K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
neno#4
#3726 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Preteško je izaći iz trenutnih ugovora. Sadašnji ugovori su itekako garantovani, te je praktično nemoguće sada otpustiti Miralema Halilovića bez velikih posljedica. To je suština cijele priče, plus mu je menadžer Miško Ražnatović, te bi njegovim otpuštanjem stvorio se još veći gnjev. Kod Personsa je drugačije bilo, on je svakako želio ići, jer nije imao loptu u rukama, a on je bez toga igrač manje u ekipi. Ako bi otpustili Miralema, on bi sigurno želio da mu se sve isplati do kraja sezone, pa bi onda bilo povuci - potegni. Ponovit ću se ko zna koji put, Dubravko je daleko od idealnog rješenja, ali on je i danas spreman da sa svoje firme posudi novac ako bude neka uplata od sponzora kasnila, a to trenutno NIKO nije spreman da uradi. Od mene ima samo respekt, a svi realno griješe u odabiru igrača. Pa evo Spartak je tu negdje s Bosnom po budžetu, pa imaš seriju poraza koja im se desila, Thompsona koji ne isporučuje šta treba, Ilić je u očajnoj formi, Nikolić se vraća iz povrede, Momirov loše igra, imaju velike oscilacije u igri. Partizan je praktično sve pogriješio za ovu sezonu, Cedevita Olimpija igra iznad očekivanja, Budućnost ozbiljna kao i obično. Ova naša grupa je puno zahtjevnija od one tamo, gdje imaš pobjedivog Partizana, Igokeu, Cluj. Zvezda, Budućnost i Cedevita Olimpija su bolji timovi od njih sigurno. Bosna je pogodila s Plummerom, West uz sve svoje mane opet isporuči potrebno, Atić standardno oscilira, Young igra toplo - hladno, ali kada je trebalo uvijek je bio odličan. Svi očekujemo pobjede od 10 - 15 razlike, ali to jednostavno nije realno. Činjenica da se jesmo provukli u dosta utakmica, ali nakon početnih 0/3 niko nije mogao pretpostaviti da ćemo napraviti seriju 6/2 i to na strani dobiti Spartaka, Iliriju i Zadra. Pa u sezonama 2004/2005 i 2005/2006 na strani smo dobijali Helios, Pivovarnu Laško i praktično nikoga više. Liga se jeste promijenila i više je pobjeda na gostujućem terenu, ali nije lagano dobiti nikoga. Pa Spartak je poražen od Ilirije, plus naša pobjeda kod njih bi ih mogla izbaciti iz prvih četiri. Mi ako dobijemo Megu, Iliriju i Viennu smo 90% među prve četiri ekipe što bi bio rezultat vrijedan pažnje.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#3727 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ma Dubravku hvala do neba za sve uradjeno i tu nema ni trunke spora kolike su njegove zasluge ali mora shvatiti da on ne moze u klubu raditi sve i da nema toliko znanje u kosarci da moze recimo biti sportski direktor. Trebao je Bosnu popuniti bivsim igracima koji su casni i koji zele da pomognu Bosni bez nekih vlastitih pokvarenih interesa jer ima i takvih. Upravo zato sto je Dubravko preuzeo sve u klubu i Neno (ali ne tineno#4 wrote: ↑04/01/2026 11:45 Preteško je izaći iz trenutnih ugovora. Sadašnji ugovori su itekako garantovani, te je praktično nemoguće sada otpustiti Miralema Halilovića bez velikih posljedica. To je suština cijele priče, plus mu je menadžer Miško Ražnatović, te bi njegovim otpuštanjem stvorio se još veći gnjev. Kod Personsa je drugačije bilo, on je svakako želio ići, jer nije imao loptu u rukama, a on je bez toga igrač manje u ekipi. Ako bi otpustili Miralema, on bi sigurno želio da mu se sve isplati do kraja sezone, pa bi onda bilo povuci - potegni. Ponovit ću se ko zna koji put, Dubravko je daleko od idealnog rješenja, ali on je i danas spreman da sa svoje firme posudi novac ako bude neka uplata od sponzora kasnila, a to trenutno NIKO nije spreman da uradi. Od mene ima samo respekt, a svi realno griješe u odabiru igrača. Pa evo Spartak je tu negdje s Bosnom po budžetu, pa imaš seriju poraza koja im se desila, Thompsona koji ne isporučuje šta treba, Ilić je u očajnoj formi, Nikolić se vraća iz povrede, Momirov loše igra, imaju velike oscilacije u igri. Partizan je praktično sve pogriješio za ovu sezonu, Cedevita Olimpija igra iznad očekivanja, Budućnost ozbiljna kao i obično. Ova naša grupa je puno zahtjevnija od one tamo, gdje imaš pobjedivog Partizana, Igokeu, Cluj. Zvezda, Budućnost i Cedevita Olimpija su bolji timovi od njih sigurno. Bosna je pogodila s Plummerom, West uz sve svoje mane opet isporuči potrebno, Atić standardno oscilira, Young igra toplo - hladno, ali kada je trebalo uvijek je bio odličan. Svi očekujemo pobjede od 10 - 15 razlike, ali to jednostavno nije realno. Činjenica da se jesmo provukli u dosta utakmica, ali nakon početnih 0/3 niko nije mogao pretpostaviti da ćemo napraviti seriju 6/2 i to na strani dobiti Spartaka, Iliriju i Zadra. Pa u sezonama 2004/2005 i 2005/2006 na strani smo dobijali Helios, Pivovarnu Laško i praktično nikoga više. Liga se jeste promijenila i više je pobjeda na gostujućem terenu, ali nije lagano dobiti nikoga. Pa Spartak je poražen od Ilirije, plus naša pobjeda kod njih bi ih mogla izbaciti iz prvih četiri. Mi ako dobijemo Megu, Iliriju i Viennu smo 90% među prve četiri ekipe što bi bio rezultat vrijedan pažnje.
