The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
champion2

#3726 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by champion2 »

dječak sa šibicama wrote:
Brkooo wrote:
RLewis wrote:Posto je gotov wd za ovu sezonu pokusajte pogledati z nation svakom epizodom postaje bolje i bolje
gledao sam prvu ep 10 min i tu je bio kraj :/
Trebao si bar prvu do kraja izdrzati, da vidis zombi bebu Eustahija Brzica.
:lol: :lol: :lol:
AKo nista, jedino zbog toga vrijedi.
Tyke

#3727 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tyke »

Averus wrote:Ubivena Beth :zoka:
E moram iskreno reći da to uopšte nisam očekivao... Ja sam sve čekao kad će Tyreese, Sasha ili Maggie zaplatiti glavom, kad ono ubiše Beth - i to baš glupo, crnjak... Svi ostali su mi premoćno izgledali u onom hodniku kad se to desilo...

I opet napraviše posljednju epizodu polusezone da bude dobra!
Neka je vala umrla, glupo zensko mora ustari vec pozitivno zavrsenu radnju. I to u gotovo svakom filmu/seriji.

Vec vidim kako iz bolnice izlaze i ostali, policija i civili i prikljucuju im se. A onda opet prebacivanja ko je kriv za cije ubistvo, natezanja, tuce, usput nemilosrdno ubijanje setaca i nailazak na neku bandu gdje ce neko iz ekipe opet fasovati do kraja sezone. :D
Tito_i_Partija

#3728 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Ok, samo da kazem da mi je ovaj Z Nation odlican.

Istina je da produkcija nije na istom nivou kao TWD, jer ocigledno nemaju isti budzet, ali koncept serije je fenomenalan. Najvise mi se svidja to da se serija ne uzima previse ozbiljno, nego je "trashy fun" do maksimuma, sto je ustvari i smisao zombija kao monstruma. U rijecima Karl Schaefer-a, kreatora ove serije:
First off, there is obviously a great zombie show in “The Walking Dead” already on, so our mission is sort of to go where they don’t, and I think the biggest difference between us and them is our series has a sense of hope and also a sense of humor. We’re kind of trying to put the fun back into zombies. Our heroes have a mission that they’re on, so we’re traveling every week. We’re going across the country. They’re not just sort of fighting for survival and hunkering down into one place. They really have somewhere to go and something to do.

TWD je postala prava drama jbt, vise zombies nisu ni opasnost, jer vise od pola sezone je provedeno pricajuci o osjecanjima, ko ce piskit' a ko ce kakit', i nakon dobrog pocetka ove sezone ponovo su se vratili na to laprdanje. TWD pokusava da bude "serious drama show" sto je po mom misljenju nemoguce kad ti se show vrti oko najsmjesnijih negativaca u istoriji negativaca: zombies.

Ali eto, svako ima svoje misljenje, pa bujrum probajte. Ali meni je Z Nation jebiga zabavan. :D
jalijas74

#3729 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by jalijas74 »

Z natrio pregledan.

Super zezancije imaju zombi su im malo glupi ali sve u kompletu se moze gledati :)
kakavdanakneiskustvu

#3730 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

tesko da zombi mogu biti pametni
Logovan

#3731 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Kada je tačno nastavak serije?
Logovan

#3733 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Hvala. :thumbup:
drunken tiger

#3734 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by drunken tiger »

jalijas74 wrote:Z natrio pregledan.

Super zezancije imaju zombi su im malo glupi ali sve u kompletu se moze gledati :)
OK je samo mi ide ono na živce "dajem ti milost!" wtf!? Nervira pravo. Ostalo je ok, podnošljivo. Kada je nastavak Z nation? Prva sezona ima 13 epizoda? To sam pogledao sve (ako je to to :D )
Yapi Yapo

#3735 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Yapi Yapo »

nastavak u septembru 2015. bit će 5 sezona serije.
Jack Be Nimble

#3736 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Nastavak 8. Februara i 8 epizoda.

