Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
swanfilter

#3726 Re: Migranti

Post by swanfilter »

Eto, ja sam iz Krajine. Sam sam prosao golgotu rata i izbjeglistva, poturanja po kucama ljudi koji te gledaju kao da im pred ocima krades, ... Isto tako sam Krajisnik koji ce kao iz topa reci da ovaj "belosvetski" olos, gamad, ... treba preko grane tjerati sto prije. Za sada je ljeto, Krajina je takva da se setajuci putem mozes najesti voca i biti zadovoljan. Ali, pitam ja vas, sta kada zima dođe? Kako ce se situacija odvijati kada ih tu bude 15 000?

Pitam ja vas i guzonje u Sa, koliko dobro poznajete mentalitet ovdasnjih ljudi? Dosadasnja situacija je dokaz da nas ne poznajete i bas vas boli briga, nit imate zelje da skontate nasu narav ...

Reci cu vam samo jednu stvar. Dođe li do prvog ozbiljnijeg incidenta, a da je u vezi sa domacinima i njihovom imovinom, a doci ce, budite uvjereni, dizace se horde seljaka sa sjekirama i krampovima, preorace i kampove i imigrante. Mrtve glave ce padati. Mađari ce ispasti raja ...

Ovo nisu prijetnje ili prazne price. Ovo su cinjenice koje mnogi ne zele da vide. Gleda se kratkorocno, samo da je od EU pokupiti pare, a situaciju cemo vec nekako ...
Last edited by swanfilter on 26/07/2018 21:07, edited 3 times in total.
Banksy

#3727 Re: Migranti

Post by Banksy »

Slušala sam danas Fazlića, baš strašno... Ogorčena sam šutnjom i nebrigom i Sarajeva i cijele države. Sramota.
Janjicar

#3728 Re: Migranti

Post by Janjicar »

insomnia78 wrote:Pa pare ni ne idu u pakistan. Ostaju ovdje. Odavdje se plati avion
Eh ako ima prije Dubokog Potoka kakvo naplatno mjesto onda ide.
AstorH

#3729 Re: Migranti

Post by AstorH »

Orban Bog.
Dizace mu se spomenici u buducnosti.
Mars u UAE i ostale bratske drzave.
CPT

#3730 Re: Migranti

Post by CPT »

biscanka2 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Više desetina migranata sukobilo se danas na livadi u Velikoj Kladuši. U masovnoj tučnjavi korišteno je hladno oružje i drugi predmeti. Povrijeđeno je 15 osoba, dok su tri osobe s težim tjelesnim povredama prevezene u Kantonalnu bolnicu Bihać. Kako nezvanično saznaje portal USN, osoba porijeklom iz Pakistana je podlegla povredama.
https://usn.co.ba/usn-novosti/velika-kl ... si/117160/

Fini, mirni i jako prihvatljivi "izbjegli" Pakistanci koji imaju svu dokumentaciju (kako mjesecima u svojim akutnim izljevima agresivnog zalaganja za kriminal i ilegalnu migraciju čini ovaj CPT) su ubili još jednog čovjeka.

Život u Krajini je svakim danom sve opasniji. Ne znaju to i ne zanima to ljude poput CPT-a. Njemu je USK tamo daleko, iza sedam mora i iza sedam gora, zato nam i ovako patronistički drži lekcije o humanosti. No, srećom, primjeri iz Izačića i Vikića gdje građani fizički sprečavaju dovoženje novih ilegalnih migranata pokazuje da će Krajišnici, kad opet dođe mak na konac, preuzeti stvari u svoje ruke.
Pa evo kaze da je u Bihacu, :roll: Za mnoge je ovo unosan biznis - nebrani on njih dzaba. :cry:
prije svega za portale koji na tudjoj nesreci grabe klikove lazima....
CPT

#3731 Re: Migranti

Post by CPT »

AstorH wrote:Orban Bog.
jasta ce...
https://www.theguardian.com/commentisfr ... -vengeance
https://www.redstate.com/streiff/2014/0 ... d-fascism/

kad na populizam fatas ljude skolone da svoju fasizam nekako racionaliziraju...

Najgore u citavoj price je da se jedna Madjarska sprda sa sirotinjom iako su je morali nagurati u EU. Da se pitalo fasiste kakve si oni sada nikad oni EU vidjeli ne bi. I dalje bi prodavali bizuteriju za sicu od vrata do vrata...
It_is_a_Leclerc

#3732 Re: Migranti

Post by It_is_a_Leclerc »

Orban je upravu. Ilegalnim migrantima treba jasno reći: "Ne želimo vas. Niste dobro došli". Onaj kome trebaju, ko u njima vidi radnu snagu, demografski potencijal neka po njih pošalje charter let, savršeno me zaboli neka stvar. Ali, da desetina hiljada sam bog zna kakve bjelosvjetske bijede, kriminalaca i probisvijeta spava u mom dvorištu, urinira u parkovima gdje se igraju naša djeca, davi patke, bode se noževima za tuš i šta sve već nisu dosad uradili, e to bogami neće moći ove noći.