-
neno#4
#3728 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Teško će dvije pobjede biti dovoljne, ima Spartak kući i Budućnost. No, ono što oni igraju u posljednje vrijeme ne govori da će među 4, ali moraju se i ono podići u jednom trenutku. Ja bi volio da u narednoj sedmici dobiju ovaj play in za Ligu šampiona i prođu dalje, kako bi imali što više utakmica i kako bi bili što umorniji. Zadar je ispao iz svih kombinacija, jer imaju 0/2 i protiv nas, moraju npr. imati tri pobjede više u odnosu na nas u narednom periodu što već spada u domen puke teorije. Spartak i mi gostujemo u Beču, to će biti izuzetno važna utakmica, a mi sa 3 pobjede (Mega, Ilirija i Vienna), uz poraz Spartaka od Budućnosti npr. smo sigurni četvrti. Moraju svi ići na pobjede, jer se bodovi prenose u naredni krug. Slažem se da se Dubravko u sve miješa, ali iskreno kada pogledaš da čovjek ulijeće sa svojim novcima kada zaškripi, ja mu sve opraštam. Nažalost, ovdje ne vidim niti jednog drugog koji bi to tako radio, a ima ih puno imućnijih od Dubravka. Mislim da na ovaj roster ni Neno ne bi više uradio, iako je on moj izbor čak i da sa druge strane stoji Željko Obradović, a ne Muhamed Pašalić. Činjenica je da bi ga Neno od početka drugačije složio, Miško bi mu sigurno gurnuo 2/3 potentna Amerikanca. Da nije bilo nesretnog poraza protiv Cedevita Olimpije, moglo bi se reći da je Bosna uradila savršen posao pod Muhom. Ima grešaka, ali se bori, trudi, stalno je motivisan, stalo mu je do kluba nestvarno. Očekivani porazi od Murcije, Zvezde i Cedevita Olimpije i sve ostalo pobjede. Činjenica je da je bilo guravih pobjeda i na jednu loptu, ali tako se gradi karakter ekipe. U petak smo nemoguću utakmicu dobili, 10-11 sekundi se ne pravi prekršaj, onda umjesto da promaše drugo slobodno bacanje namjerno, ne bi mi imali šansu da dobijemo utakmicu. Sreća nas je dosta “pomazila”, ali i sreću treba zaslužiti. Srce mi je bilo puno kada sam vidio radost na licima ljudi, Bosna nam svima treba. Jedino što se Dubravku treba zamjeriti su cijene karata gdje realno trebaju biti jeftinije, 15 KM teleskop, 10 KM tribine i to bi bila mjera. Znaju svi da talente koje je doveo nisu adekvatni, ali opet pokušava da nešto napravi, borba je. Ja se bojim da kada bi on otišao s mjesta predsjednika, da bi se ne daj Bože opet vratili na iste grane. Mada mislim da je iduća godina još potentnija, očekujem da pred Izbore moraju nam dati još više novca.hrasno38 wrote: ↑04/01/2026 12:23Ma Dubravku hvala do neba za sve uradjeno i tu nema ni trunke spora kolike su njegove zasluge ali mora shvatiti da on ne moze u klubu raditi sve i da nema toliko znanje u kosarci da moze recimo biti sportski direktor. Trebao je Bosnu popuniti bivsim igracima koji su casni i koji zele da pomognu Bosni bez nekih vlastitih pokvarenih interesa jer ima i takvih. Upravo zato sto je Dubravko preuzeo sve u klubu i Neno (ali ne tineno#4 wrote: ↑04/01/2026 11:45 Preteško je izaći iz trenutnih ugovora. Sadašnji ugovori su itekako garantovani, te je praktično nemoguće sada otpustiti Miralema Halilovića bez velikih posljedica. To je suština cijele priče, plus mu je menadžer Miško Ražnatović, te bi njegovim otpuštanjem stvorio se još veći gnjev. Kod Personsa je drugačije bilo, on je svakako želio ići, jer nije imao loptu u rukama, a on je bez toga igrač manje u ekipi. Ako bi otpustili Miralema, on bi sigurno želio da mu se sve isplati do kraja sezone, pa bi onda bilo povuci - potegni. Ponovit ću se ko zna koji put, Dubravko je daleko od idealnog rješenja, ali on je i danas spreman da sa svoje firme posudi novac ako bude neka uplata od sponzora kasnila, a to trenutno NIKO nije spreman da uradi. Od mene ima samo respekt, a svi realno griješe u odabiru igrača. Pa evo Spartak je tu negdje s Bosnom po budžetu, pa imaš seriju poraza koja im se desila, Thompsona koji ne isporučuje šta treba, Ilić je u očajnoj formi, Nikolić se vraća iz povrede, Momirov loše igra, imaju velike oscilacije u igri. Partizan je praktično sve pogriješio za ovu sezonu, Cedevita Olimpija igra iznad očekivanja, Budućnost ozbiljna kao i obično. Ova naša grupa je puno zahtjevnija od one tamo, gdje imaš pobjedivog Partizana, Igokeu, Cluj. Zvezda, Budućnost i Cedevita Olimpija su bolji timovi od njih sigurno. Bosna je pogodila s Plummerom, West uz sve svoje mane opet isporuči potrebno, Atić standardno oscilira, Young igra toplo - hladno, ali kada je trebalo uvijek je bio odličan. Svi očekujemo pobjede od 10 - 15 razlike, ali to jednostavno nije realno. Činjenica da se jesmo provukli u dosta utakmica, ali nakon početnih 0/3 niko nije mogao pretpostaviti da ćemo napraviti seriju 6/2 i to na strani dobiti Spartaka, Iliriju i Zadra. Pa u sezonama 2004/2005 i 2005/2006 na strani smo dobijali Helios, Pivovarnu Laško i praktično nikoga više. Liga se jeste promijenila i više je pobjeda na gostujućem terenu, ali nije lagano dobiti nikoga. Pa Spartak je poražen od Ilirije, plus naša pobjeda kod njih bi ih mogla izbaciti iz prvih četiri. Mi ako dobijemo Megu, Iliriju i Viennu smo 90% među prve četiri ekipe što bi bio rezultat vrijedan pažnje.) nije pristao da vodi Bosnu jer bi to bio sudar dva preteska karaktera. Ali naravno rezultati su najvazniji i oni jesu dobri i mislim da sa pobjedam kuci idemo 100% u TOP8. E sad doduse Spartak i Zadar su mlatnuli Zvezdu i to im je veliki plus i bojim se da ako ne prodjemo utakmica protiv Olimpije bi mogla da bude ta koja ce biti direktan krivac. Ali isto kako kazes Spartak je porazen od Ilirije tako da mislim da ce biti dovoljne i dvije pobjede kuci i bez Viene koja je najslabija u nasoj grupi sto ne znaci da se treba opustati.
