Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
- CSKA
#3726 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Sta im znaci parola "etnicka Albanija" ? Je li to da ce Makedonija,Kosova,dio Cg i Srbije biti Albanija,ili nesto drugo ?
- agim.
#3727 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Koliko sam razumeo su izvakavali i "Etnicka Albanija" , ne msilim da znaci CG ili Srbija , ali opet zakljuci sam ..CSKA wrote:Sta im znaci parola "etnicka Albanija" ? Je li to da ce Makedonija,Kosova,dio Cg i Srbije biti Albanija,ili nesto drugo ?
Od strane Makedonaca se cesto cuju ovake parole kao danas :
Okupljeni su nosili transparente sa slikama Adolfa Hitlera, uzvikujući parole "Za vas je samo Aušvic", "Srebrenica dva", "Šiptarska vlada" i "Smrt za šiptare", javlja RTS.http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=608648
- AliceInChains
#3728 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Iako ne podrzavam ni tu velikoalbanku bijedu, ipak moram istaknuti, da sam na drugoj strani malo zadovoljan, posto su Velikoalbanci, nazalost, jedini, koji se velikosprskom smradu ZNAJU suprostaviti. Nek' se malo pozabave Velokosrbi sa njima, umjesto da gaze na nas luzere, posto smo inkompetentni za prosto SVE. Eto, nek' su se jednom radikalni pravoslavci, ili ti Velikosrbi sami upucali sa parolom "radikalni islamisti"Bodkin wrote:ali niko ne komentarise transparente, sad ovdje nema separatizma? vrijeme je da se velikosrpskom i velikohrvatskom projektu doda i velikoalbanski
- AliceInChains
#3729 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
P.S.: Bas je fino u zadnjeem vremenu, ne biti saveznik sa Srbima......makar im se tako obija o glavu, posto su za.rali sa svim komsijamaAliceInChains wrote:Iako ne podrzavam ni tu velikoalbanku bijedu, ipak moram istaknuti, da sam na drugoj strani malo zadovoljan, posto su Velikoalbanci, nazalost, jedini, koji se velikosprskom smradu ZNAJU suprostaviti. Nek' se malo pozabave Velokosrbi sa njima, umjesto da gaze na nas luzere, posto smo inkompetentni za prosto SVE. Eto, nek' su se jednom radikalni pravoslavci, ili ti Velikosrbi sami upucali sa parolom "radikalni islamisti"Bodkin wrote:ali niko ne komentarise transparente, sad ovdje nema separatizma? vrijeme je da se velikosrpskom i velikohrvatskom projektu doda i velikoalbanski
-
Bodkin
#3730 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
ako je jedna konstanta svih velikosranja to je da UVIJEK zapale cijeli regionAliceInChains wrote:Iako ne podrzavam ni tu velikoalbanku bijedu, ipak moram istaknuti, da sam na drugoj strani malo zadovoljan, posto su Velikoalbanci, nazalost, jedini, koji se velikosprskom smradu ZNAJU suprostaviti. Nek' se malo pozabave Velokosrbi sa njima, umjesto da gaze na nas luzere, posto smo inkompetentni za prosto SVE. Eto, nek' su se jednom radikalni pravoslavci, ili ti Velikosrbi sami upucali sa parolom "radikalni islamisti"Bodkin wrote:ali niko ne komentarise transparente, sad ovdje nema separatizma? vrijeme je da se velikosrpskom i velikohrvatskom projektu doda i velikoalbanski
-
Bodkin
#3731 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
po slikama i opisanim uzvicima bilo ih puno vise od stop montiranim procesimaagim. wrote:Protesti Albanaca+Vjernika Islamske vjere juce su izasli pod motom "STOP MONTIRANIM PROCESIMA"Bodkin wrote:ali niko ne komentarise transparente, sad ovdje nema separatizma? vrijeme je da se velikosrpskom i velikohrvatskom projektu doda i velikoalbanski
Danas su protestovali Makedonci : http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 2iKCDW28fw
- agim.