Ilegalni prelazak državne granice je krivično djelo za koje se dobija zatvorska kazna, a ne hotelski smještaj, tri dnevna obroka i neograničen broj pokušaja ponavljanja istog krivičnog djela.

Država treba da reaguje i da svim silama brani državnu granicu od kriminalniteta. Ako nisu u stanju da to urade pripadnicima DGS-a, onda neka se svaki metar pokrije pripadnicima oružanih snaga.

Migranti nisu dobro došli u BIH. Ne zato što ih mrzimo, već zato što nam njihovo prisustvo predstavlja problem u svakom mogućem domenu.
Quaresma

#3733 Re: Migranti

Post by Quaresma »

eh da vidite kako ih centro veceras natrpa, bilo ih je koji su i stojali :)

jebo ti svoje putnike i osiguravanje ugodne voznje.

evo jos u kljucu na putu ih kontrolisu, policiji treba sat vremena da odradi posao.

kakvo sranje.

centro koliko je ubrao para do sada na njima, ne moze barem da osigura mini-bus za nase ljude
Sanjarko

#3734 Re: Migranti

Post by Sanjarko »

Jarane UAE ima 8 miliona migranata na populaciju 2 miliona.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3735 Re: Migranti

Post by Truba »

to su radnici i robovi ne na socijali
i nakon 50 godina ne mogu dobiti državljanstvo
znači naftna kriza = radnici van socijala ide za naše ljude = arapski fašizam

djeca stranaca rodjena tu nakon 18 godina ili studij ili nazad u zemlju koju često vidjeli samo na slikama :D
insomnia78

#3736 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

It_is_a_Leclerc wrote:Orban je upravu. Ilegalnim migrantima treba jasno reći: "Ne želimo vas. Niste dobro došli". Onaj kome trebaju, ko u njima vidi radnu snagu, demografski potencijal neka po njih pošalje charter let, savršeno me zaboli neka stvar. Ali, da desetina hiljada sam bog zna kakve bjelosvjetske bijede, kriminalaca i probisvijeta spava u mom dvorištu, urinira u parkovima gdje se igraju naša djeca, davi patke, bode se noževima za tuš i šta sve već nisu dosad uradili, e to bogami neće moći ove noći.

Ilegalni prelazak državne granice je krivično djelo za koje se dobija zatvorska kazna, a ne hotelski smještaj, tri dnevna obroka i neograničen broj pokušaja ponavljanja istog krivičnog djela.

Država treba da reaguje i da svim silama brani državnu granicu od kriminalniteta. Ako nisu u stanju da to urade pripadnicima DGS-a, onda neka se svaki metar pokrije pripadnicima oružanih snaga.

Migranti nisu dobro došli u BIH. Ne zato što ih mrzimo, već zato što nam njihovo prisustvo predstavlja problem u svakom mogućem domenu.
Nuto klix ti posvetio clanak
Dehumanizacija migranata kroz fake i spin vijesti: Od silovanja do roštiljanja patki
http://www.klix.ba/clanak/180726120
Ti jarane haman nisi ni jedne istinite informacije imo :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3737 Re: Migranti

Post by Truba »

https://narod.hr/hrvatska/bozinovic-bro ... -zrakoplov

Kazao je da broj ilegalnih prelazaka granice nije povećan, iako određene skupine pokušavaju proći svaki dan. “Mislim da iz dana u dan dobivaju vrlo jasnu i konkretnu poruku kako hrvatska policija štiti javni red i interese Republike Hrvatske”, kazao je Božinović.

ovo treba prevesti na njihove jezike i kačiti na fejsbuk stranice gdje razmjenjuju info
seln

#3738 Re: Migranti

Post by seln »

...kurca mog.
seln

#3739 Re: Migranti

Post by seln »

Black swan wrote:https://narod.hr/hrvatska/bozinovic-bro ... -zrakoplov

Kazao je da broj ilegalnih prelazaka granice nije povećan, iako određene skupine pokušavaju proći svaki dan. “Mislim da iz dana u dan dobivaju vrlo jasnu i konkretnu poruku kako hrvatska policija štiti javni red i interese Republike Hrvatske”, kazao je Božinović.
Ili, da citiram onog rvackog heroja iz 1991: da vidis kako ustase udaraju.
Acid25

#3740 Re: Migranti

Post by Acid25 »

Kad porastem biću Informer..
Image
vrbas1979

#3741 Re: Migranti

Post by vrbas1979 »

Dehumanizacija migranata kroz fake i spin vijesti: Od silovanja do roštiljanja patki

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dehuman ... /180726120

Poučan tekst vrijedan čitanja. Posebno za one koji i ovdje namjerno šire laži, postavljaju linkove sa sumnjivih portala i aktrivno učestvuju u beskrupuloznoj satanizaciji izbjeglica i migranata i širenju histerije.
It_is_a_Leclerc

#3742 Re: Migranti

Dirljiv tekst. Zbilja. Samo što ga je naškrabao novinar 500 kilometara udaljen od epicentra migrantske krize, a koji se, kao i dio ljudi ovdje, drznuo da ljude koji ove migrante unatoč svemu hrane, primaju u svoje kuće i liječe besplatno već mjesecima optuži da dehumaniziraju i da sataniziraju.

