Povorka ponosa u Sarajevu
- harač
#3726 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
- MarlboroGold
#3728 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
To se moglo i tako protumačiti... ali dobro, moja greška... koji je onda problem? Niko ne brani i ostalima da traže svoja prava.dragma wrote: Opet pogrešno tumačiš ono što sam napisao.
Pod "svima drugima" se odnosilo na sve nas koji živimo u ovom zemljovlasničkom sistemu društvenog uređenja tj modernom feudalizmu.
I upravo kao što je bodkin napisao, bošnjaci, srbi, hrvati....svi mi građani BiH koji se nedeklarišemo kao homoseksualci.
Nećeš ih ni dobiti dok ih ne tražiš.
-
bumerangss
#3729 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ovih oglasa ima u svim javnim toaletima... makar sam vidio u kabinama u Merkuru na otoci i Begovim halama na sred Baščaršije u Gazi Husrev begovomm vakufuNaslovnica wrote:
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3730 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Chris Evans održavanje straight parade u Bostonu nazvao homofobnim skupom
Američki glumac Chris Evans je u srijedu u svom rodnom gradu Bostonu proglasio grupu muškaraca koji planiraju organizirati paradu heteroseksualaca kao homofobnu, a samu paradu kao diskriminatornu i također kao homofobnu.
-
The 51st State
#3731 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Tomahawk11 wrote:Chris Evans održavanje straight parade u Bostonu nazvao homofobnim skupom
Američki glumac Chris Evans je u srijedu u svom rodnom gradu Bostonu proglasio grupu muškaraca koji planiraju organizirati paradu heteroseksualaca kao homofobnu, a samu paradu kao diskriminatornu i također kao homofobnu.
-
broj dva
#3732 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Šta kažu Kim i Kanye, ja samo njih slušam ?Tomahawk11 wrote:Chris Evans održavanje straight parade u Bostonu nazvao homofobnim skupom
-
90minut
#3733 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ova straight parada je najbolji odgovor 
-
kakavdanakneiskustvu
#3734 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Tomahawk11 wrote:Chris Evans održavanje straight parade u Bostonu nazvao homofobnim skupom
bože sacuvaj,boze sacuvaj
- arzuhal
#3735 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
kakavdanakneiskustvu wrote:Tomahawk11 wrote:Chris Evans održavanje straight parade u Bostonu nazvao homofobnim skupom
bože sacuvaj,boze sacuvaj
- AleksoMKD
#3736 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Kladim se da ce tolerantni podrzavaci LGBTQ+ pokreta uraditi sve moguce da se straight parada otkaze a ne bi me cudili i napadi, verbalni pre svega i pokusavanje doxx-inga.
-
kakavdanakneiskustvu
#3737 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
ja nemam nista protiv ove najavljene parade u septembru,ali ovo od ovog glumca,koja nebuloza,neviđeno
-
Bodkin
#3738 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ludilo totalnoTomahawk11 wrote:Chris Evans održavanje straight parade u Bostonu nazvao homofobnim skupom
-
Bodkin
#3739 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ok je ismijavati na reklami neki kao toxic masculinity ali nije ok ismijavati pickasto ponasanje gejeva. I ja sam jos 100% za ove neke paradeAleksoMKD wrote:Kladim se da ce tolerantni podrzavaci LGBTQ+ pokreta uraditi sve moguce da se straight parada otkaze a ne bi me cudili i napadi, verbalni pre svega i pokusavanje doxx-inga.
- AleksoMKD
#3740 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Tocno, vrlo interesantan fenomen da je sasvim drustveno prihvatljivo demonizirati straight populaciju, pre svega musku i pozivati na ubistvo i maltene istrebljenje iste no ako kazes da osoba koja se oblaci kao paun na LSD-u i indetifikije kao gender queer squirrel kin koju u cetvrtak privlece zeleni zajevi u pelenama nije sa svim strafovima u glavi odmah te obeleze kao toksicnog zlog muskarcaBodkin wrote:Ok je ismijavati na reklami neki kao toxic masculinity ali nije ok ismijavati pickasto ponasanje gejeva. I ja sam jos 100% za ove neke paradeAleksoMKD wrote:Kladim se da ce tolerantni podrzavaci LGBTQ+ pokreta uraditi sve moguce da se straight parada otkaze a ne bi me cudili i napadi, verbalni pre svega i pokusavanje doxx-inga.
Doduse ovaj fenomen je izrazen samo u zaopadnim razvijenim zemljama, LGBTQ+ ekipa ni ne pomislja da pisne u zemljeme gde ljude koji nisu straight ubijaju.
-
Bodkin
#3741 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Nemam ja problem sa njima i njihovim ponasanjem. Imam sa tom nekom zapadnom furkom necega sto su kao definisali toxic masculinity. Lose je biti bijelac i ne biti snowflake kao sto su danas ovi sto su osjecajni i sve im smetaAleksoMKD wrote:Tocno, vrlo interesantan fenomen da je sasvim drustveno prihvatljivo demonizirati straight populaciju, pre svega musku i pozivati na ubistvo i maltene istrebljenje iste no ako kazes da osoba koja se oblaci kao paun na LSD-u i indetifikije kao gender queer squirrel kin koju u cetvrtak privlece zeleni zajevi u pelenama nije sa svim strafovima u glavi odmah te obeleze kao toksicnog zlog muskarcaBodkin wrote:Ok je ismijavati na reklami neki kao toxic masculinity ali nije ok ismijavati pickasto ponasanje gejeva. I ja sam jos 100% za ove neke paradeAleksoMKD wrote:Kladim se da ce tolerantni podrzavaci LGBTQ+ pokreta uraditi sve moguce da se straight parada otkaze a ne bi me cudili i napadi, verbalni pre svega i pokusavanje doxx-inga.![]()
Doduse ovaj fenomen je izrazen samo u zaopadnim razvijenim zemljama, LGBTQ+ ekipa ni ne pomislja da pisne u zemljeme gde ljude koji nisu straight ubijaju.