- Leopard_SA
#3729 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Vec tri puta ove sezone saljem upite na email kluba sa raznim pitanjima. Tri puta sam ostao bez odgovora.
Danas je 6.1.2026, a i dalje je nemoguce obnoviti clanstvo preko stranice kluba/fan shopa. Na moj upit o navedenom problemu nije bilo odgovora. Danas sam otisao do prostorija kluba da bih uzivo produzio clanstvo, ali u prostorijama nema nikoga.
Marketing i kontakt sa navijacima je ocajan i ako zele da klub dignu na veci nivo, ovo moraju hitno popraviti
Danas je 6.1.2026, a i dalje je nemoguce obnoviti clanstvo preko stranice kluba/fan shopa. Na moj upit o navedenom problemu nije bilo odgovora. Danas sam otisao do prostorija kluba da bih uzivo produzio clanstvo, ali u prostorijama nema nikoga.
Marketing i kontakt sa navijacima je ocajan i ako zele da klub dignu na veci nivo, ovo moraju hitno popraviti
- hrasno38
#3730 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Moze se obnoviti clanstvo ali moras se prijaviti na stranici.Leopard_SA wrote: ↑06/01/2026 14:47 Vec tri puta ove sezone saljem upite na email kluba sa raznim pitanjima. Tri puta sam ostao bez odgovora.
- Leopard_SA
- hrasno38
#3732 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Leopard_SA wrote: ↑06/01/2026 17:37Nije moglo do danas, pokusavao sam vise puta. Dugme “Nastavi na placanje” nije radilo.
Uglavnom, uspio sam maloprije obnoviti clanstvo. Radi sada
- Leopard_SA
#3733 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Sljedeca utakmica je 12.1 protiv Zvezde u Beogradu, a dva dana poslije igramo sa Reggianom, takodje u gostima.
Dva izuzetno teska i vazna meca za nas uskoro. Protiv Zvezde i nemam neka ocekivanja, ali protiv Reggiane bi nam pobjeda bila veoma vazna jer bi tako Bosna otvorila sebi put da u 1/4 finala ide kao prvoplasirana ekipa i omogucilo bi nam da izbjegnemo neke jace protivnike
Sto se ABA lige tice, plasman u Top 8 bi bio dobra stvar zbog kluba i marketinga, ali bi znacio dosta veci umor i teze utakmice u drugom dijelu sezone bez nekih znacajnih benefita od plasmana na kraju sezone
Dva izuzetno teska i vazna meca za nas uskoro. Protiv Zvezde i nemam neka ocekivanja, ali protiv Reggiane bi nam pobjeda bila veoma vazna jer bi tako Bosna otvorila sebi put da u 1/4 finala ide kao prvoplasirana ekipa i omogucilo bi nam da izbjegnemo neke jace protivnike
Sto se ABA lige tice, plasman u Top 8 bi bio dobra stvar zbog kluba i marketinga, ali bi znacio dosta veci umor i teze utakmice u drugom dijelu sezone bez nekih znacajnih benefita od plasmana na kraju sezone
-
neno#4
#3734 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Pa značajno je što ako prođeš bi dobio još dvije utakmice protiv euroligaša, protiv Cluja koji igra Eurocup i protiv vrlo solidne Igokee. Imao bi šansu još 3 puta napuniti Zetru, automatski si osigurao opstanak, plus imali bi veliku šansu da igramo četvrtfinale, što eventualno donosi još jednu utakmicu protiv ozbiljnog protivnika u četvrtfinalu. Svakako mnogo bolje nego protiv Splita, FMP-a, Krke, itd uz dužno poštovanje tim klubovima. Marketing je na niskim granama, nadam se da će Dubravko u narednom periodu odlučiti da zaposli jednu kompetentnu osobu za ovaj dio kako bi se i ovaj segment kluba podigao.
- hrasno38
#3735 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ma jok kakav covjek u marketingu, ma koliko trebamo zahvaliti Dubravku on to trenutno posmatra "Bosna to sam ja"neno#4 wrote: ↑06/01/2026 20:02 Pa značajno je što ako prođeš bi dobio još dvije utakmice protiv euroligaša, protiv Cluja koji igra Eurocup i protiv vrlo solidne Igokee. Imao bi šansu još 3 puta napuniti Zetru, automatski si osigurao opstanak, plus imali bi veliku šansu da igramo četvrtfinale, što eventualno donosi još jednu utakmicu protiv ozbiljnog protivnika u četvrtfinalu. Svakako mnogo bolje nego protiv Splita, FMP-a, Krke, itd uz dužno poštovanje tim klubovima. Marketing je na niskim granama, nadam se da će Dubravko u narednom periodu odlučiti da zaposli jednu kompetentnu osobu za ovaj dio kako bi se i ovaj segment kluba podigao.
