Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
adnansax

#3726 Re: Teretana

Post by adnansax »

Astrix wrote:fokusirao sam vec duze vrijeme na kosi bench i na klupi sa bucicama pa tek onda ravni... ali poslije svakog treninga najvise mi se upali vise sa strane nego srednji dio...
Kada radis sa bucicama,radi na ovaj nacin...bucice idu u polozaj / \ tokom cijelog pokreta, na taj nacin najvise izoliras prsa,ramena i triceps mnogo manje rade nego na nacin na koji to vecina radi..
znaci poenta je da vrhovi bucica zatvaraju ostri ugao ili nekih 90 tokom pokreta..jbg ne znam kako da ti opisem drugacije :D
i jos nesto,radi uski potisak bucicama,proguglaj na netu nije tesko naci,mnogo dobra stvar..uhlavnom,bucice drzis spojene tokom cijelog pokreta i tako radis potisak..
ovo ti je moje iskustvo,da pokusas..meni je pomoglo ;-)
Verocious

#3727 Re: Teretana

Post by Verocious »

MOSALJOZE wrote:Image
ronaldo je uspjeo jeste li VI?? 8-)
Vjerovatno jeste smrsao ali na ove dvije slike mislim da je u pitanju fora s punjenjem i praznjenjem :mrgreen:

covjek1

#3728 Re: Teretana

Post by covjek1 »

U kakvoj su zabludi ovi sa teretana.ba sa ovim neki izmisljenim britanskim suplementima. Kako ih nije stid. Iskoristavaju popularnost stranice da plasiraju suplju o najboljoj suplementaciji na svijetu za koju nikad niko nije cuo. Ovi njihovi proizvodjaci nemaju ni stranice kako treba, reklame a lafo neki giganti i koristi ih citav profesionalni sport britanije. hahahhaha
Mustang1

#3729 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Ma kod njih je dobro samo ono sto oni prodaju ..
covjek1

#3730 Re: Teretana

Post by covjek1 »

Nije mi jasno kako vec godinama izmisljaju neke britanske suplemente. I jedni te isti ljudi te suplemente hvale u svakom postu. A suplementi nigdje veze, niko nikad cuo za njih, amaterske stranice, lafo neke ofirne reklame i klipovi. A tekstovi na forumu su im morbidni :
- suplementi testirani od strane NASA-e hahhahaha
- najveci svjetski doktori nutricionisti razvijali godinama te njihove suplemente
- citav britanski profesionalni sport koristi te suplemente i onda nabrajaju manchester united, liverpool, everton itd.
A o tim proizvodjacima ne mozes naci nista na netu osim njihove stranice a tako su svjetski popularni i dobri. I jos debili otvaraju neke radnje po gradovima. Bruka da raja nasjeda na ovo.
Mustang1

#3731 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

I ja sam umalo pao na to .. Doduse past ce vecina koja tek hoce da pocne sa teretanom i cita da se upozna kako sve .. Kad se krene sa teretanom sve je jasno .. Mozes ti citati i informisati se koliko hoces ali kada krenes da ides u teretanu tad ce ti sve biti jasno i naucit ces ..
zeko071

#3732 Re: Teretana

Post by zeko071 »

Da li neko zna u kojoj teretani (cista i uredna) u Sarajevu mogu otrenirati jedan trening (1 sat) za 5 KM? cesto sam na putu i glupo mi je da se uvaljujem u neke mjesecne ili godisnje clanarine.
adnansax

#3733 Re: Teretana

Post by adnansax »

covjek1 wrote:U kakvoj su zabludi ovi sa teretana.ba sa ovim neki izmisljenim britanskim suplementima. Kako ih nije stid. Iskoristavaju popularnost stranice da plasiraju suplju o najboljoj suplementaciji na svijetu za koju nikad niko nije cuo. Ovi njihovi proizvodjaci nemaju ni stranice kako treba, reklame a lafo neki giganti i koristi ih citav profesionalni sport britanije. hahahhaha
Sve je pocelo prije nekih 5 godina kad je dosao neko da sponzorira stranicu (tada nutrabolics,danas neki drugi,ali isti je fazon) i od tada 3 lika imaju 50 nickova i sami forumaju izmedju sebe izmisljajuci teme i istrazivanja i sl..
MoSa LjoŽe

