Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#3726 Re: eBay - Vaša iskustva
Aha, ma kontam mora i kod nas biti kod kineza ako nista, kad je vec od tamo...
Mislim da na ovo neces platiti vise nista ako je free shipping... Cijena je ispod 50KM, ja bih prodavacu rekao da stavi racun u kutiju i na kutiji da napise koja je cijena, u tom slucaju neces imati carinu, pdv i sl. Dostava je u roku 14 dana (tako pise) ali praksa kaze da je to obicno duplo vise...
Mislim da na ovo neces platiti vise nista ako je free shipping... Cijena je ispod 50KM, ja bih prodavacu rekao da stavi racun u kutiju i na kutiji da napise koja je cijena, u tom slucaju neces imati carinu, pdv i sl. Dostava je u roku 14 dana (tako pise) ali praksa kaze da je to obicno duplo vise...
-
anonimus0007
#3727 Re: eBay - Vaša iskustva
zar smiju otvoreno prodavati fake robu na ebay. evo recimo gledam sunčane cvike POLICE, 23 dolara.

- Malik Urcic
#3728 Re: eBay - Vaša iskustva
Hvala svima.

Uređaj je Americke proizvodnje, i oregon je dosta jak brend. Tako da nema u ovih nasih kineskih distributeraJOINT_1921 wrote:Aha, ma kontam mora i kod nas biti kod kineza ako nista, kad je vec od tamo...
-
quarterback
#3729 Re: eBay - Vaša iskustva
mozes oregon naci u conradu u sarajevu, na spratu interexa, ipak cijene su astronomske tako da je ebay bolje rjesenjeMalik Urcic wrote:Hvala svima.
Uređaj je Americke proizvodnje, i oregon je dosta jak brend. Tako da nema u ovih nasih kineskih distributeraJOINT_1921 wrote:Aha, ma kontam mora i kod nas biti kod kineza ako nista, kad je vec od tamo...
-
gagy06
#3730 Re: eBay - Vaša iskustva
Da li je iko narucivao ista iz Ukrajine i koliko obicno traje dostava. Ja sam platio i postarinu imam i tracking number pa sam kontao da je max 10 dana.
- dinooh
#3731 Re: eBay - Vaša iskustva
un1ted, ipak nije bilo do mene. Ako je case otvoren do 15.10. onda nisam zakasnio. Javio Ebayu za problem i oni kazu da je to neki tehnicki bug i da ce oni escalate. Evo danas mi vratio pare. A slao mailove prodavacu i nije odgovarao namjerno, sigurno je i on znao za te probleme. I cudom mi se danas odjednom javlja seller i govori kako je izvrsio full refund i da mu vratim pare ako mi dode artikal jer ce doci ove sedmice. Sada odjednom zna kada ce docidinooh wrote:Na mail mi je stigao email od ebay protection.
Your eBay Buyer Protection case requires your attention. If you haven't been able to work things out with the seller, please escalate your case to eBay Customer Support for a final decision (details below). If we don't hear from you by 10-15-2013, your case will automatically be closed.
Details on how to escalate your case:
Follow the Case Details link below
Click "Respond to Case"
Select "Escalate this case" to eBay Customer Support
Click "Submit" after providing additional details you'd like to share about your case
If you were able to work things out with the seller, please close this case:
Follow the Case Details link below
Click "Respond to Case"
Select "Close the case"
Click "Submit"
Here are the details of your case(s):
Danas hocu da uradim ovaj "Escalate this case" i kada kliknem na to pojavi se sljedece:
Your purchase is no longer eligible for eBay Buyer Protection because the case was opened past the eligibility timeframe.
We encourage you to contact the seller by clicking on “send a message” above . Most sellers want their buyers to be satisfied and will work with you.
For more information, please contact eBay Customer Support.
Zasto ne ispunjava kriterije za ebay protection? I kako rijesiti ovo da mi se pare vrate?
Eto da znate, ako vam kasni nesto i ne moze opcija escalate posaljite ebayu mail i javite za problem, jer do njih je.
-
gagy06
#3732 Re: eBay - Vaša iskustva
Stiglo prije 2 dana.gagy06 wrote:Da li je iko narucivao ista iz Ukrajine i koliko obicno traje dostava. Ja sam platio i postarinu imam i tracking number pa sam kontao da je max 10 dana.
-
admir0711
#3733 Re: eBay - Vaša iskustva
Citajuci ovu temu vidio sam da su neki poslije poziva da dostave izvod sa paypala to poslali na mail. Sada mene interesuje je li to dobra volja tog koji radi da prihvati tu opciju. Ja sam zvao broj koji sam dobio na pozivu, pokusavajuci da mi omoguce tu opciju, ali neki nazovi gospodin mi je rekao da posaljem fax.
