Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Corto Maltese

#3726 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

Real Khan wrote: Koliko sam ja upoznat sa zdravstvenom zaštitom ... tercijarna zdravstvena zaštita je u stvari rehabilitacija (banje, odmarališta, fizijatrijski tretman i sl.)
Pedja Kojovic wrote: Tercijarna zdravstvena zastita nije to sto vi mislite.
To je subspecijalizirana, najsofisticiranija oblast zdravstva.
Najcesce se radi o vrlo slozenim i skupim operacijama i tretmanima koje izvode izuzetni/rijetki strucnjaci.

Ovo je citat sa stranice sarajevskog klinickog centra...

"Tercijarni nivo zdravstvene zaštite podrazumijeva najsloženija dijagnostička ispitivanja i liječenje pacijenata. Obavlja se putem kabineta subspecijalističkog nivoa, te hospitalnog dijela. Pripada mu hospitalni dio visokodiferencirane zdravstvene zaštite...

Bogme Real Khan, po zakonu o zdravstvenoj zaštiti ispade Peđa pametniji od tebe:

ZAKON O ZDRAVSTVENOJ ZAŠTITI

Član 6.

Zdravstvena djelatnost na tercijarnoj razini obuhvaća obavljanje najsloženijih oblika zdravstvene zaštite iz specijalističkih djelatnosti, znanstveno­istraživački rad i izvođenje nastave na fakultetima zdravstvenog usmjerenja.
seln

#3727 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

Ima li izgleda da ce se ova utakmica sujeta uskoro zavrsiti?
Alfons Kauders

#3728 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

Pedja Kojovic wrote:Mi cemo se zalagati da se alkohol i cigarete oporezuju mnogo vise nego sada.

p.k.
Ako je i bilo malo sumnje, sad vise nema. Izgubili ste moj glas ovim napadom na moj zivotni standard.

Ovo je demokratsko drustvo i ne vidim niti jedan razlog zasto bi se moji zivotni izbori nasli na udaru novih poreza. Nekome je furka da vozi nov auto, meni je furka da pijem ko stoka. Uostalom BiH vec koriguje akcije na duhanske proizvode kako bi bile u skladu sa EU standardima, tj. redovno ih dize za 10-20pf.

Kad smo vec kod toga, da li bi se NS zalagala za promjene u nacinu oporezivanja auta i uvodjenje trosarina, primjera radi kao u Hrvatskoj?

Naime ovakvo oporezivanje bi bilo u skladu sa EU normama. Danas imamo situaciju da gradjanin koji kupuje Daciu od 13 hiljada procentualno placa isti porez kao i njegov sef koji kupuje Audi A8 od 130,000... Meni to zvuci debilno, pogotovo u situaciji kad je prosjecna starost vozila 15.2 godine. Dobar dio skupljih vozila svakako nabavljaju ljudi koji mogu podnijeti dodatni teret, ili drzavne institucije. Ako ce vec drzava nabavljati auta od 40-60 hiljada za svakog nizerangiranog cinovnika, bolje bi bilo da se takva vozila zestoko oporezuju, kako bi se za isti iznos dobilo manje auta i vratilo u budzet vise love... Usput, iako je broj novih prodanih vozila u BiH naizgled jako mali, na ovaj nacin bi se mogla prikupiti znacajna sredstva, jer se ipak proda dosta luksuznih vozila. Znaci eto para bez ikakvog negativnog efekta na zivotni standard, osim sto bi neki jadnicak morao vozati Passata bez koznog paketa i 17-incnih felgi...
Real Khan

#3729 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Real Khan »

Corto Maltese wrote:Bogme Real Khan, po zakonu o zdravstvenoj zaštiti ispade Peđa pametniji od tebe...
Zato sam stavio smješka :D jer je napokon ubo djelimično tačan odgovor (uz pomoć "svetog" Google-a)

