HS kablovska
Moderator: anex
-
BAD_BLUE_BOY
Da li je moguće uzeti reciver Elobov(Deltaline) vratiti na tvorničke vrijednosti i da radi kao digitalni reciver na HS digitalnoj televiziji?Pozdrav svima
- iPod
#3727 Re: HS kablovska
Nazalost ne, jer ti resiveri su ustvari DVB-S (satelitski resiveri) koji su koristeni za elob-ovu DTH infrastrukturu, postave ti malu antenu sa LNB-om koji gleda na neki od njihovih predajnika.
Tebi treba kablovski resiver.
-
StupskaBitanga
#3728 Re: HS kablovska
hahahahahahaahahahaahahahahahahaAdrianMole wrote:Novi programi u digitalnoj shemi:TV USK,TV Cazin i Saudi Arabi TV1.
ok ček
hahahahahahahaha
-
sabanss
#3729 Re: HS kablovska
Jel' iko uspio otkljucati te recievere? Da li se mogu koristiti za gledanje free-to-air satelitskih programa?iPod wrote:Nazalost ne, jer ti resiveri su ustvari DVB-S (satelitski resiveri) koji su koristeni za elob-ovu DTH infrastrukturu, postave ti malu antenu sa LNB-om koji gleda na neki od njihovih predajnika.
-
kemalba
#3730 Re: HS kablovska
Može li pomoć?
Ja sam pretplatnik kablovske TV kod HS-a, dakle one čija je pretplata 11,50 KM. Danas kupio jedan fin Sony TV, postavim, preskeniram kanale kad ono otkrije mi sve kanale kablovske, i 81 kanal digitalne TV. Kvaliteta kanala na digitalnoj TV je neuporedivo bolja.
Meni nije jasno kako sam uspio pronaći kanale digitalne TV uopšte, kad nisam pretplatnik, nemam nikakv receiver i slično? Kad već hvatam digitalne kanale kako to da neke hvatam, a neke ne? Otprilike vidim 50% kanala (npr. HRT1 i HRT2 vidim, a NOVA TV ne), a u HD rezoluciji samo dva njemačka, koja slika
Hvala unaprijed na odgovorima...
Ja sam pretplatnik kablovske TV kod HS-a, dakle one čija je pretplata 11,50 KM. Danas kupio jedan fin Sony TV, postavim, preskeniram kanale kad ono otkrije mi sve kanale kablovske, i 81 kanal digitalne TV. Kvaliteta kanala na digitalnoj TV je neuporedivo bolja.
Meni nije jasno kako sam uspio pronaći kanale digitalne TV uopšte, kad nisam pretplatnik, nemam nikakv receiver i slično? Kad već hvatam digitalne kanale kako to da neke hvatam, a neke ne? Otprilike vidim 50% kanala (npr. HRT1 i HRT2 vidim, a NOVA TV ne), a u HD rezoluciji samo dva njemačka, koja slika
- lijan
#3732 Re: HS kablovska
Opusti se drug, sve je pod kontrolom...gledas digitalne kanale koji nisu zakljucani a tu ti mogucnost daje tvoj novi tv sa ugradjenim modulom u sebi...nisi jedini koji tako gleda digitalne kanale..kemalba wrote:Može li pomoć?
Meni nije jasno kako sam uspio pronaći kanale digitalne TV uopšte, kad nisam pretplatnik, nemam nikakv receiver i slično? Kad već hvatam digitalne kanale kako to da neke hvatam, a neke ne? Otprilike vidim 50% kanala (npr. HRT1 i HRT2 vidim, a NOVA TV ne), a u HD rezoluciji samo dva njemačka, koja slika![]()
- drndalo
#3733 Re: HS kablovska
Iskreno,ovo pitanje koje je @kemalba postavio mi je nejasno,osim ako se nije htio pohvaliti kupovinom novog TV-a ili jos gore,htio indirektno da pohvali digitalnu televiziju HS-a zbog mogucnosti gledanja 50-tak % digitalizovanih kanala iz analogne sheme? Mozda je nekome mogucnost gledanja tih lokalnih kanala u digitalnom formatu nesto…meni nije.
