stan od 60 kvadrata visoko prizemlje, ispod stana su garaže, znači niko ne grije odozdo. instalirano 5 konvektora atlantic ukupne snage 5,5 KW. zadnji račun (od 10.12 do 10.01.) bio 280 KM. u ovaj račun uključena je i ovih desetak dana i struja po novom skupljem obračunu ali to je neznatna suma. Znači sve je na struju apsolutno. Pošto ima djece u stanu konvektori rade konstantno. pored njih veš mašina jako često radi, bojler,sve ostalo...stolarija drvena (nije nešto), nema stiropor fasade, obična fasada iz sredine osamdesetih. postigne se veoma ugodna temperatura 22-24 stepena.
obzirom da sam imao iskustva i sa grijanjem na plin gdje sam za manji stan sličnih karakteristika plaćao slične sume, i gdje je puno puno veća ulazna investicija (bojler, radijatori, projekat, razne saglasnosti..),mislim da je ovaj iznos na zadnjem računu sasvim ok. pogotovo što se ovih 5 konvektora ugradi za sat vremena, ne trebaju ti nikakve dozvole i papirologija. A ne možemo reći da je bila blaga zima, bilo je minusa žestokih.
još kad se uradi kvalitetnija stolarija i fasada onda će to biti jedna sasvim druga priča, ali o tom potom.
moje mišljenje je da su konvektori ok.