...a banje i fizijatrijske ustanove doista spadaju u tercijarnu z.z. tako da nisam ništa fulio ("Reumal" iz Fojnice spada u tercijarnu zdravstvenu zaštitu, zar ne?) :D
Real Khan

#3730 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Real Khan »

Pitanje za P.K. :D

Šta ćete sad', evo vas mrska vladajuća struktura preduhitrila i pokradoše vaše ideje iz oblasti zdravstva :D

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/100823074

:D aaa, lopova... :D
cyprus

#3731 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

Pedja Kojovic wrote:Mi cemo se zalagati da se alkohol i cigarete oporezuju mnogo vise nego sada.
:thumbup: :thumbup:

Zbog ovoga možda od mene dobijete glas na nekom od nivoa...
Alfons Kauders

#3732 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

cyprus wrote:

Sad si mi i ti pao u ocima. Ljudi ostavite moje osnovne namirnice na miru.

Ni ja ne govorim da bi trebalo vise oporezovati hranu za bebe, vjersku literaturu ili odredjene vrste hrane koju ne volim. Pustite mi makar da se mogu rahat oduzimati svaku vecer poslije posla. Na ovakav vakat trebalo bi i heroin legalizirati ili barem dekriminalizirati, pobudali narod a jos malo pa se nece imati cime opustiti...
vox-populi

#3733 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vox-populi »

Alfons Kauders wrote:
cyprus wrote:

Sad si mi i ti pao u ocima. Ljudi ostavite moje osnovne namirnice na miru.

Ni ja ne govorim da bi trebalo vise oporezovati hranu za bebe, vjersku literaturu ili odredjene vrste hrane koju ne volim. Pustite mi makar da se mogu rahat oduzimati svaku vecer poslije posla. Na ovakav vakat trebalo bi i heroin legalizirati ili barem dekriminalizirati, pobudali narod a jos malo pa se nece imati cime opustiti...
Ja ne znam da li si ti ozbiljan ili se zezas, ali u svakom slucaju, porediti hranu za bebe i alkohol i cigarete je....
Ja recimo pijem ali cu se bez obzira na to uvijek zalagati da se porezi na alkohol i cigarete sto vise podignu. To nije potreba nego luksuz.
Alfons Kauders

#3734 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

vox-populi wrote: To nije potreba nego luksuz.
Kako kome. :D
vox-populi

#3735 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vox-populi »

Alfons Kauders wrote:
vox-populi wrote: To nije potreba nego luksuz.
Kako kome. :D
Bez obzira kako ti to interpretirao, bez hrane i vode ces sigurno umrijeti. Bez alkohola i cigareta neces.
Alfons Kauders

#3736 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

vox-populi wrote: Bez obzira kako ti to interpretirao, bez hrane i vode ces sigurno umrijeti. Bez alkohola i cigareta neces.
Necu umrijeti. :D Bez njih cu se ubiti. :D

Kao sto sam vec rekao, akcize na duhanske proizvode vec idu gore, i nastavice u narednih par godina. Tu se nema sta vise oporezivati, dodavati i oduzimati. Kutija prosjecnih cigareta je vec otisla na 3KM, a iza nove ce kostati 3.3KM, mozda i vise. Nema dovoljno prostora za dodatno oporezivanje. Ok, i dalje smo jeftiniji od Hrvatske, ali imamo duplo nize prosjecne plate.

Isto tako mozes uporediti cijene alkohola sa Hrvatskom, tu smo jos i puno blize, neka alkoholna pica kostaju isto ili cak i vise nego u Hrvatskoj.

Srbiju i CG ne treba ni pominjati.

Ako bi sutra zavalili neke zestoke poreze na alkohol i duhan, time ne bi smanjili ni broj konzumenata ni napunili budzet, samo bi stvorili novo trziste za sverc, koji ionako cvijeta... To odmah povlaci pad poreskih prihoda i slabljenje kontrole kvalitete ovih ionako nezdravih i slabo kontrolisanih proizvoda.

