Kladionica - vol. 2

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hodža

#3726 Re: Kladionica - vol. 2

Post by hodža »

art vandeley wrote:Glede spanske 2. lige , samo da napomenem jedan podatak... Posto je Villareal isapo iz primere Villareal B ispada iz sekunde bez obzira na plasman na tabeli posto ne mogu igrati u istom rangu. To veoma znaci kada su u pitanju timovi koji se bore za opstanak.

i samim tim ispadaju samo tri, a ne četiri kluba, kako je označeno na gornjoj slici
Hopkins

#3727 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Hopkins »

Ima li neko neki prijedlog za nba veceras?
art vandeley

#3728 Re: Kladionica - vol. 2

Post by art vandeley »

Hopkins wrote:Ima li neko neki prijedlog za nba veceras?
jos je rano , al definitivno ce biti i ima veceras haman finog izbora :wink:
hodža

#3729 Re: Kladionica - vol. 2

Post by hodža »

J.Holiday Under 14,5
P.Pierce Under 18,5
LA Lakers Under 93,5
NY Rangers-N.Jersey Under 5,5

kvota : 7,85
jadranska straza

#3730 Re: Kladionica - vol. 2

Post by jadranska straza »

hodža wrote:
art vandeley wrote:Glede spanske 2. lige , samo da napomenem jedan podatak... Posto je Villareal isapo iz primere Villareal B ispada iz sekunde bez obzira na plasman na tabeli posto ne mogu igrati u istom rangu. To veoma znaci kada su u pitanju timovi koji se bore za opstanak.

i samim tim ispadaju samo tri, a ne četiri kluba, kako je označeno na gornjoj slici
E to je ono zašto su podvukli crtu ispod Đirone,pa ona lijepo odigra neriješeno.Iduće kolo dobije kući Kordobu,koja je obezbijedila baraž i ostaje u ligi sigurno.
Jednom riječju...zajebo sam se... :x
gaucho26

#3731 Re: Kladionica - vol. 2

Post by gaucho26 »

Phila sve under :)
sorted

#3732 Re: Kladionica - vol. 2

Post by sorted »

Jel to samim tim znaci i da se Barca B ne moze plasirat u Primeru?
perfect_guy

#3733 Re: Kladionica - vol. 2

Post by perfect_guy »

sorted wrote:
Jel to samim tim znaci i da se Barca B ne moze plasirat u Primeru?
da, kod njih drugi tim mora biti najmanje jedan ligaški nivo ispod prvog
Jameka

#3734 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Jameka »

Moze. Ako Barca A ispadne. :mrgreen:
Klubovi ne mogu sa svojim B ekipama igrati u istom rangu.
Osim u hrvatskoj ligi, tamo sa Dinamom igra i njihova B ekipa, Lokomotiva.
jadranska straza

#3735 Re: Kladionica - vol. 2

Post by jadranska straza »

Za Valjadolid sam bio u pravu,ipak je dobio.
Barsa B je prošle godine bila ubjedljivo najjača u drugoj ligi,lomila je protivnike,davala mnogo golova,ali pošto ne može ući u Primeru,onda je malo popiustila na kraju i završila negdje 4.ili 5.
art vandeley

#3736 Re: Kladionica - vol. 2

Post by art vandeley »

Eh evo i NBA od mene... Dosta toga je vec receno , underi i samo underi :D ali vazno je samo dobro posloziti odnosno bolje reci sretno posloziti :lol:

Tiket 1:

P.Pierce under 18,5 poena @ 1,85
Po meni zicer dana. Jednostavno odbrana 76ersa ima recept za Pierca a i osjecaju se i posljedice ozljede gleznja koju vuce duze vrijeme kroz sezonu tako da ga i to limitira da bude 100% fit.

LA Lakersi under 93,5 poena @1,85
Granica je povecana za 3 poena u odnosu na prvu tekmu medjutim okolnosti se nisu uopste promijenile. Oklahoma je sposobna limitirati umorne i u gostima uzasne Lakerse na 90ak poena maximalno.

