BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
-
probook
#3726 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Zott jogurt pise proizveden u BiH, uvezeno iz BiH, a bar kod pocinje sa 401?
- holowey
#3727 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
vec apsolvirano, registracija branda nije kod nas uradjena ali je proizvedeno kod nas... birina pegla ima 387 bar kod ali je mejd in cajna...probook wrote:Zott jogurt pise proizveden u BiH, uvezeno iz BiH, a bar kod pocinje sa 401?
-
Heller
#3728 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Bas me interesuje koliki je profit na konzervi pastete s obzirom da je kilogram najjeftinije 10.ak KM, a kilogram prsa 7-8 KM, onda smece od kojeg se pastetea dodje 1 KM najvise? Gledam bas argeta reklamu i tamo ko pileca prsa

- JanuaryJones
#3730 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Treba mi preporuka za domaće svježe mlijeko. Hvala.
-
Naslovnica
#3731 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ima ovo, ako mislimo na industrijsko...JanuaryJones wrote:Treba mi preporuka za domaće svježe mlijeko. Hvala.

- JanuaryJones
#3732 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
@Naslovnica nisam vidjala ovo Meggleovo mlijeko. Hvala, pogledaću. Da, mislim na industrijsko jer viđam jedino Vindijino u bocama, a voljela bih kupovati domaće.
- JanuaryJones
#3733 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Meni je Masterov petit keks odličan a povoljan.

-
Naslovnica
#3734 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ima, ja mislim da ga je supruga kupovala u Bingu ili Amki. Vjerovatno ne zauzima veliki dio police pa ga je malo teže uočiti.JanuaryJones wrote:@Naslovnica nisam vidjala ovo Meggleovo mlijeko. Hvala, pogledaću. Da, mislim na industrijsko jer viđam jedino Vindijino u bocama, a voljela bih kupovati domaće.
Pozz!
- ElRe
#3735 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Nije domace, vlasnik je Mid Europa PartnersHemera wrote:
- Hemera
#3736 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
ElRe wrote:Nije domace, vlasnik je Mid Europa PartnersHemera wrote:
Ma nemoj?
Pa proizvodi se u BiH
Mlijekoprodukt d.o.o.
Kozarska Dubica 79240 , Vrioci bb
http://www.mlijekoprodukt.com/o-nama
Bitno je da si se zakačio za moj post,a nisi zakačio Meggle.
Po toj logici ni Meggle nije domaći proizvod.
-
kox
#3737 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Vjerovatno ga ima i u Hošeu, oni su koliko znam zastupnici za Meggle u Sarajevu.Naslovnica wrote:Ima, ja mislim da ga je supruga kupovala u Bingu ili Amki. Vjerovatno ne zauzima veliki dio police pa ga je malo teže uočiti.JanuaryJones wrote:@Naslovnica nisam vidjala ovo Meggleovo mlijeko. Hvala, pogledaću. Da, mislim na industrijsko jer viđam jedino Vindijino u bocama, a voljela bih kupovati domaće.
Pozz!
- Hemera
#3738 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ima,kao i svi ostali proizvodi (sir,pavlaka i dr.) 
-
dpjokala26
#3739 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
violetine pelene za bebe su dobre.Bambi_na_kofeinu wrote:Teta Violeta detrdžent mi je odličan, baš prijatno iznenađenje.
-
dpjokala26
#3740 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
.
Last edited by dpjokala26 on 26/05/2015 23:43, edited 2 times in total.
-
probook
#3741 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Meni je bezveze isto kao i Kent.JanuaryJones wrote:Meni je Masterov petit keks odličan a povoljan.
Pored SL, Stark, Plazma i Koestlin keksa nema sta da trazi osim ako kvalitet ne poprave
- MOSALJOZE
-
StupskaBitanga
#3743 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
sve je to super ali Klas mora poboljšati kvalitet proizvoda baš kao i komplet AS group
Klasovo brašno svjetlosnu godinu izostaje od Mlin Majić Odžak a jufka Coly iz Živinica je isto bolja od Klas/Sprind ko za koga već radi ionako je to isti sistem
Znači domaće sve super ali kvalitet mora ići gore
Klasovo brašno svjetlosnu godinu izostaje od Mlin Majić Odžak a jufka Coly iz Živinica je isto bolja od Klas/Sprind ko za koga već radi ionako je to isti sistem
- DaffyDuck
#3744 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
U pravu si, prije nekoliko dana u kancelariji kupise ovaj keks iznad. Svi se iznenadili kad smo vidjeli da je Klas, pogotovo sto jos nije bilo reklame. Al ukus.... isto cajni kolutici sa par komadica cokolade. Znaci stari recept sanajjednostavnijim dodatkom. Ja ne znam jel iko od njih probao kekse iz te klase drugih proizvodjaca...StupskaBitanga wrote:sve je to super ali Klas mora poboljšati kvalitet proizvoda baš kao i komplet AS group
- Thorgerson
#3745 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Mene kod Klasa malo nervira to sto im je sve rastrkano sto se tice dizajna i ambalaze. I sto se pogubim pa ni ne znam koji je proizvod njihov, koji nije.
Za svaki proizvod im je drugaciji dizajn, ambalaza, boja..a logo socijalisticki i neprimjetan.
Mislim da to treba da bude konciznije, kad udjem da odmah vidim to na polici gdje god se nalazilo.
Npr njihovu tjesteninu ja moram lupom traziti. Cak i kad joj je dobra pozicija na policama, zasto - pa zato jer je ista kao i ostalih 90% vrsta tjestenine, prozirna kesurina, malo nesta napisano.
Moraju na tome malo poraditi. Ako od 100 ljudi njih 10 kaze da je ovo od istog proizvodjaca, ja cu se se nogom u celo lupit.

