamjenim vratim sve super... A lijevu nema sanse da izvadim... Sav sam se izgrebao i izranjavao i ogrijesio se jedno 100 puta... Apsolutno je nemoguce izvuci je napolje zato sto udara tacno od onaj krug na koji se stavlja ona zastitna plastika radi vlage itd... Iscupam je skoro akroz iz fara, ali onda posto je duguljasta udara dole, odnosno jednostavno imam osjecaj kao da je rupa manja nego na onom prethodnom faru... Fuj !
Maloprije na megane 2 uspijem zamjenit poziciju desno najnormalnije kroz blatobran iscupam je iz fara, zamjenim vratim sve super... A lijevu nema sanse da izvadim... Sav sam se izgrebao i izranjavao i ogrijesio se jedno 100 puta... Apsolutno je nemoguce izvuci je napolje zato sto udara tacno od onaj krug na koji se stavlja ona zastitna plastika radi vlage itd... Iscupam je skoro akroz iz fara, ali onda posto je duguljasta udara dole, odnosno jednostavno imam osjecaj kao da je rupa manja nego na onom prethodnom faru... Fuj !
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3738 Re: Renault Megane all about
A sto ti to treba?
Odes majstoru i ko covjek
-
dgL_
#3739 Re: Renault Megane all about
Ama nisam tip koji ide majstoru zbog gluposti... Sve sto mogu sam probat probam.. Nisam ni neki laik totalni ali ovo mi je nevjerovatno... Ne postoji mogucnost izvuci ono grlo sa ubodnom sijalicom... Vuci, cupaj, gore okreni pritisni ma nema teorije... Udara od sami rub onog kruga a posto je nisam izvukao dovoljno ne mogu je savit prema gore... Uzas za poludit... Ne znam ni sam sta cu...Black swan wrote:A sto ti to treba?
- kafanski_covjek
#3740 Re: Renault Megane all about
na dizalicu auto pa ces mocidgL_ wrote:Ama nisam tip koji ide majstoru zbog gluposti... Sve sto mogu sam probat probam.. Nisam ni neki laik totalni ali ovo mi je nevjerovatno... Ne postoji mogucnost izvuci ono grlo sa ubodnom sijalicom... Vuci, cupaj, gore okreni pritisni ma nema teorije... Udara od sami rub onog kruga a posto je nisam izvukao dovoljno ne mogu je savit prema gore... Uzas za poludit... Ne znam ni sam sta cu...Black swan wrote:A sto ti to treba?
-
dgL_
#3741 Re: Renault Megane all about
Pa ti si kraljjjjj, kako se nisam sjetio ovoga... Hvala kralju mislim da si upravu cim odignem malo tu stranu trebala bi izac ko iz ribicekafanski_covjek wrote:na dizalicu auto pa ces mocidgL_ wrote:Ama nisam tip koji ide majstoru zbog gluposti... Sve sto mogu sam probat probam.. Nisam ni neki laik totalni ali ovo mi je nevjerovatno... Ne postoji mogucnost izvuci ono grlo sa ubodnom sijalicom... Vuci, cupaj, gore okreni pritisni ma nema teorije... Udara od sami rub onog kruga a posto je nisam izvukao dovoljno ne mogu je savit prema gore... Uzas za poludit... Ne znam ni sam sta cu...Black swan wrote:A sto ti to treba?
- amar1994
#3742 Re: Renault Megane all about
hebo ih H7

-
citroen xm
#3743 Re: Renault Megane all about
Ne, ne. Hebala ih prenatrpanost. Kada otvoriš haubu ne znaš odakle bi krenuo i zašto si je uopšte otvorio. 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3744 Re: Renault Megane all about
ne pravite dramu...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3745 Re: Renault Megane all about
e oni majstori u 206 servisu, ako išta znaju, to je onda mijenjanje sijalica kroz blatobran. 
-
dgL_
#3746 Re: Renault Megane all about
Problem bio prosirit haubu konkretno na ovom modelu, karambolku smanjit kao kod normalnih auta i napravit ovo kako Bog zapovjeda...konektovan wrote:e oni majstori u 206 servisu, ako išta znaju, to je onda mijenjanje sijalica kroz blatobran.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3747 Re: Renault Megane all about
malo vježbaj živce, ako ništa, trebace ti.dgL_ wrote:Problem bio prosirit haubu konkretno na ovom modelu, karambolku smanjit kao kod normalnih auta i napravit ovo kako Bog zapovjeda...konektovan wrote:e oni majstori u 206 servisu, ako išta znaju, to je onda mijenjanje sijalica kroz blatobran.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3748 Re: Renault Megane all about
pisi mail u fabriku 
- Better Man
#3749 Re: Renault Megane all about
Samo je Renault sa novim Meganeom zajebao dobro konkurenciju. Sigurno najljepše auto uz standardan kvalitet. A i Talisman je vrh.
- amar1994
#3750 Re: Renault Megane all about
stize dosta novih modela 2017 i 18 , samo kazem, tek tad cemo vidjeti
, a kod ovog novog mi se samo tablet ne svidja nikako , preveliko 
talisman je extra, a u mraku je mrak

talisman je extra, a u mraku je mrak