Fizicko sam lice, i u mom dosadasnjem zivotu mi nije trebao fax, tako da ga nemam.
Ja bih otisao licno da mi je blize ali ja sam iz Doboja a carina je u BL.
Sta bi mi vi preporucili da radim?
Fizicko sam lice, i u mom dosadasnjem zivotu mi nije trebao fax, tako da ga nemam.
Ja bih otisao licno da mi je blize ali ja sam iz Doboja a carina je u BL.
Sta bi mi vi preporucili da radim?
-
admir0711
#3734 Re: eBay - Vaša iskustva
Hvala na pomoci. Pokusat cu da ga nagovorim da pristane na mail jer ne zelim da nekog obavezujem ako mu se ne mogu oduziti.
Mozes li mi poslati svoj mail u pp, ako budem imao jos nekih nedoumica?
Mozes li mi poslati svoj mail u pp, ako budem imao jos nekih nedoumica?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#3735 Re: eBay - Vaša iskustva
Ne vjerujem..pa zivimo u kojem ono stoljecu !? Odes fino u postu, poneses isprintan papir i kazes zelim da faksirate ovo na taj i taj broj. Teta faksira, ti joj das 2KM i cao bella...
-
Nermin_BH
#3736 Re: eBay - Vaša iskustva
Jel kome sta stiglo iz kine u zadnje vrijeme ?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#3737 Re: eBay - Vaša iskustva
Imali su neki praznik 7 dana 
-
Nermin_BH
#3738 Re: eBay - Vaša iskustva
Narucio sam nekoliko stvari preko ebay-a, proslo vise od mjesec dana i ni jedan nije dosao. A narucio sam ih u razmaku 1-2 dana.un1ted wrote:Imali su neki praznik 7 dana
-
quarterback
#3739 Re: eBay - Vaša iskustva
kod mene je isto, danima nista ne dolazi
- Ductus Holedocus
#3740 Re: eBay - Vaša iskustva
isti slucaj. ja sam 3 stvarcice narucila,samo je jedna stigla . Pitala sam u posti,da nije stigla posiljka(jer sam promijenila u medjuvremenu adresu),kazu da nije. Ne znam kome se u tom slucaju trebam obratiti?Nermin_BH wrote:Narucio sam nekoliko stvari preko ebay-a, proslo vise od mjesec dana i ni jedan nije dosao. A narucio sam ih u razmaku 1-2 dana.un1ted wrote:Imali su neki praznik 7 dana
- un1ted
#3741 Re: eBay - Vaša iskustva
Joj ljudi jesam vam rekao da je bio praznik. Nakupilo se posilki, nemate se kome zaliti. Cekaj i doci ce 
-
quarterback
#3742 Re: eBay - Vaša iskustva
kad im pada ona kineska nova godina, oko februara ?
-
Ambrozija
#3743 Re: eBay - Vaša iskustva
Narucila sam jaknu koja apsolutno ne odgovara opisu tj fotografiji koju je prodavac postavio. Znam da mogu postojati odredjena odstupanja, oni ujedno i upozore na to medjutim razlika u boji je recimo u desetak nijansi. Dobila sam gotovo bijelu jaknu a narucila smedju. Velicina takodjer..jakna mi je prevelika iako sam precizno pratila njihovu tabelu i mjere koje su u istoj navedene. Naravno otvorila sam case i prodavac mi je poslao adresu da vratim jaknu i tada ce mi isplatiti novac ili da prihvatim odstetu od 3 dolara
pitanje: jesu li mi ovo zaista jedine opcije ili postoji jos nesto? Mislim ne isplati mi se slati jaknu nazad jer ce me izaci skuplja pita nego tepsija.
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
-
Mustang1
#3744 Re: eBay - Vaša iskustva
Trebala si jaknu u kantu a otvoriti case da ti nije doslo ili osteceno ili nesto .. Neko je pisao o tome ja sam zaboravio .. Ja mislim da se otvori case da nije ni doslo i onda ebay nek se ganja sa njimAmbrozija wrote:Narucila sam jaknu koja apsolutno ne odgovara opisu tj fotografiji koju je prodavac postavio. Znam da mogu postojati odredjena odstupanja, oni ujedno i upozore na to medjutim razlika u boji je recimo u desetak nijansi. Dobila sam gotovo bijelu jaknu a narucila smedju. Velicina takodjer..jakna mi je prevelika iako sam precizno pratila njihovu tabelu i mjere koje su u istoj navedene. Naravno otvorila sam case i prodavac mi je poslao adresu da vratim jaknu i tada ce mi isplatiti novac ili da prihvatim odstetu od 3 dolarapitanje: jesu li mi ovo zaista jedine opcije ili postoji jos nesto? Mislim ne isplati mi se slati jaknu nazad jer ce me izaci skuplja pita nego tepsija.