Analogna ponuda HS-a je sasvim pristojna i po fer cijeni.Meni nije problem pohvaliti stvari koje jesu dobre. Digitalna TV je losa i daleko je od konkurencije po ponudi. Mene nervira cinjenica da kod digitalne imaju gotovo neogranicene mogucnosti dodavanja paketa kanala koje bi korisnici dodatno placali. Ali bi korisnicima dali mogucnost da sami izaberu sta im se gleda i koliko da placaju. Pa ako neko zeli da gleda EPL da ima mogucnost za to ako je spreman da plati. Bolje to nego vijest da mozemo gledati TV USK,TV Cazin i Saudi Arabi TV1 u digitalnom formatu!
Usta moja, morate me hvalit', inace cu vas razvalit'...
Analogna ponuda HS-a je sasvim pristojna i po fer cijeni.Meni nije problem pohvaliti stvari koje jesu dobre. Digitalna TV je losa i daleko je od konkurencije po ponudi. Mene nervira cinjenica da kod digitalne imaju gotovo neogranicene mogucnosti dodavanja paketa kanala koje bi korisnici dodatno placali. Ali bi korisnicima dali mogucnost da sami izaberu sta im se gleda i koliko da placaju. Pa ako neko zeli da gleda EPL da ima mogucnost za to ako je spreman da plati. Bolje to nego vijest da mozemo gledati TV USK,TV Cazin i Saudi Arabi TV1 u digitalnom formatu!
-
kemalba
#3734 Re: HS kablovska
@lijan
hvala na info...a kada bih prešao na digitalnu TV kako bih mogao gledati ove kanale u HD rezoluciji da li bih onda morao postaviti neki njihov receiver ili je moj TV već sposoban da prikaže te kanale sa ukucavanjem neke šifre?
Kako taj dio fukncionira?
hvala na info...a kada bih prešao na digitalnu TV kako bih mogao gledati ove kanale u HD rezoluciji da li bih onda morao postaviti neki njihov receiver ili je moj TV već sposoban da prikaže te kanale sa ukucavanjem neke šifre?
-
riko-ga
#3735 Re: HS kablovska
Do nedavno ti jije nista trebalo za HD kanale.E sad treba.Uli kartica ili resiver Hd tako nesto.kemalba wrote:@lijan
-
bademic2
#3736 Re: HS kablovska
Ma bitno im je izgleda samo da na sva zvona razglase koliko imaju digitalnih kanala...vazan je broj a ne koji su to kanalidrndalo wrote:Iskreno,ovo pitanje koje je @kemalba postavio mi je nejasno,osim ako se nije htio pohvaliti kupovinom novog TV-a ili jos gore,htio indirektno da pohvali digitalnu televiziju HS-a zbog mogucnosti gledanja 50-tak % digitalizovanih kanala iz analogne sheme? Mozda je nekome mogucnost gledanja tih lokalnih kanala u digitalnom formatu nesto…meni nije.
ako mi ne bude mrsko pogledacu i objaviti razlike u odnosu na konkurenciju. znaci ono za cijenu od toliko KM ovi daju to a ovi drugi to...
-
kontrapunkt
#3737 Re: HS kablovska
Dobra izreka, dugo je nisam cuo..... mada meni je draza ona - svaki aga svoga konja hvali. u jednom trenutku sam pomislio da su svi operatori iz hs hkb na forumu sarajevo-x pa se zato ne javljaju na telefon.drndalo wrote:Iskreno,ovo pitanje koje je @kemalba postavio mi je nejasno,osim ako se nije htio pohvaliti kupovinom novog TV-a ili jos gore,htio indirektno da pohvali digitalnu televiziju HS-a zbog mogucnosti gledanja 50-tak % digitalizovanih kanala iz analogne sheme? Mozda je nekome mogucnost gledanja tih lokalnih kanala u digitalnom formatu nesto…meni nije.
