Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tkd
#3726 Re: Reprezentacija BiH
Je li Pjanić igrao za Luxemburg ?
- hrastov žižak
#3727 Re: Reprezentacija BiH
Ja te ozbiljno pitam jer ne znam.Tkd wrote:Je li Pjanić igrao za Luxemburg ?
- Murat Sabanovic
#3728 Re: Reprezentacija BiH
@artetaArteta wrote:Omic je 16 godina zivio u Banovicima nije ni znao sta je kosarka,sledece godine otisao u Sloveniju i odjednom postao talenat.Tkd wrote:
Izvini, ali govorimo li o istom Omiću , Alenu ?
Sinanovića našli na skeli negdje pa tek je onda počeo trenirati. To se zove napredak u igri. Omić je žestoko napredovao, baš kao i Kuzmić. Isto očekujem i od Nurkića
Od mene podrska momku,volio bih da bude bolji od Jordana ali sumnjam da ce i nivo Sinanovica da dostigne.
KUKOC je tek sa 15 godina poceo da igra kosarku, do tada se palio na fudbal ! mislim da si skeptik,jer nisi upoznat sa kvalitetima ovog kosarkasa.
- Murat Sabanovic
#3729 Re: Reprezentacija BiH
jbg,donekle ja slovence i razumijem.uloze u igraca i ocekivaju da od njega imaju koristi .ko nam je kriv sto smo mi nesposobni da prepoznamo talenat .Tkd wrote:Murat Sabanovic wrote:omica sam prosle godine gledao na pripremnom turniru za EP(U20). na turniru su ucestvovali pored slovenije , francuska,svedska i njemacka . momak razvaljuje-pravi lider ! uvjeren sam da cemo ga za par godina vidjeti u NBA!
Već je stavljen u grupu velikih evropskih talentata. Bila bi prava šteta da ne zaigra za svoju domovinu. S tim da je potpisao za Olimpiju, a znaš kako ti Slovenci prljavo rade, pa gledaj samo šta su Jusufu radili, a i sad to isto rade.
- Tkd
#3730 Re: Reprezentacija BiH
Oh, pardon onda.hrastov zizak wrote:Ja te ozbiljno pitam jer ne znam.Tkd wrote:Je li Pjanić igrao za Luxemburg ?
Na upit, da li će prihvatiti slovensko državljanstvo i nastupati 'za deželu', odogovrio je kroz smijeh, da je rođeni Bosanac.
-Moja želja je da igram za BiH. Ne sumnjam da će mi Slovenci ponuditi državljanstvo, ali ja opet tvrdim da želim igrati za BiH. Već sam dobio poziv od našeg saveza za prošlo EP u B diviziji, ali zbog povrede nisam nastupao. Očekujem poziv selektora i rado ću se odazvati-tvrdi Nurkić, koji igra poziciju centra, na kojoj je BiH godinama deficitarna.
Recimo pogledaj Sulejmanovića , igrao je za Finsku, no želi za BiH.
Omića po posljednim informacijama je htio igrati za BiH, no sada je potpisao za Union Olimpiju, pa zato i kažem prljava posla jer ko zna šta ima u tom ugovoru. Zna se kako je u njih uska veza klubova i repke.
- hrastov žižak
#3731 Re: Reprezentacija BiH
Pa Nurkića jebe klub, a Omića savez, nije to isto. Znaju kakve pare se mogu uzet na Juki. Opet kažem, što Omić nije bio patriota donedavno (Nisam patriota, ali ovo pitaje se nameće)? Razumijem te klubove, dadnu sve toj djeci koju dovedu odavde i onda očekuju da im se to ulaganje isplati. Za Nurkića ne mogu govoriti jer ne poznajem prirodu tog spora. A Omić, niko ga nije prisilio da igra za Sloveniju, to je njegova odluka i roditelja mu, koristoljubiva, ali je i normalna. Normalno je i da ga Slovenci jebu što ih je izradio.Tkd wrote:Oh, pardon onda.hrastov zizak wrote:Ja te ozbiljno pitam jer ne znam.Tkd wrote:Je li Pjanić igrao za Luxemburg ?
Na upit, da li će prihvatiti slovensko državljanstvo i nastupati 'za deželu', odogovrio je kroz smijeh, da je rođeni Bosanac.
-Moja želja je da igram za BiH. Ne sumnjam da će mi Slovenci ponuditi državljanstvo, ali ja opet tvrdim da želim igrati za BiH. Već sam dobio poziv od našeg saveza za prošlo EP u B diviziji, ali zbog povrede nisam nastupao. Očekujem poziv selektora i rado ću se odazvati-tvrdi Nurkić, koji igra poziciju centra, na kojoj je BiH godinama deficitarna.
Recimo pogledaj Sulejmanovića , igrao je za Finsku, no želi za BiH.
Omića po posljednim informacijama je htio igrati za BiH, no sada je potpisao za Union Olimpiju, pa zato i kažem prljava posla jer ko zna šta ima u tom ugovoru. Zna se kako je u njih uska veza klubova i repke.
- phillie
#3732 Re: Reprezentacija BiH
Zna li iko sta se desava sa Kuzmicem? Kakva je tu situacija? Znam da je napustio pripreme, ali razlog...
- hrastov žižak
#3733 Re: Reprezentacija BiH
Želi individualni rad - zvanično objašnjenje. Nezvanično - ko zna. Ja se ne bih u njega uzdao, jer nije neki talenat. Na draftu je izabran prvenstveno jer ima predispozicije i jer se u kasnoj fazi druge runde drafta timovi vole kockati s manje poznatim centrima. Mislim da će Juka biti par klasa iznad njega, tako da nam i ne treba.crkvice wrote:Zna li iko sta se desava sa Kuzmicem? Kakva je tu situacija? Znam da je napustio pripreme, ali razlog...