Oklahoma -7,5 hendikep 1 @ 1,85
jednostavno su bolji, brži i jači od Lakersa.
Sumnjam da će opet bit 30-ak razlike za njih, al nekih 10+ bi vrlo lako moglo bit.
Westbrook ubija playeve Lakersa, Durant je uvijek na razini, Harden je nabrijan, Ibaka i Perkins se dobro drže protiv Bynuma i Gasola, Kobea isto vrlo dobro limitiraju... Jednostavan recept za laganu pobjedu.

Tiket 2 :

Philadelphia-Boston under 172,5 poena @1,85
Ovo je "ratnička" serija dviju vrhunskih obrana i utakmice odlučuje jedna lopta. Vidilo se to i u prve dvi koje su završile +1. Phila kuci igra još žešću obranu, sjetimo se samo utakmica s Bullsima gdje je padalo i ispod 150! Danas bi 80 (plus 2,3 koša) trebalo značit pobjedu.
Onako usput , ubijedjen sam da ce u seriji meceva izmedju ova dva tima se jednom ici u produzetke. Mozda bude i veceras. Pokusat singlirati na manji ulog.

Garnett over skokova 10,5 @1,85
Garnett je igrac koji ima iskustvo i konstantu sto je pokazao i u ovogodisnjem play off-u gdje je podigao nivo svog ucinka na svim poljima (poeni, skokovi) u odnosu na regularni dio sezone. Moze se reci da on sada vuce ovu ekipu Bostona. Moguc je i over poena ali ipak 16,5 poena je skakljiva margina i izvjesniji mi je over u skokovima.

Sessions under 4,5 assist. @1,85
pored Bryanta koji je najbolji dodavac u ekipi tesko da ce preko ove brojke u 30min koliko u prosjeku igra,vecinom se vrtio oko 3 assista po utakmici

Bynum over skokova 11,5 @1,85
Bynum bi uz eventualni izostanak Perkinsa ima veliku slobodu pod kosem, i ovako nije toliko dobro pokriven. Vrlo dobro suradjuje sa Gasolom koji je los na gostovanjima sto se tice skokova a i zabijanja poena.

Tiket 3 :

Gasol under 9,5 skokova @1,85
prevelika granica s obzirom da bolje skace na domacem parketu,zadnje 2 u gostima kod OKC(7 i 9 skokova)

Philadelphia under 87,5 poena @1,85
sve receno i poznato...

Igoudala over 4,5 assist. @1,85
Iggy preko 4,5 asistencije, prošlu je imao 7 činii mi se, i ovo je još jedan poklon jer im je on glavni asistent u ekipi

Bryant under 27,5 poena @ 1,85
Jednostavno , Durant i drustvo imaju recept za Bryanta koji svakako i nije bas uspio tempirati formu za play off
adnansax

#3737 Re: Kladionica - vol. 2

Post by adnansax »

art vandeley wrote:Eh evo i NBA od mene:
ako vec kopiras tudje analize,onda napisi odakle kopiras
forum.hr
art vandeley

#3738 Re: Kladionica - vol. 2

Post by art vandeley »

art vandeley wrote:Eh evo i NBA od mene... Dosta toga je vec receno , underi i samo underi :D ali vazno je samo dobro posloziti odnosno bolje reci sretno posloziti :lol:

Tiket 1:

P.Pierce under 18,5 poena @ 1,85
Po meni zicer dana. Jednostavno odbrana 76ersa ima recept za Pierca a i osjecaju se i posljedice ozljede gleznja koju vuce duze vrijeme kroz sezonu tako da ga i to limitira da bude 100% fit.

LA Lakersi under 93,5 poena @1,85
Granica je povecana za 3 poena u odnosu na prvu tekmu medjutim okolnosti se nisu uopste promijenile. Oklahoma je sposobna limitirati umorne i u gostima uzasne Lakerse na 90ak poena maximalno.