#3732 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Ovo je zvanicno : http://www.time.mk/read/a48e6f73b3/d83c ... index.html sad presudi sam nemogu ti ja vise pomoci .. sa druge strane parole su znatno provokantne , za razliku od Albanaca koji nisu povikavali na : "Srebrenica2","Gasna Komora za Albance" itd..Bodkin wrote:po slikama i opisanim uzvicima bilo ih puno vise od stop montiranim procesimaagim. wrote:Protesti Albanaca+Vjernika Islamske vjere juce su izasli pod motom "STOP MONTIRANIM PROCESIMA"Bodkin wrote:ali niko ne komentarise transparente, sad ovdje nema separatizma? vrijeme je da se velikosrpskom i velikohrvatskom projektu doda i velikoalbanski
Danas su protestovali Makedonci : http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 2iKCDW28fw
-
Bodkin
#3733 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
hmm ne razumijem bas makedonski...moj komentar se odnosio na post forumasa @helikopteragim. wrote:Ovo je zvanicno : http://www.time.mk/read/a48e6f73b3/d83c ... index.html sad presudi sam nemogu ti ja vise pomoci .. sa druge strane parole su znatno provokantne , za razliku od Albanaca koji nisu povikavali na : "Srebrenica2","Gasna Komora za Albance" itd..Bodkin wrote: po slikama i opisanim uzvicima bilo ih puno vise od stop montiranim procesima
- agim.
#3734 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Ja se izvinjavam .Bodkin wrote:hmm ne razumijem bas makedonski...moj komentar se odnosio na post forumasa @helikopteragim. wrote:Ovo je zvanicno : http://www.time.mk/read/a48e6f73b3/d83c ... index.html sad presudi sam nemogu ti ja vise pomoci .. sa druge strane parole su znatno provokantne , za razliku od Albanaca koji nisu povikavali na : "Srebrenica2","Gasna Komora za Albance" itd..Bodkin wrote: po slikama i opisanim uzvicima bilo ih puno vise od stop montiranim procesima
-
radostan dan
#3735 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
jbg, ja ne mogu a da ne budem pristrasan glede sukoba u skoplju... 
- bokakotorska
#3736 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Interesantno, naravno samo za neku neobaveznu pricu, sumnjam da je interesantno ljudima u FYROM danas.
Potpuno nevezano za stanovnike Balkana sa stanovista evropskih, nekadasnjih sila, oblast Kosova i Metohije i oblast Makedonije smatraju se centralnim.
Kontrola nad njima u krajnjoj liniji oznacava i kontrolu nad sirim prostorom Balkana. Upravo iz ovog gledista gore pomenutih drzava proizasao je i taj i takav istorijski sled "oslobodjenja" balkanskih naroda od Turske, Osmanlijske vlasti.
I sada je u novoj preraspodeli ta oblast ostavljena za kraj. Diskretno skrajnuta FYROM ostaje po strani od 92ge. Ko je gura u fokus na ovakav nacin ? Ne mislim ovde na demonstrante u Skoplju, oni su samo izmanispulisana masa.
Da li to evroskeptici stimulisu Scramble out from the Balkans ?
Opomenuti losim posledicama nepromisljeno preuzetog Nemackog Drang Nasch Osten i suoceni sa sopstvenim nagomilanim problemima ?
I da, da li ce narodi Balkana jos jednom u tako kratkom roku da ponude svoje glave za resavanje tudjih briga ?
Mozda i naslov teme treba up date ovati, jer za ove 4 godine, otkada je tema otvorena, izgleda da je jos 10, predpostavljam veoma uticajnih drzava, priznalo samoproklamovanu nezavisnost Kosova. Cini se u sam osvit velike ekonomske krize. Ovim tempom svet ce se usaglasiti oko ovog pitanja za nekih 70etak godina.
Znaci nasa neslaganja na forumu su potpuno periferna, sire posmatrano.
Potpuno nevezano za stanovnike Balkana sa stanovista evropskih, nekadasnjih sila, oblast Kosova i Metohije i oblast Makedonije smatraju se centralnim.