- Leopard_SA
#3736 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Pa jeste znacajno s aspekta marketinga, ali rezultatski i nije. I da budemo u grupi za opstanak sanse da ispadnemo su minimalne jer se bodovi prenose. S druge strane, igranjem u Top 8 bi znacilo da bi bili umorniji za utakmice u Europa kupu koji nam je bitnije takmicenje od ABA lige i gdje zapravo imamo kvalitet da idemo do krajaneno#4 wrote: ↑06/01/2026 20:02 Pa značajno je što ako prođeš bi dobio još dvije utakmice protiv euroligaša, protiv Cluja koji igra Eurocup i protiv vrlo solidne Igokee. Imao bi šansu još 3 puta napuniti Zetru, automatski si osigurao opstanak, plus imali bi veliku šansu da igramo četvrtfinale, što eventualno donosi još jednu utakmicu protiv ozbiljnog protivnika u četvrtfinalu. Svakako mnogo bolje nego protiv Splita, FMP-a, Krke, itd uz dužno poštovanje tim klubovima. Marketing je na niskim granama, nadam se da će Dubravko u narednom periodu odlučiti da zaposli jednu kompetentnu osobu za ovaj dio kako bi se i ovaj segment kluba podigao.
Inace, nadam se da ce nas uskoro iznenaditi sa nekim pojacanjem u ovim danima
-
Rogie
#3737 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Pa i igranje za opstanak bi znacilo da bi bili umorni(ji) za ovaj FIBA Cup? Meni je to, usput receno, totalno bezveze takmicenje i vecinu tih utakmica sam odgledao cisto radi reda, bez ikakve pretjerane zelje. Dok, ABA liga se nerviram i protiv najlosije ekipe jer te svako moze dobiti i utakmice su mahom na jednu loptu. Ta Fibina takmicenja gotovo da moze igrati svako kako/kad hoce.Leopard_SA wrote: ↑06/01/2026 23:42 Pa jeste znacajno s aspekta marketinga, ali rezultatski i nije. I da budemo u grupi za opstanak sanse da ispadnemo su minimalne jer se bodovi prenose. S druge strane, igranjem u Top 8 bi znacilo da bi bili umorniji za utakmice u Europa kupu koji nam je bitnije takmicenje od ABA lige i gdje zapravo imamo kvalitet da idemo do kraja
-
neno#4
#3738 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ma nema šanse da odemo do kraja, ako budemo drugi u grupi, idemo na Murciju vjerovatno. A realno je Murcia mnogo bolja ekipa od nas. Po meni prolazak u TOP 8 ovog FIBA takmičenja je realnost i za ovu sezonu zadovoljavajući uspjeh. Treba nam da kući dobijemo Oradeu i poslije toga Cedevita Junior na strani i 99% smo drugi, čak i uz dva poraza protiv Italijana. Top 8 u oba takmičenja uz npr. osvojenu titulu bi opravdalo sve što je uloženo u Bosnu ove sezone.Leopard_SA wrote: ↑06/01/2026 23:42Pa jeste znacajno s aspekta marketinga, ali rezultatski i nije. I da budemo u grupi za opstanak sanse da ispadnemo su minimalne jer se bodovi prenose. S druge strane, igranjem u Top 8 bi znacilo da bi bili umorniji za utakmice u Europa kupu koji nam je bitnije takmicenje od ABA lige i gdje zapravo imamo kvalitet da idemo do krajaneno#4 wrote: ↑06/01/2026 20:02 Pa značajno je što ako prođeš bi dobio još dvije utakmice protiv euroligaša, protiv Cluja koji igra Eurocup i protiv vrlo solidne Igokee. Imao bi šansu još 3 puta napuniti Zetru, automatski si osigurao opstanak, plus imali bi veliku šansu da igramo četvrtfinale, što eventualno donosi još jednu utakmicu protiv ozbiljnog protivnika u četvrtfinalu. Svakako mnogo bolje nego protiv Splita, FMP-a, Krke, itd uz dužno poštovanje tim klubovima. Marketing je na niskim granama, nadam se da će Dubravko u narednom periodu odlučiti da zaposli jednu kompetentnu osobu za ovaj dio kako bi se i ovaj segment kluba podigao.
- Leopard_SA
#3739 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Pa ne bi znacilo da bi bili umorniji iz prostog razloga sto bi protiv vecine ekipa mogli izaci sa kombinovanim sastavom na parket i opet pobjediti.Rogie wrote: ↑07/01/2026 01:29
Pa i igranje za opstanak bi znacilo da bi bili umorni(ji) za ovaj FIBA Cup? Meni je to, usput receno, totalno bezveze takmicenje i vecinu tih utakmica sam odgledao cisto radi reda, bez ikakve pretjerane zelje. Dok, ABA liga se nerviram i protiv najlosije ekipe jer te svako moze dobiti i utakmice su mahom na jednu loptu. Ta Fibina takmicenja gotovo da moze igrati svako kako/kad hoce.
Ne znam fakat sta da ti kazem. Mozda je tebo draza ABA liga, ali ona ne nosi nikakav rezultatski znacaj. S druge strane Europa kup je zvanicno FIBA takmicenje i dobrim plasmanom bi osigurali nastup u FIBA Ligi prvaka sljedece sezone. A zadnjih godina je trend da Liga prvaka jaca i privlaci sve jace klubove.
Ne, FIBA takmicenja ne moze igrati svako kad i kako hoce. Iako imaju pozivnice za neke ekipe(Bosna je prije 7/8 godina igrala Europa Kup preko pozivnice), ali generalno plasman u FIBA takmicenja zavisi od plasmana u domacem prvenstvu. S druge strane, plasman u Euroligu i Eurokup nije moguc kroz prvenstvo, vec iskljucivo pozivnicom koju u dosta slucajeva klub mora platiti tako da se za Euroligu i Eurokup prije moze reci da ih igra svako kad hoce
- Leopard_SA
#3740 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ja sam poprilicno optimistican. Pogotovo zato sto mislim da imamo dobre sanse da budemo prvi u grupi. Nisam stekao utisak po do sada vidjenom da je Reggiana bolja ili kvalitetnija od nas.neno#4 wrote: ↑07/01/2026 08:00
Ma nema šanse da odemo do kraja, ako budemo drugi u grupi, idemo na Murciju vjerovatno. A realno je Murcia mnogo bolja ekipa od nas. Po meni prolazak u TOP 8 ovog FIBA takmičenja je realnost i za ovu sezonu zadovoljavajući uspjeh. Treba nam da kući dobijemo Oradeu i poslije toga Cedevita Junior na strani i 99% smo drugi, čak i uz dva poraza protiv Italijana. Top 8 u oba takmičenja uz npr. osvojenu titulu bi opravdalo sve što je uloženo u Bosnu ove sezone.
