Pošto koristim usluge i Telemacha i HS-a mislim da mogu napraviti realno usporedbu. Pored toga sam upoznat sa ponudom Moje TV.
Telemach ima ubjedljivo najbolji izbor kanala (osnovna ponuda, kao i dodatni paketi). HD kanali su fantazija - imaju 13 kanala na engleskom jeziku (dokumentarni, sprotski, muzicki), neki sa prevodima, a vrhunac je premier league HD.
HS ima relativno los izbor HD kanala, sa izuzetkom Arena HD koje su super (i koje ce se papreno placati predpostavljam), ali dva eurosporta i jos dva dokumentarna nisu ni blizu Telemachu.. Njemački HD i jos onaj francuski su totalno nepotrebni i negledljivi.. Naravno cijena je skoro pa identicna - 7 KM HS, 8 KM telemach.
MMDS je satelitski prenos slike na Telemachu i kvalitet je neuporedivo losiji u odnosu na klasicnu digitalnu sliku. Prije sam bio pretplatnik i onako mutna slika ne vrijedi marke. Ali dobro, nekome je i to jedini izbor.
Kvalitet slike je po meni identican ako govorimo o digitalnoj televiziji i HD kanalima.
Moja TV ima najslabiji izbor kanala, ali i najbolji omjer ulozeno-dobijeno. Za svoje pakete na telemachu i za internet, ja placam više od cijene Full paketa Moje TV gdje je ukljucen i telefon. To je stvar licnih preferencija. Ako ljudi nisu previse zahtjevni glede HD-a, HBO-a, Moja tv je najbolji izbor.
Mislim da ovdje zakljucka nema, jer je sve stvar toga ko sta gleda i ko sta zeli da ima od paketa / mogucnosti.. Mojim potrebama najvise odgovara Telemach, ali bi npr. mnogi željeli imati besplatan telefon prema fiksnim brojevima, jer im je krajnji domet Hayat i NOVA TV..