FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
nikad_izvini

#3726 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

Petit_Beurre wrote:O maloprije dođoh sa tekme.
Kao prvo neću kriviti momke, vidi se da uopšte nisu ušli motivirano na utakmicu, igrali su koliko je bilo potrebno, pogotovo jer je kombinovani tim igrao.

Pohvalio bih Selimoviča koji je stvarno dobar igrač i Stanića koji je odigrao kao lav, trčao borio se i imao nekoliko prelijepih driblinga.
Kad sam Gušu vidio na golu, umalo me herc nije puko :lol:
:thumbup:

Nije mi jasno što Amar izvadi Mehića i ubaci Bekrića u 30-toj minuti. Jasno mi je što je Svraka mijenjao Dinu, brži je lik. Popović :-)
Petit_Beurre

#3727 Re: FK Zeljeznicar

Post by Petit_Beurre »

Zaboravih to za Mehića.
Najveća glupost koju je mogao napraviti, uz igru sa jednim napadačem.
Povratiću budem li opet morao gledati samog Mešanovića ili Popoivća u napadu.

Izbacit Bekrića pod hitno, a Mehiću dati više prilika :thumbup:
nikad_izvini

#3728 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

Pa jebiga, kad sumiram, Stanić nije loš igrač, Selimovič je dobar, Svraka je realno bolji od Dine a i spreman je fizički, Mehić je, barem po meni, neopravdano zapostavljen. Dečko zaista ima solidan centaršut i dribling, Bajić isto nije loš. Serdarević nam fali, uf. Vidi se razlika u igri u Lukavici i Travniku.

Šta bi na kraju s tim Višćom. Znal ko ?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3729 Re: FK Zeljeznicar

Post by -LIBERO- »

Sasvim ocekivan i realan rezultat,sto oslikava omjer snaga ove dvije ekipe. :D

I vi hocete u Evropu,Boze sacuvaj :mrgreen: :mrgreen: :run:
nikad_izvini

#3730 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

-LIBERO- wrote:Sasvim ocekivan i realan rezultat,sto oslikava omjer snaga ove dvije ekipe. :D

I vi hocete u Evropu,Boze sacuvaj :mrgreen: :mrgreen: :run:
Imali smo mi i bolje ekipe pa ništa nismo uradili kad su čuvali noge. Ova ekipa Želje će se patiti i sa Bosnom i sa Širokim al nas niko neće naklofati u gostima iu niko neće moći upisati sigurne bodove protiv nas. Nama fali kreativac i napadač. Vidjećemo šta će biti sa vama ;-) Moj ti je savjet da budeš agilniji i da naFataš što više nazovi navijača da idu na Hadison uzmjesto da kakiš o Želji :D
salle_eh1986

#3731 Re: FK Zeljeznicar

Post by salle_eh1986 »

Nemogu da vjerujem da je Gušo branio, pa on nije stao na gol od Kurban bajrama, al eto izgleda da nije zaboravio. Ovo izgleda bilo da se vidi dal neko može da konkuriše za prvi tim i izgleda samo Adnan položio, :lol: :lol: :lol:
VOLIM TE ŽELJO
ja.neron

#3732 Re: FK Zeljeznicar

Post by ja.neron »

maximus_genius wrote:oj boze jesmo jadni samo 1:0 protiv drugoligasa FBiH daj mi nismo ni na jednoj utakmici dosada dali vise od jednog gola

nema šanse pored Toma(Bešlić, Bosna) da prođe barem jedna lopta kao da brani u polufinalu lige prvaka
Last edited by ja.neron on 16/09/2009 11:29, edited 2 times in total.
Charuga
Globalni moderator

#3733 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Sve u svemu, igra losa. Prvo poluvrijeme nikakvo. Zeljo uputio 2 (citava DVA) udarca na go a Bosna imala precku iz slobodnjaka. U drugo poluvrijeme su krenuli malo agilnije i sve je dobro (ako se tako moze nazvati) do sesnaesterca. Jednostavno Zeljo nema pravog napadaca. Izdvojiti se mogu Stanic, Selimovic, Coca i mali Colic. Ostali srednja zalost. Lazar sve uradi kako treba kod primanja lopte, zagradi se. primi je ali kad treba da se okrene naprijed prema golu on se vrati korak nazad. I pored toga sto smo krenuli sa samo tri igraca iz prvih 11 trebalo je ovo dobiti sa vise razlike. Ali hajde, prosli smo i valjda nesto naucili iz svega ovoga.