Uz svo duzno postovanje prema ucesnicima foruma moram reci da bi mene bilo sramota izbaciti informaciju o novim kanalima koji su iskljucivo lokalnog sadrzaja i koji nisu interesantni velikoj vecini gledalaca (iskljucujuci studente iz USK, Cazina i Saudije)
-
kontrapunkt
#3738 Re: HS kablovska
[/quote]
a to je loma ruzno....... hajde da se drzimo kvantiteta. em je ruzno em se razbije io glavu kad na trziste udje neko sa kvalitetnijom ponudom. svi oni generalno imaju srece sto grad nije razveo svoju opticku mrezu koju bi izdavao operaterima, tek tada bi bilo interesantno ko bi koje kanale postavljao i koje bi cijene nudio.bademic2 wrote:Ma bitno im je izgleda samo da na sva zvona razglase koliko imaju digitalnih kanala...vazan je broj a ne koji su to kanalidrndalo wrote:Iskreno,ovo pitanje koje je @kemalba postavio mi je nejasno,osim ako se nije htio pohvaliti kupovinom novog TV-a ili jos gore,htio indirektno da pohvali digitalnu televiziju HS-a zbog mogucnosti gledanja 50-tak % digitalizovanih kanala iz analogne sheme? Mozda je nekome mogucnost gledanja tih lokalnih kanala u digitalnom formatu nesto…meni nije.
ako mi ne bude mrsko pogledacu i objaviti razlike u odnosu na konkurenciju. znaci ono za cijenu od toliko KM ovi daju to a ovi drugi to...
-
AdrianMole
#3739 Re: HS kablovska
Po stoti put ponavljam kako nemam nikakve veze sa HS-om.Elem, iznio sam informaciju za ove kanale čisto kao informaciju, koja bi nekom mogla biti interesantna,a ne kao neku veliku novost.Inače, ne postoji zvanična inofmacija o tim kanalima od strane HS-a niti na njihovoj web stranici , niti na internom kanalu.Toliko o onome da je HS ove kanale objavio na sva zvona
Stvarno mi je dosadilo da HS sa ostalim operaterima upoređujete samo na osnovu sportskih kanala.Npr.ja uopće ne gledam sport i mislim kako ima dosta takvih korisnika.Da li se na Telemachu mogu dobiti Arenasport kanali,bez obzira jeste li vi spremni platiti za njih ili ne? Onoga časa kada na Telemachu bude Arenasport kanala ,tada će i HS ponovno uvesti Sportklubove.Nema to veze sa finansijama,iako je prvotno spor upravo zbog toga izbio,već jedino i samo sa konkurencijom.Vlasnik Telemacha ne da HS-u kao neposrednoj konkurenciji te kanale.To je jednostavno tako ,jer je sve tržišna utakmica. Meni na HS osobno nedostaju Cinemax,AXN,MGM ,Cinestar,TLC,Style,ID Discovery.... Slažem se kako Telemach u ovom trenutku ima mnogo ,mnogo bolju ponudu kanala.S druge strane ,po pričima korisnika HS ima dosta stabilniji internet.Definitivno stvari nisu crno -bijele.Više sivo-sive 
-
kontrapunkt
#3740 Re: HS kablovska
.......a sada da iznesem moj licni problem i to zasto sam razocaran odnosom hs prema meni kao dugogodisnjem korisniku njihovih usluga - od njihovog osnivanja - prvog kabla do paketa kid 5 + HBO!!
problem koji nisu u stanju da rjese vec 3 sedmice je to sto mi ne rade hd antene, k1i svih 8 kanala sa frekvencije 610.
tv je philips 42PFL5604H sa oba digitalna prijemnika i hs-ovom karticom za dekodiranje signala. kako su promijenili softver (predpostavljam da su ga prilagodili sony televizorima koji su imali najvise problema) meni se prvo izgubila slika sa mnogih kanala a za dva dana i ton. kartica je vec nosena na osvjezavanje u hs i kad sam trazio da mi je zamijene kazu da nije do kartice. ljudi koji su dolazili da rijese problem su stvarno ok, trudili su se maksimalno ali na zalost ne znaju nista vise o stimanju kanala nego ja. iz direkcije su obecali poslati eksperta jos pocetkom prosle sedmice ali se od tada vise niko nije javio a ja vise nemam zivaca da ih zivkam (a ni s posla nije bas lako izaci kad to njima odgovara). iskreno, bilo bi mi mnogo lakse da kazu, izvinite, ne znamo sta je problem ali cim ustanovimo bice rjeseno, a ne ovako sute, ne javljaju se kao da ce se problem rijesiti sam od sebe!!
ima li iko isti problem sa navedenim televizorom ili kanalima? bio bih vam jako zahvalan ................
problem koji nisu u stanju da rjese vec 3 sedmice je to sto mi ne rade hd antene, k1i svih 8 kanala sa frekvencije 610.