- just principe
#3734 Re: Reprezentacija BiH
Pogledaj kad je Rodman poceo da igra i u kojoj godini je potpisao prvi profi ugovorArteta wrote:
Omic je 16 godina zivio u Banovicima nije ni znao sta je kosarka,sledece godine otisao u Sloveniju i odjednom postao talenat.
Od mene podrska momku,volio bih da bude bolji od Jordana ali sumnjam da ce i nivo Sinanovica da dostigne.
- hrastov žižak
#3735 Re: Reprezentacija BiH
i Klajd d Glajd je također kasno počeo. Često to ima veze, ali kada je neko supertalentovan apsolutno ništa ne znači.
- Tkd
#3736 Re: Reprezentacija BiH
Nameću se milion pitanja, no ako je mlad i perspektivan i kvalitetan igrač koji može pomoći mojoj repki neka i igra za nju. Zaboli me briga za njihov savez što im igrače ne žele igrati za repku, to je njihova stvar.
Omić je 1992 godište, ako se ne varam. Rođen mislim u Tuzli. A znaš i sam kakav je prije rad bio u našem savezu pa su nam igrači igrali za susjede. Došlo novo doba, siguran sam da Jusuf ne bi igrao za nas da nije onoga Mahmutovića ili kako se već preziva.
Omić je 1992 godište, ako se ne varam. Rođen mislim u Tuzli. A znaš i sam kakav je prije rad bio u našem savezu pa su nam igrači igrali za susjede. Došlo novo doba, siguran sam da Jusuf ne bi igrao za nas da nije onoga Mahmutovića ili kako se već preziva.
- Arteta
#3737 Re: Reprezentacija BiH
Omic je iz Banovica.Tkd wrote:Nameću se milion pitanja, no ako je mlad i perspektivan i kvalitetan igrač koji može pomoći mojoj repki neka i igra za nju. Zaboli me briga za njihov savez što im igrače ne žele igrati za repku, to je njihova stvar.
Prije 3,4 godine je otisao u Sloveniju,trebao bi igrati za nas.
- Arteta
#3738 Re: Reprezentacija BiH
Dobro,opet ponavaljam,ja bih volio da on odvede nasu reprezentaciju do titule Svjetskog prvaka,ali sam skeptican u vezi njega.hrastov zizak wrote:i Klajd d Glajd je također kasno počeo. Često to ima veze, ali kada je neko supertalentovan apsolutno ništa ne znači.
Nadam se da su Slovenci ga dosta naucili kosarci.
Last edited by Arteta on 06/09/2012 21:09, edited 1 time in total.
- hrastov žižak
#3740 Re: Reprezentacija BiH
https://www.youtube.com/watch?v=gJe20w91BmY
Novosel kod idiota Senada. Ne znam da li je neko postavio ranije.
Novosel kod idiota Senada. Ne znam da li je neko postavio ranije.
- Comrad
#3741 Re: Reprezentacija BiH
Nurkić će bit igračina.Gledam, jbt nekako vec sad ima jacu gradju i od Kikanovica, Sinanovica.
Takodjer, kad ga pogledas pored Vrabca ili Buze izgleda ko da je stariji bar 5 godina, ovdje mislim na gradju i konstituciju tijela.
U buducnosti sigurno jedan od glavnih igraca.

Takodjer, kad ga pogledas pored Vrabca ili Buze izgleda ko da je stariji bar 5 godina, ovdje mislim na gradju i konstituciju tijela.
U buducnosti sigurno jedan od glavnih igraca.
- It_is_a_Leclerc
#3742 Re: Reprezentacija BiH

Nisam znao da Mirza ima dvoje djece.
-
Mr. Brightside
-
ArthurSpooner
#3744 Re: Reprezentacija BiH
^^Bravo za malog
Nedim Đedović predvodi Barcelonu u Sarajevu
Nedim Đedović predvodi Barcelonu u Sarajevu
Mladi bosanskohercegovački košarkaš Nedim Đedović predvodiće kadetski tim slavne Barcelone na Međunarodnom košarkaškom turniru Radivoj Korać koji će se od 28. do 30. septembra održavati u Istočnom Sarajevu.
Otvaranje turnira je na rasporedu u petka 28. septembra, a pored Barcelone na turniru će nastupiti i kadestki timovi Cibone, Partizana, te moskovskog CSKA. Interesantno je da pored Đedovića, na turniru će nastupiti još jedan momak iz Bosne i Hercegovine, Banjalučanin Miloš Glišić (203cm, 14 god), koji nažalost nastupa za reprezentaciju Srbije.
Raspored utakmica:
28. septembar
Partizan – Cibona, 18:00 sati
Barcelona – CSKA Moskva, 20:15 sati
29. septembar
Cibona – CSKA Moskva, 18:00 sati
Partizan – Barcelona, 20:15 sati
30. septembar
Barcelona – Cibona, 17:00 sati
CSKA Moskva – Partizan, 19:15 sati
- Mračajski proto
#3745 Re: Reprezentacija BiH
Šta mu dođe Nihad Đedović? 
- Comrad
#3747 Re: Reprezentacija BiH
Al sta su govorili za ovog mladjeg Djedovica da ce ga mozda spanci klepit. To ne bi valjalo.
-
Mr. Brightside
- Tkd
#3749 Re: Reprezentacija BiH
Telenovele su male mace za ovaj slučaj Omića. 
- Tkd
#3750 Re: Reprezentacija BiH
Kada sam pričao o tome kako to savez radi u Sloveniji (povezano sa klubovima, slučaj Nurkić) onda su mnogi kolutali očima. Evo došli su na svoje