Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
zampolini
#3726 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
snaga_(ne)znanja. ko si ti da tjeras papeta u pm kretenu.hajd ti budi trener...svi nesto selektori,izgubili pa sta. sta bi bilo da smo izgubili od bjelorusije kao francuska kuci....tej je 2. kolo ima jod da se igra.dajte podrsku zamjevima i papetu.uspjece garant
-
febo_acm
#3727 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Eto selektor Bjelorusije je čudo od trenera...
Mi treba da se skoncentrišemo na Rumuniju, Bjelorusiju i Albaniju. Mi protiv Francuza nismo trebali ništa ni očekivati.
Mi treba da se skoncentrišemo na Rumuniju, Bjelorusiju i Albaniju. Mi protiv Francuza nismo trebali ništa ni očekivati.
- shalla
#3728 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Oj moram još nešto dodati (a rekao sam sebi da se neću ni logovati na sa-x do prekosutra), jeste li mu čuli intervju poslije tekme???
Dakle nije na sebe preuzeo niti 1% krivice (ja sam igračima rekao da igraju slobodnije, ja sam ovo, ja sam ono, igrači su se prepali, igrači nisu uvezali 2-3 pasa). Nisam mogao vjerovati da sve svaljuje na njih (taman da i jeste sve do njih budi insan pa se bar malo pospi pepelom
)...
Dakle nije na sebe preuzeo niti 1% krivice (ja sam igračima rekao da igraju slobodnije, ja sam ovo, ja sam ono, igrači su se prepali, igrači nisu uvezali 2-3 pasa). Nisam mogao vjerovati da sve svaljuje na njih (taman da i jeste sve do njih budi insan pa se bar malo pospi pepelom
- campa_xxx
#3729 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
maxell_sarajevo wrote:Ovdje je najmanji problem Safet Susic.Najveci problem je sto smo mi umislili da smo svjetska velesila u fudbalu, al realno gledajuci u rangu smo sa Litvanijom, Finskom, Albanijom, i sl.reprezentacijama.Nemamo nekog igrackog kvaliteta osim možda Dzeke, Pjanica i Misimovica.Onaj Rahimic je dobar za male utakmice kao protiv Luksemburga, al veceras je trcao za francuzima kao pas za loptom.Ibricic da valja igrao bi u Chelsea-u sa Maludom, a Nadarevic i Spahic da imaju nekog kvaliteta zamijenili bi Piquea i Puyola u Barceloni.Sto se tice navijanja haj ti seljaku iz Klokotnice objasni kad i kako treba da se navija.Na sjeveru neki dosljo u pola utakmice pjeva neke sevdalinke koje ni rahmetli Isovic ne poznaje.Navijacima iz Zivinica iz usta nije izlazila Edinova Belma i Merima svih 90min.Nemamo nekih pjesama pa da bi raja nesto pjevala.Hvala Dini sto nam je podario "Bosnom behar probeharao" jer da nema ove pojma nemam sta bi pjevali.
Oj majko moja...
- snaga_znanja
#3730 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zmajevi ce uvijek imati podrsku al' ovaj cirkusant NIKAD!!!zampolini wrote:snaga_(ne)znanja. ko si ti da tjeras papeta u pm kretenu.hajd ti budi trener...svi nesto selektori,izgubili pa sta. sta bi bilo da smo izgubili od bjelorusije kao francuska kuci....tej je 2. kolo ima jod da se igra.dajte podrsku zamjevima i papetu.uspjece garant
Izgubiti od francuske nije sramota, ali onako postaviti ekipu 100%!
Zvjezdan Misimovic 1. Poluvrijeme : "Ovako ne mozemo vise!"
Safetu Susicu niko ne spori njegovu sjajnu igracku karijeru? Bio fantastican igrac. Bio je i Pele 10 puta bolji od njega pa nikad Brazil nije vodio!