Da je Murcia bolja ekipa trenutno jeste, ali nije to tolika razlika u kvaliteti. Stavise, da imamo boljeg centra ne bih rekao da su uopste favoriti protiv nas. Nas je u drugoj utakmici kostalo najvise to sto smo izgubili borbu u reketu i nas ocajan procenat slobodnih bacanja.
Helem, osim Murcije u Europa kupu postoje jos 2/3 ekipe koje su kvalitetnije od nas(Bilbao, PAOK i Petkim Spor). Opet, sa svakom od ovih ekipa se moze igrati, nije to tolika razlika.
Top 8 u Europa kupu je bilo moje ocekivanje na pocetku sezone takodje, ali sada mislim da imamo kvalitet za Top4.
Sto se mene tice, ulaganje u ekipu se vec opravdalo. Ovaj rezultat nakon 15 godina pauze u ozbiljnim takmicenjima i nalon sto je klub umalo ugasen je masivan poduhvat i dobar temelj za dalji napredak
-
silver_testelone
#3741 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Proradilo učlanjenje/obnova ako nekog zanima.

- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#3742 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Gledajuci Zelju recimo, najvaznije je da se ti Bosnini vojnici i oni koje je vole, potpuno odmaknu od klubahrasno38 wrote: ↑04/01/2026 12:23Ma Dubravku hvala do neba za sve uradjeno i tu nema ni trunke spora kolike su njegove zasluge ali mora shvatiti da on ne moze u klubu raditi sve i da nema toliko znanje u kosarci da moze recimo biti sportski direktor. Trebao je Bosnu popuniti bivsim igracima koji su casni i koji zele da pomognu Bosni bez nekih vlastitih pokvarenih interesa jer ima i takvih. Upravo zato sto je Dubravko preuzeo sve u klubu i Neno (ali ne tineno#4 wrote: ↑04/01/2026 11:45 Preteško je izaći iz trenutnih ugovora. Sadašnji ugovori su itekako garantovani, te je praktično nemoguće sada otpustiti Miralema Halilovića bez velikih posljedica. To je suština cijele priče, plus mu je menadžer Miško Ražnatović, te bi njegovim otpuštanjem stvorio se još veći gnjev. Kod Personsa je drugačije bilo, on je svakako želio ići, jer nije imao loptu u rukama, a on je bez toga igrač manje u ekipi. Ako bi otpustili Miralema, on bi sigurno želio da mu se sve isplati do kraja sezone, pa bi onda bilo povuci - potegni. Ponovit ću se ko zna koji put, Dubravko je daleko od idealnog rješenja, ali on je i danas spreman da sa svoje firme posudi novac ako bude neka uplata od sponzora kasnila, a to trenutno NIKO nije spreman da uradi. Od mene ima samo respekt, a svi realno griješe u odabiru igrača. Pa evo Spartak je tu negdje s Bosnom po budžetu, pa imaš seriju poraza koja im se desila, Thompsona koji ne isporučuje šta treba, Ilić je u očajnoj formi, Nikolić se vraća iz povrede, Momirov loše igra, imaju velike oscilacije u igri. Partizan je praktično sve pogriješio za ovu sezonu, Cedevita Olimpija igra iznad očekivanja, Budućnost ozbiljna kao i obično. Ova naša grupa je puno zahtjevnija od one tamo, gdje imaš pobjedivog Partizana, Igokeu, Cluj. Zvezda, Budućnost i Cedevita Olimpija su bolji timovi od njih sigurno. Bosna je pogodila s Plummerom, West uz sve svoje mane opet isporuči potrebno, Atić standardno oscilira, Young igra toplo - hladno, ali kada je trebalo uvijek je bio odličan. Svi očekujemo pobjede od 10 - 15 razlike, ali to jednostavno nije realno. Činjenica da se jesmo provukli u dosta utakmica, ali nakon početnih 0/3 niko nije mogao pretpostaviti da ćemo napraviti seriju 6/2 i to na strani dobiti Spartaka, Iliriju i Zadra. Pa u sezonama 2004/2005 i 2005/2006 na strani smo dobijali Helios, Pivovarnu Laško i praktično nikoga više. Liga se jeste promijenila i više je pobjeda na gostujućem terenu, ali nije lagano dobiti nikoga. Pa Spartak je poražen od Ilirije, plus naša pobjeda kod njih bi ih mogla izbaciti iz prvih četiri. Mi ako dobijemo Megu, Iliriju i Viennu smo 90% među prve četiri ekipe što bi bio rezultat vrijedan pažnje.) nije pristao da vodi Bosnu jer bi to bio sudar dva preteska karaktera. Ali naravno rezultati su najvazniji i oni jesu dobri i mislim da sa pobjedam kuci idemo 100% u TOP8. E sad doduse Spartak i Zadar su mlatnuli Zvezdu i to im je veliki plus i bojim se da ako ne prodjemo utakmica protiv Olimpije bi mogla da bude ta koja ce biti direktan krivac. Ali isto kako kazes Spartak je porazen od Ilirije tako da mislim da ce biti dovoljne i dvije pobjede kuci i bez Viene koja je najslabija u nasoj grupi sto ne znaci da se treba opustati.