tv je philips 42PFL5604H sa oba digitalna prijemnika i hs-ovom karticom za dekodiranje signala. kako su promijenili softver (predpostavljam da su ga prilagodili sony televizorima koji su imali najvise problema) meni se prvo izgubila slika sa mnogih kanala a za dva dana i ton. kartica je vec nosena na osvjezavanje u hs i kad sam trazio da mi je zamijene kazu da nije do kartice. ljudi koji su dolazili da rijese problem su stvarno ok, trudili su se maksimalno ali na zalost ne znaju nista vise o stimanju kanala nego ja. iz direkcije su obecali poslati eksperta jos pocetkom prosle sedmice ali se od tada vise niko nije javio a ja vise nemam zivaca da ih zivkam (a ni s posla nije bas lako izaci kad to njima odgovara). iskreno, bilo bi mi mnogo lakse da kazu, izvinite, ne znamo sta je problem ali cim ustanovimo bice rjeseno, a ne ovako sute, ne javljaju se kao da ce se problem rijesiti sam od sebe!!
ima li iko isti problem sa navedenim televizorom ili kanalima? bio bih vam jako zahvalan ................
- afannedim
#3741 Re: HS kablovska
Šta je sa SLON TV nigdje ga 
-
bademic2
#3742 Re: HS kablovska
Nisu samo sportski kanali u pitanju,mada je oko toga bilo najvise price. To o prepucavanjima Arena i Sportklubova necu spominjati jer sam shvatio o cemu je problem i recimo da ih razumijem. Isto tako ne spominjem internet jer ne znam kakav ima konkurencija. Pricam o TV kanalima jer vidim sta nude jedni i drugi. Ako uporedite sta nudi konkurencija za iste pare (25-26 KM) Analogna + digitalna i sta nudi HS vidjecete da ima dosta toga kvalitetnijeg za gledati.Osim ovih gore nabrojanih ima i DoQ,Viasat Nature,CI,E!...Ja samo govorim da bi trebali povecati broj paketa izmedju kojih bi korisnici birali sta da gledaju i koliko da placaju.Ja sam spreman placati i vise nego sto placam sada ali da ja izaberem to sto cu gledati. Neka naprave movie paket extra,dokumentarni/naucni,kids i sl. Nagurali su sada svega u digitalu jer im je tako lakse. Vise paketa = izbor korisniku (kanala koje zeli) = sretniji korisnik. Siguran sam da bi im to bio dobar potez i da bi vecina korisnika bila zadovoljnija nego novostima o digitalizaciji SaudiTV i sl. Drugim rijecima,ne mora biti sve sivo!AdrianMole wrote:Po stoti put ponavljam kako nemam nikakve veze sa HS-om.Elem, iznio sam informaciju za ove kanale čisto kao informaciju, koja bi nekom mogla biti interesantna,a ne kao neku veliku novost.Inače, ne postoji zvanična inofmacija o tim kanalima od strane HS-a niti na njihovoj web stranici , niti na internom kanalu.Toliko o onome da je HS ove kanale objavio na sva zvonaStvarno mi je dosadilo da HS sa ostalim operaterima upoređujete samo na osnovu sportskih kanala.Npr.ja uopće ne gledam sport i mislim kako ima dosta takvih korisnika.Da li se na Telemachu mogu dobiti Arenasport kanali,bez obzira jeste li vi spremni platiti za njih ili ne? Onoga časa kada na Telemachu bude Arenasport kanala ,tada će i HS ponovno uvesti Sportklubove.Nema to veze sa finansijama,iako je prvotno spor upravo zbog toga izbio,već jedino i samo sa konkurencijom.Vlasnik Telemacha ne da HS-u kao neposrednoj konkurenciji te kanale.To je jednostavno tako ,jer je sve tržišna utakmica. Meni na HS osobno nedostaju Cinemax,AXN,MGM ,Cinestar,TLC,Style,ID Discovery.... Slažem se kako Telemach u ovom trenutku ima mnogo ,mnogo bolju ponudu kanala.S druge strane ,po pričima korisnika HS ima dosta stabilniji internet.Definitivno stvari nisu crno -bijele.Više sivo-sive
-
Domy31
#3743 Re: HS kablovska
Nedavno sam se priključila na HS na paket KID 2. Pise da imam paket analognih 65 kanala i paket digitalnih kanala (neki se ponavljaju iz analognih). Zanima me koji su tu digitalni kanali i kako ih nastelovati jer receiver ne reaguje, osim sto idu brojke kad pritiscem taster a na tv-u sve isto?
