Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Alfons Kauders

#3726 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Alfons Kauders »

muha_sa wrote:
Alfons Kauders wrote: Sad kad vidim da citiras Ickea, zao mi je sto sam ti uopste odgovorio.

Krivi su dakle gusteri i zidovi. :-)
poslije Fudinih postova radujem se sto imamo ovakve politicare kakve imamo :D napokon skontah da ljudi sve cine za nas i nase bolje sutra--elhamdulila :D
fakat...

Ali neka nama nasih teoreticara zavjera, da sjebu svaku temu na forumu i da zive u ubjedjenju kako im je uvijek neko drugi kriv za njihov kokuzluk. Nisu oni, nije nas narod, nije nasa politika... Vec Evropa, Zidovi, gusteri itd.
Fudo Bosna

#3727 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Fudo Bosna »

Alfons Kauders wrote:
Fudo Bosna wrote:http://www.youtube.com/watch?v=qfSuhBH2oIA

Dakle David Icke kao i desetine drugih intelektualaca koji kritikuju EU, ili politiku, "gutanja malih riba od strane velikih ili najvećih", je "zasigurno" Srbin ili Bošnjak ili "eurospektik" ili je lik jednostavno ljubomoran na Hrvatsku i na blagostanje u koje ova državica sa Balkana upravo ulazi ??? :D
Sad kad vidim da citiras Ickea, zao mi je sto sam ti uopste odgovorio.

Ne nisu krivi gušteri... Kriv je interes prijatelju, osim ako misliš da se ekonomski i ini savezi formiraju da bi bilo ljepše i demokratičnije maloj Hrvatskoj, Bosni, Kipru, Srbiji, da bi "na noge digli" , "moćnu" Makedonsku ekonomiju ili slično?

Volio bih da si u pravu, ali naredni period će pokazati da li će u Croatiji teči "med i mlijeko"? Sve da je i bolje u EU nego izvan , to je izbor između dva zla, (totalne izolovanosti, što je naravno još gore rješenje ili članstvu u EU, čitaj/neokoloniji za EU proizvode i poligonu za kupovinu javnih dobara od strane EU bogatih članica) a ne NIKAKO, ekonomski eldorado, živi bili pa vidjeli, a iskreno bi volio da sam u zabludi jer i mi iz BiH smo u toj istoj Evropi, a puno smo siromašniji čak i od Hrvatske !!!
Last edited by Fudo Bosna on 01/07/2013 09:29, edited 1 time in total.
muha_sa

#3728 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by muha_sa »

nosara wrote:eu se i siri na banana republike tolerisuci njihove nedostatke da bi ih popapala... Otud i hrvatska, grcka, portugal, bugari, rumuni... u eu... Sve ono sto prozdire te drzave iznutra se tolerise, ali reforme koje omogucavaju snaznijem i ekonomski jacem sjeveru da izvlaci lovu, to se apostrofira... "Sredite vi fiskalnu politiku, stegnite kajs, dizite kredite na cije kamate nemate nikakav uticaj, ko jebe reformu pravosudja i korupciju"... :D

"Zajednicki tim, ravnopravnost, isti cilj"... al' u kurcu... Ko u te pizdarije povjeruje, neka hitno pregleda glavu... :-)
slazem se. Sta nam je onda cinit :?
kremali

#3729 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kremali »

.....
Fudo Bosna

#3730 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Fudo Bosna »

nosara wrote:eu se i siri na banana republike tolerisuci njihove nedostatke da bi ih popapala... Otud i hrvatska, grcka, portugal, bugari, rumuni... u eu... Sve ono sto prozdire te drzave iznutra se tolerise, ali reforme koje omogucavaju snaznijem i ekonomski jacem sjeveru da izvlaci lovu, to se apostrofira... "Sredite vi fiskalnu politiku, stegnite kajs, dizite kredite na cije kamate nemate nikakav uticaj, ko jebe reformu pravosudja i korupciju"... :D

"Zajednicki tim, ravnopravnost, isti cilj"... al' u kurcu... Ko u te pizdarije povjeruje, neka hitno pregleda glavu... :-)

To je to, nažalost, ali neki neće sami sebi da priznaju, umislili da smo im mi : balkanci i Kiprani i Bugari "bitni", a oni iz EU nam kao "pomažu"... :run:
nosara

#3731 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
muha_sa wrote:
Alfons Kauders wrote: Sad kad vidim da citiras Ickea, zao mi je sto sam ti uopste odgovorio.

poslije Fudinih postova radujem se sto imamo ovakve politicare kakve imamo :D napokon skontah da ljudi sve cine za nas i nase bolje sutra--elhamdulila :D
fakat...

