Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
and

#3726 Re: FK Sarajevo

Post by and »

van Basten wrote:eto, Io odlučio da ostane 1:0 za Slobodu. Svakome ko iole poznaje odnose i stanje u našem fudbalu, odluka je očekivana. Da sada imamo upravu kao što nemamo, pa da zaganja kod UEFA da nam ovo prvenstvo proglase neregularnim i zabrane nam klubovima učešće u Evropi iduće sezone, možda bi onda klupske lole shvatile da se prvo moraju poštovati propisi a onda ganjati lično klupski interesi.
Naravno, obzirom ko bi to trebao ganjati, ne vjerujem nešto u taj scenario. baljku je bitnije da zaradi koju hiljadu od karata i sl.
pa poslali su valjda dokumentaciju i žalbu uefi.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#3727 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

and wrote:pa poslali su valjda dokumentaciju i žalbu uefi.
Jesu prije. Sad moraju sa ovom konačnom odlukom IO poslati. Ali što reče van Basten od koga to da očekujemo iz Kluba da učini?
Dammme

#3728 Re: FK Sarajevo

Post by Dammme »

Evo nađoh na nekom portalu još nešto oko prenosa Derbija. Ovaj baljak fakat k'o da je bunike i gljive smiksao i našopao se.
Ako je Upravi FK Sarajevo malo i 28 hiljada maraka za prava prenosa utakmice između Sarajeva i Željezničara, koja je to ponuda koja bi ih zadovoljila. Ili su se oni već zadovoljili time što su onemogućili navijačima da vide “utakmicu svih utakmica” Premijer lige?

Predstavnici Fudbalskog kluba Sarajevo nisu prihvatili ponudu NTV Hayat od šest hiljada maraka, plus pet minuta marketing prostora za prenos “vječitog derbija” Premijer lige, da bi dan poslije odbi i mnogo povoljniju ponudu BH Televizije. Navodno, ni 28.400 KM, koliko im je nudila BHT1, nije dovoljno za “sportski spektakl” kakav je fudbalska utakmica između Sarajeva i Željezničara. Barem tako misle u Upravi FK Sarajevo. Obzirom da se ova utakmica, uslijed kazne, igra pred praznim tribinama, ovakva računica u najmanju ruku je nelogična, a samo se postavlja i pitanje: da li iza svega stoje neki drugi motivi ljudi koje vode FK Sarajevo.

MALO, MAJKU MU

Izgleda da za direktora FK Sarajevo nema ekonomske računice, pa nema ni prenosa. Nakon što je prvo odbio ponudu TV Hayat, Nihad Baljak, direktor FK Sarajevo, odbio je i ponudu BHTV.

Belmin Karamehmedović, urednik sportskog progrrama BHT kaže da su poslali ponuda, ali da još uvek nije stigao nikakav zvaničan, pismeni odgovor.

-Od Baljka sam dobio odgovor kako je zvanični stav kluba da neće biti prenosa - dodao je Karamehmedović.

Inače, zvanična ponuda BHT je 8.000 KM, četiri minute reklamnog prostora i dva skrola sponzora u poluvremenu, što je direktor Sarajeva ocijenio kao jako malo.

-Šta ću ja sa 8.000 KM, malo je to - kazao je Baljak.

NE TALASAJ

Pitali smo Baljka, da li je ovo direktna osveta navijačima i kazna što se utakmica igra pred praznim stadionom? Vidno uzbuđen, kazao je da naravno da nije osveta i da je jedini razlog što je ponuda izuzetno niska.

-I nemojte vi širiti tu priču da se mi svetimo navijačima, odakle vam taj stav da tako nešto govorite - kazao je Baljak.

Možda bi ova priča i imala smisla, jer 8.000 KM, jeste mali iznos, ali sa druge strane ako birate između nula maraka i 8.000 KM, plus reklamni prostor, velika je vjerovatnoća da birate ovo drugo.

I da ne bude zabune, ova priča se ne završava na 8.000 KM, već na mnogo više. Prema riječima Belmina Karamehmedovića, sportskog urednika BHT-a, četiri minute reklamnog bloka i dva skrola sponzora u poluvremenu, prema zvaničnom cenovniku iznosi 20.400 KM, što ukupno iznosi 28.400 KM.

E tek se sada postavlja pitanje, da li je do nepristojne ponude BHT-a, ili je nešto drugo u pitanju. Brojke govore za sebe.
and

#3729 Re: FK Sarajevo

Post by and »

1946 wrote:
and wrote:pa poslali su valjda dokumentaciju i žalbu uefi.
Jesu prije. Sad moraju sa ovom konačnom odlukom IO poslati. Ali što reče van Basten od koga to da očekujemo iz Kluba da učini?
ne očekujem ni ja od kluba,ali očekujem od uefe da ovakve stvari ispita,pogotovo što ljudi znaju s kim imaju posla.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3730 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Smijene komisiju jer nisu registrovali utakmicu 0:3 za Sarajevo,i onda opet donesu istu odluku :lol: :lol:

Ovo moze samo kod nas,ne mozes da vjerujes sta ljudi rade... :run:
aerosa

#3731 Re: FK Sarajevo

Post by aerosa »

Dominković: 'Sve je trebalo davno riješiti, a tada bi Sarajevo dobilo bodove'
"Slučaj Gavarić“ konačno je završen. Izvršni odbor NSBiH danas je potvrdio registraciju utakmice rezultatom 1-0 u korist Slobode. Evo šta je za Sarajevo-x.com rekao Iljo Dominković, član Predsjedništva NSBiH:
Piše: E. Isanović
Foto: Eni News
Foto: Eni News
"Mislim da se ovaj slučaj trebao davno riješiti. Mi smo danas većinom glasova prihvatili odluku da se utakmica registruje rezultatom iz ponovljene utakmice.Sve ostalo povuklo bi još više neregularnosti. Ovako je bilo bezbolnije. Neupitno je da je tim sa Koševa trebao dobiti tri boda. No, nije bilo smisla da se priča završi u 13. kolu proljetnog dijela. Mi smo već peti put raspravljali o ovome“.