-
kontrapunkt
#3744 Re: HS kablovska
potpuno se slazem sa bademic2, neka nam daju mogucnost da sami formiramo pakete, tada vise sigurno nece biti trpanja lijevih programa i podizanja ukupnog broja na racun istih. na zalost, pretpostavljam da im je to tehnicki problem ili problem pomanjkanja kadova koji to znaju napraviti i odrzavati.
nego fakat, sto jos nema slon tv??
nego fakat, sto jos nema slon tv??
- AfromMann
#3745 Re: HS kablovska
kad bi korisnici sami birali kanale ko bi izabrao:hemu,tvis,saudiju,behar tv,k1,kakanj,tesanj i ostale srotove koji enesu daju pare!
-
bademic2
#3746 Re: HS kablovska
Ma kontam ja da mora biti i srotova,neka ih pusti u nekom osnovnom paketu,koje svako dobije,htio to ili ne.To nije problem ukinuti na TV-u! Smijesno mi je sto se stalno nabacuje taj ukupan broj broj kanala a velika vecina ih je za vecinu korisnika potpuno neinteresantna! Mozda bi mi to nesto posebno bilo u vrijeme kad se uvodio onaj SA3 kanal pa su mi i satricici bili interesantni! Ovo je po meni veliki minus za operatera i zalim samo zato sto konkurencija ipak nije toliko jaka da ih tjera na promjene. Onda bi se ipak malo vise trudili.AfromMann wrote:kad bi korisnici sami birali kanale ko bi izabrao:hemu,tvis,saudiju,behar tv,k1,kakanj,tesanj i ostale srotove koji enesu daju pare!
-
kontrapunkt
#3747 Re: HS kablovska
slazem se i sa afrommann i sa bademic2 i zao mi je sto prava konkurencija nece postojati dok god se svaki operater bude koristio svojom mrezom kablova i dok (opstinska ili kantonalna, ne znam na kom je to nivou) administracija bude odredjivala ko moze, gdje i kuda raskopavati ulice/trotoare i razvlaciti svoje kablove. isto mafija, podijelili ljudi grad izmedju sebe isto narko dileri u americkim filmovima. trude se samo u zonama gdje se sudaraju. u normalnim okolnostima, da ne kazem zemljama, i kad drzava ima sredstava, ona je ta koja se brine o digitalizaciji pa se onda njihova mreza ustupa na koristenje raznim operaterima. kod nas je situacija takva kakva je i zbog ekonomske situacije i zbog neznanja (a samim tim i nezainteresovanosti) ljudi koji o tim stvarima odlucuju.
hs se trudio jedno vrijeme, kad se pojavio telemah, da bi polako ponovo poceli da se uspavljuju i iskreno se nadam da ce se vise truditi u buducnosti. mislim da telemah sad moze ubaciti jos programa ali nece da ispucaju sve adute jer cekaju da vide sta ce uraditi hs. i tako ce polako da igraju svoje igre a mi cemo kao ovce da blejimo (citaj uzalud kukamo) na forumima!
sjetih se sada kako je elob godinu dana lagao da ce za korisnike bezzicne digitalne televizije koja se "hvatala" satelitskom antenom i prijemnikom, obezbijediti i internet. naravno nikad nista.
pa prelazni period kad ih je preuzeo telemah, katastrofa, ni pisma ni razglednice korisnicima. opste rasulo dva mjeseca a onda potpuna zapostavljenost tog vida pruzanja usluge. ma fuj.........
slaba je to konkurencija, slaba........
hs se trudio jedno vrijeme, kad se pojavio telemah, da bi polako ponovo poceli da se uspavljuju i iskreno se nadam da ce se vise truditi u buducnosti. mislim da telemah sad moze ubaciti jos programa ali nece da ispucaju sve adute jer cekaju da vide sta ce uraditi hs. i tako ce polako da igraju svoje igre a mi cemo kao ovce da blejimo (citaj uzalud kukamo) na forumima!
sjetih se sada kako je elob godinu dana lagao da ce za korisnike bezzicne digitalne televizije koja se "hvatala" satelitskom antenom i prijemnikom, obezbijediti i internet. naravno nikad nista.
pa prelazni period kad ih je preuzeo telemah, katastrofa, ni pisma ni razglednice korisnicima. opste rasulo dva mjeseca a onda potpuna zapostavljenost tog vida pruzanja usluge. ma fuj.........
slaba je to konkurencija, slaba........