- Bosnolog
#3731 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Safet ima gubitnicki i kukavicki mentalitet,.....nikakav motivator,...Neshvataljivo je da ne mijenja nesto u igri, Ibisevic seta kao i vecina ukljucujuci, Misimovica i Dzeku .Srednji red ne postoji,nije bilo jedne ozbiljnije akcije za vrijeme cijele utakmice,......Imamo igrace osvijetskog renomea ali nema motivacije niti igre,..............................Izgledaju Igraci igraju kao izgubljeni coporativno uz nabijanje dugih lopti napamet bez otvaranja i kontrole lopte,.......Katastrofa velika sramota,gledali smo jos jednu reprizu prijateljske utakmice sa Katrom sto je bila utakmica sa Francuzima ,..realno je trebalo biti 5:0 za Francuze,......Cestitke Francuzima na odlicnoj igri,.........
- snaga_znanja
#3732 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ti se ovdje vise nemoj nikad javiti pogotovo teme vezane za fudbal. Brend Stange je za Safeta Susica ... nemam poredjenja ... Ćiro!AMD wrote:Eto selektor Bjelorusije je čudo od trenera...
- johnny_blazze
#3733 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
haha dosta smo mi promjenili selektora pa nista!Kao da je selektor problem ili igraci ili navijaci,stadion.....problem je puno veci od tog,jer bh fudbal je kao privatno vlasnistvo par ljudi iz saveza i dok je tako da murinjo dodje i dovede ronalda mi dalje od kvalifikacija ne idemo
- zecko_kupuz
#3734 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Hahaclav wrote:mescini da bi nama najbolji selektor bio sarajevo-x forum, treba poslati fifi dopis i pitati mozel to tako.mislim pomislio bi covjek da se iza svakog nicka krije djovani trapatoni ili ferguson
![]()
Mogli bi imati po 10 selektora za jednog igrača.
- Jack Be Nimble
#3735 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja kad cujem Bosnom Behar kada je citav stadion poceo duvati vuvuzele.
-
red01
#3736 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kao što sam rekao na poluvremenu, trebalo je zatvoriti utakmicu i igrati ako treba bunker, ne bi li se izvukao remi.
Nisu to uradili, i na kraju smo kažnjeni sa dva gola, a moglo je biti i više.
Ono što sam pisao o Nadareviću prije par dana da NIJE KVALITET ZA REPKE, sada smo dobili i konačnu potvrdu. Vrijeme je da šansu dobije Bešić ili Bunoza.
Hasagić je bio večeras jako dobar, ali kod prvog gola je možda mogao i bolje reagirati.
Bekovi su bili solidni, Rahimić dobar, Spaha relativno dobar(zbog onog okreta kod gola Benzeme, ali ipak ne može pokriti sve rupe u obrani koje Nadar može napraviti.
Ova tekma je pokazala da sa ovakvim Misketom Bosna nema perspektive, dobro ga je Mikado okarakterizirao kao remetilački faktor u ekipi. A ako već igra onda ne moež Pjanić jer igramo sa igračem manje.
Ibro se je borio, nije išlo večeras, ali je ipak nešto i pokušavao.
Đeko i Ibišević bez lopti koje bi bile pravovremeno date od veznjaka praktično bezopasni.
Ovoj repki pod hitno treba rekonstrukcija u veznom redu, jedan izuzetno brz igrač koji zna prevesti loptu iz zadnjeg reda za napadače, to nije ni Muratović ni Jahić ni medunjanin, kao što su to u francuza Valbuena, Diabi pa i M'vila.
A o onim papcima što dođu da se iživljavaju nad REPKOM sa povicima SAVEZ NAPOLJE, njema treba ZABRANITI ulaz na stadion, NEK IDU U BL PA TAMO NAVIJAJU ... NISU NIŠTA BOLJI od mrzitelja Bosne.... čak su i puno gori.... ĐUBRAD JEDNA.....
Sjećam se meča protiv Grčke '97 na koševu izgubili smo sa 1-0 onim zlosretnim golom iz sl. udarca iz mrtvog kuta, ali CIJELI STADION JE NAVIJAO DO KRAJA ZA BOSNU... , I PLJESKOM ISPRATIO NAŠE IGRAČE U SVALČIONICU....
Ovi debili što viču SAVEZ NAPOLJE ... samo dekoncentrišu naše igrače....