U biti, prostora za znacajna poskupljenja jednostavno nema. Moze se nagurati jos par posto poreza ili kakva akciza tu i tamo, ali nema puno fore. Kontas?
Bosnolog

#3737 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bosnolog »

Pedja Kojovic wrote:nkvd

Frenki je vec dugo vrlo aktivan clan Nase stranke, ne kao muzicar, nego prije svega kao gradjanin.
Edo Majka je takodje rekao da mu je Nasa stranka najbliza politicka opcija.
Veliki broj umjetnika i zabavljaca nam privatno kaze da su s nama, ali ne zele javno to da kazu.
Ja mislim da je to licemjerno ali ih zaista ne mislim nagovarati.
Ako oni misle da je zadrzavanje neutralnosti u ovakvim odsutnim vremenima za BiH moralno ispravna odluka ja ih, iako ateista, samo mogu uputiti na Dantea koji kaze da su za takve ljude u paklu rezervisana najgora mjesta.

Odluka o buducnosti ove zemlje je 3. oktobra je u rukama svakog od nas. Glasanje nije kladjenje na stranku koja ce pobijediti nego izbor politicke opcije koju zelis za vlast. Svako od nas treba sam i da donese odluku o tome za koga ce glasati. Ja vjerujem da ima mnogo ljudi koji ne zele promjene jer u ovavom sistemu pronasli modus operandi.
Vjerujem da ima mnogo onih koji misle da ovaj sistem ne samo da ne valja nego i da ce ukoliko stanje ostane manje vise nepromjenjeno doci do potpunog urusavanja drzave i da ce se teritorija BiH pretvoriti u sitne feude kojima ce upravljati kriminalno politicke bande. Koja ce grupa biti brojnija na glasackim mjestima vidjecemo 3. oktobra.

Oni koji glasaju za NS moraju biti svjesni da je to samo prvi korak u radikalnoj reformi BiH koju mi zelimo sprovesti. Reforme ce, ukoliko ih mislimo sprovesti fundamentalno i brzo, traziti od svakog gradjanian BiH da promjeni svoj dosadasnji nacin razmisljanja, nacin rada, pa cak i zivota. Glasanje je samo pocetak gradjanskog aktivizma koji ce uspostaviti vlast koja je odgovorna glasacima.

p.k.
Da se i ja slozim s tobom Peda po nekim stavovima koje si iznio u ovom postu u vezi reformi i promijena u vezi reforme zakona o drzavnim sluzbenicima, ja bi jos dodao da treba plate istih regulisati procentom ili kvotom koja bi pratila prosjecne plate,penzije i invalidnine u drzavi i drustvu te svako povecanej istih je jedino moguce ako bi se povecale primanja i naknade navedenih kategorija drustva sto znaci vece zarade i plate u drustvo vece plate i za parlamentarce i drzavne cinovnike,cime bi povecanje zarada bile usaglasene i moralmo prihvatljive....to je jedino moguce reformama na svim nivoima ukljucujuci i reformu uredenja ustava BiH ukljucujuci smanjenja i nadpolovicnog kesanje neodrzivo prevelike administracie koju ni najrazvijenije zemlje svijeta ne bi mogle izdrzavati bez kreditnih zaduzenja kod MMF-a sto je zlocin prema sadaasnjim i buducim generacijama takvim debilskim radom odrzavanaj i nebrige na vlasti sto imamo sve ove godine a kao posljedicu milijarderske dugove koje ce vracati i oni nerodeni,.....

Vezano za oporezivanej alkohola,a posebno cigareta podrzavam do maksimuma pa da konacno prestanemo biti kulturoloski najveci pusaci u regiji i svijetu cime nacija gubi na svom zdravlju zbog cega trpe porodica i drustvo a medicinski troskovi lijecenja rapidno se povecavaju time i potreba za vecim izdvajanjima za lijecenja bolesti kao posljedica pusenja.Duhanska industrija treba takode biti maksimalno oporezovana uz zabranu reklama i nadoknadu lijecenja pusacima te isplate zivotne odstete porodicama nakon smrti prouzrokovne nikotinom.