Guso, Radovanovic, Coca, Bajic, Stanic, Bucan (Colic), Muharemovic (Svraka), Kovacevic, Selimovic, Mehic (Bekric) i Popovic.
Charuga
Globalni moderator

#3734 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

maximus_genius wrote:hvala na cestitkama a ova utakmica je bila zajebancija dao go za zelju igrac za koje nisam cuo sve igraci sa klupe branio je gusho :-D
Nisi cuo za Kovacevica (mada mislim da je go Bajicev ali svejedno) ... :? Covjek igra svaku utakmicu ali obicno udje sa klupe.
campa_xxx

#3735 Re: FK Zeljeznicar

Post by campa_xxx »

Kao sto Ciro kaze, najteze je dobiti vec dobijenu utakmicu :mrgreen:
Po meni Srdjan Stanic igrac utakmice ... kako neko rece borio se k'o lav za svaku loptu :thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#3736 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

campa_xxx wrote:Kao sto Ciro kaze, najteze je dobiti vec dobijenu utakmicu :mrgreen:
Po meni Srdjan Stanic igrac utakmice ... kako neko rece borio se k'o lav za svaku loptu :thumbup:
Ali je previse solirao kad nije trebao .. :)
nikad_izvini

#3737 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

Bilo kako bilo, Željo je prošao. Niti jedna ekipa, kao domaćin, neće moći upisati sigurna tri boda protiv Želje :D Trčimo, kližemo, mlatimo i ne valjamo se, pokušavamo da napadnemo. Nekada će to i proći, nekada neće. Sve u svemu, dobro je dok se borimo i ne predajemo se. Više od pola naših golova smo zabili iza 70 minute(Čelik, Široki, Zvijezda, Bosna) :D Nema ih puno al su mi dragi :-D
veljaca

#3738 Re: FK Zeljeznicar

Post by veljaca »

Sta ce ovi pitari na temi o FK Željezničar ?????????????????

Siguran prolaz u naredno kolo Kup takmicenja :thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#3739 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Željo gostuje Gruberu u Srebrenici

Piše: M. Dautbegović
Četvrtak, 17.09.09. 14:33.

Fudbalski klub Željezničar gostovaće FK Gruber u Srebrenici 22. septembra u sklopu humanitarne utakmice sa srebreničkim sportskim kolektivom.
Povodom ovog humanog i patriotskog čina, danas je u Plavom salonu na Grbavici održana konferencija za medije, na kojoj su se prisutnim novinarima obratili predstavnici dvaju klubova, načelnici sarajevskih opština Novi Grad i Novo Sarajevo, te generalni sekretar Stranke Demokratske Akcije Amir Zukić.

"Zahvalio bih se Fudbalskom klubu Željezničar za spremnost za pomoć u izgradnji Srebrenice. Fudbalski klub Gruber osnovan je daleke 1924. godine i jedan je od najstarijih fudbalskih klubova u Bosni i Hercegovini. Gruber je obnovio rad 2004. godine, a obe godine obilježavamo i 85 godina od svog osnivanja. Imamo velike ciljeve u takmičenju i imamo u planu postati jedan od najorganizovanijih klubova u regiji", kazao je Abdurahman Malkić, predsjednik FK Gruber.

"Inicijativa za odigravanje jedne ovakve utakmice potekla je od uglednih ljudi iz našeg kluba. I evo sada naš se san ostvaruje. Želja nam je da u budućnosti ovaj čin pređe u tradiciju", rekao je Sabahudin Žujo, predsjednik FK Željezničar.

"Ovakva humanitarna akcija nešto je više od igre. Ovo je jedan proces podrške povratku u Srebrenicu i želja nam je da ovo bude početni akt za preporod sporta u ovom bh. gradu. Želio bih također izraziti zadovoljstvo pokretanjem jedne ovakve akcije", riječi su Nedžada Koldže, načelnika sarajevske opštine Novo Sarajevo.

Ispred vlasti, na konferenciji za medije javnosti se obratio i Damir Hadžić, načelnik opštine Novi Grad.