Nisu to uradili, i na kraju smo kažnjeni sa dva gola, a moglo je biti i više.
Ono što sam pisao o Nadareviću prije par dana da NIJE KVALITET ZA REPKE, sada smo dobili i konačnu potvrdu. Vrijeme je da šansu dobije Bešić ili Bunoza.
Hasagić je bio večeras jako dobar, ali kod prvog gola je možda mogao i bolje reagirati.
Bekovi su bili solidni, Rahimić dobar, Spaha relativno dobar(zbog onog okreta kod gola Benzeme, ali ipak ne može pokriti sve rupe u obrani koje Nadar može napraviti.
Ova tekma je pokazala da sa ovakvim Misketom Bosna nema perspektive, dobro ga je Mikado okarakterizirao kao remetilački faktor u ekipi. A ako već igra onda ne moež Pjanić jer igramo sa igračem manje.
Ibro se je borio, nije išlo večeras, ali je ipak nešto i pokušavao.
Đeko i Ibišević bez lopti koje bi bile pravovremeno date od veznjaka praktično bezopasni.
Ovoj repki pod hitno treba rekonstrukcija u veznom redu, jedan izuzetno brz igrač koji zna prevesti loptu iz zadnjeg reda za napadače, to nije ni Muratović ni Jahić ni medunjanin, kao što su to u francuza Valbuena, Diabi pa i M'vila.
A o onim papcima što dođu da se iživljavaju nad REPKOM sa povicima SAVEZ NAPOLJE, njema treba ZABRANITI ulaz na stadion, NEK IDU U BL PA TAMO NAVIJAJU ... NISU NIŠTA BOLJI od mrzitelja Bosne.... čak su i puno gori.... ĐUBRAD JEDNA.....
Sjećam se meča protiv Grčke '97 na koševu izgubili smo sa 1-0 onim zlosretnim golom iz sl. udarca iz mrtvog kuta, ali CIJELI STADION JE NAVIJAO DO KRAJA ZA BOSNU... , I PLJESKOM ISPRATIO NAŠE IGRAČE U SVALČIONICU....
Ovi debili što viču SAVEZ NAPOLJE ... samo dekoncentrišu naše igrače....
- campa_xxx
#3737 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma sta rece moj tiJack Be Nimble wrote:Ja kad cujem Bosnom Behar kada je citav stadion poceo duvati vuvuzele.
-
hau jes no
#3738 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
pogledaj prvo poluvrijeme protiv njemačke, e to je reprezentacija za koju vrijedi navijati i trošiti lovusnaga_znanja wrote:Ma meni nisu jasni neki ljudi ovdje!
Prozivaju se igraci za ne zalaganje? Koje zalaganje? Kad ste vi vidjeli Ibricica, Pjanica i Misimovica da po terenu trce ko Rahimic? Dzeku i Ibisevica da uzmu loptu na centru i sve predriblaju? Igra katastrofalno postavljena!
-
BaileyS
#3739 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nego imas li ti kojeg znalca predloziti ali do 5000€snaga_znanja wrote:
Zmajevi ce uvijek imati podrsku al' ovaj cirkusant NIKAD!!!
Safetu Susicu niko ne spori njegovu sjajnu igracku karijeru? Bio fantastican igrac. Bio je i Pele 10 puta bolji od njega pa nikad Brazil nije vodio!
Boljeg nemamo, kakav je takav je a da je veceras totalno fulio, to je istina. Igraci su najmanje krivi, po meni.
- snaga_znanja
#3740 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Aha ko i Ciro sto je im'o!BaileyS wrote:Nego imas li ti kojeg znalca predloziti ali do 5000€snaga_znanja wrote:
Safetu Susicu niko ne spori njegovu sjajnu igracku karijeru? Bio fantastican igrac. Bio je i Pele 10 puta bolji od njega pa nikad Brazil nije vodio!![]()
Boljeg nemamo, kakav je takav je a da je veceras totalno fulio, to je istina. Igraci su najmanje krivi, po meni.
-
leo karan
#3741 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ima jedna primjerena izreka:
Mi nismo svjesni svoje nesvjesti.