Kontrola nad njima u krajnjoj liniji oznacava i kontrolu nad sirim prostorom Balkana. Upravo iz ovog gledista gore pomenutih drzava proizasao je i taj i takav istorijski sled "oslobodjenja" balkanskih naroda od Turske, Osmanlijske vlasti.
I sada je u novoj preraspodeli ta oblast ostavljena za kraj. Diskretno skrajnuta FYROM ostaje po strani od 92ge. Ko je gura u fokus na ovakav nacin ? Ne mislim ovde na demonstrante u Skoplju, oni su samo izmanispulisana masa.
Opomenuti losim posledicama nepromisljeno preuzetog Nemackog Drang Nasch Osten i suoceni sa sopstvenim nagomilanim problemima ?
I da, da li ce narodi Balkana jos jednom u tako kratkom roku da ponude svoje glave za resavanje tudjih briga ?
Mozda i naslov teme treba up date ovati, jer za ove 4 godine, otkada je tema otvorena, izgleda da je jos 10, predpostavljam veoma uticajnih drzava, priznalo samoproklamovanu nezavisnost Kosova. Cini se u sam osvit velike ekonomske krize. Ovim tempom svet ce se usaglasiti oko ovog pitanja za nekih 70etak godina.
- gidora
#3737 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Spremate li se vi dole u crnogorskom primorju(južni dio ) ?bokakotorska wrote:Interesantno, naravno samo za neku neobaveznu pricu, sumnjam da je interesantno ljudima u FYROM danas.
-
radostan dan
#3738 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
- CSKA
#3739 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Uglavnom za naredni petak su zakazane ponovo demostracije.Samo ovog puta sirom Makedonije,ne samo u Skoplju.Makedonci su bas upali u rupu.Nemaju vise saveznike u Srbiji i Cg,sa Bugarima i Grcima se nikako ne mirisu.Ako pocnu Albanci da im komadaju drzavu bukvalno nemaju nikome da se obrate.nisu ni u NATO-u.Zato moraju pod hitno da smire tenzije,inace ce da im bude gutavo.
-
radostan dan
#3740 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Vasil Ringov?CSKA wrote:Ako pocnu Albanci da im komadaju drzavu bukvalno nemaju nikome da se obrate.nisu ni u NATO-u..
- CSKA
#3741 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Ne mirisem grobare,pogotovo kombinaciju grobar-dinamovac
Gdje ti on pade na pamet
-
radostan dan
#3742 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
pa spašavao prije dvadeset godina da ne ispadnu, možda bi mogao opet. 
- CSKA
#3743 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Ih ti vjerujes u regularnost bivse nam lige
Plasim se da ovdje nece imati ko da nasteli rezultat,nego use i u svoje kljuse.
Plasim se da ovdje nece imati ko da nasteli rezultat,nego use i u svoje kljuse.
-
radostan dan
#3744 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
navijam za bijele kapice 

Last edited by radostan dan on 13/05/2012 15:50, edited 1 time in total.
- gidora
#3745 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Pitanje je šta su "veliki planeri" odlučili ? Šta, kako,koja dinamika ...CSKA wrote:Uglavnom za naredni petak su zakazane ponovo demostracije.Samo ovog puta sirom Makedonije,ne samo u Skoplju.Makedonci su bas upali u rupu.Nemaju vise saveznike u Srbiji i Cg,sa Bugarima i Grcima se nikako ne mirisu.Ako pocnu Albanci da im komadaju drzavu bukvalno nemaju nikome da se obrate.nisu ni u NATO-u.Zato moraju pod hitno da smire tenzije,inace ce da im bude gutavo.
Teško običnom narodu
- bokakotorska
#3746 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Kako ko, ja sam bas na pripremama na obalama Crvenog mora, upekla zvezda, kupanje nije moderno iz verskih razloga, jedino braca Pirati odradjuju pomalo ostali se povukli u Gore do jeseni.gidora wrote:Spremate li se vi dole u crnogorskom primorju(južni dio ) ?bokakotorska wrote:Interesantno, naravno samo za neku neobaveznu pricu, sumnjam da je interesantno ljudima u FYROM danas.