Na pitanje da li će se u sve umiješati UEFA, odgovara.

"Sarajevo se već žalilo. Krovna kuća bh. nogometa može dati prijedloge za ovakvu odluku. Vidjet ćemo šta će biti“.
Jao majko što ih rodi ovakve......
mrchinho

#3732 Re: FK Sarajevo

Post by mrchinho »

koliko je savez duzan para slobodi nije bilo ni za ocekivati drugaciju odluku...
aerosa

#3733 Re: FK Sarajevo

Post by aerosa »

mrchinho wrote:koliko je savez duzan para slobodi nije bilo ni za ocekivati drugaciju odluku...
Nije im dužan ni feninga, levati blefiraju cijelu godinu sa tim....
mrchinho

#3734 Re: FK Sarajevo

Post by mrchinho »

aerosa wrote:
mrchinho wrote:koliko je savez duzan para slobodi nije bilo ni za ocekivati drugaciju odluku...
Nije im dužan ni feninga, levati blefiraju cijelu godinu sa tim....
ma kako god da bilo, nakon svih desavanja u bh fudbalu nije ni cudno da se desavaju ovakve stvari...
Baltazar_khan

#3735 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

7:34 :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3736 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Evo malo osmijeha na lice i malo pozitivne komsijske zezancije :D :lol:

Sala,sega,posalica.... :dance: :mrgreen: :mrgreen:

Image
Baltazar_khan

#3737 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

Ova zajebancija me podsjeća na The Annoying Orange na youtube, obavezno pogledati :D

:lol:
Last edited by Baltazar_khan on 14/05/2010 20:30, edited 1 time in total.
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#3738 Re: FK Sarajevo

Post by Halleluhwah »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Logovan

#3739 Re: FK Sarajevo

Post by Logovan »

-LIBERO- wrote:
Image

:lol: :lol: :D :lol:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#3740 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Baltazar_khan wrote:Ova zajebancija me podsjeća na The Annoying Orange na youtube, obavezno pogledati :D

:lol:
hahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol:
zeljonista

#3741 Re: FK Sarajevo

Post by zeljonista »

zlo87 wrote:
-LIBERO- wrote:
Image

zaista nevjerovatno koliku uziva popularnost fudbalski mag,u ovom gradu,cak i kod suparnickih navijaca...nastavite,samo ga ljutite pa vam nece dati sutra fore,dva razlike heheh :D
vemus

#3742 Re: FK Sarajevo

Post by vemus »

zeljonista wrote:
zlo87 wrote:
-LIBERO- wrote:
Image

zaista nevjerovatno koliku uziva popularnost fudbalski mag,u ovom gradu,cak i kod suparnickih navijaca...nastavite,samo ga ljutite pa vam nece dati sutra fore,dva razlike heheh :D
Haj sine, bjezi odavde!
Baltazar_khan

#3743 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

šic :D
Logovan

#3744 Re: FK Sarajevo

Post by Logovan »

71....Avdić pao u šesnaestercu Želje, domaći igrači i stručni štab tažili jedanaesterac, no Pilav se nije oglasio.
southside

#3745 Re: FK Sarajevo

Post by southside »

Rutinski do Titule.
Nego kad je Kup ? U koja doba tacno
Ovo prvenstevno vise nezanimljivo
BARESI

#3746 Re: FK Sarajevo

Post by BARESI »

Kakvo štimanje u Trebinju :roll:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3747 Re: FK Sarajevo

Post by Admir_1984 »

BARESI wrote:Kakvo štimanje u Trebinju :roll:
Pametni ljudi ;-)

Niko nama nije kriv sto imamo nesposobnu upravu
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#3748 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Idriz88 wrote:... htjeli ste zajebat Slobodu i eto vam sad!
Moglo bi se sve ponisitit zbog ovih odluka sve je u rukama UEFE koja strogo kaznjava mijesanje politike u sport :-)
Šaner

#3749 Re: FK Sarajevo

Post by Šaner »

eto "slucajno" zrinjski pobjedio u trebinju(jebem ti premijer ligu korumpiranu)..e sad da imamo pametnu upravu kupili bi 3 boda u prijedoru (rudar ima 37bodova i osigurao je opstanak)i dobili borca u zadnjoj..ali sa ovom upravom nismo za evropu.
fczeljo

#3750 Re: FK Sarajevo

Post by fczeljo »

Šaner wrote:eto "slucajno" zrinjski pobjedio u trebinju(jebem ti premijer ligu korumpiranu)..e sad da imamo pametnu upravu kupili bi 3 boda u prijedoru (rudar ima 37bodova i osigurao je opstanak)i dobili borca u zadnjoj..ali sa ovom upravom nismo za evropu.
zar necete pustit borcu?
Locked