Cijene stanova All about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
HAVANA

#3726 Re: Cijene stanova All about

Post by HAVANA »

Tuzla111 wrote:
HAVANA wrote:Nije pocetna,cijena je mnogo veca.Imam ja cjenovnik ako kome treba.Ne smije se prodati ispod pola cijene procijenjene vrijednosti.Za 1300 mozes sanjat.Prodalo bi se za 5 minuta da je po 1300.Mislim mozes ti ponuditi vjerovatno ali stan po 1300 neces kupiti.I ja bi rado,i mnogi drugi po 1300.
Pa pocetna ce biti u pola procjenjene vrijednosti, sto znaci oko 1k KM po kvadtratu, jel tako?
Mozes li mi kako proslijediti listu stanova na prodaju i njihove vrijednosti.
Jel fakat mislis da ima toliko ljudi u SA da sjedi na ovolikim parama?
Koji su po vama stanovi dobri i koji spratovi? Do 100njak kvadrata?? Meni se cini da su A5 ili A7 ne sjecam se tacno koji. gleda na Miljacku.
Eto ti gore dijela liste sa kvadraturom i cijenama..Recimo 73m2 153000km.Sad kako ce to ici i kako zavrsiti haj mu ga znaj,al za 1300 neces sigurno kupiti.Moja pretpostavka.Mislim da ce najvise ponuda i biti za ove probrane,odredjene spratnosti,pogleda...Ja da idem licitiro bi na ove sto gledaju na kontra stranu i sto djeluju najmanje interesantni, ali sa tom cijenom koju ti spominjes.1300 je smijesno,gdje god da gleda.Drugo kako ces licitirati,na jedan da ides interesantne pozicije,ici ce i drugi...ode cijena gore.Da probas na vise stanova,vece sanse ali sta ako prodjes? :D Ne idem ja na to,nako uvijek gledam te stvari.Svakako sam prefinansiran i prezaduzen.Ne pada mi na pamet jos nesto kupovati.A za zivjeti,ne bi lorisa dao za sprat bosmala.
Tuzla111

#3727 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

HAVANA wrote:
Tuzla111 wrote:
HAVANA wrote:Nije pocetna,cijena je mnogo veca.Imam ja cjenovnik ako kome treba.Ne smije se prodati ispod pola cijene procijenjene vrijednosti.Za 1300 mozes sanjat.Prodalo bi se za 5 minuta da je po 1300.Mislim mozes ti ponuditi vjerovatno ali stan po 1300 neces kupiti.I ja bi rado,i mnogi drugi po 1300.
Pa pocetna ce biti u pola procjenjene vrijednosti, sto znaci oko 1k KM po kvadtratu, jel tako?
Koji su po vama stanovi dobri i koji spratovi? Do 100njak kvadrata?? Meni se cini da su A5 ili A7 ne sjecam se tacno koji. gleda na Miljacku.
Eto ti gore dijela liste sa kvadraturom i cijenama..Recimo 73m2 153000km.Sad kako ce to ici i kako zavrsiti haj mu ga znaj,al za 1300 neces sigurno kupiti.Moja pretpostavka.Mislim da ce najvise ponuda i biti za ove probrane,odredjene spratnosti,pogleda...Ja da idem licitiro bi na ove sto gledaju na kontra stranu i sto djeluju najmanje interesantni, ali sa tom cijenom koju ti spominjes.1300 je smijesno,gdje god da gleda.Drugo kako ces licitirati,na jedan da ides interesantne pozicije,ici ce i drugi...ode cijena gore.Da probas na vise stanova,vece sanse ali sta ako prodjes? :D Ne idem ja na to,nako uvijek gledam te stvari.Svakako sam prefinansiran i prezaduzen.Ne pada mi na pamet jos nesto kupovati.A za zivjeti,ne bi lorisa dao za sprat bosmala.
a ti si moj komsija znaci. Imam ja stan u palmi.
Pa isao bi na vise stanova pa ako sta ubode dobro i jest. Samo nema detalja auckije, da li 10k KM omogucuje kupovinu i bidovanje na vise stanova ili ako kupis jedan ne mozes bidovati na vise. Ne mogu na ovoj listi nista da vidim.
seoBIH

#3728 Re: Cijene stanova All about

Post by seoBIH »

Da si ti zainteresovan, znao bi vec detalje i sve pripremio :) Ne radi se to preko foruma nikako.
Tuzla111

#3729 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

seoBIH wrote:Da si ti zainteresovan, znao bi vec detalje i sve pripremio :) Ne radi se to preko foruma nikako.
haj ne seri.
seoBIH