Najlakše je iz ugodne daljine podržavati ilegalne prelaske državne granice bez ijednog papirića i govoriti - "WELCOME MIGRANTI" ali u USK jer nama je ipak turistička sezona.
dječak sa šibicama

#3743 Re: Migranti

Post by dječak sa šibicama »

Zar je onaj lijepi hotel Sedra ispod Ostrozca toliko propao, da u njega smjestaju migrante?
biscanka2

#3744 Re: Migranti

Post by biscanka2 »

It_is_a_Leclerc wrote:Dirljiv tekst. Zbilja. Samo što ga je naškrabao novinar 500 kilometara udaljen od epicentra migrantske krize, a koji se, kao i dio ljudi ovdje, drznuo da ljude koji ove migrante unatoč svemu hrane, primaju u svoje kuće i liječe besplatno već mjesecima optuži da dehumaniziraju i da sataniziraju.

Najlakše je iz ugodne daljine podržavati ilegalne prelaske državne granice bez ijednog papirića i govoriti - "WELCOME MIGRANTI" ali u USK jer nama je ipak turistička sezona.

:thumbup: :thumbup:
Ma ima i placenih kontrasa
It_is_a_Leclerc

#3745 Re: Migranti

dječak sa šibicama wrote:Zar je onaj lijepi hotel Sedra ispod Ostrozca toliko propao, da u njega smjestaju migrante?
Hotel je uništio SDA tajkunčić, prijeratni vozač kamiona, koji ju je kupio za marku, a od najvećeg hotelskog kapaciteta u nacionalnom parku Una napravio olupinu kojoj je isključena voda, struja, a trava raste unutar i van objekta.
Sada taj isti tajkunčić, Halil Bajramović (koji je bog sami zna kako izbjegao zatvor u aferi Citrus), obećava da će Sedru rušiti, a na njeno mjesto dići "novu, luksuzniju Sedru".
Thorgerson

#3746 Re: Migranti

Post by Thorgerson »

It_is_a_Leclerc wrote:Dirljiv tekst. Zbilja. Samo što ga je naškrabao novinar 500 kilometara udaljen od epicentra migrantske krize, a koji se, kao i dio ljudi ovdje, drznuo da ljude koji ove migrante unatoč svemu hrane, primaju u svoje kuće i liječe besplatno već mjesecima optuži da dehumaniziraju i da sataniziraju.

Upravo tako.

Zasto ovakvi clanci nisu izlazili dok su spavali ispred Vijecnice.

Mene je stvarno nekad stid koliko Sarajevo zapostavljaja odredjene dijelovi ove drzave. Narocito Krajina i taj dio. To je nevjerovatno. Krajisnici su super ljudi, koga god sam upoznao od njih. :thumbup: Da ne govorim kakve su patriote. :bih:
Last edited by Thorgerson on 27/07/2018 12:38, edited 1 time in total.
escobar__

#3747 Re: Migranti

Post by escobar__ »

SDA, grobari bošnjačkog naroda.
biscanka2

#3748 Re: Migranti

Post by biscanka2 »

Thorgerson wrote:

Upravo tako.

Zasto ovakvi clanci nisu izlazili dok su spavali ispred Vijecnice.

Mene je stvarno nekad stid koliko Sarajevo zapostavljaja odredjene dijelovi ove drzave. Narocito Krajina i taj dio. To je nevjerovatno. Krajisnici su super ljudi, koga god sam upoznao od njih. :thumbup: Da ne govorim kakve su patriote. :bih:
:thumbup: :kiss:
insomnia78

#3749 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

Tolike su patriote da im je bila malo jedna drzava. Htjeli su najmanje dvije. Hajte moliv vas popustite sa ublehama i mitovima
biscanka2

#3750 Re: Migranti

Post by biscanka2 »

insomnia78 wrote:Tolike su patriote da im je bila malo jedna drzava. Htjeli su najmanje dvije. Hajte moliv vas popustite sa ublehama i mitovima
Upitaj se sta je tad Sarajevo po tom pitanju uradilo.
Kad je Silajdzic molio Aliju da Abdica ne pusta da iz Sarajevo ide
ako ode da ce samo belaja naci.
Znaci opet smo kod (od strane Sarjeva) zapostavljanja .
Al tu nasa "insomnija" sve krajisnike ublehama prozva, pa jesil ti bio-la ta
koja je to sprijecila.
Ti vrijedjas sve i jednu majku ciji su sinovi zivot za Bosnu i Hercegovinu dali
- halal ti vjera. :twisted:
Locked