Ali neka nama nasih teoreticara zavjera, da sjebu svaku temu na forumu i da zive u ubjedjenju kako im je uvijek neko drugi kriv za njihov kokuzluk. Nisu oni, nije nas narod, nije nasa politika... Vec Evropa, Zidovi, gusteri itd.
Ti jedno te isto, ko svabo trajlala... :-) Slavi, brate, ko ti brani... Dapace...
Fudo Bosna

#3732 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Fudo Bosna »

PerverzMusharaf wrote:
Alfons Kauders wrote:
Fudo Bosna wrote:

A ti prije nego se „sjetiš“ porodica, malo porazmisli o EU „eldoradu“, pogledaj gdje su danas Cipar, Grčka, gdje su sutra Portugal, Španjolska, prekosutra Italija, gdje su bile i biće Rumunija, Bugarska , niko nije „zlonamjeran“ i BiH i Srbija i Makedonija su u Evropi , samo budi malo objektivan...
Jest, Portugal, Spanija, Italija i Grcka propadose radi zle Evrope. Nisu npr. bili krivi Grcki politicari koji su lazirali sve moguce i nemoguce podatke prije pristupa uniji, pa se na kraju ispostavilo da im deficit nije 3.7% vec 14%. Nisu krivi ni prosjecni Grci koji pocnu zavrtati porez prije no sto popiju kafu i doruckuju. Nije kriv ni djecojebac Berlusconi, koji vec deceniju i kusur Italiju pretvara u neki hibrid juznoamericke banana republike i Musolinijeve fasisticke Italije - pa sad jos sprema kcerku da ga zamijeni, jer Italiji u ovom trenutku najvise treba jedan Bakir.

Nisi pomenuo npr. Madjarsku, koja se takodjer jebeno zaduzila, malo je reci da su pretjerali, ali guess what - narod im sad opet govori da im je bolje u uniji. I Poljsku si zaboravio, ljudi za vrijeme najvece krize napravise privredno cudo.

EU nema magicni stapic, ali ti daje mogucnosti koje prije nisi imao. Neko ce te mogucnost iskoristiti pametno kao Poljaci, a neko ce usrat motku kao Grci. Isto tako nama nije kriva EU sto nismo clanovi, ni sto smo u govnima. Krivi smo mi i ljudi koje smo birali. Mozda ja nisam objektivan, ali onda ni ti nisi realan. Pa majku mu, valjda su i clanice, glasaci, politicari za nesto odgovorni?

ma da, EU birokrate naivne pa nisu skontale da Grci lažiraju podatke... :-)

Kreditor je davao kredite Grčkoj i svima drugimsa da održi potražnju za plasmanom svojih proizvoda... a priča o lijenim Grcima čiji su političari korumpirani je za blago retardirane...

Ma jok bolan, "ne znaš", vlada ih zavalila a Njemačka/EU, im je veliki "frend" i upozoravala, upozoravala ali džaba... :lol:
Sada Njemci "plaču " za Grčkom, naprosto im "žao", Merkelova u crnini hoda... :lol:
Last edited by Fudo Bosna on 01/07/2013 09:36, edited 1 time in total.
nosara

#3733 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by nosara »

muha_sa wrote:

slazem se. Sta nam je onda cinit :?
Pa jest govna ko i dosad... Ali ne mljackat i govorit kako su govna cokolada... Ni vise ni manje...
Alfons Kauders

#3734 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:
muha_sa wrote: poslije Fudinih postova radujem se sto imamo ovakve politicare kakve imamo :D napokon skontah da ljudi sve cine za nas i nase bolje sutra--elhamdulila :D
fakat...