Za svaki proizvod im je drugaciji dizajn, ambalaza, boja..a logo socijalisticki i neprimjetan.
Mislim da to treba da bude konciznije, kad udjem da odmah vidim to na polici gdje god se nalazilo.
Npr njihovu tjesteninu ja moram lupom traziti. Cak i kad joj je dobra pozicija na policama, zasto - pa zato jer je ista kao i ostalih 90% vrsta tjestenine, prozirna kesurina, malo nesta napisano.
Moraju na tome malo poraditi. Ako od 100 ljudi njih 10 kaze da je ovo od istog proizvodjaca, ja cu se se nogom u celo lupit.

-
fini dečko
#3746 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
PREVENT PREUZEO NJEMAČKU FIRMU MACHALKE: Povijesna prilika za ekspanziju bh industrije namještaja!
Najveći privatni poslodavac u BiH, sarajevski Prevent u vlasništvu poduzetnika Nijaza Hastora, preuzeo je većinski paket dionica u vodećoj njemačkoj firmi za prozvodnju namještaja Machalke
Njemački gigant od prije nekoliko mjeseci posluje u okviru Grupe Prevent i u narednom razdoblju namjerava uspostaviti tijesnu poslovnu suradnju s proizvođačima namještaja u BiH.
Machalke je specijaliziran za proizvodnju skupog, luksuznog namještaja od prirodne kože punog drveta, a u Preventu procjenjuju da BiH u tom segmetu ima veliku konkurentsku prednost. Osim raspoloživog visokokvalitetnog drveta, BiH raspolaže i respektabilnim proizvodnim kapacitetima s dugom tradicijom u obradi drveta. Jedini problem s kojim se suočava bh industrija namještaja jeste malo i slabo razvijeno tržište i u Preventu procjenjuju da bi se taj problem mogao razriješiti prodorom na golemo njemačko tržište preko maloprodajne mreže Machalke.
U tom kontekstu treba posmatrati i poziv na suradnju koji je Machalke uputio bh proizvođačima namještaja.
„Drvoprerađivačka je jedna od rijetkih industrija u Bosni i Hercegovini koja ostvaruje trgovinski suficit i svake godine ostvaruje povećanje izvoza. Stoga smo uvjereni da već sada poznate komparativne prednosti BiH, kao tržišta za proizvodnju namještaja, mogu biti samo ojačane i usmjerene ka daljem stvaranju dodane vrijednosti u konačnim proizvodima. Prevent grupacija i Machalke nudi platformu za realizaciju ovih strateških ciljeva“ istakao je u javnom pozivu Hubertus Klaes, direktor divizije namještaja u Prevent grupaciji.
Navedeni poziv nudi značajnu priliku za industriju namještaja u BiH jer omogućava angažman bh. kapaciteta, diversifikaciju tržišta i proizvoda te stvaranje novih radnih mjesta.
Prevent grupacija posluje na 20 lokacija u svijetu i pri tome zapošljava preko 12.000 uposlenika u auto industriji, tekstilu, koži, modi, namještaju i zaštitnoj konfekciji.
Više informacija zaiteresirani mogu pronači na oficijelog veb stranici www.prevent.ba.
Najveći privatni poslodavac u BiH, sarajevski Prevent u vlasništvu poduzetnika Nijaza Hastora, preuzeo je većinski paket dionica u vodećoj njemačkoj firmi za prozvodnju namještaja Machalke
Njemački gigant od prije nekoliko mjeseci posluje u okviru Grupe Prevent i u narednom razdoblju namjerava uspostaviti tijesnu poslovnu suradnju s proizvođačima namještaja u BiH.
Machalke je specijaliziran za proizvodnju skupog, luksuznog namještaja od prirodne kože punog drveta, a u Preventu procjenjuju da BiH u tom segmetu ima veliku konkurentsku prednost. Osim raspoloživog visokokvalitetnog drveta, BiH raspolaže i respektabilnim proizvodnim kapacitetima s dugom tradicijom u obradi drveta. Jedini problem s kojim se suočava bh industrija namještaja jeste malo i slabo razvijeno tržište i u Preventu procjenjuju da bi se taj problem mogao razriješiti prodorom na golemo njemačko tržište preko maloprodajne mreže Machalke.
U tom kontekstu treba posmatrati i poziv na suradnju koji je Machalke uputio bh proizvođačima namještaja.
