Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
-
channel10
#3726 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Sta ti je Novace, budi normalan...
- ¤ jelena ¤
#3727 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Sa ovakvom čeljadi može biti velika ko SAD, opet bi bili ''ko rogovi u vreći''.
- mO k3
#3728 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
o kojoj izbornoj volji BiH katolika ?? 2/3 ne podrzava HDZ i ti nam govoris o izbornoj volji?? De uozbilji se malo budi je Jevrej kako si se ovdje na forumu i izjasnio , zalazi se da presuda iz Strazbura kod suda za ljudska prava u predmetu Sejdic/Finci budu sprovedena a ne u HDZ volja ....Novak20 wrote:Wow. Jest ga ubola Željana pitanjima o finansiranju misije OHR u BiH.
Inzko tri mandata sprdio u BiH, a ne zna da nije problem BiH Hrvata ministarsko mjesto više ili manje nego gaženje izborne volje u Hrvata. Ili što ne zna da onaj koji ima većinu u Vladi F BiH i premijera odlučuje o svemu u F BiH. To svakako nije ministar finansija.
Tipična Inzkova priča bošnjačke politike dok se Hrvatima oduzima konstitutivnost i gazi izborna volja neposrednim biranjem Komše, posrednim ambasadora Hrvata Nerkeza, zastupnika u DN, Hrvata Edima itd. Pa sutra će i ministar finansija biti Hrvat Nermin ili tako nekako. A onda idu promjene Ustava i zakona F BiH na štetu Hrvata dok se RS ne može odbiti ni pera.
https://vijesti.ba/clanak/430633/manje- ... vati-imaju
Na današnjoj konferenciji za medije visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko je odgovorio na navode Željane Zovko koja je kazala da bi se trebalo preispitati način finansiranja OHR-a i da bi se trebao podnositi izvještaj.
"Imate izvještaj o tome kako mi i šta trošimo", kazao je kratko Inzko.
Na pitanje smatra li to vrstom pritiska na OHR, Inzko je kazao da je to nepotrebna stvar.
"Mislim da je to nepotrebna stvar, pošto mi transparentno radimo. Postoji neka strategija iza toga, protiv OHR-a i OHR se može zatvoriti, nije to problem ali kada su svi uslovi stečeni. Zbog čega gospođa Zovko to radi? Možda rezultat nije bio za HDZ kakav su neki očekivali. I Čović i Komšić su birani na isti način, sa istim zakonom i Ustavom. Neki su frustrirani, ja to razumijem ali je prije 4 godine bio isti zakon", kazao je Inzko i dodao:
"Koliko ja znam HDZ se nije žalio na izbor Komšića, CIK ima pravo da se žali. Možda da bude manje frustracija na hrvatskoj strani i da napravimo možda neki katalog svega što Hrvati imaju de facto na kantonalnom nivou, koliko imaju ministara, kao i na federalnom nivou. Da li imaju puno ministara finansija, pravosuđa i na državnom nivou vidimo da ko upravlja indirektnim oporezivanjem, koliko procenata ministara imaju i da onda pričamo o faktičkom stanju, da eliminišemo frustracije".
"Niko ne želi ništa nikome uskraćivati. Mislim da psihološki, treba da Hrvati imaju malo više, a Bošnjaci malo manje, i da svi budu zadovoljni. Znate onu: Kada čeljad nisu bijesna, kuća nije tijesna. Jer BiH je velika, veća od Belgije i Slovenije", kazao je Inzko.
-
Novak20
#3729 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ne odgovori ti meni kada sam to bio bosanski katolik pa da ponovim pitanje ako ti nije teško razmisliti ?mO k3 wrote: o kojoj izbornoj volji BiH katolika ?? 2/3 ne podrzava HDZ i ti nam govoris o izbornoj volji?? De uozbilji se malo budi je Jevrej kako si se ovdje na forumu i izjasnio , zalazi se da presuda iz Strazbura kod suda za ljudska prava u predmetu Sejdic/Finci budu sprovedena a ne u HDZ volja ....
Za Finci/Sejdića se zalažem i pitam zašto ne sjede ni u klubu Ostalih u DN F BiH kad im to Ustav već dozvoljava nego su tamo Segmedina & Co.
-
Novak20
#3730 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
¤ jelena ¤ wrote:Sa ovakvom čeljadi može biti velika ko SAD, opet bi bili ''ko rogovi u vreći''.