Ti jedno te isto, ko svabo trajlala... :-) Slavi, brate, ko ti brani... Dapace...
Et ja jedno te isto... A ti jok :lol:
nosara

#3735 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:
fakat...

Et ja jedno te isto... A ti jok :lol:
Kakvi teoreticari zavjere u vezi dokumentovanog, prisutnog, sa sve uzivo prenosom rasula u eu...? Jel' cinjenica da se raspada eurozona...? Jel' cinjenica da je kreator eura neki dan rekao "aman ljudi gasite to, nema nikakvog smisla, sluzi samo u svrhu jacanja njemackog imperijalizma"...? Jel' cinjenica da su ljudi na ulicama, gladni, obespravljeni, bez posla, perspektive, izgleda...? Evropljani, clanovi eu, ko fol "punopravni"...

I sad ja trebam aplaudirat sto se hrvati samoubijaju na duze staze, a i nas, srbiju, cg i sve ostale ceka ista sudbina...? Da bih imao otvorene granice i mogucnost da putujem, iako necu imat ni para ni vremena, jer cu radit od zvijezde do zvijezde...!? Ne pada mi na pamet...

S moje tacke gledista, ovo je, dugorocno, korak unazad za ogromnu vecinu hrvata, a drzavu su vec izgubili... A ako im je to cilj, neka im je sretno i od mene...

Mozda je borba do krvi za komad panje prava stvar...? Sta znam ja, ispodprosjecan teoreticar zavjere... ;-)
Tvorac eura traži odustajanje od zajedničke valute: Idemo u propast

Oskar Lafontaine, bivši njemački ministar finansija, koji se smatra "utemeljiteljem" eura, zatražio je da se odustane od te zajedničke evropske valute koja odvodi južnu Evropu u propast.

Lafontaine je upozorio na to da se ekonomska situacija u Evropi pogoršava iz mjeseca u mjesec, a nezaposlenost dostiže nivo kojim se demokratske strukture sve više stavljaju u pitanje.

"Nijemci još ne shvataju da će se južna Evropa, uključujući Francusku, zbog trenutne bijede prije ili kasnije okrenuti borbi protiv njemačke hegemonije", kazao je Lafontaine, objavio je Daily Telehgraph.

Lafontaina je britanski The Sun nazvao "najopasnijim čovjekom Evrope" kada je pozvao na stvaranje ujedinjene Evrope i kraj nacionalnih država 1998. godine. Euro je uveden 1. januara 1999. godine, a novčanice su krenule u opticaj tri godine kasnije.

U tekstu koji je objavio na internet stranici njemačke Stranke ljevice Lafontaine je naveo da će se njemačka kancelarka Angela Merkel probuditi iz svog "pravednog sna" kada se države koje su u nevolji ujedine kako bi tražile promjenu politike u kriznim situacijama i to sve na trošak Njemačke.

"Nada da će euro prisiliti na racionalno ekonomsko ponašanje je nestala", kazao je on, dodavši da je politika kojom se Španija, Portugal i Grčka tjeraju na unutarnje devalvacije katastrofalna.

Lafontaine, koji je podupirao euro, mišljenje je promijenio kada je francuski ministar finansija Pierre Moscovici objavio kraj primjene strogih mjera štednje i pobjedu francuske politike, rizikujući novo pogoršanje ionako narušenih odnosa između Pariza i Berlina.

"Mjerama štednje došao je kraj, Ovo je odlučujući preokret u historiji EU od uvođenja eura. Svjedočimo trenutku prekida mjera štednje. Ovo je pobjeda francuskog stava", kazao je Moscovici.