#3730 Re: Cijene stanova All about

Post by seoBIH »

Ne serem, vec sam objektivan, a i upoznat :) Ne kupuje se nesto na pijaci, gdje dodjes i cjenkas se, moze li ovako, moze li onako. Imaju pravila, propisi, a bogami i ostali. Ako neko misli da ce nesto povoljno naci na forumu i da ce doci do informacije koja ce mu ustediti desetine k, grdno se vara.
Tuzla111

#3731 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

seoBIH wrote:Ne serem, vec sam objektivan, a i upoznat :) Ne kupuje se nesto na pijaci, gdje dodjes i cjenkas se, moze li ovako, moze li onako. Imaju pravila, propisi, a bogami i ostali. Ako neko misli da ce nesto povoljno naci na forumu i da ce doci do informacije koja ce mu ustediti desetine k, grdno se vara.
A ne znam kako mislis da nadjem informacije kad na internetu nema nista. Agent ce tek u ponedjeljak otici do banke da se raspita i uplati depozit ako treba.
baxus

#3732 Re: Cijene stanova All about

Post by baxus »

Niko ne zna kako izgledaju stanovi u kuli B.
Ustvari znaju samo odabrani.

Ne mogu nikako da dodjem do toga.
Jedino da Golosa zovem :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3733 Re: Cijene stanova All about

Post by Truba »

Da sam dijasporac pa da si kupim stancinu
Pa jos jednu :oops:
Tuzla111

#3734 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

baxus wrote:Niko ne zna kako izgledaju stanovi u kuli B.
Ustvari znaju samo odabrani.

Ne mogu nikako da dodjem do toga.
Jedino da Golosa zovem :D
Ono bas, nigdje nema informacija kao i uvijek u Bosni. Sve preko poznanstva.
Arc_Angel

#3735 Re: Cijene stanova All about

Post by Arc_Angel »

Ekipa,

meni samo nije jasno od kad je za Alipasino polje, za stanove u originalnom stanju, normalna cijena postala cca 1600 KM po kvadratu.
Bez namjere da nekog uvrijedim, nego doslo vrijeme da se stambeno pitanje rjesava, pa mi ono nije jasno sta se desilo :)
Sta to tacno Alipasino polje nudi da ima cijene u rangu stanova na Dobrinji, ili da ima cijene kao novogradnja na odredjenim lokacijama.
Samo da napomenem, stanovi su doslovno u originalu, pa te zgrade su stare po 30 godina i vise, nikada u njima nisu promjenjene instalcije, stare cijevi stare zice, stari liftovi, znaci ono u tim stanovima bi minimalno trebalo uloziti cca 300 KM po kvadratu za renoviranje, struja, mokri cvorovi, podovi, kupatila, vanjska stolarija.

Ja stvarno ne znam sta se dogodilo, ono ako ima neko da podijeli neku informaciju, bio bih zahvalan.
Maraschino

#3736 Re: Cijene stanova All about

Post by Maraschino »

Black swan wrote:Da sam dijasporac pa da si kupim stancinu
pa da poslije imas probleme. jarane, vise nekretnina vise problema. :D
Maraschino

#3737 Re: Cijene stanova All about

Post by Maraschino »

Arc_Angel wrote:Ekipa,

meni samo nije jasno od kad je za Alipasino polje, za stanove u originalnom stanju, normalna cijena postala cca 1600 KM po kvadratu.
Bez namjere da nekog uvrijedim, nego doslo vrijeme da se stambeno pitanje rjesava, pa mi ono nije jasno sta se desilo :)
Sta to tacno Alipasino polje nudi da ima cijene u rangu stanova na Dobrinji, ili da ima cijene kao novogradnja na odredjenim lokacijama.
Samo da napomenem, stanovi su doslovno u originalu, pa te zgrade su stare po 30 godina i vise, nikada u njima nisu promjenjene instalcije, stare cijevi stare zice, stari liftovi, znaci ono u tim stanovima bi minimalno trebalo uloziti cca 300 KM po kvadratu za renoviranje, struja, mokri cvorovi, podovi, kupatila, vanjska stolarija.

