Ne idem nigdje iz BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mali jomu

#3726 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

Dosadno mii wrote: Al u njemackoj nema cevapa

:bih:

ja kreno da ih slazem u podrumu da ih imam kad ih puste na godisnji, vazda ih fali..... :mrgreen:
duminjo

#3727 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by duminjo »

mali jomu wrote:
Maraschino wrote: Kako je krenulo nece niko ostati. Ne racunam uhljebljenike.

Prije par dana na nekom sijelu se prica da Merkelova planira liberalizaciju za Z.Balkan odnosno da imaju status zemalja EU(bez viza trazis posao).
Poslije toga slijedi egzodus.
Neko ce ici za boljim zivotom a neko misleci da ce naci bolji zivot.

Nikad nije bio nikakav problem dobiti vizu za negdje..... ako si regulare normala, vazda se trazi minimalno proceduralno zadovoljenje standarnih zakona bilo koje drzave,

drugo je kad neko nije regulare normala, hoce nesto a ne ispunjava ni minimum koji se trazi..... ko neko budala, koji ces im kurac?

Skolujte se, minimalno naucite engleski jezik, i jos koji to bolje..... tek se onda otvaraju vrata, i mozete svasta nesto :thumbup:
Bogami, imas dobru podlogu da osnujes stranku. Znas Golemo i fino slagat :mrgreen:

A sad Ozbiljno. Nas Problem je što smo nepismeni.
Dok god smo nepismeni, izbore će uzimati isti, pa nam nema napretka. I dok god smo nepismeni, nepozeljni smo na zapadu. Tako da i ova zajebancija gore stoji. Problem je dobiti vizu kad si nepismen.
Jebiga. Boli al tako je.
mali jomu

#3728 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

detroit-mercy wrote:
mali jomu wrote:
N-E regija wrote: Otići iz BiH je po meni glupost, jer negdje raditi za 2000 Eura i imati troškova 1700 po meni je glupost, jer rahatluk, život s porodicom i prijateljima s kojim si odrastao, u svom gradu vrijedi puno više od pišljivih 300 Eura. :bih:

Kad se skonta da se zajebo, vec se je za dva zivota uletilo u kredit, i onda na lanac ko cuko..... kahvica na forumu

otici negdje, pa pametno zaradit i ustedjet, pa nazad kuci.... to je to, sve ostalo je ziva taraba :mrgreen: :bih:
Toliko stereotipa u jednom postu, onda me mnoge stvari ne cude :-) .

Znam da vam je zajebano....... davno sam obisao sve to, i radio i sa jaranima se svukud zezo po svijetu, ima dobrih stvari kao i losih, fora je ostati regulare normala gdje se god neko nalazi, vazda me neko negdje zove haj vamo haj tamo, hocu kurac, dodjite vi na cevape, svaki put svi mi dodju, jebiga...... i tako zivot pici

drago mi je kad je nekom negdje fino, super mu, pici i tako to..... ali ne kontajte da smo mi ovdje levati pa nemamo veze ni sa icim :bih:
Maraschino

#3729 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Maraschino »

kako nije problem dobiti vizu? pogledaj koliko se ceka njemacka viza?
mali jomu

#3730 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

Maraschino wrote: kako nije problem dobiti vizu? pogledaj koliko se ceka njemacka viza?

jasta vec nije problem, ako si u redu dobit ces, ako nisi neces nikad dobit......
mousstapha

#3731 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mousstapha »

Ko ne igra bingo ne moze nikad ni dobit :lol: :lol:
mali jomu

#3732 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

mousstapha wrote: Ko ne igra bingo ne moze nikad ni dobit :lol: :lol:

nista bingo, samo jesi li ili nisi u redu..... :mrgreen:
mali jomu

#3734 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

Morningenzi all taimingons, kahvica, sokic, cajic..... :)

Image
mali jomu

#3735 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

Kahvica all taimingos...... bujrum :)

Image
mali Ninja

#3736 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali Ninja »

Jestel se predomislili?
mali jomu

#3737 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

mali Ninja wrote: Jestel se predomislili?