- mO k3
#3731 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Zasto se toliko zalazes za aparthejdsku politiku HDZ-ea??Novak20 wrote:Ne odgovori ti meni kada sam to bio bosanski katolik pa da ponovim pitanje ako ti nije teško razmisliti ?mO k3 wrote: o kojoj izbornoj volji BiH katolika ?? 2/3 ne podrzava HDZ i ti nam govoris o izbornoj volji?? De uozbilji se malo budi je Jevrej kako si se ovdje na forumu i izjasnio , zalazi se da presuda iz Strazbura kod suda za ljudska prava u predmetu Sejdic/Finci budu sprovedena a ne u HDZ volja ....![]()
Za Finci/Sejdića se zalažem i pitam zašto ne sjede ni u klubu Ostalih u DN F BiH kad im to Ustav već dozvoljava nego su tamo Segmedina & Co.
Pa cu ti postaviti sceenshot gdje si sta napisao
-
Novak20
#3732 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ja za aparhejd ? Smiješno. A ti koji Hrvate redovno nazivaš bosanskim katolicima kao nisi za aparhejd ?mO k3 wrote:Zasto se toliko zalazes za aparthejdsku politiku HDZ-ea??Novak20 wrote:Ne odgovori ti meni kada sam to bio bosanski katolik pa da ponovim pitanje ako ti nije teško razmisliti ?mO k3 wrote: o kojoj izbornoj volji BiH katolika ?? 2/3 ne podrzava HDZ i ti nam govoris o izbornoj volji?? De uozbilji se malo budi je Jevrej kako si se ovdje na forumu i izjasnio , zalazi se da presuda iz Strazbura kod suda za ljudska prava u predmetu Sejdic/Finci budu sprovedena a ne u HDZ volja ....![]()
Pa cu ti postaviti sceenshot gdje si sta napisao
Pa jadan ne bio u vrijeme bosanskih katolika je bilo propisano od strane Osmanlija šta smiju oblačiti da bi bili lakše mete takvima kao ti. Ako to nije pantentirani i prvi aparhejd na ovim prostorima, ne znam šta je drugo.
- spreca
#3733 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Koje lazi...da su osmanlije htjele za 500 godina od vas nebi ostalo ni traga
-
Novak20
#3734 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Hajmo rječnik u ruke pa razjasni sebi šta je aparhejd, asimilacija i genocid.spreca wrote:Koje lazi...da su osmanlije htjele za 500 godina od vas nebi ostalo ni traga
- mO k3
#3735 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Hajde nazvacu ih pravim imenom Bosnjaci katolici ...Novak20 wrote: Ja za aparhejd ? Smiješno. A ti koji Hrvate redovno nazivaš bosanskim katolicima kao nisi za aparhejd ?
Pa jadan ne bio u vrijeme bosanskih katolika je bilo propisano od strane Osmanlija šta smiju oblačiti da bi bili lakše mete takvima kao ti. Ako to nije pantentirani i prvi aparhejd na ovim prostorima, ne znam šta je drugo.
Ali de "jevreju" samo da te podsjetim kada su vas katolici iz spanije protjerali , ko vas je primio ??
- Point.
#3736 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Hoćeš IZ gdje će ljudi dolaziti sa nacionalnim obilježjima gdje smiju glasati samo za svoje. Nije smiješno nimalo.Novak20 wrote: Ja za aparhejd ? Smiješno.
-
Novak20
#3737 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Smiješan si ti.Point. wrote:Hoćeš IZ gdje će ljudi dolaziti sa nacionalnim obilježjima gdje smiju glasati samo za svoje. Nije smiješno nimalo.Novak20 wrote: Ja za aparhejd ? Smiješno.
I danas se za državni i federalni nivo glasa po izbornim jedinicama, a ne po naciji, etniji ili vjeri. Naravno da nisam za takav način glasanja kakav ti predlažeš. Sa nacionalnim obilježjima, ma hajte molim vas.
- Point.