Ja stvarno ne znam sta se dogodilo, ono ako ima neko da podijeli neku informaciju, bio bih zahvalan.
Cijene su takve kakve su. trziste odredjuje cijene.
Tih 300KM/m2 da ulozis odmah ide i cijena gore.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3738 Re: Cijene stanova All about

Post by Truba »

Maraschino wrote:
Black swan wrote:Da sam dijasporac pa da si kupim stancinu
pa da poslije imas probleme. jarane, vise nekretnina vise problema. :D
od viska glava ne boli :mrgreen:
2001

#3739 Re: Cijene stanova All about

Post by 2001 »

Arc_Angel wrote:Ekipa,

Prije svega, nije bas da je ta cijena "normalna" za stanove koji su u izvornom stanju, bez i najmanjeg ulaganja kroz niz godina...te navedene cijene odgovaraju realno onima koji su adaptirani, naravno a da se sasvim jasno vidi to ulaganje. Krecenje i postavljanje laminata od 5.00KM/m2 ne spada u to.
Ono po cemu je Alipasino polje zanimljivo kao lokacija za stanovanje i po cemu se mnogo razlikuje od vecine naselja u Sarajevu je cisti URBANIZAM gradnje jer ima sve sto treba, od parkinga, zelenih povrsina, ogromnog prostora medju zgradama i svega ostalog sto se tice infrastrukture o cemu mogu mastati danasnje zgradurine u divljoj novogradnji!
Kod kupovine stana ne treba biti ogranicen i gledati samo gole zidove i zgradu, puno je bitnija cjelina koju cini sama zgrada i okolis jer sta ti predstavlja na prvi pogled "vrhunski" uredjena i opremljena zgrada ako je komunikacija losa, nemas postenog parkinga, vrtica, skole i svega ostalog potrebnog za ugodno stanovanje?
Tuzla111

#3740 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

Ovo bas ne izgleda dobro. Kompanija koja prodaje stanove za milion KM prekoracila bandwidth limit.
http://www.bosmal.com/en/
Mislim da ovo govori i vise nego dovoljno/ Kakva ce tek podrska biti kad se stanovi rasprodaju.
Tuzla111

#3741 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

HAVANA wrote:Samo dio...

Image

Image
Prijatelju imas li skicu zgrade, da vidim kako su koji stanovi okrenuti i koliki su?
Isto tako da li mozda znas koliko je to famozno odrzavanje, neko kaze 2 a neko 4KM>
VladaFBiH

#3742 Re: Cijene stanova All about

Post by VladaFBiH »

Tuzla111 wrote:Ovo bas ne izgleda dobro. Kompanija koja prodaje stanove za milion KM prekoracila bandwidth limit.
Mislim da ovo govori i vise nego dovoljno/ Kakva ce tek podrska biti kad se stanovi rasprodaju.
kompanija namjerno nije "platila" veci bandwidth jer ne želi da joj se stanovi rasprodaju tj. namjerno je uklonila skoro sve podatke s neta...
VladaFBiH

#3743 Re: Cijene stanova All about

Post by VladaFBiH »

Tuzla111 wrote: Prijatelju imas li skicu zgrade, da vidim kako su koji stanovi okrenuti i koliki su?
Isto tako da li mozda znas koliko je to famozno odrzavanje, neko kaze 2 a neko 4KM>
bilo je 1,5KM/m2 ako se nešto nije promijenilo a s obzirom da je prodato samo 80 stanova od 306...
Tuzla111

#3744 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

VladaFBiH wrote:
Tuzla111 wrote: Prijatelju imas li skicu zgrade, da vidim kako su koji stanovi okrenuti i koliki su?
bilo je 1,5KM/m2 ako se nešto nije promijenilo a s obzirom da je prodato samo 80 stanova od 306...
Informacija koju sam ja dobio preko poznanika iz banke ke da je 4KM po kvadratu. Za te pare mogu rentati nov stan skoro.
Puno smrdi oko ovoga.
Tuzla111

#3745 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

VladaFBiH wrote:
Tuzla111 wrote:Ovo bas ne izgleda dobro. Kompanija koja prodaje stanove za milion KM prekoracila bandwidth limit.
kompanija namjerno nije "platila" veci bandwidth jer ne želi da joj se stanovi rasprodaju tj. namjerno je uklonila skoro sve podatke s neta...
stanovi ce otici kako god. Sad in ionako niko nece platiti 3k po kvadratu.
VladaFBiH

#3746 Re: Cijene stanova All about

Post by VladaFBiH »

Tuzla111 wrote:
VladaFBiH wrote:
stanovi ce otici kako god. Sad in ionako niko nece platiti 3k po kvadratu.
vjerovatno i hoće ali ima jedna "začkoljica" - ukoliko pobijediš na aukciji u roku 15 dana moraš uplatiti novac u prevodu moraš imati keš ili debelu štelu u banci da dobiješ kredit za 15 dana....
VladaFBiH