Sto, ne svidja ti se lokum, samo ga ostavis na stolu..... :mrgreen:
skafiskafsnjak

#3738 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by skafiskafsnjak »

Ne idite... neka vas .
SDA
mali jomu

#3739 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

stipu mi ba to, imam kofere treba ih prodat, hajmo cvaja i dvije cvaje, sigurni, lagahni..... plus cevapi, kud ce ti bolje :mrgreen:
skafiskafsnjak

#3740 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by skafiskafsnjak »

mali jomu wrote:stipu mi ba to, imam kofere treba ih prodat, hajmo cvaja i dvije cvaje, sigurni, lagahni..... plus cevapi, kud ce ti bolje :mrgreen:
koje su boje :D
mali jomu

#3741 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

skafiskafsnjak wrote:
mali jomu wrote: stipu mi ba to, imam kofere treba ih prodat, hajmo cvaja i dvije cvaje, sigurni, lagahni..... plus cevapi, kud ce ti bolje :mrgreen:
koje su boje :D

oraspolozio si me..... :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
apsidejzi

#3742 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by apsidejzi »

Nakon ovih izboraja sam zapravo izgubio volju da se vratim u BiH. Kome? Gdje? Zasto?

Asad obnovi sav svoj jebeni put od Dare do Alepa za 6 mjeseci u zemlji koja je u ratu 7 godina a nase rahlje za 4g nula NULA km. Gdje da se vratim ba? Da mi seljak kroji politiku? Ma bjezi ba!
Hajvan

#3743 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Hajvan »

niste Vi, meshchini, nidje ni otishli (mentalno barem), sudechi po broju upisa na forumu… ne kritikujem, samo konstatujem... :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3744 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Hajvan wrote:niste Vi, meshchini, nidje ni otishli (mentalno barem), sudechi po broju upisa na forumu… ne kritikujem, samo konstatujem... :)
Nikako da odu iz propale drzave :kiss:
apsidejzi

#3745 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by apsidejzi »

Hajvan wrote:niste Vi, meshchini, nidje ni otishli (mentalno barem), sudechi po broju upisa na forumu… ne kritikujem, samo konstatujem... :)
Dobro ti se cini... prestar sam otisao da bih izbacio iz sebe. Al zato mi djeca nemaju mnogo dodirnih tacaka i dobro da je tako. Nek ta generacija ne odrasta na pretnji ratom kako bi se dobili izbori.

Doduse, jedan dio mene je zaista umro nakon ovih izbora. Strasno mi je krivo sto se nista nije promjenilo. Ne da nije, nego se zacimentiralo. Jos vise dobili mjesta. Kako vrijeme prolazi sve vise uvidjam da oni sto ostase su sve dalje od mene.

Mah upravu si... dosta foruma za ovu sedmicu.
mali jomu

#3746 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

Morningenzi all taimingos :mrgreen:

Image
sigurnoable

#3747 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by sigurnoable »

Rezultati izbora govore da ovdje nema popravka.

Moze li mi reci neko ko je otisao vani, je li ga puca nostalgija za gradom, roditeljima, rodbinom, starim prijateljima i gubljenju dana sa njima u ispijanju kafa? Da li je ta nostalgija pristuna samo na pocetku ili je prisutna duzi period?
skafiskafsnjak

#3748 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by skafiskafsnjak »

sigurnoable wrote:Rezultati izbora govore da ovdje nema popravka.

Moze li mi reci neko ko je otisao vani, je li ga puca nostalgija za gradom, roditeljima, rodbinom, starim prijateljima i gubljenju dana sa njima u ispijanju kafa? Da li je ta nostalgija pristuna samo na pocetku ili je prisutna duzi period?
Nostalgija ostaje..... do prve plate :lol:
MaroonBrigade

#3749 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by MaroonBrigade »

skafiskafsnjak wrote:Nostalgija ostaje..... do prve plate :lol:
A i vode vazda ima :D
mousstapha

#3750 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mousstapha »

sigurnoable wrote:Rezultati izbora govore da ovdje nema popravka.

Sve manje i manje. Ali misljenja sam da je nostalgija konstantna. Da se vratim kuci opet bih imao nostalgiju za ovim zivotom ovdje. Covjek gdje god da ode gradi poznanstva, vezuje se prostor, dogadjaje, nastoji da razumije novi mentalitet. Najgore je sto covjek sebi moze da uradi je da sebi silom pokusa potisnuti porijeklo i iskustvo koje je donio.
Nostalgija sama po sebi nije negativna. Lijepo je i krizati kalendar i radovati se putovanju i susretu sa ljudima do kojih ti je stalo.
Post Reply