A Kotorski zaliv je uvek bio u centru, ni juzno ni severno. Mozda jedino zapadno od Njegusa.
Tamo dje su one Bele kapice za koje navijamo.
-
radostan dan
#3747 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
prlainoviću, prlainoviću ...

- Helikopter
#3748 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Savjetnik kosovskog premijera Azem Vlasi:
Politika Srbije u regionu neće se promijeniti
U Beogradu su zabrinuti što Turska principijelno podržava Bosnu i Kosovo, tvrdi Vlasi
Autor Anadolija | Objavljeno 14.05.2012. u 01:14
Azem Vlasi (Foto: Anadolija)
Azem Vllasi, poznati kosovski političar, bivši čelnik Komunističke partije Kosova, veliki borac za neovisnost te zemlje i aktuelni savjetnik Vlade premijera Hašima Tačija za vanjske poslove smatra da se ni nakon posljednjih izbora u Srbiji ništa bitno neće promijeniti u politici te zemlje prema državama regiona. Pogotovo u odnosima prema Bosni i Hercegovini i Kosovu.
"U suštini ostaje ista politika. Ni Bosna ne treba očekivati neku značajniju promjenu. Po pitanju Bosne, vjerujem, da će se nastaviti dosadašnja politika u kojoj Srbija, kao, priznanje Bosnu, ali da se o budućnosti države trebaju dogovoriti bosanski narodi. Ustvari, Beograd iza scene Srbima u Banjoj Luci govori da će ih podržati da se ništa ne dogovore sa druga dva naroda. Tako će se nastaviti politika obesmišljavanja države BiH, a afirmiranje Republike Srpske", izjavio je Vlasi za agenciju Anadolija.
Kad je riječ o Kosovu, nastavlja Vlasi, rezultati posljednjih izbora, također, stavljaju doznanja da neće biti zaokreta u politici prema Kosovu. Bez obzira da li će u drugom krugu srbijanskih predsjedničkih izbora 20. maja biti bolji lider demokrata (DS) Boris Tadić ili prvi čovjek Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić.
"Naime, Tadić će nastaviti da pitanje Kosova naprosto valja, da ga kotrlja s nebuloznim formulama. On najprije tvrdi da nikada neće priznati Kosovo, a potom da hoće jedno kompromisno rješenje!? Pa, tvrdi da neko ne može dobiti sve, a neko ništa... U proteklom periodu Tadić je imao dosta nebuloznih stavova.
Ako Nikolić pobjedi, on će tvrditi da je za problem Kosova kriva stara vlast i da to nije među prioritetima. Četiri godine će brzo proći, a ja ne vjerujem da će se nešto značajno promijeniti u državnoj politici Srbije po pitanju Kosova. No, do novih tenzija neće doći. Nikolić, recimo, više nije onaj vulgarni radikal. On se zalaže za Srbiju u Evropskoj uniji (EU). Ako pobjedi, on neće smjeti da zaoštrava prilike. Nastavit će se politička strategija po logici netumbanja", rekao je Vlasi novinaru Anadolije.
Komentirajući posljednje događaje u Makedoniji, kao i prošlosedmične proteste Albanaca zbog hapšenja grupe njihovih sunarodnjaka pod optužbom da su ubili petoricu Makedonaca kod Skoplja, Vllasi konstatira da "to što se danas dešava ne ide u korist nikome, ali ide na štetu i Makedonaca i Albanaca".
"Očigledno, tamo ima i pojedinaca i grupa ekstremista na raznim stranama. Ali, glavni je problem u nedostatku kapaciteta institucija u Makedoniji. Svaki incident destabilizira tu ionako krhku državu. Makedonska država nema sposobnosti da te procesa naziva kako valja.
Ima indicija da se i sa strane petljaju prsti onih koji imaju interes da destabiliziraju Makedoniju i ostave dojam da postoje problemi svugdje gdje žive Albanci. U konkretnom slučaju, niko ne brani ubice, nego su Albanci uvrijeđeni zbog prejudiciranja da se radilo o islamskom fundamentalizmu i albanskom ekstremizmu, a da sud nije rekao svoju riječ. To je ljude pobijedilo", pojasnio je Vllasi.
