SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
alica.k

#3726 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Partizzanka wrote:++++Volim uvijati trepavice, ali ih uvijač lomi i oštećuje. Što da radim? Iskušajte sljedeći trik: uvijač za trepavice zamijenite plastičnom žlicom. Možda vam to zvuči smiješno, ali njom možete postići isti efekt, a trepavice neće biti oštećene. Izvijte trepavice nagore i pritisnite ih unutrašnjom stranom žlice. Držite nekoliko sekundi, a zatim nanesite maskaru.
ja samo stavim pod vrucu vodu ili na radijator uvijac. onda se ne lome. to mi je mama odala "tajnu"
VenomousV

#3727 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

eh ev slike od sinoc...
posto je neko pitao za one catrice smokey eyes sjene, njima sam se namackarila (da se vidi kakve su nijanse)

Image

Image

bez blica je mutno sa blicem ne valja cccc
because_of_you

#3728 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by because_of_you »

Ja pokušavala ovo k'o na avataru izvest, i ne ide :roll: :(

Ima li koja da zna i da meni pokaže :|
Partizzanka

#3729 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

eeevo venomous i njenih lijepih obrva :)

ooodlicno
samo fakat moramo skontati slikanje da se fino vidi :)

ja kontala mobitelom probati na lijepom svjetlu :)
jer ne ide sa aparatom sa ili bez blica :(

ODLICNO!

because - probaj naci na youtubeu kako se to radi ili slike (ako neces da skrsis net :))
VenomousV

#3730 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

Partizzanka wrote:eeevo venomous i njenih lijepih obrva :)

ooodlicno
samo fakat moramo skontati slikanje da se fino vidi :)

ja kontala mobitelom probati na lijepom svjetlu :)
jer ne ide sa aparatom sa ili bez blica :(

ODLICNO!

because - probaj naci na youtubeu kako se to radi ili slike (ako neces da skrsis net :))

ti probaj mobitelom a ja cu probat aparatom jer sam dosad mobom slikala =)

@because_of_you: ja ti ne vidim tu sliku kako treba, ako imas vecu postavi ili sendaj pa da pokusamo nesto skontat' zajednickim snagama ;)
because_of_you

#3731 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by because_of_you »

Partizzanka wrote:

Skršit ga ne mogu i da hoću, imam 300 giga :-) :-) Gledala sam neke tutoriale, ali na kraju meni ništa ne stoji a i ne usudim se...

Evo slike šta bih ja :(

Hjoj, slike i frizure :lol: Ja bih samo oči :D

Image

Uploaded with ImageShack.us
VenomousV

#3732 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

ovo se ja ne bih usudila nositi... tj mozda i bih al bih ostavila neka dva sata za sminkanje da se kako treba nasminkam :D

al nidje veze slika tj cinjenica da je taaaamni smokey eye plus crveni karmin :-)

nije ti ovo tesko, samo radis smokey sa tamnim sjenama. mescini da ovdje ima teget plave ili je pak siva koja baca na plavu...
because_of_you

#3733 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by because_of_you »

VenomousV wrote: nije ti ovo tesko, samo radis smokey sa tamnim sjenama. mescini da ovdje ima teget plave ili je pak siva koja baca na plavu...

Eh, ja ne znam kako se to raadi... :sad: Zato pitah, ako ima ko da mi na licu mjesta prezentira :-)
VenomousV

#3734 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

posto vecina zena sa ove teme koristi podlogu za sjene pocni sa njom :D
najsvjetliju sjenu stavis preko cijelog kapka sve do obrva, malo tamniju po (nazovimo to tako) sredini, a najtamnija ide na krajeve, to sve fino izblendas da se ne vide prelazi izmedju sjena. ta najtamnija ide i ispod donjih trepavica, malo je smudge da ne bude fina linija nego eto ko malo slampavo. ja stavljam obavezno i tus na gornji kapak i malo izvucem.
ne znam kakva si sa baratanjem tusem pa bi bilo pametno prije svih sjena da olovkom iscrtas liniju pa tek kad zavrsis ponovis tusem. obavezno dva sloja maskare nakon sto si prethodno malo uvila trepavice...

eto, to je otprilike to... pogledaj na youtubeu tutorijale, ima plahih ;)
because_of_you

#3735 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by because_of_you »

VenomousV wrote:posto vecina zena sa ove teme koristi podlogu za sjene pocni sa njom :D
najsvjetliju sjenu stavis preko cijelog kapka sve do obrva, malo tamniju po (nazovimo to tako) sredini, a najtamnija ide na krajeve, to sve fino izblendas da se ne vide prelazi izmedju sjena. ta najtamnija ide i ispod donjih trepavica, malo je smudge da ne bude fina linija nego eto ko malo slampavo. ja stavljam obavezno i tus na gornji kapak i malo izvucem.
ne znam kakva si sa baratanjem tusem pa bi bilo pametno prije svih sjena da olovkom iscrtas liniju pa tek kad zavrsis ponovis tusem. obavezno dva sloja maskare nakon sto si prethodno malo uvila trepavice...

eto, to je otprilike to... pogledaj na youtubeu tutorijale, ima plahih ;)

Hvala! :thumbup:

Ja i tuš smo na ti, a sad bih da malo povećam to crnilo oko očiju :lol:

Znači, fali mi podloga za sjene i četka za blendanje... Da li je ta podloga bezbojna? Ja sam inače kreč bijela, i ne stavljam nikakve boje na lice, pa zato pitam... Ako je bezbojna onda bih zbavila :)

Da li ovaj tip šminkanja kao na ovoj žemskoj stoji svakom obliku očiju?
because_of_you