-
Rogie
#3743 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Pa, iz kojeg razloga sad protiv Ilirije, Mege, Beca (ekipa koje idu u grupu za opstanak) ne izlaze s kombinovanim sastavom i ne pobijede? Nije Bosna Dubai s rosterom od 20 vrhunskih igraca, koji (uglavnom) opet na sve utakmice vodi i forsira najbolje igrace. Neki dan protiv Splita, malo se opustise i ljudi stigose veliku razliku, a igrali igraci koji su EL nivo. Druga stvar, zar ne bi u grupi za opstanak imali vise utakmica (2 utakmice) nego plasmanom u top 8?Leopard_SA wrote: ↑07/01/2026 11:00 Pa ne bi znacilo da bi bili umorniji iz prostog razloga sto bi protiv vecine ekipa mogli izaci sa kombinovanim sastavom na parket i opet pobjediti.
Ne znam fakat sta da ti kazem. Mozda je tebo draza ABA liga, ali ona ne nosi nikakav rezultatski znacaj. S druge strane Europa kup je zvanicno FIBA takmicenje i dobrim plasmanom bi osigurali nastup u FIBA Ligi prvaka sljedece sezone. A zadnjih godina je trend da Liga prvaka jaca i privlaci sve jace klubove.
Ne, FIBA takmicenja ne moze igrati svako kad i kako hoce. Iako imaju pozivnice za neke ekipe(Bosna je prije 7/8 godina igrala Europa Kup preko pozivnice), ali generalno plasman u FIBA takmicenja zavisi od plasmana u domacem prvenstvu. S druge strane, plasman u Euroligu i Eurokup nije moguc kroz prvenstvo, vec iskljucivo pozivnicom koju u dosta slucajeva klub mora platiti tako da se za Euroligu i Eurokup prije moze reci da ih igra svako kad hoce
Otkud ti da bi dobrim nastupom (osim eventualno osvajanjem tog takmicenja) osigurali BCL? Zar ne bi bilo lakse 'nadigrati' Igokeu i osvojiti domace prvenstvo, nego dobiti Mursiju, Bilbao, Paok...? Kako FIBA Europa Kup (na koji sam prvenstveno ciljao) ne moze igrati ko hoce, kad ga igra jedna Cedevita s omjerom 4-10 u HR ligi, ili recimo Cibona koja je ispala iz ABA lige? Takmicenje je toliko zanimljivo da su mozda jedino polufinalni mecevi na nivou nekog duela Mega - Bosna u ABA ligi.
-
orbita12
#3744 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ovaj Bilbao je prošle godine osvojio ovaj Euro Cup pa opet ove godine igra , zar ne bi bilo logično da igra ligu sampiona
Osvojis a ne napredujes dalje
Osvojis a ne napredujes dalje
- hrasno38
#3745 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Pa i nije bas tako sve to zavisi od covjeka do covjeka.Slo Burner wrote: ↑07/01/2026 12:33Gledajuci Zelju recimo, najvaznije je da se ti Bosnini vojnici i oni koje je vole, potpuno odmaknu od klubahrasno38 wrote: ↑04/01/2026 12:23Ma Dubravku hvala do neba za sve uradjeno i tu nema ni trunke spora kolike su njegove zasluge ali mora shvatiti da on ne moze u klubu raditi sve i da nema toliko znanje u kosarci da moze recimo biti sportski direktor. Trebao je Bosnu popuniti bivsim igracima koji su casni i koji zele da pomognu Bosni bez nekih vlastitih pokvarenih interesa jer ima i takvih. Upravo zato sto je Dubravko preuzeo sve u klubu i Neno (ali ne tineno#4 wrote: ↑04/01/2026 11:45 Preteško je izaći iz trenutnih ugovora. Sadašnji ugovori su itekako garantovani, te je praktično nemoguće sada otpustiti Miralema Halilovića bez velikih posljedica. To je suština cijele priče, plus mu je menadžer Miško Ražnatović, te bi njegovim otpuštanjem stvorio se još veći gnjev. Kod Personsa je drugačije bilo, on je svakako želio ići, jer nije imao loptu u rukama, a on je bez toga igrač manje u ekipi. Ako bi otpustili Miralema, on bi sigurno želio da mu se sve isplati do kraja sezone, pa bi onda bilo povuci - potegni. Ponovit ću se ko zna koji put, Dubravko je daleko od idealnog rješenja, ali on je i danas spreman da sa svoje firme posudi novac ako bude neka uplata od sponzora kasnila, a to trenutno NIKO nije spreman da uradi. Od mene ima samo respekt, a svi realno griješe u odabiru igrača. Pa evo Spartak je tu negdje s Bosnom po budžetu, pa imaš seriju poraza koja im se desila, Thompsona koji ne isporučuje šta treba, Ilić je u očajnoj formi, Nikolić se vraća iz povrede, Momirov loše igra, imaju velike oscilacije u igri. Partizan je praktično sve pogriješio za ovu sezonu, Cedevita Olimpija igra iznad očekivanja, Budućnost ozbiljna kao i obično. Ova naša grupa je puno zahtjevnija od one tamo, gdje imaš pobjedivog Partizana, Igokeu, Cluj. Zvezda, Budućnost i Cedevita Olimpija su bolji timovi od njih sigurno. Bosna je pogodila s Plummerom, West uz sve svoje mane opet isporuči potrebno, Atić standardno oscilira, Young igra toplo - hladno, ali kada je trebalo uvijek je bio odličan. Svi očekujemo pobjede od 10 - 15 razlike, ali to jednostavno nije realno. Činjenica da se jesmo provukli u dosta utakmica, ali nakon početnih 0/3 niko nije mogao pretpostaviti da ćemo napraviti seriju 6/2 i to na strani dobiti Spartaka, Iliriju i Zadra. Pa u sezonama 2004/2005 i 2005/2006 na strani smo dobijali Helios, Pivovarnu Laško i praktično nikoga više. Liga se jeste promijenila i više je pobjeda na gostujućem terenu, ali nije lagano dobiti nikoga. Pa Spartak je poražen od Ilirije, plus naša pobjeda kod njih bi ih mogla izbaciti iz prvih četiri. Mi ako dobijemo Megu, Iliriju i Viennu smo 90% među prve četiri ekipe što bi bio rezultat vrijedan pažnje.) nije pristao da vodi Bosnu jer bi to bio sudar dva preteska karaktera. Ali naravno rezultati su najvazniji i oni jesu dobri i mislim da sa pobjedam kuci idemo 100% u TOP8. E sad doduse Spartak i Zadar su mlatnuli Zvezdu i to im je veliki plus i bojim se da ako ne prodjemo utakmica protiv Olimpije bi mogla da bude ta koja ce biti direktan krivac. Ali isto kako kazes Spartak je porazen od Ilirije tako da mislim da ce biti dovoljne i dvije pobjede kuci i bez Viene koja je najslabija u nasoj grupi sto ne znaci da se treba opustati.