- AleksoMKD
#3742 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Slippery slope.Bodkin wrote:
Nemam ja problem sa njima i njihovim ponasanjem. Imam sa tom nekom zapadnom furkom necega sto su kao definisali toxic masculinity. Lose je biti bijelac i ne biti snowflake kao sto su danas ovi sto su osjecajni i sve im smeta
Nisam ni ja imao problema dok mi jedan gey poznanik nije rekao da se grozi LGBTQ+ pokreta jer je vodjstvo preuzeto od strane najgoreg perverznog sljama.
Slicno je sa feminizmom, vodjstvo je preuzeto od strane psihopata i otisko je sve u p.m.
I da, straight belac muskarac narocito iz zapadnih zemelja je u najmanju ruku Hitler koga treba ubiti.
- dječak sa šibicama
#3743 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Vidim na FB stranici ono cudne situacije u SA, ljudima (ako se to mogu nazvati ljudi) smetaju hare krishna, kaze idioti kaze sta su tu dosli treba ih izlupati provociraju za ramazan i tako dalje.
Stepen primitivluka u Sarajevu je daleko daleko iznad teme "gej parada da ili ne?"
Stepen primitivluka u Sarajevu je daleko daleko iznad teme "gej parada da ili ne?"
- beni-bu-man
#3744 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Rekoh ja davno i opet se ponavljam "mi kao drustvo smo ograniceni kao balkon"dječak sa šibicama wrote:Vidim na FB stranici ono cudne situacije u SA, ljudima (ako se to mogu nazvati ljudi) smetaju hare krishna, kaze idioti kaze sta su tu dosli treba ih izlupati provociraju za ramazan i tako dalje.
-
Bodkin
#3745 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
U pravu si za prva dva pasusa. Nisam razmisljao o tomeAleksoMKD wrote:Slippery slope.Bodkin wrote:
Nemam ja problem sa njima i njihovim ponasanjem. Imam sa tom nekom zapadnom furkom necega sto su kao definisali toxic masculinity. Lose je biti bijelac i ne biti snowflake kao sto su danas ovi sto su osjecajni i sve im smeta
Nisam ni ja imao problema dok mi jedan gey poznanik nije rekao da se grozi LGBTQ+ pokreta jer je vodjstvo preuzeto od strane najgoreg perverznog sljama.
Slicno je sa feminizmom, vodjstvo je preuzeto od strane psihopata i otisko je sve u p.m.
I da, straight belac muskarac narocito iz zapadnih zemelja je u najmanju ruku Hitler koga treba ubiti.
- annoy
#3746 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
BoldanoAleksoMKD wrote:
Tocno, vrlo interesantan fenomen da je sasvim drustveno prihvatljivo demonizirati straight populaciju, pre svega musku i pozivati na ubistvo i maltene istrebljenje iste no ako kazes da osoba koja se oblaci kao paun na LSD-u i indetifikije kao gender queer squirrel kin koju u cetvrtak privlece zeleni zajevi u pelenama nije sa svim strafovima u glavi odmah te obeleze kao toksicnog zlog muskarca![]()
Kod nas evo danas 18. po redu Pride. Nisam uzivo vidjela niti jedan od tih 18
Vise nisu ni glavna vijest, cak ni na Indexu
Ljude vise uopce nije briga, prosetaju svoje i to je to
Bude uvijek svakakvih komentara po portalima ali vecina ima dovoljno svojih problema da se ne bavi time, sve i ako im i smeta
Jedan Hod za zivot dobije vise medijske pokrivenosti (doduse negativne ali publicitet je publicitet), morat ce se vise potruditi ako zele bit glavna tema
- MarlboroGold
#3747 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
To je anomalija kod ljevice... nažalost toliko su daleko sa time otišli da su počeli čitave generacije trovati sa tim glupostima.Bodkin wrote: Nemam ja problem sa njima i njihovim ponasanjem. Imam sa tom nekom zapadnom furkom necega sto su kao definisali toxic masculinity. Lose je biti bijelac i ne biti snowflake kao sto su danas ovi sto su osjecajni i sve im smeta
- MarlboroGold
#3748 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Autogol... mada sam pročitao da su osnivači te parade poznati po javnim izljevima mržnje prema LGBT, feminizmu itd., a valjda su neke i procesuirali u prošlosti jer su pravili sranja. Ako je ovo tačno onda itekako ima homofobije u svemu tome. Muškarci će dominirati u toj paradi... garant će njih biti oko 90%Tomahawk11 wrote:Chris Evans održavanje straight parade u Bostonu nazvao homofobnim skupom
U suštini straight parada ne smije biti ugrožena... ako LGBT mogu paradirati, onda bi to isto trebalo biti omogućeno i za heteroseksualce.
-
moonca
#3749 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Starbucks - cupThis year marks the 50th anniversary of the Stonewall Riots. The first Gay Pride marches took place a year after in several US cities. The first few Pride Marches specifically aimed to finish what pioneers like Marsha P. Johnson and Sylvia Rivera started in the 1969 riots.

"In addition to health benefits for partners in LGBTQ relationship, the company has also supported partners who are transgender or considering transitioning, and even broadened health care coverage to include gender reassignment surgery." We STAN an ally.
-
L u c i f e r
#3750 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Bresposlicari...