Osvrćući se na politiku Republike Turske na Balkanu, Vllasi je ocijenio da je ona vrlo "principijelna i to ne samo prema BiH i Kosovu, već prema svim zemljama ovog regiona".
"Turska i sa Srbijom ima dobre odnose. Podržava napore da se stabilizira region i da se eliminiraju posljedice tragedija na ovim prostorima. Ali, Turska ima interes da ovdje bude ekonomski prisutna. Turska ekonomija je jaka.
U usponu je i ima interes za svoje investicije i plasman roba. Nažalost, Bošnjaci i Albanci malo koriste principijelnu podršku i dobru volju turske države da nam pomogne. Turska nas ne huška da se s nekim svađamo u regionu. Naprotiv, već da stabiliziramo naše države. Svi to slabo koristimo", smatra Vllasi.
Nadalje, on tvrdi da, uprkos turskoj dobronamjernosti, u Srbiji postoje brojni krugovi koji su zabrinuti što Turska, kao regionalna ekonomska, politička i vojna sila, principijelno podržava Bosnu i Kosovo u njihovom nastojanju da budu normalne države regiona. Cilj je da se zapadni krugovi uplaše da se "Turska šepuri na Balkanu i da bi joj trebalo malo spustiti nos".
http://www.dnevniavaz.ba/globus/region/ ... eniti.html
Politika Srbije u regionu neće se promijeniti
U Beogradu su zabrinuti što Turska principijelno podržava Bosnu i Kosovo, tvrdi Vlasi
Autor Anadolija | Objavljeno 14.05.2012. u 01:14
Azem Vlasi (Foto: Anadolija)
Azem Vllasi, poznati kosovski političar, bivši čelnik Komunističke partije Kosova, veliki borac za neovisnost te zemlje i aktuelni savjetnik Vlade premijera Hašima Tačija za vanjske poslove smatra da se ni nakon posljednjih izbora u Srbiji ništa bitno neće promijeniti u politici te zemlje prema državama regiona. Pogotovo u odnosima prema Bosni i Hercegovini i Kosovu.
"U suštini ostaje ista politika. Ni Bosna ne treba očekivati neku značajniju promjenu. Po pitanju Bosne, vjerujem, da će se nastaviti dosadašnja politika u kojoj Srbija, kao, priznanje Bosnu, ali da se o budućnosti države trebaju dogovoriti bosanski narodi. Ustvari, Beograd iza scene Srbima u Banjoj Luci govori da će ih podržati da se ništa ne dogovore sa druga dva naroda. Tako će se nastaviti politika obesmišljavanja države BiH, a afirmiranje Republike Srpske", izjavio je Vlasi za agenciju Anadolija.
Kad je riječ o Kosovu, nastavlja Vlasi, rezultati posljednjih izbora, također, stavljaju doznanja da neće biti zaokreta u politici prema Kosovu. Bez obzira da li će u drugom krugu srbijanskih predsjedničkih izbora 20. maja biti bolji lider demokrata (DS) Boris Tadić ili prvi čovjek Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić.
"Naime, Tadić će nastaviti da pitanje Kosova naprosto valja, da ga kotrlja s nebuloznim formulama. On najprije tvrdi da nikada neće priznati Kosovo, a potom da hoće jedno kompromisno rješenje!? Pa, tvrdi da neko ne može dobiti sve, a neko ništa... U proteklom periodu Tadić je imao dosta nebuloznih stavova.
Ako Nikolić pobjedi, on će tvrditi da je za problem Kosova kriva stara vlast i da to nije među prioritetima. Četiri godine će brzo proći, a ja ne vjerujem da će se nešto značajno promijeniti u državnoj politici Srbije po pitanju Kosova. No, do novih tenzija neće doći. Nikolić, recimo, više nije onaj vulgarni radikal. On se zalaže za Srbiju u Evropskoj uniji (EU). Ako pobjedi, on neće smjeti da zaoštrava prilike. Nastavit će se politička strategija po logici netumbanja", rekao je Vlasi novinaru Anadolije.