Podrzavam da se PDV samnji i ukine za lijekove i hranu,a poveca porez na luksuz,kocku i loto,.......reforma zdrastva je ono takode s cim bi se slozio a sto iznosis,nama trebaju reforme gotovo u svim sferama drustva,......

Pored dobrih i prihvatljivih prijedloga reformi koje si iznio ovih dana je nedovoljno da bi me ubijedio da vam dam podrsku jer ste razocarali po temeljnim pitanjima reforme ovog bolesnog i neodrzivog diskriminirajuceg uredenja jer ste pali u temeljnoj osnovi kao gradanska stranka kako sebe zelite predstaviti i javnosti ,......

Mozda je razlog dublji ali si odbio da das odgovore koje sam ti postavljao nekoliko puta kao i drugi forumasi u vezi tvog stava i misljenja o buducem uredenju BiH kad si odbio odgovoriti da li je za tebe prihvatljivo Deytonsko nametnuto uredenje kao ime "Republika Srpska" i da li je to ime diskriminirajuce za druga dva naroda kao i gradane koji nisu Srbi koji zive u tom dijelu BIH ukljucujuci i obiljezja istog,nacin nastanka,odnosa i rada prema drugima u tom diskriminirajucem aparthejdu koji se zeli predstaviti kao eksklizivitet samo jednog naroda,.......

Pisanje Bajica potvrduje negativan trend buducnosti nastavka anti BH politike od strane Dodika potkrepljujuci to statistickim parametrima koji su konstantno negativni gledajuci sa stanovista tog istog naroda u BiH koji je prije svega talac tvorevine koju im je Karadzic stvorio i okacio kao teret oko vrata koji ne garantije srpskom narodu u BiH da ce nastavkom ucjenama,blokadama reformi i razvoja BiH stvoriti bolji komotitet i ostvariti san konacne podijele i secesije tog dijela BiH sto rade svih ovih postdeytonskih godina.

Podrskom kontinuiteta Dodikove anti BH rusilacke politike indirektno otezavaju i svoju zivotnu egzistenciju,opstanak i razvoj,niti ce im pomoci da jednoetickim ekskluzivitetom aparthejdskog odnosa prema drugima na duzi vremenski period ostvare cilj i smisao postojanja iste vec ce upravo biti nastavak pijescanog sahata curenja Srba iz BiH zbog odbijanja prihvatanja BiH kao svoje drzave.Konstantno odrzavanje klime mrznje te odbijanje suzivota sa drugima u tom dijelu BiH ce samo vise mobilisati probosanske i bosnjacke snage da im se generacijski suprostavljaju odrastajuci u tenzijama i mrznji .To ce biti stalni izvor tenzija i nesporazuma sa Bosnajcima kao najbrojnijeg naroda sto ce za posljedicu imati upravo pretvaranje Bosne u nacionalnu drzavu Bosnjaka u kojoj ce isti imati prezir i sve vise neprijateljski odnos prema srpskom narodu a ciji ce procenat rapidno rasti u korist Bosnjaka te zbog pogresne politke Beograda i Banjaluke bosanskim Srbima zivot u BiH biti sve vise nelagodniji a trend iseljavanja iz omrazene BiH sve veci,........