#3734 Re: Teretana

Post by MoSa LjoŽe »

zeko071 wrote:Da li neko zna u kojoj teretani (cista i uredna) u Sarajevu mogu otrenirati jedan trening (1 sat) za 5 KM? cesto sam na putu i glupo mi je da se uvaljujem u neke mjesecne ili godisnje clanarine.
Imaš u Zetri urednu teretanu, samo što je dnevni termin 10KM čini mi se (nikada nisam uzimao jer plaćam mjesečno 60KM).
Mustang1

#3735 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

A Bog te 10 KM dnevno :D Kod mene 2 KM dnevno ,mjesecno 30 :D :oops:
zeko071

#3736 Re: Teretana

Post by zeko071 »

Bubalo1 wrote:A Bog te 10 KM dnevno :D Kod mene 2 KM dnevno ,mjesecno 30 :D :oops:

a koja je to teretana kod tebe i gdje se nalazi?
sorrow

#3737 Re: Teretana

Post by sorrow »

zeko071 wrote:Da li neko zna u kojoj teretani (cista i uredna) u Sarajevu mogu otrenirati jedan trening (1 sat) za 5 KM? cesto sam na putu i glupo mi je da se uvaljujem u neke mjesecne ili godisnje clanarine.
jedina za koju znam da je termin jos uvijek 5 km je progym na kosevskom stadionu (i nisi ogranicen 1 termin - 1 sat, nego vjezbas dok mozes :) ) ako te jos sta zanima, pitaj :)
zeko071

#3738 Re: Teretana

Post by zeko071 »

sorrow wrote:
jedina za koju znam da je termin jos uvijek 5 km je progym na kosevskom stadionu (i nisi ogranicen 1 termin - 1 sat, nego vjezbas dok mozes :) ) ako te jos sta zanima, pitaj :)
poslao sam ti privatnu poruku!
SA 071

#3739 Re: Teretana

Post by SA 071 »

Imaš na Dobrinji 5, prije kružnog toka u onim poslovnim prostorima uz cestu. Nije nešto posebno opremljena, ali osnovno imaš, a 'nako uredna je...
SA 071

#3740 Re: Teretana

Post by SA 071 »

GreenWay wrote:
Arkec Zgotiva wrote:Pozdrav ljudi! Imam par pitanja kao pocetnik u teretani :) Visok 185, tezina varira 76-78 , mrsavko u rukama i nogama, slaufi na stomaku :D Sta da radim i koliko i preporucujete treninga sedmicno? Buni me malo jer ne znam da li bi trebao zadati traku i biciklo zbog stomaka, ali kontam da ce mi jos vise i noge i ruke smrsati pa cu biti kao grancica. Isto tako bi volio neke misice i mase nabaciti jer sam uvjeren da je moja tezina premala za moju visinu, ali ishranom (koja granici izmedju lose i normalne) mi se nikako ne dizu kile, samo stomak raste. Razmisljao sam i o kupovini whey-a , jel mislite da ce pomoci u mom slucaju? I da , znam da je pitanje postavljeno milion puta, ali me jos zanima ako idem manje puta sedmicno u teretanu, koje onda misicne skupine da kombinujem? Gledao sam dosta stranica ali su savjeti ili za profesionalce, ili za malo deblje ljude...
Svaki savjet je veoma dobrodosao! pozzz :D
Iste sam visine ko ti i 10 kila tezi a nemam stomaka Oo, da nisi pogrijesio u visi ili tezini?
Najbolje ti je da pocnes sa 3-1 programom, kao sto je vicina nas, pa ces poslije sam naci program koji tebi najvise odgovara. Program ide: 1dan grudi/biceps, 2dan ledja/triceps, 3dan ramena/noge, 4dan odmor i ponovo sve. Ako mislis da nemozes unijeti dovoljno proteina ishranom onda uzmi whey. Traku ili biciklo mozes prije i poslije svakog treninga po jedno 15-30min odradit, stomake ce se polako sam sredit.
Ja bih ti preporučio da se "samoubiješ" :-) :-D
Šalim se. ovo gore 3-1 što je napisano možeš probati (vidi hoće li ti biti iscrpljujuće), ali zarotiraj 2. i 3. dan, ubaci ramena između. Pošto su šlaufi u pitanju, dobro bi bilo kao zagrijavanje svaki dan trčanje (trake ili biciklo), trbušne i leđne odraditi, pa tek onda tegove i sprave, ali u manjem obimu, jer je cilj prvo malo stomak u red dovesti. Uz sve to ishrana je imperativ, bez toga džaba sve. One mišićne grupe koje radiš ne mogu nikako se smanjiti, naprotiv, tako da nemaš razloga da se bojiš za to da ćeš biti "k'o grančica"..
GreenWay