-
Ambrozija
#3745 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva
A znam...nisam se sjetila toga a i jakna je imala tracking number pa nisam smjelaMustang1 wrote:Trebala si jaknu u kantu a otvoriti case da ti nije doslo ili osteceno ili nesto .. Neko je pisao o tome ja sam zaboravio .. Ja mislim da se otvori case da nije ni doslo i onda ebay nek se ganja sa njimAmbrozija wrote:Narucila sam jaknu koja apsolutno ne odgovara opisu tj fotografiji koju je prodavac postavio. Znam da mogu postojati odredjena odstupanja, oni ujedno i upozore na to medjutim razlika u boji je recimo u desetak nijansi. Dobila sam gotovo bijelu jaknu a narucila smedju. Velicina takodjer..jakna mi je prevelika iako sam precizno pratila njihovu tabelu i mjere koje su u istoj navedene. Naravno otvorila sam case i prodavac mi je poslao adresu da vratim jaknu i tada ce mi isplatiti novac ili da prihvatim odstetu od 3 dolarapitanje: jesu li mi ovo zaista jedine opcije ili postoji jos nesto? Mislim ne isplati mi se slati jaknu nazad jer ce me izaci skuplja pita nego tepsija.
-
Ambrozija
#3746 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva
A znam...nisam se sjetila toga a i jakna je imala tracking number pa nisam smjelaMustang1 wrote:Trebala si jaknu u kantu a otvoriti case da ti nije doslo ili osteceno ili nesto .. Neko je pisao o tome ja sam zaboravio .. Ja mislim da se otvori case da nije ni doslo i onda ebay nek se ganja sa njimAmbrozija wrote:Narucila sam jaknu koja apsolutno ne odgovara opisu tj fotografiji koju je prodavac postavio. Znam da mogu postojati odredjena odstupanja, oni ujedno i upozore na to medjutim razlika u boji je recimo u desetak nijansi. Dobila sam gotovo bijelu jaknu a narucila smedju. Velicina takodjer..jakna mi je prevelika iako sam precizno pratila njihovu tabelu i mjere koje su u istoj navedene. Naravno otvorila sam case i prodavac mi je poslao adresu da vratim jaknu i tada ce mi isplatiti novac ili da prihvatim odstetu od 3 dolarapitanje: jesu li mi ovo zaista jedine opcije ili postoji jos nesto? Mislim ne isplati mi se slati jaknu nazad jer ce me izaci skuplja pita nego tepsija.
-
daramo
#3747 Re: eBay - Vaša iskustva
Pa imaš i dispute da artikal ne odgovara oglasu, i dobit ćeš potpuni ili barem parcijalni refund.
-
Ambrozija
#3748 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva
Pa znam i na osnovu toga su mi ponudili 3 dolaradaramo wrote:Pa imaš i dispute da artikal ne odgovara oglasu, i dobit ćeš potpuni ili barem parcijalni refund.
- un1ted
#3749 Re: eBay - Vaša iskustva
Je li ima neko da mi moze objasniti po kojem krierijumu su mi skinuli 20KM vise !?
http://i.imgur.com/BC7itc9.png

http://i.imgur.com/BC7itc9.png

-
admir0711
#3750 Re: eBay - Vaša iskustva
Ako ne mozes ili ne zelis pomoci nemoj mi ni odmagati. Sto bi ja svaki put isao u postu ako postoji mogucnost da to obavim iz svoje kuce(stana)? I ja se pitam u kojem smo vijeku. Kada su informacione tehnologije toliko uznapredovale ja moram traziti ko ce mi poslati fax. I onda se nadje takav kao ti da mi prisjedne na muku.un1ted wrote:Ne vjerujem..pa zivimo u kojem ono stoljecu !? Odes fino u postu, poneses isprintan papir i kazes zelim da faksirate ovo na taj i taj broj. Teta faksira, ti joj das 2KM i cao bella...
lp onim kojima je moje seljacko neznanje i pitanje zasmetalo, ali su se suzdrzali da napadnu jednu seljacinu, jer zeli sebi olaksati u zivotu.