Njegova izjava uslijedila je nakon što su Francuska i Španija od Brisela dobile dodatni dvogodišnji rok za ispunjenje cilja prema kojem deficit ne smije premašiti tri posto BDP-a.
muzicar_iz_parka

#3736 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by muzicar_iz_parka »

Mi tri problema nemamo, naša evropska perspektiva ne postoji, neka o EU brinu oni koji su tamo članovi ili se nalaze u procesu pristupanja/pregovora. :D
Comrad

#3737 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Comrad »

Najsmjesniji su mi ovi koji eto kao pokusvaju prikazati ulazak Hrvatske u EU, kao nesto najlosije sto ce se desiti toj zemlji.
Ljudi dragi prvo istrazite malo sta je EU i koje prednosti donosi biti clan iste, pa onda kenjajte kako je dobro biti izolovan.

Nasi mediji vam peru mozak i u prvo mjesto stavljaju informacije kolko je sinoc kostala ona festa, te kolke su clanarine, valjda ne bil jadni bosnjo konto ma joj vidis ti to, bolje je nama bez toga.

EU se raspada ima 10 godina, pa nikako da se raspadne. Hrvatska ce sigurno profitirati, otvara im se trziste, laksa je razmjena roba, oni imaju pofin broj velikih brendova, a o moru i obali da ne govorimo. Infrastruktura im je evropska. I otkud ona nekome iz bih pravo da kenja po tome, nekome ko nema jbmg, 50-ak km ceste i milion drugih problema.

Ali kakva EU, nista to. Bosni je najbolje da se okrene svojoj Turskoj koja je ne benda ni 2% sto 92' sto danas. Ali hejj Erdogan spomene sarajevo svi svrsavaju ovdje... :run:

p.s. Da se razumije zaboli mene k za Hrvatsku, ali me nervira ovo laganje samih sebe i uvjeravanje kako je kod nas med i mlijeko, a kod njih ce sad bit haos, nezaposlenost, itd... :-) Aj da to pisu njemci, danci...ok...ali bosnje, e to je bas sljepoca u pitanju. :-)
Last edited by Comrad on 01/07/2013 09:55, edited 1 time in total.
Fudo Bosna

#3738 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Fudo Bosna »

nosara wrote:

I sad ja trebam aplaudirat sto se hrvati samoubijaju na duze staze, a i nas, srbiju, cg i sve ostale ceka ista sudbina...? Da bih imao otvorene granice i mogucnost da putujem, iako necu imat ni para ni vremena, jer cu radit od zvijezde do zvijezde...!? Ne pada mi na pamet...

S moje tacke gledista, ovo je, dugorocno, korak unazad za ogromnu vecinu hrvata, a drzavu su vec izgubili... A ako im je to cilj, neka im je sretno i od mene...

Mozda je borba do krvi za komad panje prava stvar...? Sta znam ja, ispodprosjecan teoreticar zavjere... ;-)
Tvorac eura traži odustajanje od zajedničke valute: Idemo u propast

Oskar Lafontaine, bivši njemački ministar finansija, koji se smatra "utemeljiteljem" eura, zatražio je da se odustane od te zajedničke evropske valute koja odvodi južnu Evropu u propast.

Lafontaine je upozorio na to da se ekonomska situacija u Evropi pogoršava iz mjeseca u mjesec, a nezaposlenost dostiže nivo kojim se demokratske strukture sve više stavljaju u pitanje.

"Nijemci još ne shvataju da će se južna Evropa, uključujući Francusku, zbog trenutne bijede prije ili kasnije okrenuti borbi protiv njemačke hegemonije", kazao je Lafontaine, objavio je Daily Telehgraph.

Lafontaina je britanski The Sun nazvao "najopasnijim čovjekom Evrope" kada je pozvao na stvaranje ujedinjene Evrope i kraj nacionalnih država 1998. godine. Euro je uveden 1. januara 1999. godine, a novčanice su krenule u opticaj tri godine kasnije.

U tekstu koji je objavio na internet stranici njemačke Stranke ljevice Lafontaine je naveo da će se njemačka kancelarka Angela Merkel probuditi iz svog "pravednog sna" kada se države koje su u nevolji ujedine kako bi tražile promjenu politike u kriznim situacijama i to sve na trošak Njemačke.

"Nada da će euro prisiliti na racionalno ekonomsko ponašanje je nestala", kazao je on, dodavši da je politika kojom se Španija, Portugal i Grčka tjeraju na unutarnje devalvacije katastrofalna.

