Pedja Kojovic wrote:nkvd
Frenki je vec dugo vrlo aktivan clan Nase stranke, ne kao muzicar, nego prije svega kao gradjanin.
Edo Majka je takodje rekao da mu je Nasa stranka najbliza politicka opcija.
Veliki broj umjetnika i zabavljaca nam privatno kaze da su s nama, ali ne zele javno to da kazu.
Ja mislim da je to licemjerno ali ih zaista ne mislim nagovarati.
Ako oni misle da je zadrzavanje neutralnosti u ovakvim odsutnim vremenima za BiH moralno ispravna odluka ja ih, iako ateista, samo mogu uputiti na Dantea koji kaze da su za takve ljude u paklu rezervisana najgora mjesta.
Odluka o buducnosti ove zemlje je 3. oktobra je u rukama svakog od nas. Glasanje nije kladjenje na stranku koja ce pobijediti nego izbor politicke opcije koju zelis za vlast. Svako od nas treba sam i da donese odluku o tome za koga ce glasati. Ja vjerujem da ima mnogo ljudi koji ne zele promjene jer u ovavom sistemu pronasli modus operandi.
Vjerujem da ima mnogo onih koji misle da ovaj sistem ne samo da ne valja nego i da ce ukoliko stanje ostane manje vise nepromjenjeno doci do potpunog urusavanja drzave i da ce se teritorija BiH pretvoriti u sitne feude kojima ce upravljati kriminalno politicke bande. Koja ce grupa biti brojnija na glasackim mjestima vidjecemo 3. oktobra.
Oni koji glasaju za NS moraju biti svjesni da je to samo prvi korak u radikalnoj reformi BiH koju mi zelimo sprovesti. Reforme ce, ukoliko ih mislimo sprovesti fundamentalno i brzo, traziti od svakog gradjanian BiH da promjeni svoj dosadasnji nacin razmisljanja, nacin rada, pa cak i zivota. Glasanje je samo pocetak gradjanskog aktivizma koji ce uspostaviti vlast koja je odgovorna glasacima.
p.k.
Da se i ja slozim s tobom Peda po nekim stavovima koje si iznio u ovom postu u vezi reformi i promijena u vezi reforme zakona o drzavnim sluzbenicima, ja bi jos dodao da treba plate istih regulisati procentom ili kvotom koja bi pratila prosjecne plate,penzije i invalidnine u drzavi i drustvu te svako povecanej istih je jedino moguce ako bi se povecale primanja i naknade navedenih kategorija drustva sto znaci vece zarade i plate u drustvo vece plate i za parlamentarce i drzavne cinovnike,cime bi povecanje zarada bile usaglasene i moralmo prihvatljive....to je jedino moguce reformama na svim nivoima ukljucujuci i reformu uredenja ustava BiH ukljucujuci smanjenja i nadpolovicnog kesanje neodrzivo prevelike administracie koju ni najrazvijenije zemlje svijeta ne bi mogle izdrzavati bez kreditnih zaduzenja kod MMF-a sto je zlocin prema sadaasnjim i buducim generacijama takvim debilskim radom odrzavanaj i nebrige na vlasti sto imamo sve ove godine a kao posljedicu milijarderske dugove koje ce vracati i oni nerodeni,.....
Vezano za oporezivanej alkohola,a posebno cigareta podrzavam do maksimuma pa da konacno prestanemo biti kulturoloski najveci pusaci u regiji i svijetu cime nacija gubi na svom zdravlju zbog cega trpe porodica i drustvo a medicinski troskovi lijecenja rapidno se povecavaju time i potreba za vecim izdvajanjima za lijecenja bolesti kao posljedica pusenja.Duhanska industrija treba takode biti maksimalno oporezovana uz zabranu reklama i nadoknadu lijecenja pusacima te isplate zivotne odstete porodicama nakon smrti prouzrokovne nikotinom.
Podrzavam da se PDV samnji i ukine za lijekove i hranu,a poveca porez na luksuz,kocku i loto,.......reforma zdrastva je ono takode s cim bi se slozio a sto iznosis,nama trebaju reforme gotovo u svim sferama drustva,......
Pored dobrih i prihvatljivih prijedloga reformi koje si iznio ovih dana je nedovoljno da bi me ubijedio da vam dam podrsku jer ste razocarali po temeljnim pitanjima reforme ovog bolesnog i neodrzivog diskriminirajuceg uredenja jer ste pali u temeljnoj osnovi kao gradanska stranka kako sebe zelite predstaviti i javnosti ,......
Mozda je razlog dublji ali si odbio da das odgovore koje sam ti postavljao nekoliko puta kao i drugi forumasi u vezi tvog stava i misljenja o buducem uredenju BiH kad si odbio odgovoriti da li je za tebe prihvatljivo Deytonsko nametnuto uredenje kao ime "Republika Srpska" i da li je to ime diskriminirajuce za druga dva naroda kao i gradane koji nisu Srbi koji zive u tom dijelu BIH ukljucujuci i obiljezja istog,nacin nastanka,odnosa i rada prema drugima u tom diskriminirajucem aparthejdu koji se zeli predstaviti kao eksklizivitet samo jednog naroda,.......
Pisanje Bajica potvrduje negativan trend buducnosti nastavka anti BH politike od strane Dodika potkrepljujuci to statistickim parametrima koji su konstantno negativni gledajuci sa stanovista tog istog naroda u BiH koji je prije svega talac tvorevine koju im je Karadzic stvorio i okacio kao teret oko vrata koji ne garantije srpskom narodu u BiH da ce nastavkom ucjenama,blokadama reformi i razvoja BiH stvoriti bolji komotitet i ostvariti san konacne podijele i secesije tog dijela BiH sto rade svih ovih postdeytonskih godina.
Podrskom kontinuiteta Dodikove anti BH rusilacke politike indirektno otezavaju i svoju zivotnu egzistenciju,opstanak i razvoj,niti ce im pomoci da jednoetickim ekskluzivitetom aparthejdskog odnosa prema drugima na duzi vremenski period ostvare cilj i smisao postojanja iste vec ce upravo biti nastavak pijescanog sahata curenja Srba iz BiH zbog odbijanja prihvatanja BiH kao svoje drzave.Konstantno odrzavanje klime mrznje te odbijanje suzivota sa drugima u tom dijelu BiH ce samo vise mobilisati probosanske i bosnjacke snage da im se generacijski suprostavljaju odrastajuci u tenzijama i mrznji .To ce biti stalni izvor tenzija i nesporazuma sa Bosnajcima kao najbrojnijeg naroda sto ce za posljedicu imati upravo pretvaranje Bosne u nacionalnu drzavu Bosnjaka u kojoj ce isti imati prezir i sve vise neprijateljski odnos prema srpskom narodu a ciji ce procenat rapidno rasti u korist Bosnjaka te zbog pogresne politke Beograda i Banjaluke bosanskim Srbima zivot u BiH biti sve vise nelagodniji a trend iseljavanja iz omrazene BiH sve veci,........
Bojim se da ce bosnaski Srbi reizborom velikosrpke politike i Dodika u Oktobru kojima ce Dodi prodati ponovo istu pricu o ostvarenju dvodecenisjkih sanjanih secesionistickih snova igrajuci na kratu kosovske neovisnosti i tako izgubiti zadnji voz zaokreta ka BiH i samim time pomoci da BiH postane upravo ono sto su najmanje zeljeli......