Komentirajući posljednje događaje u Makedoniji, kao i prošlosedmične proteste Albanaca zbog hapšenja grupe njihovih sunarodnjaka pod optužbom da su ubili petoricu Makedonaca kod Skoplja, Vllasi konstatira da "to što se danas dešava ne ide u korist nikome, ali ide na štetu i Makedonaca i Albanaca".
"Očigledno, tamo ima i pojedinaca i grupa ekstremista na raznim stranama. Ali, glavni je problem u nedostatku kapaciteta institucija u Makedoniji. Svaki incident destabilizira tu ionako krhku državu. Makedonska država nema sposobnosti da te procesa naziva kako valja.
Ima indicija da se i sa strane petljaju prsti onih koji imaju interes da destabiliziraju Makedoniju i ostave dojam da postoje problemi svugdje gdje žive Albanci. U konkretnom slučaju, niko ne brani ubice, nego su Albanci uvrijeđeni zbog prejudiciranja da se radilo o islamskom fundamentalizmu i albanskom ekstremizmu, a da sud nije rekao svoju riječ. To je ljude pobijedilo", pojasnio je Vllasi.
Osvrćući se na politiku Republike Turske na Balkanu, Vllasi je ocijenio da je ona vrlo "principijelna i to ne samo prema BiH i Kosovu, već prema svim zemljama ovog regiona".
"Turska i sa Srbijom ima dobre odnose. Podržava napore da se stabilizira region i da se eliminiraju posljedice tragedija na ovim prostorima. Ali, Turska ima interes da ovdje bude ekonomski prisutna. Turska ekonomija je jaka.
U usponu je i ima interes za svoje investicije i plasman roba. Nažalost, Bošnjaci i Albanci malo koriste principijelnu podršku i dobru volju turske države da nam pomogne. Turska nas ne huška da se s nekim svađamo u regionu. Naprotiv, već da stabiliziramo naše države. Svi to slabo koristimo", smatra Vllasi.
Nadalje, on tvrdi da, uprkos turskoj dobronamjernosti, u Srbiji postoje brojni krugovi koji su zabrinuti što Turska, kao regionalna ekonomska, politička i vojna sila, principijelno podržava Bosnu i Kosovo u njihovom nastojanju da budu normalne države regiona. Cilj je da se zapadni krugovi uplaše da se "Turska šepuri na Balkanu i da bi joj trebalo malo spustiti nos".
http://www.dnevniavaz.ba/globus/region/ ... eniti.html
- bokakotorska
#3749 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Niko kao Bane
Kao Ba-ne, do-bri sin...
E crni Azem, vazda odlikas, evo sad i u Stambolu raportira. A poceo je na Franjinom stadionu, sa visoko podignutom stafetom.
, pa rukovodstvo omladine, vazda u zizi, nikad prvi. Pozivece nama pionir Azem.
Kaze novinar - veliki borac za neovisnost, eto dokle je dogurao. Mosa Pijade 90etih
Prica upravnik zatvora gde je Zloboleon poslao Azema ranih devedesetih delegaciji medjunarodnih milosrdnih sestara :
Dobro je drug Azem, vidite kako smo lepo renovirali zatvor (pokazuje slike), ja sam mu njemu rekao kad je dosao Druze Azeme vidis kako je sad ovde lepo, a ne kao kad si ti bio Predsednik
Kao Ba-ne, do-bri sin...
E crni Azem, vazda odlikas, evo sad i u Stambolu raportira. A poceo je na Franjinom stadionu, sa visoko podignutom stafetom.
Kaze novinar - veliki borac za neovisnost, eto dokle je dogurao. Mosa Pijade 90etih
Prica upravnik zatvora gde je Zloboleon poslao Azema ranih devedesetih delegaciji medjunarodnih milosrdnih sestara :
Dobro je drug Azem, vidite kako smo lepo renovirali zatvor (pokazuje slike), ja sam mu njemu rekao kad je dosao Druze Azeme vidis kako je sad ovde lepo, a ne kao kad si ti bio Predsednik
- bokakotorska