#3736 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by because_of_you »

Pa jednostavno, trepavice u "njega", negdje na polovini dužine, i stisneš na nekih 5 sekundi :D
VenomousV

#3737 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

because_of_you wrote:
Hvala! :thumbup:

Ja i tuš smo na ti, a sad bih da malo povećam to crnilo oko očiju :lol:

Znači, fali mi podloga za sjene i četka za blendanje... Da li je ta podloga bezbojna? Ja sam inače kreč bijela, i ne stavljam nikakve boje na lice, pa zato pitam... Ako je bezbojna onda bih zbavila :)

Da li ovaj tip šminkanja kao na ovoj žemskoj stoji svakom obliku očiju?

sto se tice podloge, ja sam isto bijela i nisam je uzela jer mi nekako pretamno djeluje... ako nemas podlogu mozes staviti malo tecnog pudera pa preko pudera u kamenu, tu je negdje isti efekat...

smokey eye stoji svima, samo treba potrefiti nijanse i malo se ispraksirati =)
because_of_you

#3738 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by because_of_you »

@semlača

Aha, prije maskare :)

A prije nego stisneš zapravo, kreni polako, u slučaju da si preblizu kapku uhvatila, da i njega ne stisneš ;-) (desi se ponekad :lol: )

@venomousV

Šta je svrha podloge? Da drži sjenu? Može li i neka krema poslužiti :D
Partizzanka

#3739 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

semlaca .... polako probaj prvo stavis vrhove trepuski da vidis kako to ide :) nemoj previse stisnuti kao neki (khm khm :D )
trepuske idu u uvijac sto blize kapku naravno pazi da se ne stipnes pa onda na sredini i to je to
mozes uvijac i ugrijati za bolji efekat ... samo pazi da ga ne pregrijes )opet kao neki :D) - fenom ili na radijatoru

podloga je u kutijici kada je vidite poprilicno tamna ali kada se stavi tanki sloj (tako treba) na kozu ... ne vidi se skoro pa nikako
Partizzanka

#3740 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

i da ... osim sto zadrzava sjene duze na ocima tj cini ih postojanim
podloga ima efekat da tako kazem pojacavanja efekta sjena ... gledala sam video na kojem je cura stavljala podlogu na ruku i na nju sjenu (ustvari macov pigment ali to ti je isto) i na mjesto na ruci na kojem nema podloge .... DRASTICNA RAZLIKA!
Partizzanka

#3741 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

Evo mog sjenastog bogatstva i danasnjeg daaaaaily look-a :)

Image

Image
ovo su te koje sam kupila na snizenju i jedva cekam podlogu jer ce tek tada doci fakat do izrazaja (jako su pigmentirane ali samo spadnu sa oka jaaaako brzo)

Image
Image
nista posebno + sto se vide moje obrve u fazi "evo pustam ih da narastu kako vi hocete" :)
VenomousV

#3742 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

hahahaha samo sam cekala da spomenes obrve :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#3743 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

Partizanko, obrve :thumbup: :D

Sto se tice uvijaca za trepavice gledam polako onu michunkinu julie na tjubetu, i ona spominje da se uvijac zagrije prije upotrebe, i place mi se kad je gledam, sto ti je praksa :-) :D dabogda da ja ikada ko ona budem onako strucna :-) :D
LONGMAN

#3744 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LONGMAN »

Sinoc ja trebala van, i ovako citam ovdje svega, i meni dosadila rutina, i na yt neki video eve pearl, i isprobam ja :D Wow, al nisam uslikala, prvi put onako pravila i sve polahko i uspjelo, i svaka cast zeni kako sve detaljno objasni :D
Bambi_na_kofeinu

#3745 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bambi_na_kofeinu »

Daj mi recite da se ruka s vremenom ispraksira za nanošenje tuša, ima neki trik, nešta, bilo šta? :sad:

Ovo je rezultat polusatnog povlačenja...a htjela sam da na krajevima izgleda deblje.

Image

I da, dok nanosim ostaje mi na trepavicama pa maskaru poslije ne uspijem nanijeti bez da ostanu one grudvice, imal' za to rješenje?
Partizzanka

#3746 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

pa super ti je ispalo - samo jos malo vratis i podebljas zadnji kraj
ja nemam neki savjet jer mi je od prve uspjelo :roll:
nanosim ga prvo od sredine prema vanjskom dijelu oka a onda od sredine po malo prema unutrasnjosti (ono cjepkam po malo)
a ovo sto ti ostane na trepuskama fino prstima skini . ni ja ne volim kad mi ostane na trepuskama pa skidam prstima i onda maskara kad se tus malo osusi
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#3747 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

Ima, skidaj odmah ga sa trepavica cim ti se desi da predje na njih, inace dobijes to, skori se i onda to izgleda kasnije ruzno sa grudvicama. Znaci ne smijes pustiti da se skori nego odmah reaguj. ;-)

A tus i praksa...pa vremenom hoce. :D
LONGMAN

#3748 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LONGMAN »

ja ne znam trik, ne nanosim nikad tus sebi, al kad drugima stavljam ide lahko, samo mirna ruka, i ja ga ne stavljam polahko nego nekako ruka ima taj smijer, kao da kistom crtas :roll: ne znam objasniti

P.S. da mi je taj vas mali razmak izmedju obrva i ociju :sad:
Bambi_na_kofeinu

#3749 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bambi_na_kofeinu »

Toliko mi je laknulo kad sam završila da se nisam usudila taknuti trepavice, kontam pokvarit će se linija :D
Valjda će sljedeći put ići brže.
Partizzanka

#3750 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

i prelijepe su ti oci !
Post Reply