#3738 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
A je li? Za šta se ti zalažeš? Za treću izbornu jedinicu, koja bi defacto bila po naciji, etniji, vjeri. Dobro je Vesna rekla, da je 80% Hrvata izašlo na glasanje danas bi Čović kao član predsjedništva demonstrativno izašao za Dodikom iz sale, kao podrška političkom guzniku. Probleme tražite u neizlaženju hrvatskih glasača na izbore a ne u tobajagi preglasavanju.Novak20 wrote:Smiješan si ti.Point. wrote:Hoćeš IZ gdje će ljudi dolaziti sa nacionalnim obilježjima gdje smiju glasati samo za svoje. Nije smiješno nimalo.Novak20 wrote: Ja za aparhejd ? Smiješno.
I danas se za državni i federalni nivo glasa po izbornim jedinicama, a ne po naciji, etniji ili vjeri. Naravno da nisam za takav način glasanja kakav ti predlažeš. Sa nacionalnim obilježjima, ma hajte molim vas.
A da, ti si ono Jevrej, ne znam zašto se zamaraš ovim stvarima.
-
Mirza007
#3739 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Btw koliko cujem Zaljenu tamo bodu puno cesce nego sto ona ubada.Novak20 wrote:Wow. Jest ga ubola Željana ......
Tipična Inzkova priča bošnjačke politike dok se Hrvatima oduzima konstitutivnost i gazi izborna volja neposrednim biranjem Komše, posrednim ambasadora Hrvata Nerkeza, zastupnika u DN, Hrvata Edima itd. Pa sutra će i ministar finansija biti Hrvat Nermin ili tako nekako.
Nego Starino principijelni. Sto zaboravi na spisak dodati Hrvaticu Zeljku Stojcic iz SNSD, novu podpredsjednicu PC iz reda reda hrvatskog naroda? Ili Srbina Opsjenicu?
Zvucis degutantno.
- spreca
#3740 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Prvo se opredjeli sta ste?jednom ste bosanski katolici a drugi put hrvati a treci put bosanski hrvatiNovak20 wrote:
Ja za aparhejd ? Smiješno. A ti koji Hrvate redovno nazivaš bosanskim katolicima kao nisi za aparhejd ?
I gdje ja ovdje spominjem te termineNovak20 wrote:Hajmo rječnik u ruke pa razjasni sebi šta je aparhejd, asimilacija i genocid.spreca wrote:Koje lazi...da su osmanlije htjele za 500 godina od vas nebi ostalo ni traga
-
Novak20
#3741 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Da sam u politici, zalagao bih se za promjenu Ustava BiH i F BiH, IZ BiH, donošenju Zakona o IJ F BiH na fer osnovi uključujući sva pitanja poput vanrednih, prijevremenih izbora, elektronskog glasanja i provođenja sudskih presuda, lažnog predstavljanja u DN itd. E sad, šta je fer osnova u politici ko bi ga znao osim onih koji se tu metiljaju. To svakako nije ono što bih ja poželio ili uradio.Point. wrote: A je li? Za šta se ti zalažeš? Za treću izbornu jedinicu, koja bi defacto bila po naciji, etniji, vjeri. Dobro je Vesna rekla, da je 80% Hrvata izašlo na glasanje danas bi Čović kao član predsjedništva demonstrativno izašao za Dodikom iz sale, kao podrška političkom guzniku. Probleme tražite u neizlaženju hrvatskih glasača na izbore a ne u tobajagi preglasavanju.
Moram li te napomenuti da je Komšić već imao 337.000 glasova 2010. To pokazuje koliko je izborni kapacitet u Bošnjaka veći od onog u Hrvata. Da su svi Hrvati izašli na izbore, opet bi Komšić dobio više glasova.
I ti zarađuješ za hljeb/kruh van BiH, ne znam zašto se zamaraš ovim stvarima.
-
Milenkov buraz
#3742 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Mislim da je irelevantno koliki je izborni kapacitet pojedinih naroda, izjava da Hrvati imaju najmanji izborni kapacitet ne može biti argument. Ako se još uzme da je Čović biran na osnovu istog zakona kao i Komšić dolazimo do činjenice da ipak stvari nisu crno-bijele. Razumijem da postojeći izborni zakon nije optimalan i da ima prostora da se on unaprijedi i ja to podržavam.Novak20 wrote:Da sam u politici, zalagao bih se za promjenu Ustava BiH i F BiH, IZ BiH, donošenju Zakona o IJ F BiH na fer osnovi uključujući sva pitanja poput vanrednih, prijevremenih izbora, elektronskog glasanja i provođenja sudskih presuda, lažnog predstavljanja u DN itd. E sad, šta je fer osnova u politici ko bi ga znao osim onih koji se tu metiljaju. To svakako nije ono što bih ja poželio ili uradio.Point. wrote: A je li? Za šta se ti zalažeš? Za treću izbornu jedinicu, koja bi defacto bila po naciji, etniji, vjeri. Dobro je Vesna rekla, da je 80% Hrvata izašlo na glasanje danas bi Čović kao član predsjedništva demonstrativno izašao za Dodikom iz sale, kao podrška političkom guzniku. Probleme tražite u neizlaženju hrvatskih glasača na izbore a ne u tobajagi preglasavanju.