Mi nismo svjesni svoje nesvjesti.
-
febo_acm
#3742 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Eto javi se ti, ti znaš sve. Stange šta? On sad neko čudo od trenera?Par solidnih angažmana izuzev onog sa East Germany(prije 20 i kusur godina). Iraq, Oman, Lajpcig, Jena, Perth Glory....snaga_znanja wrote:Ti se ovdje vise nemoj nikad javiti pogotovo teme vezane za fudbal. Brend Stange je za Safeta Susica ... nemam poredjenja ... Ćiro!AMD wrote:Eto selektor Bjelorusije je čudo od trenera...
- BSn
#3743 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
snaga_znanja wrote:
je l' k'o sto su je veceras i u luksemburgu imali?
-
Bikonja
#3744 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Koliko negativnosti, ljudi, niste izgubili od Lihtenstajna, dosla vam je fudbalska velesila koja prolazi kroz izuzetno tesku fazu, pre svega psiholoski, jer su naslednici sampionske generacije, nemaju vise velikog Zidana, i to im se obilo o glavu.
Secam se kad su isti ti Francuzi dosli na Marakanu, lozili smo se da cemo ih baciti na kolena jer nisu u formi, a uspeli su sa 10 ograca da izjednace, i stisnu nas u finishu...to su ozbiljni igraci koji ce kad tad nadvladati krizu i eksplodirati.
Nije losha vasa ekipa, nego ne zna da se nosi sa euforijom velikih utakmica. Nije to veliki greh, mi sve do zadnjeg SP kad smo tukli Nemce isto nismo dobili ni jedno veliko ime, to su uradili samo Hrvati, i zato imaju najbolje reprezentativne uspehe u regiji.
Niko od nas nece biti ni evropski ni svetski prvak, uspeh je plasirati se na prvenstvo, i ne obrukati se tamo. Vi mozete da bijete slabije rangirane ekipe, Belorusiju, Albaniju, cak i Rumune koje smo mi izdevetali u obe tekme... to treba da vam bude cilj, a ne nekakvo skidanje glava velikim nacijama, to je strahovito tesko i retko se dogadja.
Glavu gore Bosanci, treba biti veliki i u porazu, nemoj da psujete igrace i selektora, njima je najteze sad, podignite ih iz apatije i ove lose veceri, ako osete da nemaju podrsku kuci i pored ovog poraza...sto bi oni igrali za repku i drzavu kad oni za koje igraju nemaju ni malo respekta...birajte reci...
Secam se kad su isti ti Francuzi dosli na Marakanu, lozili smo se da cemo ih baciti na kolena jer nisu u formi, a uspeli su sa 10 ograca da izjednace, i stisnu nas u finishu...to su ozbiljni igraci koji ce kad tad nadvladati krizu i eksplodirati.
Nije losha vasa ekipa, nego ne zna da se nosi sa euforijom velikih utakmica. Nije to veliki greh, mi sve do zadnjeg SP kad smo tukli Nemce isto nismo dobili ni jedno veliko ime, to su uradili samo Hrvati, i zato imaju najbolje reprezentativne uspehe u regiji.
Niko od nas nece biti ni evropski ni svetski prvak, uspeh je plasirati se na prvenstvo, i ne obrukati se tamo. Vi mozete da bijete slabije rangirane ekipe, Belorusiju, Albaniju, cak i Rumune koje smo mi izdevetali u obe tekme... to treba da vam bude cilj, a ne nekakvo skidanje glava velikim nacijama, to je strahovito tesko i retko se dogadja.
Glavu gore Bosanci, treba biti veliki i u porazu, nemoj da psujete igrace i selektora, njima je najteze sad, podignite ih iz apatije i ove lose veceri, ako osete da nemaju podrsku kuci i pored ovog poraza...sto bi oni igrali za repku i drzavu kad oni za koje igraju nemaju ni malo respekta...birajte reci...
-
maxell_sarajevo
#3745 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Koji rezultat je iza Cire?Mozda onaj jedan osvojeni bod protiv jakih reprezentacija(Španije,Turske,Portugala)!?