-
Ghostface
#3748 Re: HS kablovska
eh ovako "kontrapunkt"...ja, doduše, nemam Philips tv već Sony, ali zato imam mnogo problema sa HD kanalima. Ova priča sa mojim problemom se proteže od trenutka kad sam uzeo CI modul i to posljednjih skoro 2 mjeseca. Sve sam opcije isprobao (problem sa vremenom, upgrade firmware-a....). Posljednje mišljenje je bilo (a i neko od forumaša je to spomenuo) da je problem sa razvodnikom, kablom i tome sl. Ljudi iz HS-a su mi dolazili 4-5 puta kući ali nikad nisu riješili problem. Juče su dolazili da mi zamijene razvodnik i kablove te su rekli da će da mi ovako traje 20 godina sada i da je sve super (ja sam bio na poslu kad su dolazili pa ih je moja mama "ugostila"), što fakat i jeste bilo tokom dana. Ali ono što sam ja primjetio jeste da se najveći problemi (kada slika postaje neglediva) pojavljuju u poslijepodnevnim i večernjim satima. Tako da kada sam došao sa posla, slike na hd kanalima su bile katastroalne, negledive a i slike na drugim digitalnim kanalima su počele da lede i da se kvare...E sad možete misliti moje frustracije, platio sam zamjenu kablova i opreme, mijenjao CI modul, dolazili su 4-5 puta sa raznim izgovorima i na kraju dobijem puno goru situaciju nego što je ikad bila...EH PA SAD, NEK DOBRO PROMISLI KO GOD HVALI HS (osim interneta)...!!!!kontrapunkt wrote:.......a sada da iznesem moj licni problem i to zasto sam razocaran odnosom hs prema meni kao dugogodisnjem korisniku njihovih usluga - od njihovog osnivanja - prvog kabla do paketa kid 5 + HBO!!
-
AdrianMole
#3749 Re: HS kablovska
To kod tebe ima tipične simptome slabog signala.Negdje ti se ''gubi'' signal i kada je veće opterećenje mreže dolazi do ''kockanja'' kanala.Provjeri jačinu signala.(sve ispod 90% je nedovoljno za HD kanale,a ispod 80% za SD kanale).Ako nije do kablova i razdjelnika u kući ,jedino može biti do signala na pojačalu,pa ti moraju maksimalno pojačati taj signal .Ghostface wrote: eh ovako "kontrapunkt"...ja, doduše, nemam Philips tv već Sony, ali zato imam mnogo problema sa HD kanalima. Ova priča sa mojim problemom se proteže od trenutka kad sam uzeo CI modul i to posljednjih skoro 2 mjeseca. Sve sam opcije isprobao (problem sa vremenom, upgrade firmware-a....). Posljednje mišljenje je bilo (a i neko od forumaša je to spomenuo) da je problem sa razvodnikom, kablom i tome sl. Ljudi iz HS-a su mi dolazili 4-5 puta kući ali nikad nisu riješili problem. Juče su dolazili da mi zamijene razvodnik i kablove te su rekli da će da mi ovako traje 20 godina sada i da je sve super (ja sam bio na poslu kad su dolazili pa ih je moja mama "ugostila"), što fakat i jeste bilo tokom dana. Ali ono što sam ja primjetio jeste da se najveći problemi (kada slika postaje neglediva) pojavljuju u poslijepodnevnim i večernjim satima. Tako da kada sam došao sa posla, slike na hd kanalima su bile katastroalne, negledive a i slike na drugim digitalnim kanalima su počele da lede i da se kvare...E sad možete misliti moje frustracije, platio sam zamjenu kablova i opreme, mijenjao CI modul, dolazili su 4-5 puta sa raznim izgovorima i na kraju dobijem puno goru situaciju nego što je ikad bila...EH PA SAD, NEK DOBRO PROMISLI KO GOD HVALI HS (osim interneta)...!!!!
- emirsarajevo
#3750 Re: HS kablovska
Da li neko ima info hoće li pojeftiniti dodatni CI modul. Trenutno je 120-130 KM