Bojim se da ce bosnaski Srbi reizborom velikosrpke politike i Dodika u Oktobru kojima ce Dodi prodati ponovo istu pricu o ostvarenju dvodecenisjkih sanjanih secesionistickih snova igrajuci na kratu kosovske neovisnosti i tako izgubiti zadnji voz zaokreta ka BiH i samim time pomoci da BiH postane upravo ono sto su najmanje zeljeli......
NKVD

#3738 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NKVD »

Bosnolog wrote:...
Mozda je razlog dublji ali si odbio da das odgovore koje sam ti postavljao nekoliko puta kao i drugi forumasi u vezi tvog stava i misljenja o buducem uredenju BiH kad si odbio odgovoriti da li je za tebe prihvatljivo Deytonsko nametnuto uredenje kao ime "Republika Srpska" i da li je to ime diskriminirajuce za druga dva naroda kao i gradane koji nisu Srbi koji zive u tom dijelu BIH ukljucujuci i obiljezja istog,nacin nastanka,odnosa i rada prema drugima u tom diskriminirajucem aparthejdu koji se zeli predstaviti kao eksklizivitet samo jednog naroda...
Evo da ti ja, jebo Peđu, kao neko kome ni u džep ni iz džepa odgovorim na ove tvoje eliminatorne dileme, da ne kažem mantre. Dejton i RS.

Meni ni Dejton ni Republika Srpska nisu prihvatljivi, osipam se na pomen istih (malo manji me svrab, uglavnom u južnim krajevima, ali ipak svrab napada pri pomenu federacije!), gade mi se i mislim da su nepošteni, diskriminatorni i neprihvatljivi!

Međutim, mladiću, iste je potpisao i aminovao ovaj što je na vlasti a protiv koga se NS hoće manje-više uspješno boriti. Njima je, jeste i Harisu i Alijinim mrsomudima kao i HZHB-ovcima a pogotovu RS-ovcima, Dejton i otac i majka a Republika Srpska džoker koji im vazda sa korupcijom i nacionalizmom pravi tercu za handa. I nakon toga stoji tačka iza koje frustrurani i kratkovidi ništa ne vide.

Tri su načina da se vlast promijeni i da ove mrske kategorije padnu kurcu za uši. Jedna je revolucija i prevrat koju možeš odmah prekrižiti jer za iste nemaš osnovne preduvijete. spremnost i kritičnu masu. Drugi je način da se, živjela Šesta flota!, novi ustroj nametne sa strane. Moram li pojašnjavati koliko je ovo iluzorno očekivati. Treći je, i jedini mogući način, kroz postojeći, šugav i pokvaren ustroj mijenjati stvari. Polako. Trajaće puno više nego bi mi željeli ali tako mora - i najduži put počinje prvim korakom. Ako se napravi front na cijekoj BiH (gdje su ti Harisovi i Zlatkovi, da ne govorim o SDA bagri, partneri u RS-u?) dohakaće se i entitetskom glasanju i ostalim pičkama materinama koje nas koče.

Pri tome, Dejtona i RS-a u Kantonu Sarajevo nema ali ima diskriminacije koliko god hoćeš. Smrdi li tvoje govno manje on "njihovog"....
Bosnolog

#3739 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bosnolog »

NKVD wrote:
Bosnolog wrote:...
Mozda je razlog dublji ali si odbio da das odgovore koje sam ti postavljao nekoliko puta kao i drugi forumasi u vezi tvog stava i misljenja o buducem uredenju BiH kad si odbio odgovoriti da li je za tebe prihvatljivo Deytonsko nametnuto uredenje kao ime "Republika Srpska" i da li je to ime diskriminirajuce za druga dva naroda kao i gradane koji nisu Srbi koji zive u tom dijelu BIH ukljucujuci i obiljezja istog,nacin nastanka,odnosa i rada prema drugima u tom diskriminirajucem aparthejdu koji se zeli predstaviti kao eksklizivitet samo jednog naroda...
Evo da ti ja, jebo Peđu, kao neko kome ni u džep ni iz džepa odgovorim na ove tvoje eliminatorne dileme, da ne kažem mantre. Dejton i RS.

Meni ni Dejton ni Republika Srpska nisu prihvatljivi, osipam se na pomen istih (malo manji me svrab, uglavnom u južnim krajevima, ali ipak svrab napada pri pomenu federacije!), gade mi se i mislim da su nepošteni, diskriminatorni i neprihvatljivi!