Sada vidim da je rasprava u vezi Z Nation i kada je nastavak te serije :-) Prepali me da moram cekati mrtvi walking dead do Septembra.
Tyke

#3737 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tyke »

Frustrira to da se uopste ne pitaju niti pokusavaju pronaci rjesenje da se zaustavi sve to. Gdje je vlada, vojska, naucnici, svi bitniji ljudi koji su kadri nesto konkretno uraditi (kao u Z nation). Jebem ga ja ako moram cekati do posljednje epizode posljednje sezone da bi sve rijesili u 5 minuta.
Zombiji vise uopste nisu problem, vec covjek covjeku. Uglavnom, iz sezone u sezonu sve losija serija, nista novo se ne uvodi.
kakavdanakneiskustvu

#3738 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

možda ih jednostavnio nema,vlade,vojske ne ovon prostoru gdje se ovi likovi kreću,možda
drunken tiger

#3739 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by drunken tiger »

Tyke wrote:Frustrira to da se uopste ne pitaju niti pokusavaju pronaci rjesenje da se zaustavi sve to. Gdje je vlada, vojska, naucnici, svi bitniji ljudi koji su kadri nesto konkretno uraditi (kao u Z nation). Jebem ga ja ako moram cekati do posljednje epizode posljednje sezone da bi sve rijesili u 5 minuta.
Zombiji vise uopste nisu problem, vec covjek covjeku. Uglavnom, iz sezone u sezonu sve losija serija, nista novo se ne uvodi.
Pobjegli u BiH :D
Averus

#3740 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Averus »

Pa vala i ta ideja sa vladom, vojskom itd. je dopizdila... Koji god Zombi-film je bio, uvijek lafo naučnici nešto skontaju...

Razmišljaj "out of the box" - kako bi bilo u pravom svijetu?
Najvjerovatnije su zombiji i nastali kao rezultat testiranja kojekakvih eksperimenata raznih vlada, vojski i naučnika, dakle po svim pravilima oni bi trebali biti među prvima koji postanu zombiji...

Sve i da nisu, Walking Dead se bavi apokaliptičnim svijetom, ne američkim filmom u kojem sve ima happy end, svi se izliječe i postanu sretni mali patuljci koji plešu po dugi...
Tyke

#3741 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tyke »

A u postapokalipticnom svijetu bi trebalo izgledati kao u TWD? Ma daj, da je nestala cijela vlada, vojska, svi silni naucnici (koji nisu u samo jednom laboratoriju, cak i da su se preobratili ti koji su stvorili zombija), tek ovako mi nerealno izgleda svijet nakon apokalipse, bez iole organizovanije borbe nakon toliko vremena...
Sto kaze @drunken tiger, bice da su na Balkan pobjegli. :D
Tito_i_Partija

#3742 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

TWD uopste nije vise serija o "Walking Dead", vec o prezivljavanju u post-apokalipticnom svijetu. Ako ste gledali film "The Road", onda mozete radnju tog filma zamijenit' sa onom iz serije, i sve bi maltene bilo isto. Walkersi nisu opasnost, vec drugi ljudi, glad, zima, itd.

Jbt pa ja se ne sjecam vise kad je zadnji put neki vazan lik iz serije rikn'o od zombija. Sad Governor, sad kanibali, sad policajci u bolnici...pa sta ce vam vise zombies u seriji? Jos malo pa ce i mala Judith pric' svakom zombiju i laganice zabit' mu cakiju u glavu. :roll:
ExNihilo

#3743 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Tyke wrote:Frustrira to da se uopste ne pitaju niti pokusavaju pronaci rjesenje da se zaustavi sve to. Gdje je vlada, vojska, naucnici, svi bitniji ljudi koji su kadri nesto konkretno uraditi (kao u Z nation). Jebem ga ja ako moram cekati do posljednje epizode posljednje sezone da bi sve rijesili u 5 minuta.
Shvatite, već jednom, da ovo nije takva serija/strip niti će ikada postati. Nećeš čekati do posljednje epizode "da bi sve riješili", jer vjerovatno neće uopće ništa riješiti. TWD je survival serija, fokus je mikroaspektu, a ne spašavanju svijeta.
ExNihilo