#3741 Re: Teretana

Post by GreenWay »

Astrix wrote:ajd neko od vas iskusnih vjezbaca da mi preporuci jednu dobru vjezbu za prsa, ali da pogadja srednji dio najvise... imam sasvim solidno razvijena prsa, ali srednji dio mi je jako tanak...
Ne postoji srednji dio prsa, imas gornji i donji. Nemas solidno razvijena prsa nabaci vise mase. Sto se tice vjezbi za prsa bendz ravni, kosi, kontrakosi i sa bucicama i jos neka vjezba kao razvlacenje, pullover, leptir ili nesto s kablovima.
Astrix

#3742 Re: Teretana

Post by Astrix »

Pa sigurno da mi fali jos mase, na tome i radim trenutno, i sve te vjezbe i radim i uglavnom se fokusiram na kosi bench pa onda ravni, bucice, razvlacenje i ostalo... ali kad se fino pogledam u sredini skoro da mogu prijemtiti kosti dok sa strane ima bas fino mase...
pirmin

#3743 Re: Teretana

Post by pirmin »

MOSALJOZE

#3744 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

Evo portal na kojem imate "sve" vjezbe za sve dijelove tijela.
Nadam se da administratori nece okarakterisati kao reklamu ako je tako neka izbrišu
http://www.vjezbaj.com/vjezbe/
dakle sve vjezbe onda imaju treninge.Moze jako puno pomoći
lolol

#3745 Fitnes - mrsavljenje

Post by lolol »

Pozdrav ... ako neko ima prijedlog sta jesti kada se redovno ide na fitnes u cilju mrsavljenja, neka slobodno napise :-)
ExtremeB

#3746 Re: Teretana

Post by ExtremeB »

Astrix wrote:ajd neko od vas iskusnih vjezbaca da mi preporuci jednu dobru vjezbu za prsa, ali da pogadja srednji dio najvise... imam sasvim solidno razvijena prsa, ali srednji dio mi je jako tanak...
najbolja za srednji dio prsa jeste razvlacenje ako radis kako trbea imas vise fazona kako raditi razvlacenje
pogeldaj klipove od MILOSA SARACEVA ubitacne treninge i ne supljira vec radi kako radi i inace a ne kao 99% klipova je napralvjeno smao onako hardcore vece kilaze radi snimanja itd...inace se radi lagano sporo non stop tenzija misica kontrakcija.... moras preci preko ega radi se sa manjim kilazama ali ubija i vrijedi :D
MOSALJOZE

#3747 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

ExtremeB wrote:
najbolja za srednji dio prsa jeste razvlacenje ako radis kako trbea imas vise fazona kako raditi razvlacenje
pogeldaj klipove od MILOSA SARACEVA ubitacne treninge i ne supljira vec radi kako radi i inace a ne kao 99% klipova je napralvjeno smao onako hardcore vece kilaze radi snimanja itd...inace se radi lagano sporo non stop tenzija misica kontrakcija.... moras preci preko ega radi se sa manjim kilazama ali ubija i vrijedi :D
pa teško da mozes razvlacenje raditi sa vecim kilazama(na početku)jer razvlacenje bučicama i vratilo teško mozes "savladati".Nikad dosta vjezbe
4m3l

#3748 Re: Teretana

Post by 4m3l »

Gdje ima nutritivna tablica sa kuhanim ili przenim namirnicama! npr. koliko kuhani krompir ima uh a koliko przeni itd.
MedenoSrce

#3749 Re: Teretana

Post by MedenoSrce »

http://nutritiondata.self.com/facts/veg ... cts/2546/2 imas ovdje sa sve inflamacijskim faktorom ukoliko te i zdravlje zanima :)
Astrix

#3750 Re: Teretana

Post by Astrix »

MOSALJOZE wrote:
ExtremeB wrote:
pa teško da mozes razvlacenje raditi sa vecim kilazama(na početku)jer razvlacenje bučicama i vratilo teško mozes "savladati".Nikad dosta vjezbe
hvala ti :thumbup:

takav sam odgovor trazio
Post Reply