Međutim, mladiću, iste je potpisao i aminovao ovaj što je na vlasti a protiv koga se NS hoće manje-više uspješno boriti. Njima je, jeste i Harisu i Alijinim mrsomudima kao i HZHB-ovcima a pogotovu RS-ovcima, Dejton i otac i majka a Republika Srpska džoker koji im vazda sa korupcijom i nacionalizmom pravi tercu za handa. I nakon toga stoji tačka iza koje frustrurani i kratkovidi ništa ne vide.

Tri su načina da se vlast promijeni i da ove mrske kategorije padnu kurcu za uši. Jedna je revolucija i prevrat koju možeš odmah prekrižiti jer za iste nemaš osnovne preduvijete. spremnost i kritičnu masu. Drugi je način da se, živjela Šesta flota!, novi ustroj nametne sa strane. Moram li pojašnjavati koliko je ovo iluzorno očekivati. Treći je, i jedini mogući način, kroz postojeći, šugav i pokvaren ustroj mijenjati stvari. Polako. Trajaće puno više nego bi mi željeli ali tako mora - i najduži put počinje prvim korakom. Ako se napravi front na cijekoj BiH (gdje su ti Harisovi i Zlatkovi, da ne govorim o SDA bagri, partneri u RS-u?) dohakaće se i entitetskom glasanju i ostalim pičkama materinama koje nas koče.

Pri tome, Dejtona i RS-a u Kantonu Sarajevo nema ali ima diskriminacije koliko god hoćeš. Smrdi li tvoje govno manje on "njihovog"....
U svakom demokratskom drustvu glas naorda je svetinja i oni su ti koji odlucuju o svojoj sudbini pa tako i prihvatanju Deytonskog nametnutog mirovnog sporazuma kjoji se nikada nije oglasio po tom istom nametnutom mirovnom sporazumu to vazi i za BH parlament a isti je prihvacen od strane A.Izetbegovica i Siljdzica kao alternativa nastavku rata i stradanja u vrijeme krvavih sukoba nakon cetiri godine ubijnja golorukih gradana koji su rekli na referendumu gdje i u kakvoj drzavo zele zivjeti,......

Kada se desavao preokret i na pragu poraza velikosrpskih ideologa i stratega 1995 a Banajluka na traktorima i putu ka Srbiji nametnut je Deyton da bi se sprijecila tragedija Karadzicevih bosanskih Srba po uzoru na Marticeve hrvatske Srbe,taj isti Alija nije imao mnogo izbora vec da ga potpise jer je tako naredio "Uncle SAM",od kojeg je zavisila sudbina i njegovog naroda i time data sansa vremenskom razumu da se sagledaju i isprave koliko je moguce posljedice onog sto je BH gradane zadesilo u tom ratu.... Tada su u Deytonu date poluge zvana entitetsko veto koje je pretvoreno u etnicko a koje se korisi od strane iste ideologije za izivljavanje i velikosrpsko mastrubiranje koju danas Dodik zloupotrebljava nad buducnoscu i svog naroda i drzave kada got mu se digne i kada treba neko da ide u WC samo da bi lijecli svoje frustracije a svojim istomisljenicima ugodio kolektivnok svrsavanja samo sto ne shvataju da time najvise sebe unereduju......

Vrijeme ce uciniti svoje a bumerang izivljavanja ce se vratiti jacinom snage istima shodno duzinom izivljavanja od kojih ce da glava boli.Nema se vise cime prijetiti osim vlasitom osvetnicko samoubilackom politikom koja ce se upravo obiti istim sljedbenicima samo sto su zaslijepljeni i izmanipulisani da to skontaju sve ove godine kakve ce posljedice biti po iste u buducnosti,.....

Problem je onih koji frustrirani prijete drugima praznom puskom ili zapinju bumerang okrenut naopako,.....