Oklahoma -7,5 hendikep 1 @ 1,85
jednostavno su bolji, brži i jači od Lakersa.
Sumnjam da će opet bit 30-ak razlike za njih, al nekih 10+ bi vrlo lako moglo bit.
Westbrook ubija playeve Lakersa, Durant je uvijek na razini, Harden je nabrijan, Ibaka i Perkins se dobro drže protiv Bynuma i Gasola, Kobea isto vrlo dobro limitiraju... Jednostavan recept za laganu pobjedu.

Tiket 2 :

Philadelphia-Boston under 172,5 poena @1,85
Ovo je "ratnička" serija dviju vrhunskih obrana i utakmice odlučuje jedna lopta. Vidilo se to i u prve dvi koje su završile +1. Phila kuci igra još žešću obranu, sjetimo se samo utakmica s Bullsima gdje je padalo i ispod 150! Danas bi 80 (plus 2,3 koša) trebalo značit pobjedu.
Onako usput , ubijedjen sam da ce u seriji meceva izmedju ova dva tima se jednom ici u produzetke. Mozda bude i veceras. Pokusat singlirati na manji ulog.

Garnett over skokova 10,5 @1,85
Garnett je igrac koji ima iskustvo i konstantu sto je pokazao i u ovogodisnjem play off-u gdje je podigao nivo svog ucinka na svim poljima (poeni, skokovi) u odnosu na regularni dio sezone. Moze se reci da on sada vuce ovu ekipu Bostona. Moguc je i over poena ali ipak 16,5 poena je skakljiva margina i izvjesniji mi je over u skokovima.

Sessions under 4,5 assist. @1,85
pored Bryanta koji je najbolji dodavac u ekipi tesko da ce preko ove brojke u 30min koliko u prosjeku igra,vecinom se vrtio oko 3 assista po utakmici

Bynum over skokova 11,5 @1,85
Bynum bi uz eventualni izostanak Perkinsa ima veliku slobodu pod kosem, i ovako nije toliko dobro pokriven. Vrlo dobro suradjuje sa Gasolom koji je los na gostovanjima sto se tice skokova a i zabijanja poena.

Tiket 3 :

Gasol under 9,5 skokova @1,85
prevelika granica s obzirom da bolje skace na domacem parketu,zadnje 2 u gostima kod OKC(7 i 9 skokova)

Philadelphia under 87,5 poena @1,85
sve receno i poznato...

Igoudala over 4,5 assist. @1,85
Iggy preko 4,5 asistencije, prošlu je imao 7 činii mi se, i ovo je još jedan poklon jer im je on glavni asistent u ekipi

Bryant under 27,5 poena @ 1,85
Jednostavno , Durant i drustvo imaju recept za Bryanta koji svakako i nije bas uspio tempirati formu za play off
Image
Hopkins

#3739 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Hopkins »

vala bas tako hahahha ... :d sreca pa sam sitno ulozio ... nego da pitam zna li neko, u premieru sam igrao listic i otkupio ga prijevremeno. da li sad taj dobitak mogu podici u bilo kojoj poslovnici ili samo u onoj u kojoj sam uplatio?
Mustang1

#3740 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Mustang1 »

Ako dizes u gradu u kojem si odigrao onda moras dignuti u istoj poslovnici u kojoj si i igrao .. A ako odes u neki drugi grad i uplatis tamo .. vratis se kuci i dobijes onda mozes dignuti u svom gradu .. :D Malo glupo ali eto :D
hodža

#3741 Re: Kladionica - vol. 2

Post by hodža »

