shbc wrote:
Da bar kukaju za 2,4 miliona, vec za 100.000,00. Kao to ce veliku promjenu napraviti. Klasicni populizam onih koji su bespravnom gradnjom, kao i ovom legalnom gdje su zaustavili strujanje zraka nas i doveli do ovoga. Jos nekoga prozivaju za par-nepar sistem a oni ga prvi uveli.
Stoka zelena koja misli da je nama pamcenje 3 sekunde.
Najtragicnije je sto vecini BH "gradjana" pamcenje i jeste skoro pa takvo...
A da kukaju i za 50 miiona, sve dok ne kazu sta bi tacno s tim parama, na koji nacin bi umanjili zagadjenje, to je samo najklasicnija moguca suplja prica koja nema ni pocetak ni kraj. Ni glavu ni rep. Ima samo WOW efekat na svoju polupismenu glasacku bazu.
Pored toga, kontrolisu i medije, kao i lokalne nivoe, a sto im omogucava prilicno neravnopravnu i nefer borbu u odnosu na trenutnu Vladu KS koja nema nista od toga.
A opet, i pored tolikog hendikepa vec cu pokazali da su neuporedivo pametniji, konstruktivniji i progresivniji od SDA. Pa samo Edin Forto je inteligentniji, posteniji i konstruktivniji od svih SDA pulena koji su prodefilovali kroz vladu KS i sve ostale nivoe.
SDA sve sto je vise nego uspjesno radila (a rade i sad) proteklih 23 godine jeste laz, petljavina, kradja iz budzeta, pranje pokradene love, potplacivanje, malverzacije... A sve to zajedno nas i jeste dovelo ovdje gdje jesmo - medju najgore africke zemlje.
Ko ne vjeruje u ovo, dovoljno je samo da pokusa odgovoriti na moje visegodisnje pitanje - da nabroji samo 3 stvari koje su unaprijedili u odnosu na ono prije, a sto se tice dobrobiti za kompletan narod i u sferi obrazovanja, ekonomije, zdravstva i pravosudja.
Odgovorom na ovo pitanje doci ce se i do zakljucka ko je i sta je SDA, a pogotovo koliko je ta stranka zaista za svoj narod i zbog cega.
A sto se zagadjenja tice, Forto bi napravio odlican potez kada bi u KS uveo subvencije za kupovinu novih elektricnih i hibridnih vozila, recimo da ukine porez na njih, kao i zabranio prodaju uvezenih vozila starijih od 5 godina (samim tim i ispod EURO 5 norme).
Sljedece sto bi bilo odlican potez jeste da trenutno besmislene naljepnice Euro norme na vozilima, a koje isto tako besmisleno placamo, konacnu dobiju i svoju funkciju, pri cemu bih ja, da odlucujem, hladno ukinuo sve ispod broja 4. Drugim rijecima, nista ispod Euro 4 norme ne moze na cestu u KS, a ispod EURO 3 norme se ne moze ni registrovati, osim ako ne spada u kategoriju Old timera. Ali, tada se ne moze vozati regularno.
I neka se ljuti na ovo ko hoce, jebe mi se. Bitnije mi je da disem koliko-toliko cisci zrak od toga sto ce neko ko nema za hljeba vozati Golfa 2, iza kojeg ne mozes ni udahnuti od smrada, a pocesto ni vidjeti kuda vozis od dima...
Zadnja stvar, ali ne i manje bitna, i koju bih sproveo uporedo s prethodnima jeste - filterizacija svih privatnih objekata koji koriste cvrsta goriva za grijanje (drva i cumur). Izvolite ugraditi filtere cvrstih cestica na dimnjake i onda mozete loziti. Ako to ne zelite, onda izvolite preci na neki drugi energent (plin, nafta, tj. ugradite sebi kotlovnicu u kucu).