Ok, samo da kazem da mi je ovaj Z Nation odlican.
Istina je da produkcija nije na istom nivou kao TWD, jer ocigledno nemaju isti budzet, ali koncept serije je fenomenalan. Najvise mi se svidja to da se serija ne uzima previse ozbiljno, nego je "trashy fun" do maksimuma, sto je ustvari i smisao zombija kao monstruma. U rijecima Karl Schaefer-a, kreatora ove serije:
First off, there is obviously a great zombie show in “The Walking Dead” already on, so our mission is sort of to go where they don’t, and I think the biggest difference between us and them is our series has a sense of hope and also a sense of humor. We’re kind of trying to put the fun back into zombies. Our heroes have a mission that they’re on, so we’re traveling every week. We’re going across the country. They’re not just sort of fighting for survival and hunkering down into one place. They really have somewhere to go and something to do.
TWD je postala prava drama jbt, vise zombies nisu ni opasnost, jer vise od pola sezone je provedeno pricajuci o osjecanjima, ko ce piskit' a ko ce kakit', i nakon dobrog pocetka ove sezone ponovo su se vratili na to laprdanje. TWD pokusava da bude "serious drama show" sto je po mom misljenju nemoguce kad ti se show vrti oko najsmjesnijih negativaca u istoriji negativaca: zombies.
Ali eto, svako ima svoje misljenje, pa bujrum probajte. Ali meni je Z Nation jebiga zabavan.