![]()
- Leopard_SA
#3746 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Pa koliko smo povreda i izostanaka imali u utakmicama koje si naveo i moglo bi se reci da smo igrali u kombinovanom sastavu. A u ligi za opstanak bi mogli jos opustenije igrati iz razliga sto su nam sanse vec sad da ispadnemo minimalne.Rogie wrote: ↑07/01/2026 12:35
Pa, iz kojeg razloga sad protiv Ilirije, Mege, Beca (ekipa koje idu u grupu za opstanak) ne izlaze s kombinovanim sastavom i ne pobijede? Nije Bosna Dubai s rosterom od 20 vrhunskih igraca, koji (uglavnom) opet na sve utakmice vodi i forsira najbolje igrace. Neki dan protiv Splita, malo se opustise i ljudi stigose veliku razliku, a igrali igraci koji su EL nivo. Druga stvar, zar ne bi u grupi za opstanak imali vise utakmica (2 utakmice) nego plasmanom u top 8?
Otkud ti da bi dobrim nastupom (osim eventualno osvajanjem tog takmicenja) osigurali BCL? Zar ne bi bilo lakse 'nadigrati' Igokeu i osvojiti domace prvenstvo, nego dobiti Mursiju, Bilbao, Paok...? Kako FIBA Europa Kup (na koji sam prvenstveno ciljao) ne moze igrati ko hoce, kad ga igra jedna Cedevita s omjerom 4-10 u HR ligi, ili recimo Cibona koja je ispala iz ABA lige? Takmicenje je toliko zanimljivo da su mozda jedino polufinalni mecevi na nivou nekog duela Mega - Bosna u ABA ligi.
Kako mislis odakle mi? Pa oba takmicenja organizuje FIBA i iako dobar plasman ne garantuje plasman u Ligu prvaka, velike su sanse da ce ekipa koja ostvari dobar plasman u Europa kupi dobiti pozivnicu za Ligu prvaka. Uz osvajanje domaceg prvenstva, Bosna bi gotovo sigurno igrala Ligu prvaka. Uz duzno postovanje, podcjenjujes Europa kup. Da li u njemu ima random ekipa koje kvalitetom nisu ni blizu dobre kosarke, da. Da li ima ekipa koje su na nivou Eurokup/Liga prvaka ekipa, takodje da.
Takodje, spominjes Cedevitu i njen omjer ove sezone, ali Cedevita je osigurala plasman prosle sezone kada su zavrsili 3i sa omjerom 22-11 i Cibona koja je bila 4a sa omjerom 18-15
-
Rogie
#3747 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Prinudni izostanak jednog-dva igraca (sto su imale i neke ekipe protiv kojih smo igrali, Zadar, Spartak itd.), ne znaci i igranje u 'kombinovanom sastavu'. Nemas luksuz za takvo nesto, jer bi se te 2-3 pobjede razlike vrlo brzo istopile (s takvim pristupom) i onda bi u ostalim utakmicama (od 10 utakmica ukupno) bio primoran strahovati svaku utakmicu.Leopard_SA wrote: ↑07/01/2026 13:41
Pa koliko smo povreda i izostanaka imali u utakmicama koje si naveo i moglo bi se reci da smo igrali u kombinovanom sastavu. A u ligi za opstanak bi mogli jos opustenije igrati iz razliga sto su nam sanse vec sad da ispadnemo minimalne.
Kako mislis odakle mi? Pa oba takmicenja organizuje FIBA i iako dobar plasman ne garantuje plasman u Ligu prvaka, velike su sanse da ce ekipa koja ostvari dobar plasman u Europa kupi dobiti pozivnicu za Ligu prvaka. Uz osvajanje domaceg prvenstva, Bosna bi gotovo sigurno igrala Ligu prvaka. Uz duzno postovanje, podcjenjujes Europa kup. Da li u njemu ima random ekipa koje kvalitetom nisu ni blizu dobre kosarke, da. Da li ima ekipa koje su na nivou Eurokup/Liga prvaka ekipa, takodje da.
Takodje, spominjes Cedevitu i njen omjer ove sezone, ali Cedevita je osigurala plasman prosle sezone kada su zavrsili 3i sa omjerom 22-11 i Cibona koja je bila 4a sa omjerom 18-15
Pa to i jest fazon o kojem ti pricam 'dobar rezultat u FIBA Kupu ne garantuje nikakav plasman u BCL', dok osvajanje nacionalnog prvenstva garantuje. U prevodu, lakse je pobijediti Igokeu nego Mursiju, Bilbao, Paok itd. A, s druge strane imas priliku ugostiti i igrati protiv najboljih ekipa Evrope: Partizan, Dubai, Kluz. Crtas mi neke trivijalne stvari, kao da ne pratim kosarku otkako znam za sebe.
Opasan je plasman s omjerima 22-11 i 18-15 u prelosoj HR ligi, s 3 postene ekipe u istoj. Samo potvrda moje tvrdnje da to takmicenje gotovo da moze igrati ko zeli. To sto imaju 2-3 ekipe vrijedne spomena, ne znaci da i takmicenje samo po sebi nije barem 3 nivoa ispod ABA lige. Cedevita s trenutnih 4-10 u Hrvatskoj je bila prva u svojoj gupi, ako se ne varam...