Lafontaine, koji je podupirao euro, mišljenje je promijenio kada je francuski ministar finansija Pierre Moscovici objavio kraj primjene strogih mjera štednje i pobjedu francuske politike, rizikujući novo pogoršanje ionako narušenih odnosa između Pariza i Berlina.

"Mjerama štednje došao je kraj, Ovo je odlučujući preokret u historiji EU od uvođenja eura. Svjedočimo trenutku prekida mjera štednje. Ovo je pobjeda francuskog stava", kazao je Moscovici.

Njegova izjava uslijedila je nakon što su Francuska i Španija od Brisela dobile dodatni dvogodišnji rok za ispunjenje cilja prema kojem deficit ne smije premašiti tri posto BDP-a.
[/quote]

:thumbup:

Bravo, a i ona aluzija sa čokoladom je pogodila u sridu, nažalost ...
Fudo Bosna

#3739 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Fudo Bosna »

Comrad wrote:Najsmjesniji su mi ovi koji eto kao pokusvaju prikazati ulazak Hrvatske u EU, kao nesto najlosije sto ce se desiti toj zemlji.
Ljudi dragi prvo istrazite malo sta je EU i koje prednosti donosi biti clan iste, pa onda kenjajte kako je dobro biti izolovan.

Nasi mediji vam peru mozak i u prvo mjesto stavljaju informacije kolko je sinoc kostala ona festa, te kolke su clanarine, valjda ne bil jadni bosnjo konto ma joj vidis ti to, bolje je nama bez toga.

EU se raspada ima 10 godina, pa nikako da se raspadne. Hrvatska ce sigurno profitirati, otvara im se trziste, laksa je razmjena roba, oni imaju pofin broj velikih brendova, a o moru i obali da ne govorimo. Infrastruktura im je evropska. I otkud ona nekome iz bih pravo da kenja po tome, nekome ko nema jbmg, 50-ak km ceste i milion drugih problema.

Ali kakva EU, nista to. Bosni je najbolje da se okrene svojoj Turskoj koja je ne benda ni 2% sto 92' sto danas. Ali hejj Erdogan spomene sarajevo svi svrsavaju ovdje... :run:

Rado bih se ja lično odrekao te "svijetle " EU perspektive u koju Hrvatska ulazi, da mogu, da uopće imamo izbora, ali ne brini i nas iz BiH će kad tad progutati, ko ti bolan uopće spominje Tursku ,oni nikada neće u EU, naravno ako su pametni a mislim da jesu i da su skontali i da je njihovo koketiranje prema EU, več godinama samo formalnost...
...
Imamo li mi sa Balkana izbora, naravno da ne, jer imaš ili totalnu izolaciju, ako ne uđeš, što je katastrofa ili kao manju katastrofu kad te poklope, zaduže te da ti ni čukununuk ne može otplatiti dugove i pokupuju sva prirodna bogatstva, dakle izbora ionako NEMAŠ, a Hrvatska neka slavi, čestitke i od susjeda !!! :kiss:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#3740 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Domaci izdajnik »

ujak wrote:
Jelda smo glupi, za razliku id vas pametnih bosanaca koji ni da ih zele primit nebi isli u tu uniju, osobito sad kad je kriza.Sta ce vama 13,7 milijardi eura kolko je za Hrvatsku osigurano do 2020g u proracunu EU, pa vu imate tolko kad hocete, o standardu da i negovorimo.
Ja citiram Hrvatski medij a ti se ložiš ko baba na rahatluk....opusti se malo čovječe :-? Evo sad shematski prikaz EvROPSKE unije:
Image
:mrgreen:
Prpa.ba

#3741 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Prpa.ba »