Moram li te napomenuti da je Komšić već imao 337.000 glasova 2010. To pokazuje koliko je izborni kapacitet u Bošnjaka veći od onog u Hrvata. Da su svi Hrvati izašli na izbore, opet bi Komšić dobio više glasova.
I ti zarađuješ za hljeb/kruh van BiH, ne znam zašto se zamaraš ovim stvarima.
- mO k3
#3743 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Covic je do bio podrsku 1/3 hrvata u bih , dok ga 2/3 nisu podrzale toliko o legitimnosti ....
-
Novak20
#3744 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Komšić je dobio podršku 1/5 Bošnjaka i 1/50 Hrvata. Toliko o legitimnosti.....mO k3 wrote:Covic je do bio podrsku 1/3 hrvata u bih , dok ga 2/3 nisu podrzale toliko o legitimnosti ....
- mO k3
#3745 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Odakle znas da Komsic nije dobio vecinu podrska od Hrvata?Novak20 wrote:Komšić je dobio podršku 1/5 Bošnjaka i 1/50 Hrvata. Toliko o legitimnosti.....mO k3 wrote:Covic je do bio podrsku 1/3 hrvata u bih , dok ga 2/3 nisu podrzale toliko o legitimnosti ....
- mO k3
#3746 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
@novak ne zaboravi da u vise opstina u federaciji gdje su srbi u vecini da je covic dobio vecinu glasova i kada bi njih odbili covic bi imao jos manje , toliko o legitimnosti
-
Novak20
#3747 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
mO k3 wrote:Hajde nazvacu ih pravim imenom Bosnjaci katolici ...Novak20 wrote: Ja za aparhejd ? Smiješno. A ti koji Hrvate redovno nazivaš bosanskim katolicima kao nisi za aparhejd ?
Ali de "jevreju" samo da te podsjetim kada su vas katolici iz spanije protjerali , ko vas je primio ??
Nepopravljiv si, odustajem.
- BHCluster
#3748 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Samo sto je razlika u glasovima jednu 100 000...Novak20 wrote:Komšić je dobio podršku 1/5 Bošnjaka i 1/50 Hrvata. Toliko o legitimnosti.....mO k3 wrote:Covic je do bio podrsku 1/3 hrvata u bih , dok ga 2/3 nisu podrzale toliko o legitimnosti ....
Last edited by BHCluster on 06/12/2018 09:49, edited 2 times in total.
-
Novak20
#3749 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Pa jeste samo što je u par postova prije napisano ovo.BHCluster wrote:Samo sto je razlika u glasovima jednu 100 000...Novak20 wrote:Komšić je dobio podršku 1/5 Bošnjaka i 1/50 Hrvata. Toliko o legitimnosti.....mO k3 wrote:Covic je do bio podrsku 1/3 hrvata u bih , dok ga 2/3 nisu podrzale toliko o legitimnosti ....
Mislim da je irelevantno koliki je izborni kapacitet pojedinih naroda, izjava da Hrvati imaju najmanji izborni kapacitet ne može biti argument.
- BHCluster
#3750 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Da samo sto su ti isti Hrvati imali i imaju dovoljno glasaca samo sto ih Covic sa svojom politikom "JA HRVAT" nije mogao animirati da puse tu politiku.Novak20 wrote:Pa jeste samo što je u par postova prije napisano ovo.BHCluster wrote:Samo sto je razlika u glasovima jednu 100 000...Novak20 wrote:
Komšić je dobio podršku 1/5 Bošnjaka i 1/50 Hrvata. Toliko o legitimnosti.....
Mislim da je irelevantno koliki je izborni kapacitet pojedinih naroda, izjava da Hrvati imaju najmanji izborni kapacitet ne može biti argument.