-
aldin vuk
#3746 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Postoji jedna ruska škola šaha u kojoj klince prvo nauče da gube. Dakle, sjedu ih za sto sa starijim i iskusnijim šahistima, koji ih macaraju i lome, nemilosrdno, dan za danom. Ideja je jasna - trebaš, brate, naučiti podnositi poraz, prije nego i pomisliš da pobjeđuješ. Jednostavno neophodna stvar za istrajan sportski duh.
Mi to ne znamo. I ja ovdje ne kritikujem reprezentaciju (koja je, ruku na srce, igrala loše), niti Papeta (iako se sumnje vezane za njega pokazuju kao opravdane - je li vrijeme da se zove Vahid Halilhodzić?); ja govorim o nama kao narodu. O nama navijačima. Forumašima. Čitam, evo, otkako je sudija zasvirao kraj utakmice, i načitah se svega i svačega, samo, brate, dostojanstva ni za lijeka...
Kakvi god da su bili večeras, reprezentativci zaslužuju više od onih koji im zvižde i bacaju petarde na teren, dok se ponašaju kao da su tu na sahrani; više od onih koji na ovom forumu sada laju na dijasporu, tvrdeći kako su znali...
U rusku školu šaha mi trebamo, onako kolektivno, da nam izduva ego, sve dok ne budemo spremni da u životu stvari radimo srcem, umjesto jezikom.
Mi to ne znamo. I ja ovdje ne kritikujem reprezentaciju (koja je, ruku na srce, igrala loše), niti Papeta (iako se sumnje vezane za njega pokazuju kao opravdane - je li vrijeme da se zove Vahid Halilhodzić?); ja govorim o nama kao narodu. O nama navijačima. Forumašima. Čitam, evo, otkako je sudija zasvirao kraj utakmice, i načitah se svega i svačega, samo, brate, dostojanstva ni za lijeka...
Kakvi god da su bili večeras, reprezentativci zaslužuju više od onih koji im zvižde i bacaju petarde na teren, dok se ponašaju kao da su tu na sahrani; više od onih koji na ovom forumu sada laju na dijasporu, tvrdeći kako su znali...
U rusku školu šaha mi trebamo, onako kolektivno, da nam izduva ego, sve dok ne budemo spremni da u životu stvari radimo srcem, umjesto jezikom.
-
febo_acm
#3747 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Podrška od BHF dijasporaca ionako nije potrebna...BSn wrote:snaga_znanja wrote:
je l' k'o sto su je veceras i u luksemburgu imali?
- campa_xxx
#3748 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Bravo majstoreBikonja wrote:Koliko negativnosti, ljudi, niste izgubili od Lihtenstajna, dosla vam je fudbalska velesila koja prolazi kroz izuzetno tesku fazu, pre svega psiholoski, jer su naslednici sampionske generacije, nemaju vise velikog Zidana, i to im se obilo o glavu.
-
KenCo
#3749 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zux wrote:Od svih negativnih sranja: sporog veznog reda, nepovezane igre, nepokretnog Dzeke, bezvoljnog Misimovica, 100 izgubljenih lopti na 40 metara od gola, lose taktike, itd. ubjedljivo najgori su na "navijaci". Nema nas ovakvih poganih nigdje. Prije svega, navijanje nula, samo navijamo kad vodimo i sat vremena prije utakmice. Sve sto znaju je urlat' SAVEZ NAPOLJE. Zvizdanje Ibisevicu (koji jeste grozan bio) i Spahicu je ono dno ispod kojeg nema dalje. I jos onaj topovski udar pored Mexesa, pa da se fakat zapitas ima li ko normalan u ovoj drzavi. Nikad mi na zelenu granu necemo ni u jednom sportu, nikad
100 % tacno.
tragicno
-
hau jes no
#3750 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
i već reklamiraju aranžmane za albaniju, 600-700 konv. maraka čini mi se...leo karan wrote:cirkus ide dalje, ne staje
dzeko, miske, usanovic, bh fanaticos, dijaspora, papac, ukleto kosevo, pape...
shuffle
a "bosnjaci" i dalje puse fore, 40 po 40
ima se za taj praznik, kad dolazi "repreStacija"