Fudo Bosna wrote:Imamo li mi sa Balkana izbora, naravno da ne, jer imaš ili totalnu izolaciju, ako ne uđeš, što je katastrofa ili kao manju katastrofu kad te poklope, zaduže te da ti ni čukununuk ne može otplatiti dugove i pokupuju sva prirodna bogatstva, dakle izbora ionako NEMAŠ, a Hrvatska neka slavi, čestitke i od susjeda !!! :kiss:
Iako sam licno protivnik EU i cetvrtog rajha ( :D ), ovo sto kazes za dugove je smijesno. Pa vec sad se zaduzujemo preko mjere, a i to je mala maca u odnosu na to sta ce se desavati u narednih 5-10 godina kada komunisticka infrastruktura propadne, a konstitutivne narodnosti pocnu zivjeti na sistemu i infrastrukturi koju im je ostavila demokratska vlast (shopping centri i par km autoputa :lol: ). Tj. kada se svedemo na nivo neke africke vukojebine, a uz to dug prema MMF poraste na nekih par desetaka milijardi KM koje ce se bezbel potrositi na odrzavanje Sadakalenda :D
Alfons Kauders

#3742 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Alfons Kauders »

Prpa.ba wrote:
Fudo Bosna wrote:Imamo li mi sa Balkana izbora, naravno da ne, jer imaš ili totalnu izolaciju, ako ne uđeš, što je katastrofa ili kao manju katastrofu kad te poklope, zaduže te da ti ni čukununuk ne može otplatiti dugove i pokupuju sva prirodna bogatstva, dakle izbora ionako NEMAŠ, a Hrvatska neka slavi, čestitke i od susjeda !!! :kiss:
Iako sam licno protivnik EU i cetvrtog rajha ( :D ), ovo sto kazes za dugove je smijesno. Pa vec sad se zaduzujemo preko mjere, a i to je mala maca u odnosu na to sta ce se desavati u narednih 5-10 godina kada komunisticka infrastruktura propadne, a konstitutivne narodnosti pocnu zivjeti na sistemu i infrastrukturi koju im je ostavila demokratska vlast (shopping centri i par km autoputa :lol: ). Tj. kada se svedemo na nivo neke africke vukojebine, a uz to dug prema MMF poraste na nekih par desetaka milijardi KM koje ce se bezbel potrositi na odrzavanje Sadakalenda :D
Nije Sadakalend vec Uhljebistan. :D
muha_sa

#3743 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by muha_sa »

Prpa.ba wrote:
pa vec su se zaduzili da ce ove omladine, koja se ni ozenila i udala nije, praunucad otplacivat
oglo

#3744 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by oglo »

ko te tjera da se zaduzujers,ko te tjera da prodajes sve sto imas,na pogresnu adresu se bunite,eno norveska nece EU ne trebaj joj mmf i ne prodaje drzavu,bosnac bi mater prodao za kojiu marku,kroz historiju potvrdjeno od turaka austrije,ndh,jugoslavije i nezavisne BIH
mi iz rupe gledamo kako je njima ruzno na povrsini,a da cemo propast u EU zar se ima gdje dalje propast
Last edited by oglo on 01/07/2013 10:55, edited 1 time in total.
muha_sa

#3745 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by muha_sa »

oglo wrote:ko te tjera da se zaduzujers,ko te tjera da prodajes sve sto imas,na pogresnu adresu se bunite,eno norveska nece EU ne trebaj joj mmf i ne prodaje drzavu,bosnac bi mater prodao za kojiu marku,kroz historiju potvrdjeno od turaka austrije,ndh,jugoslavije i nezavisne BIH
ako mene pitas---nit sam sta prodo nit imam sta prodat samo kazem da su nasi politicari :thumbup: jebo E.U., samo cemo propast ako udjemo u istu :D
gost iz ZG

#3746 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by gost iz ZG »

... i opet ću ponoviti ,za čobane tipa "krelac i slični primitivci"

kompleksi, frustracije ..zavist, ljubomora
još nešto???
muha_sa

#3747 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by muha_sa »

gost iz ZG wrote:... i opet ću ponoviti ,za čobane tipa "krelac i slični primitivci"

kompleksi, frustracije ..zavist, ljubomora
još nešto???
nek je vama sretan ulazak a cobane ko jebe za sta :-)
oglo

#3748 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by oglo »