St.Petersburg-Unics Kazan...X2...1,41
Galatasaray(-5.5)-Besiktas...H1...1,85
Sharapova-Ivanovic...1...1,55
Li Na-Scheepers...Under 19.5...1,7
St.Raphael-Montpellier...1X...1,25

kvota : 8,59
_Reds_

#3742 Re: Kladionica - vol. 2

Post by _Reds_ »

jadranska straza wrote:
Emilly5 wrote:Moze. Ako Barca A ispadne. :mrgreen:
Može i u srpskoj ligi.Tamo igraju 5 Partizanovih B ekipa.Pa i u Bosanskoj ligi igra Željina B ekipa-Sarajevo.
Strasno si humoristican.
hodža

#3743 Re: Kladionica - vol. 2

Post by hodža »

http://www.nkdomzale.si/

Domzale´s coach Stevan Mojsilović will be without 17 players! In the team are young players, while unavailable are Vidmar (GK 31/0), Zec (DF 13/1), Knezovic (DF 14/4), Skubic (DF 11/0), Hanzic (DF 10/0), Halilovic (DF 3/0), Apatic (DF 14/0), Balokog (MF 7/0), Zatkovic (MF 23/5), Drevensk (MF 19/0), Krcic (MF 17/2), Korun (MF 20/0), Vuk (ATT 12/3), Zivec (ATT 4/3), Vrhunc (ATT 11/1), Osmanaj (ATT 22/4) and Pekic (ATT 26/4)

jesu loši, al valjda su bolji od zamjena i juniora :roll:
duminjo

#3744 Re: Kladionica - vol. 2

Post by duminjo »

_Reds_ wrote:
jadranska straza wrote:
Emilly5 wrote:Moze. Ako Barca A ispadne. :mrgreen:
Može i u srpskoj ligi.Tamo igraju 5 Partizanovih B ekipa.Pa i u Bosanskoj ligi igra Željina B ekipa-Sarajevo.
Strasno si humoristican.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
indiana - majami X na 4 KM = 52... ja nista vise necu danas :lol: :lol: :lol: :lol:
Ajatolah_

#3745 Re: Kladionica - vol. 2

Post by Ajatolah_ »

Danas mi je samo Koper pokvario veče, kvota 1,20. Dokle?
LoveHurts

#3746 Re: Kladionica - vol. 2

Post by LoveHurts »

jOj Wawrinka sta mi radiš, ranit cu se.
caros

#3747 Re: Kladionica - vol. 2

Post by caros »

Kakav glupan, nevjerovatno :mrgreen:
LoveHurts

#3748 Re: Kladionica - vol. 2

Post by LoveHurts »

caros wrote:Kakav glupan, nevjerovatno :mrgreen:
Pa ne mogu da vjerujem, od gotovog napravi varesiju....
Prvo je mogao u drugom setu da ga dokrajci..ali treci set, za nocne more..

Ima 5-2 u trecem setu i match loptu pa usra i dodje na 6-6...imao je 6-3 tie breaku i opet je pOpušio...

Strašno....opet na jednom -.- 99 km
art vandeley

#3749 Re: Kladionica - vol. 2

Post by art vandeley »

NBA za veceras...

Tiket 1 :

Indiana-Miami 2 (bonus tip) @1,95
Teska srca igram protiv Indiane koju gotivim skroz. Iz tog razloga neci ni pokusavati gledati tekmu jer nije lagano kada se mijesaju emocije i interes :lol: ali poucen sinocnjom partijom Bostona (u koga sam na trenutak posumnjao) sam dosao do zakljucka da iskustvo u play off-u znaci previse i gotovo je nemoguce da se takvim ekipama koje su top favoriti (Miami to jeste) dogode dvije onako lose tekme. Dovoljno je da odbrana MIami-a ostane na istom nivou kao proslu tekmu a sto se napadackog aspekta tice , zar je moguce da ponove onako losu napadacku tekmu?

D.Wade over poena 24,5 @ 1,85
Pick koji je usko vezan sa gore iznad iznesenom analizom. Jednostavno , tesko da moze ponoviti los napadacki dan a posto nema Bosha uzimat ce puno vise suteva te ce uz LBJ biti glavni adut Miami-a. Njih dvojica sa odsustvom Bosha uzimaju nesta vise od 70% poena Miami-a , pa eto racunica je jasna.