- Leopard_SA
#3748 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Kako jedan dva igraca molim te. Igrali smo sa jednim plejom vecinu tih utakmica(Persons je igrao malo do nikako), Atic je nekoliko utakmica propustio skroz dok je neke imao malu minutazu. Halilovica nema vec mjesecima, jedina pozicija gdje smo cijeli sezonu bili bez povreda i izostanaka je pozicija krilnog centra. Helem, u prijasnjim utakmicama nismo imali taj luksuz, ali sada i kada bi otisli u ligu za opstanak imamo i vise nego dovoljno prostora da igramo opusteno i bez opasnosti za ispadanjem.Rogie wrote: ↑07/01/2026 14:32
Prinudni izostanak jednog-dva igraca (sto su imale i neke ekipe protiv kojih smo igrali, Zadar, Spartak itd.), ne znaci i igranje u 'kombinovanom sastavu'. Nemas luksuz za takvo nesto, jer bi se te 2-3 pobjede razlike vrlo brzo istopile (s takvim pristupom) i onda bi u ostalim utakmicama (od 10 utakmica ukupno) bio primoran strahovati svaku utakmicu.
Pa to i jest fazon o kojem ti pricam 'dobar rezultat u FIBA Kupu ne garantuje nikakav plasman u BCL', dok osvajanje nacionalnog prvenstva garantuje. U prevodu, lakse je pobijediti Igokeu nego Mursiju, Bilbao, Paok itd. A, s druge strane imas priliku ugostiti i igrati protiv najboljih ekipa Evrope: Partizan, Dubai, Kluz. Crtas mi neke trivijalne stvari, kao da ne pratim kosarku otkako znam za sebe.
Opasan je plasman s omjerima 22-11 i 18-15 u prelosoj HR ligi, s 3 postene ekipe u istoj. Samo potvrda moje tvrdnje da to takmicenje gotovo da moze igrati ko zeli. To sto imaju 2-3 ekipe vrijedne spomena, ne znaci da i takmicenje samo po sebi nije barem 3 nivoa ispod ABA lige. Cedevita s trenutnih 4-10 u Hrvatskoj je bila prva u svojoj gupi, ako se ne varam...
Ja sam ti rekao da su se 3 i 4 ekipa hrvatskog prvenstva plasirale u Europa kup, omjer je nebitan. Kakve veze ima sto igramo sa Partizanom, Zvezdom i sl kada ni jedna od tih utakmica ne nosi rezultatski znacaj. ABA liga sama po sebi nista ne znaci, to su u principu sve glorifikovane prijateljske utakmice. Mislim, dobro je igrati sa ekipama iz Eurolige i Eurokupa, ali takmicenja na koja se mi trebamo fokusirati su domace prvenstvo i kup, te Europa kup ove sezone.
-
Rogie
#3749 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Igrali su jer se Persons poslao na klupu, a poslije i sporazumni raskid. Ne zbog povreda ili odluke 'odmaranja' nekoga. Atic u ABA ligi na gotovo 26 min prosjeka, samo jednu utakmicu bio out. Halilovic je jedini problematican, a sve drugo na dusu struke sto su sklopili takav roster (bez pravog playa, zamjenskog centra). A, nije da nisu znali da je i Miralem vec duzi period u problemu s povredama.Leopard_SA wrote: ↑07/01/2026 17:52 Kako jedan dva igraca molim te. Igrali smo sa jednim plejom vecinu tih utakmica(Persons je igrao malo do nikako), Atic je nekoliko utakmica propustio skroz dok je neke imao malu minutazu. Halilovica nema vec mjesecima, jedina pozicija gdje smo cijeli sezonu bili bez povreda i izostanaka je pozicija krilnog centra. Helem, u prijasnjim utakmicama nismo imali taj luksuz, ali sada i kada bi otisli u ligu za opstanak imamo i vise nego dovoljno prostora da igramo opusteno i bez opasnosti za ispadanjem.
Ja sam ti rekao da su se 3 i 4 ekipa hrvatskog prvenstva plasirale u Europa kup, omjer je nebitan. Kakve veze ima sto igramo sa Partizanom, Zvezdom i sl kada ni jedna od tih utakmica ne nosi rezultatski znacaj. ABA liga sama po sebi nista ne znaci, to su u principu sve glorifikovane prijateljske utakmice. Mislim, dobro je igrati sa ekipama iz Eurolige i Eurokupa, ali takmicenja na koja se mi trebamo fokusirati su domace prvenstvo i kup, te Europa kup ove sezone.
Pa eto, najbolje neka do kraja ovog regularnog dijela odmore i spremaju se za FIBA Kup, pa onda i tih narednih 10 utakmica za opstanak. Nema razloga umarati se za nesto sto je totalno bezvezno i suludo igrati. Sta fali i ispasti, kad je bolje igrati ligu s izgledima da se moze osvojiti (ABA 2), nego ovamo ABA 1 gdje nema sansi za tim. Predlazem i svim ostalim klubovima na svijetu da se izoluju od ekipa koje imaju velike budzete i napuste lige u kojim igraju. Moze se prijateljska utakmica odigrati i bez toga.
- Logovan
#3750 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Studenti su u Donjem Vakufu savladali domaćina rezultatom 62:90 i tako se plasirali u finale Kupa sistema A!
Sjajan je bio Alfonso Plummer sa 33 poena! Pratili su ga Pero Kovačević sa 13 p., Young Jr je dodao 11, West 8, Šalić 7, Manojlović 6 (6 sk.), Atić 5 (9 sk.), Zubac 4, Klještan 3, Gutić, Parcan, Joesaar.
Ovo je ujedno bio i debi za prvi tim naših mladih momaka Miljana Klještana i Emira Parcana!
Finale Kupa sistema A igra se 1. februara, a protivnik je tuzlanska Sloboda Enegoinvest.
Bravo, momci! Idemo dalje!