Lajavikrelac wrote:
Ja citiram Hrvatski medij a ti se ložiš ko baba na rahatluk....opusti se malo čovječe :-? Evo sad shematski prikaz EvROPSKE unije:
Image
a nas golub slomljenih krila sa zemlje gleda ove na drvetu,pa zeljan da i ovo govance padne na njega al jok
Image
muha_sa

#3749 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by muha_sa »

Lajavikrelac wrote:
ujak wrote:
Jelda smo glupi, za razliku id vas pametnih bosanaca koji ni da ih zele primit nebi isli u tu uniju, osobito sad kad je kriza.Sta ce vama 13,7 milijardi eura kolko je za Hrvatsku osigurano do 2020g u proracunu EU, pa vu imate tolko kad hocete, o standardu da i negovorimo.
Image
posebno mi zao Sveda :( dolazit ce oni kod nas i azil trazit.

AliceInChains

#3750 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by AliceInChains »

Comrad wrote:Najsmjesniji su mi ovi koji eto kao pokusvaju prikazati ulazak Hrvatske u EU, kao nesto najlosije sto ce se desiti toj zemlji.

p.s. Da se razumije zaboli mene k za Hrvatsku, ali me nervira ovo laganje samih sebe i uvjeravanje kako je kod nas med i mlijeko, a kod njih ce sad bit haos, nezaposlenost, itd... :-) Aj da to pisu njemci, danci...ok...ali bosnje, e to je bas sljepoca u pitanju. :-)
Nije tacno. Svjetska bankarska kriza je uzdrmala Evropsku Uniju 2007-e kao onomad Sovjetski blok. Kroz naglo zaduzivanje Evropskog naroda i uzimanja kao taoca njihovih drzava se spasio bankarski sektor, jer se pobrkao tok novca pa tako firme nisu mogle doci do kredita, da bi otplatili tim istim bankama svoja zaduzivanja, sto bi njih i vezajuca radna mjesta otjeralo u tri pm. Tako je bilo razmisljanje. Ali ta taktika direktnog spasa pojedinih banka se ispostavila kao totalni promasaj, a i laz. I sad imamo sta imamo: Rast nezaposlenosti i nacionalizma sirom EU, naglu recesiju Evropske ekonomije i selidbu radnih mjesta u Asiju (kao i prije krize, ali sad pojacano). Nego sreca, pa se ta kriza dosad nije u tom obimu rasirila na Njemce (a i mimo te cinjenice je I kod njih vec pocela da kuha polemika). Tek sad se u vecem obimu ljudi i tamo otpustaju…tako da tek predstoji bitka. A Francuska (jedna od dva istinita stuba EU) se vec nalazi u jacim problemima.
Sve vise i vise postaje ocito, na kojem labavom ekonomskom stubu zajednica stoji (bas kao i onomad u USSSR). Biti cijelo vrijeme samo optimistican i raditi i razmisljati po istom sablonu, dok ti noge ne truhnu, nije rijesenje. Ali nazalost, bas tako agiraju Evropski politicari (istinito, i globalni turbokapitalizam im veze ruke, pa i nema nekog prostora za agiranje). Pa ljudi moji, samo u Spaniji ima nezaposlenih ljudi oko 28%, preko 50% nezaposlenih mladih…ali po oficijelnoj sminki. I sad, kad ti pogledas euronews i slicne gluparije na kulturno sumnjivom nivou (jer narod EU zasigurno nije toliko kulturan kao u prilozenim glupostima na tom kanalu), onda pomislis, da tamo sve cvijeta I da narod slozno stoji iza EU komesara, EU parlamenta, itd. Realno, ekonomija u Poljskoj, Ceskoj, Slovackoj itd. ide naprijed (bili su na podu k’o Kina, nisu sta imali izgubiti ulaskom u EU, bas kao ni sto Kina nije imala nista izgubiti tokom prelaska na kapitalisticki sistem, u odnosu na USSSR, YU I druge “razvijenije” komunisticke drzave), ima izuzetaka, i tako se nadam, da ce biti i sa Hrvatskom. Ali, ako ovako ide dalje…ned’o nam bog!
Post Reply