Nema promjena na bolje u skoroj buducnosti dok se ne desi kriticka masa medu srpskim narodm u tom dijelu BiH i shvate gje ih vodi takva politika i kakve rezultate ce da zanju u buducnosti,zasigurno nista bolje svih ovih godina ukljucujuci stnaje u kojoj se Srbija nalazi.Stoga ne treba biti Anstajn da skontas sta ce se desiti za jos jednu,dvije generacije u BiH nastavkom vec videnog,....

Bojim se da su ovi izbori upravo prekretnica daljih buducih dogadaja i posljedica unutar BiH,.

Slazem se sa tobom da svaki pa i najduzi pocinje prvim koracima,......
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3740 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Kad' smo(ste) vec kod pusenja,pusimo ga mi onako kolektivno vec skoro 20 godina.

Jedan adekvatan spot. :thumbup:

Vakat je za promjene....

vaca

#3741 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vaca »

-LIBERO- wrote:Kad' smo(ste) vec kod pusenja,pusimo ga mi onako kolektivno vec skoro 20 godina.

Vakat je za promjene....
davno bio...but...

Image
Corto Maltese

#3742 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

vaca wrote:
-LIBERO- wrote:Kad' smo(ste) vec kod pusenja,pusimo ga mi onako kolektivno vec skoro 20 godina.

Vakat je za promjene....
davno bio...but...

Image
Pametan bio ovaj Andrić. Odoh ovo prenijeti na jednu drugu temu, gdje je još primjerenije.
NKVD

#3743 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NKVD »

Corto Maltese wrote:
Pametan bio ovaj Andrić. Odoh ovo prenijeti na jednu drugu temu, gdje je još primjerenije.
Zato ga proklinju i trpaju u isti koš sa original naci smećem, zato što je prepoznao i rekao istinu. A ona, tradicionalno, nije dobrodošla. Primjerenije mu je prikačiti, Nedžade, tag mrzitelja nego klepnuti ušima i pokušati popraviti štetu...
Suti i trpi

#3744 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

vaca wrote:

Vakat je za promjene....
davno bio...but...

Image
Sta reci... Nasa dijagnoza... Mi smo u svakom pogledu osakacen i potrosen narod... Valjda bolest necemo prenjet na mladje narastaje.
Corto Maltese

#3745 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

NKVD wrote:
Corto Maltese wrote:
Zato ga proklinju i trpaju u isti koš sa original naci smećem, zato što je prepoznao i rekao istinu. A ona, tradicionalno, nije dobrodošla. Primjerenije mu je prikačiti, Nedžade, tag mrzitelja nego klepnuti ušima i pokušati popraviti štetu...
WTF is Nedžad!?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3746 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

:D Kako je ovo Ivo precizno dijagnosticirao i srocio,da se najezis :shock:

Ja bih ovo stampao i dijelio kao letke,lijepio kao naljepnice gdje god stignem,dzambo plakate..mozda narod shvati sta treba raditi ,kada im covjek vec servira dijagnozu,mozda se samoizlijeci (utopija,znam :roll: :D :lol: )
NKVD

#3747 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NKVD »

Corto Maltese wrote:...WTF is Nedžad!?
Ibrišimović, sa vrha moralne vertikale, recento...
Bosnolog

#3748 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bosnolog »

vaca wrote:

Vakat je za promjene....
davno bio...but...

Image
Kamo srece i pameti da se ovo citalo u Srbiji malo vise umjesto svrsavalo u zanosnom ushicenju Milosevicizma i klicanju na Gazimestanu kada Slobine i Drazine slike okacise umjesto Jozinih kada je zavladalo nacionalisticko ludilo zklinju ci se velikom vozdu i poglavici koji je preko isturenih doktora psihijatrija (Raskovic,Karadzic) kao i odgovor Zagreba na zlo koje zaprijeti iz Srbije cime otpocese kolektivne zombi terapije nacionalno emotivnog sludivanja i osvjescavanja a kao poljedica imadosmo rijeke krvi koje natopise region a posebno nesretnu Bosnu koja po obicaju plati najvecu cijenu a posebno goloruki i naivni.