Hibbert over skokova 10,5 @1,85
Nekako predpostavljam da ce veceras vise biti fokusiran na odbrambene zadatke iako ce imati poprilicno prostora pod kosem u napadu ali Hibbert nije igrac koji redovno ubacuje puno koseva. U posljednjem mecu je dao cak 17 a u posljednja 2 domaca meca 11 i 10 . Sve ukazuje i na under ali se ipak odlucujem na over skokova jer je takodjer nemoguce da na svim poljima podbaci.

Tiket 2 :
Indiana-Miami under 181,5 poena @1,85
Miami je odlican u defanzivi i taj defanzivni nivo igre nece im biti problem zadrzati. LBJ definitivno ima recept za Grangera kojeg uspjeva limitirati na 8 ili 9 poena. Poslije podbacaja u napadackom aspektu u posljednjem mecu , vjerujem da ce Miami uci agresivno u tekmu i toga su svjesni i u Indiani te im je jedina sansa da i oni malo zbiju redove u odbrani i pokusaju zaustaviti te napade.

West-Duncan, duel igraca 2 (Duncan) @1,75
Za Westa je slicna situacija kao i za Hibberta , nije taj igrac koji ce konstanto ubacivati 15+ koseva tako da vjerujem da ce veceras biti limtiran na malo koseva. Jos dodatni teret ce mu biti odbrambeni zadaci kada je LBJ u pitanju na cemu ce se dodatno trositi.
Za Duncana s druge strane vrijedi druga prica... kako PO odmice on je sve konstantniji , preuzima odgovornost i vuce ekipu i igra na kartu iskustva koja definitivno pije vode. Duncana ocekujem opet u overu li barem blizu te granice.

T. Parker under 19,5 @1,85
Da se vidjeti da su se u Clippersima odlucili igrati na kartu limitiranja Parkera i u prvoj tekmi im je izuzetno dobro poslo za rukom. Jednostavno u tom segmentu je C.Paul njemu tezi matchup nego sto je obratno. Naravno , ocekuje se bolja tekma obojice ali ipak ispod granice.

Tiket 3:
Granger over 17,5 @1,85
Vakat je da i on proradi a svakako kuci pruza puno bolje partije nego u gostima tako da ce uzimati veliki procenat suta (20ak u prosjeku) tako da i uz losih 40-45% ima prolaz.

West under 15,5 @1,85
Receno sve u vezi njega u analizi duela sa Duncanom.

Hibbert under 12,5 @1,85
Takodjer obrazlozeno u analizi za over skokova iznad.

LB James over 29,5 @1,85
Sta vrijedi za Wade-a vrijedi i za njega jos vise , ako zele pobijediti bez Bosha on mora ici u over.

Duncan over 16,5 @1,85
Sve jasno kada je on u pitanju.

Ginobili 13,5 @1,85
Fokusiranjem na limitiranje Parkera od strane odbrane Clippersa Ginobili dobija puno vise prostora.
LoveHurts

#3750 Re: Kladionica - vol. 2

Post by LoveHurts »

Jedno pitanje...

Utakmica Torquay vs Cheltenham...Na premier-kladionica.com pise da je prva utakmica zavrena 2-0, odnosno pobjeda Torquaya u gostima...Medjutim, na rezultati.com stoji da je prva tekma zavrsena 2-0 u korist domacina tj. Cheltenhama....Sad me zanima, stavili su 1.8 na Torquay veceras koji je zijanio 1-2.

http://www.rezultati.com/zdrijeb/tENMx7FT/8MrxTKSb/

Mislim nigdje veze, ja sam prvi stavio keca, racunajuci na to da su uzeli prvu tekmu u gostima i da ce ovo odraditi rutinski.. Samo sam na njima pao, a ako je prva tekma zavrsena u korist Cheltenhama da fino trazim povrat novca ili nesta sl. :D
Post Reply