"Ovakve stvari svima nama trebale bi biti obaveza. Željina je akcija za svaku pohvalu, a plavi sa Grbavice samo su tri godine stariji od Grubera, a ako se ne varam ovo im je prvi susret. Zato ne bi smjeli čekati narednih 85 godine da se ovakvo nešto ponovi", kaže Hadžić.

"Svi se zajedno moramo potruditi da nam ovakve akcije postanu normalne aktivnosti ubuduće. Željo umnogome pomaže povratku normalnom životu u Srebrenici ovom akcijom", kazao je Amir Zukić, generalni sekretar SDA.

"Valjda ćemo u Srebrenici dati više od jednog gola", počeo je svoje izglanje trener sarajevskih plavih Amar Osim. "Na svaki mogući način želimo dati podršku ljudima u Srebrenici koji sticajem okolnosti žive mnogo teže nego mi. Mi, kao Fudbalski klub Željezničar, želimodati primjer ostalima ovakvom akcijom".

Revijalni susret između Grubera i Željezničara odigraće se u utorak, 22. septembra u Srebrenici sa početkom u 16 sati. Polazak iz Sarajeva je predviđen isti dan u 9 sati, a povratak je planiran u 21:30.

sportsport ba
LSD

#3740 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

To je Željo :thumbup: :thumbup: pravi potez najveceg i širom države omiljenog kluba.
tazmaniaBAN

#3741 Re: FK Zeljeznicar

Post by tazmaniaBAN »

:thumbup: :bih:
alijagoro

#3742 Re: FK Zeljeznicar

Post by alijagoro »

Ja mislim da bi umjesto Gruber trebalo biti Guber no nebitno svaka cast Zeljeznicaru :thumbup: covjek mi je pricao da je Guber u vrijeme bivse Juge pobjedio Buducnost iz Podgorice u kupu Marsala,ali se utakmica morala ponoviti zbog nekih razloga pa su je izgubili kasnije.
al_akhisari

#3743 Re: FK Zeljeznicar

Post by al_akhisari »

Svaka cast :thumbup: Taman se insan malo zaboravi...a, onda me ovakve stvari podsjete zasto je zeljo to sto jeste... :thumbup:
nikad_izvini

#3744 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

Dont forget Srebrenica :thumbup:
ultima_palabra

#3745 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

S obzirom na efikasnost u timu, čeka nas vjerovatno još jedna teška utakmica :-? U odnosu na Travnik vraća se Coca, a nema Ćuluma. Zna li iko kakva je situacija sa Serdarevićem? Možda zaigramo i sa 2 špica :shock:
veljaca

#3746 Re: FK Zeljeznicar

Post by veljaca »

Zar Culum nije odradio kaznu u Kup utakmici ?
BSn

#3747 Re: FK Zeljeznicar

Post by BSn »

veljaca wrote:Zar Culum nije odradio kaznu u Kup utakmici ?

Jest'.
ultima_palabra

#3748 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

BSn wrote:
veljaca wrote:Zar Culum nije odradio kaznu u Kup utakmici ?

Jest'.
Vrh :thumbup:
odvijac

#3749 Re: FK Zeljeznicar

Post by odvijac »

Sretan rodjendan plava svetinjo!!!!88 godina valjalo je proci scile i haridbe,ali pokazali smo kako se ide od ideje do stvarnosti...19.09.09 1921-2009
NI DRZAVE NI VLASTI SVE,NISU MOGLE DA TE UGASE,JER STOJIMO,PRKOSIMO,U SRCIMA TE NASIM NOSIMO!!!! :thumbup:
ARmAn1i

#3750 Re: FK Zeljeznicar

Post by ARmAn1i »

odvijac wrote:Sretan rodjendan plava svetinjo!!!!88 godina valjalo je proci scile i haridbe,ali pokazali smo kako se ide od ideje do stvarnosti...19.09.09 1921-2009
NI DRZAVE NI VLASTI SVE,NISU MOGLE DA TE UGASE,JER STOJIMO,PRKOSIMO,U SRCIMA TE NASIM NOSIMO!!!
! :thumbup:
8-) a kako je samo lijep osjecaj..neizreciva ljubav :)
Post Reply