Da je bilo razuma i pameti bili bi vec dvije decenije jedna od respektovanjih clanica EU a stotine hiljada nasilno pobijenih bi bili danaz zivi u svojim domovima sa svojim familijama a da ne govorim o milionima protjeranih i pokidanim rodbinskim vezama i prijateljstvima,.......

Neki nikada nece doci tobe sve dok imaju ovakve izvore i rasadnike ideoloskog sludivajuceg zla na kome se lijece gubitnicke frustracije i uzgajaju rasadnici buducih nesreca http://forum.krstarica.com/forumdisplay.php?f=125
Suti i trpi

#3749 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

Bosnolog wrote:Kamo srece i pameti da se ovo citalo u Srbiji malo vise umjesto svrsavalo u zanosnom ushicenju Milosevicizma i klicanju na Gazimestanu kada Slobine i Drazine slike okacise umjesto Jozinih kada je zavladalo nacionalisticko ludilo zklinju ci se velikom vozdu i poglavici koji je preko isturenih doktora psihijatrija (Raskovic,Karadzic) kao i odgovor Zagreba na zlo koje zaprijeti iz Srbije cime otpocese kolektivne zombi terapije nacionalno emotivnog sludivanja i osvjescavanja a kao poljedica imadosmo rijeke krvi koje natopise region a posebno nesretnu Bosnu koja po obicaju plati najvecu cijenu a posebno goloruki i naivni.

Da je bilo razuma i pameti bili bi vec dvije decenije jedna od respektovanjih clanica EU a stotine hiljada nasilno pobijenih bi bili danaz zivi u svojim domovima sa svojim familijama a da ne govorim o milionima protjeranih i pokidanim rodbinskim vezama i prijateljstvima,.......

Neki nikada nece doci tobe sve dok imaju ovakve izvore i rasadnike ideoloskog sludivajuceg zla na kome se lijece gubitnicke frustracije i uzgajaju rasadnici buducih nesreca http://forum.krstarica.com/forumdisplay.php?f=125
Da se i ja jednom slozim sa tobom. Kamo srece i pameti...

Bilo bi dobro da u skoroj buducnosti sva tri naroda u BiH izvuku pouke iz ove genijalne dijagnoze. Nema sumnje da je dobar dio sva tri naroda unakazen i poremecen. Najbolji dokaz za to su stranke koje se vec 20 godina odrzavaju na vlasti, iako u ovome narodu nanjeli neporcjenjivo zlo (kako u ratu, tako i u miru).
Pedja Kojovic

#3750 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Haverić: Borba protiv korupcije je udar na kućni budžet parlamentaraca

Haverić: Jedan od rijetkih pozitivnih poteza kompromitiran (Foto: Oslobođenje)

Ne samo da su ugrozili ionako upitan proces vizne liberalizacije odlaganjem imenovanja direktora Agencije za borbu protiv korupcije, nego su i građani BiH ostavili slabu nadu da će u skorije biti vrijeme ravnopravni sa slobodnim i normalnim evropskim građanima.

Ovako je u pisanoj izjavi za medije posljednji potez predstavnika vladajućih stranaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine okarakterizirao Tarik Haverić, član Izvršnog odbora Naše stranke.

„Jedan od rijetkih pozitivnih rezultata kojima se građani nadaju od sadašnje vlasti opet je kompromitiran indolencijom Parlamentarne skupštine: od ukidanja viznog režima sve smo dalje, zbog kašnjenja u imenovanju direktora Agencije za borbu protiv korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije“, kazao je Haverić.

On smatra da, nažalost, procedura ovog jako bitnog imenovanja neće biti okončana u ovom sazivu Parlamentarne skupštine.

„Možda sve to ima i dodatne motive: u najviše korumpiranoj zemlji u regionu, djelotvorna borba protiv korupcije značila bi, za dio političke klase, udar na kućni budžet“, zaključio je Haverić.
Locked