„Drvoprerađivačka je jedna od rijetkih industrija u Bosni i Hercegovini koja ostvaruje trgovinski suficit i svake godine ostvaruje povećanje izvoza. Stoga smo uvjereni da već sada poznate komparativne prednosti BiH, kao tržišta za proizvodnju namještaja, mogu biti samo ojačane i usmjerene ka daljem stvaranju dodane vrijednosti u konačnim proizvodima. Prevent grupacija i Machalke nudi platformu za realizaciju ovih strateških ciljeva“ istakao je u javnom pozivu Hubertus Klaes, direktor divizije namještaja u Prevent grupaciji.
Navedeni poziv nudi značajnu priliku za industriju namještaja u BiH jer omogućava angažman bh. kapaciteta, diversifikaciju tržišta i proizvoda te stvaranje novih radnih mjesta.
Prevent grupacija posluje na 20 lokacija u svijetu i pri tome zapošljava preko 12.000 uposlenika u auto industriji, tekstilu, koži, modi, namještaju i zaštitnoj konfekciji.
Više informacija zaiteresirani mogu pronači na oficijelog veb stranici www.prevent.ba.
-
kox
#3747 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Još ga nisam probao, ali kolege ga maloprije pravo nahvališe.
- So What!
#3748 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Da jeste pozitivna, ali jedina veza s Visokom tu je što se fabrika nalazi u istom gradu. Novac i sve ostalo dolazi iz Tešnja tj. iz AS grupacije koja je vlasnik iste i koja bi propala da nije bilo AS-a. Visoko privredni gigant temeljen na industriji prerade kože i mesa, a pogotovo na manjim kompanijama koje se bave tim poslovima polahko prelazi u ruke Tešnjaka koji su inače vlasnici najvećeg pogona za preardu kože Koteks u Visokom. S druge strane MADI i Ovako su otpočeli rat za domaće tržište piletine i mada lično meni je Ovako ukusniji, Madijeva svježa piletina je bolja dok s druge strane MADI radi bolji marketing.aCme wrote:Poslovni uspjeh: Investicija od 5 miliona KM za proširenje kapaciteta kompanije Vispak
Vispak danas zapošljava 180 radnika, od kojih 40 sa visokom stručnom spremom, i izvozi u 25 zemalja svijeta na četiri kontinenta. Vispak je vlasnik tri certifikata za sigurnost hrane i upravljanje kvalitetom: ISO 9001:2008, HACCP i HALAL. Oborivši Ginisov rekord 2004. godine zajedno sa građanima Mostara, tako što je ispečena i popijena kafa iz najveće džezve na svijetu, Vispak je 2005. i zvanično dobio certifikat Ginisa, ušavši u knjigu rekorda.
(Faktor.ba)
Pozitivna stvar iz Visokog
- Ciprol
#3749 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Probao sa Fit keks. Nije loš, meni odgovara.
-
suspect_zero
#3750 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
So What! wrote:Da jeste pozitivna, ali jedina veza s Visokom tu je što se fabrika nalazi u istom gradu. Novac i sve ostalo dolazi iz Tešnja tj. iz AS grupacije koja je vlasnik iste i koja bi propala da nije bilo AS-a. Visoko privredni gigant temeljen na industriji prerade kože i mesa, a pogotovo na manjim kompanijama koje se bave tim poslovima polahko prelazi u ruke Tešnjaka koji su inače vlasnici najvećeg pogona za preardu kože Koteks u Visokom. S druge strane MADI i Ovako su otpočeli rat za domaće tržište piletine i mada lično meni je Ovako ukusniji, Madijeva svježa piletina je bolja dok s druge strane MADI radi bolji marketing.aCme wrote:Poslovni uspjeh: Investicija od 5 miliona KM za proširenje kapaciteta kompanije Vispak
Vispak danas zapošljava 180 radnika, od kojih 40 sa visokom stručnom spremom, i izvozi u 25 zemalja svijeta na četiri kontinenta. Vispak je vlasnik tri certifikata za sigurnost hrane i upravljanje kvalitetom: ISO 9001:2008, HACCP i HALAL. Oborivši Ginisov rekord 2004. godine zajedno sa građanima Mostara, tako što je ispečena i popijena kafa iz najveće džezve na svijetu, Vispak je 2005. i zvanično dobio certifikat Ginisa, ušavši u knjigu rekorda.
(Faktor.ba)
Pozitivna stvar iz Visokog
Kad smo kod Madija