Moj FLAG on ti od srca sije cvijeće, onako "šakom"...
Ljubav ne poznaje broj sjemenki.
Moderator: anex
Moj FLAG on ti od srca sije cvijeće, onako "šakom"...
.Dosta dobra - osim onih tvojih paprika. Onaj tvoj paradajz hvala Bogu napreduje k'o lud - već me panika hvata da ne preraste! Moja sjemena isto tako, osim dinje lubenice i patlidžana. Iz nekih razloga su... nikakvi. Ništa mi nije jasno, u potpuno istu zemlju su posađeni, istu količinu svjetlosti imaju i ipak su se skroz izdužili... Ovo ostalo je kako već rekoh mašalah, međutim još nisam ni baštu pripremio, vidiš kakvo je vrijeme.Mu'min wrote:FLAG
kakva je situacija sa klijavošću?
A markice samo skupljaj, filatelija je još živa.
zijade, ti si se i prosle godine dokazao...ti si pravi bastovan, bas kao i ovi "okorjeli" bastovani na temi...a avatar ti jezijad_e wrote:Ovo mi je 2 godina iskustva. A kao djecak u ratu sam imao mali plastenik u kojem je bio moj mali raj. Imao krastavica, paradajza ogromne duzine, paprika i zelja kad niko nije imao. Tad sam zivio na selu i lakse mi je bilo za djubrivo i navodnjavanje. Sad zivim u gradu i nemam puno vremena. Ove godine i majka (moj ucitelj dok sam bio djecak ) mi se pridruzila u sijanju tako da sam posijao nesto vise.
Oti ja sam pikiro jedan dio ima 10 dana sa 2 lista i prebacio ih u drugu prostoriju gdje nema nikakvog grijanja, a ima dovoljno svjetlosti, dosad je sve OK tako da je moje mišljenje da smiješ.Oticon wrote:Kod mene klijavost odlična, uslovi isti ali je kompletno sve što je posijano otišao "nebu pod oblake"...šta da radim? Ovako ne ide... Smijem li pikirati iako nema pravih listova...hoću reći samo sa ona prva dva? Da barem tako pokušam nešto spasiti.
Problem po moje: višak topline, manjak svjetlosti.Oticon wrote:Kod mene klijavost odlična, uslovi isti ali je kompletno sve što je posijano otišao "nebu pod oblake"...šta da radim? Ovako ne ide... Smijem li pikirati iako nema pravih listova...hoću reći samo sa ona prva dva? Da barem tako pokušam nešto spasiti.
Znači prepikiram i selim ih u prostor gdje nije previše toplo ali gdje ima svjetla.Senći wrote: Oti ja sam pikiro jedan dio ima 10 dana sa 2 lista i prebacio ih u drugu prostoriju gdje nema nikakvog grijanja, a ima dovoljno svjetlosti, dosad je sve OK tako da je moje mišljenje da smiješ.
Tako jeMu'min wrote: Šta ćeš Oti nemamo svi uslove, okrenuti prema jugu sa puno sunca, plastenik ispred kuće + zastakljeno-grijana veranda.
ms
Mu'min
muminovačeflag wrote:Oti kako tebi napreduju one muminovače paprike? Čini mi se da ću i ja morati negdje liferovati rasad.
švajcarkeflag wrote:Jašta nego muminovače... Eto haj reci kako bi ti nazvao sjemena koja je poslao napr. cvje... vrtlar![]()
Meni je stid hvaliti se muminovačama... nula je procenat klijavostikerima1 wrote:Eto vidis Mu"mine nikom ne uspjese tvoje paprike mora da si to slabo halalio![]()
![]()
![]()
Meni nisu nikle ni jedna sjemenka ugursuzi jedni da je barem jedna pa hajd.![]()
flag wrote:Ma jok... Prije Drugog svjetskog rata nije bilo F1 sjemena. Mu'minova sjemena su haman iz tog vakta (bar koja je meni poslao)
ma bježite... još će mi se bruder naljutiti i ne daj Bože šta zahatariti.
flag wrote:Ma jašta, vidiš da ga nije dugo bilo... Zadevero se ćoek oko cvijeća. A šta ćeš cvjećar k'o cvjećar.
Nego, imamo još jednu markicu.
kerima1 wrote:Ma nece se Mu"min naljutiti,stvarno nisu nikom nikla sjemena njegova,moRe biti sto nece izvan Slovenije nigdje da nicu![]()
Sad malo izvjestaj iz babinog plastenika,nista nam ne nice od ove zime,kazu i sta nikne sutra ga nema,strah me da mi propadnu neke sorte.