#3747 Re: Cijene stanova All about

Post by VladaFBiH »

Tuzla111 wrote:
VladaFBiH wrote:
Informacija koju sam ja dobio preko poznanika iz banke ke da je 4KM po kvadratu. Za te pare mogu rentati nov stan skoro.
Puno smrdi oko ovoga.
ovo je pisalo na zvaničnoj stranici prije 7 godina :)... i ne zaboravi da je ovo u trenutku kada nije bilo prodato ni 80 stanova koliko je do sada prodato

"Bosmal City Center je prvi kondominium na ovim prostorima, što znači „grad u gradu“, i za ovakav luksuzan način života mjesečno se plaća održavanje od 2,00 KM/m², što predstavlja rad privatne recepcije, video nadzor stanova, održavanje luksuznih liftova, svakodnevno čišćenje hodnika i zajedničkih prostorija, te odnošenje smeća."
Tuzla111

#3748 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

VladaFBiH wrote:
Tuzla111 wrote:
bilo je 1,5KM/m2 ako se nešto nije promijenilo a s obzirom da je prodato samo 80 stanova od 306..
Puno smrdi oko ovoga.
ovo je pisalo na zvaničnoj stranici prije 7 godina :)... i ne zaboravi da je ovo u trenutku kada nije bilo prodato ni 80 stanova koliko je do sada prodato

"Bosmal City Center je prvi kondominium na ovim prostorima, što znači „grad u gradu“, i za ovakav luksuzan način života mjesečno se plaća održavanje od 2,00 KM/m², što predstavlja rad privatne recepcije, video nadzor stanova, održavanje luksuznih liftova, svakodnevno čišćenje hodnika i zajedničkih prostorija, te odnošenje smeća."
vidio sam i ja to al kad bi to rekao zeni i na kraju ispadne stvarno 4km onda bi sr bas sjebo.
Tuzla111

#3749 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

Imao sam ja pare al je sve nekako bez detaljnih informacija. Kad ovako tretiraju kupce kako ce tek stanare tretirati. A iskreno lokacija je sranje. Nije dobar pogled ni sa jedne strane stana.
Haris.ba

#3750 Re: Cijene stanova All about

Post by Haris.ba »

Tuzla111 wrote:
Podsjeti me...

https://www.klix.ba/vijesti/bih/uprkos- ... /170517074

Uprkos velikom interesovanju, odgođena licitacija za kupovinu objekata u Bosmalu

U Općinskom sudu u Sarajevu danas je trebala bit održana rasprodaja objekata u Bosmalu, stambenom kompleksu u sarajevskom naselju Hrasno, a koja je na kraju odgođena do 8. juna.
Sala Općinskog suda u Sarajevu bila je premala da primi oko stotinu osoba koje su bile zainteresovane da kupe objekte u Bosmalu.

Uslov za današnju licitaciju bio je polog od 10 hiljada KM koji je, kako nam je objašnjeno, zapravo služio kao garant za kupovinu nekretnina.

Uprkos velikom interesovanju današnja licitacija ipak je odgođena s obzirom na to da su određene osobe tražile uvid u nekretnine prije početka samog procesa licitacije.

Na kraju je donesena odluka da se ponovna licitacija održi 8. juna, a da se svim zainteresovani u 22. i 23. maja kao i 29. i 30. moja omogući uvid u nekretnine i to u periodu od 10 do 12 sati.

Podsjećamo, predmet prodaje bit će 231 stan, 97 u kuli A i 134 u kuli B, 371 garaža, odnosno parking mjesto, te 46 poslovnih prostora i restorana. Ukupno će se na prodaji naći 648 etažnih jedinica u vrijednosti od 83.404.831 KM, ukupne površine 43.915,46 metara kvadratnih.

Minimalna cijena za jedno garažno mjesto određena je na 9.800 konvertibilnih maraka, dok je najveći broj garažnih mjesta procijenjen na 11.500 konvertibilnih maraka.

Što se tiče stambenih objekata, najmanji stan u kuli B od 73 kvadrata prodavat će se za 153.867 konvertibilnih maraka. Jedna od najvećih "običnih" stambenih jedinica u kuli A od 234 kvadrata koštat će 412.684 konvertibilne marke.

Definitivno najskuplji stan je tzv. predsjednički apartman od 616 kvadrata koji će se naći u ponudi za 925.410 konvertibilnih maraka. Jedan od "najpovoljnijih" stanova kada je riječ o cijeni kvadrata jeste penthouse na 21. spratu od 242 kvadrata koji će se naći na ponudi za 388.000 KM.
Post Reply