#3744 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Tito_i_Partija wrote:TWD uopste nije vise serija o "Walking Dead", vec o prezivljavanju u post-apokalipticnom svijetu. Ako ste gledali film "The Road", onda mozete radnju tog filma zamijenit' sa onom iz serije, i sve bi maltene bilo isto. Walkersi nisu opasnost, vec drugi ljudi, glad, zima, itd.

Jbt pa ja se ne sjecam vise kad je zadnji put neki vazan lik iz serije rikn'o od zombija. Sad Governor, sad kanibali, sad policajci u bolnici...pa sta ce vam vise zombies u seriji? Jos malo pa ce i mala Judith pric' svakom zombiju i laganice zabit' mu cakiju u glavu. :roll:
Pa to je i logično. Jbg, adaptirali su se na zombije. Survival of the fittest. :D
kakavdanakneiskustvu

#3745 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Averus wrote:Pa vala i ta ideja sa vladom, vojskom itd. je dopizdila... Koji god Zombi-film je bio, uvijek lafo naučnici nešto skontaju...

Razmišljaj "out of the box" - kako bi bilo u pravom svijetu?
Najvjerovatnije su zombiji i nastali kao rezultat testiranja kojekakvih eksperimenata raznih vlada, vojski i naučnika, dakle po svim pravilima oni bi trebali biti među prvima koji postanu zombiji...

Sve i da nisu, Walking Dead se bavi apokaliptičnim svijetom, ne američkim filmom u kojem sve ima happy end, svi se izliječe i postanu sretni mali patuljci koji plešu po dugi...

a i u ovoj seriji se bave malim dijelom SAD koliki sam ja primjetio,podrucje oko atlante,mikrosvijet
annoy

#3746 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

ExNihilo wrote:
Shvatite, već jednom, da ovo nije takva serija/strip niti će ikada postati. Nećeš čekati do posljednje epizode "da bi sve riješili", jer vjerovatno neće uopće ništa riješiti. TWD je survival serija, fokus je mikroaspektu, a ne spašavanju svijeta.
Da, ljudi previše očekuju od ove serije. Oduvijek je bio fokus na maloj grupi ljudi i njihovom mikrosvijetu.

Ako oćete nešto o zombi apokalipsi na globalnoj razini, čitajte World War Z.

Što se tiče mid-season finala, bilo je ok, nije mi uopće bilo žao Beth. U ovom trenutku ne postoji lik u seriji za kojim bi žalila, jer se uopće s nikim nisam povezala. Možda jedino Rick, u zadnje vrijeme je odličan.
Drago mi je da se Maggie sjetila konačno da ima sestru :thumbup:
Doduše, mogli su je se riješit na neki način koji nije potpuno debilan i besmislen.
oskarboy

#3747 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by oskarboy »

pa naravno da je rijec o prezivljavanju u seriji,zombiji nisu toliki problem koliko su drugi ljudi koji imaju sve manje ljudskosti i gdje zakon sile i jaceg vlada.i nasi junaci moraju nekad da ne budu ljudi jer nema druge kad imas ispred sebe ljude koji ce te ubit kao sto su ih htjeli ubit oni u onom sklonistu,prvo palicom po glavi a onda klanje.i sta drugo onda Rick da uradi nego da ih sve potamani.
IcedMFEarth

#3748 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by IcedMFEarth »

Ma koncept serije je dobar, samo imaju previše epizoda po sezoni pa razvlače. GoT sa 10 epizoda po sezoni i kompleksnim likovima bez problema razvija likove, tako da je ovima 16 previše.
simonese

#3749 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by simonese »

dobra sezona,odlicna
Post Reply