Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
channel10

#3726 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by channel10 »

Sta ti je Novace, budi normalan...
¤ jelena ¤

#3727 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by ¤ jelena ¤ »

Sa ovakvom čeljadi može biti velika ko SAD, opet bi bili ''ko rogovi u vreći''.
mO k3

#3728 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

Novak20 wrote:Wow. Jest ga ubola Željana pitanjima o finansiranju misije OHR u BiH.

Inzko tri mandata sprdio u BiH, a ne zna da nije problem BiH Hrvata ministarsko mjesto više ili manje nego gaženje izborne volje u Hrvata. Ili što ne zna da onaj koji ima većinu u Vladi F BiH i premijera odlučuje o svemu u F BiH. To svakako nije ministar finansija.
Tipična Inzkova priča bošnjačke politike dok se Hrvatima oduzima konstitutivnost i gazi izborna volja neposrednim biranjem Komše, posrednim ambasadora Hrvata Nerkeza, zastupnika u DN, Hrvata Edima itd. Pa sutra će i ministar finansija biti Hrvat Nermin ili tako nekako. A onda idu promjene Ustava i zakona F BiH na štetu Hrvata dok se RS ne može odbiti ni pera.

https://vijesti.ba/clanak/430633/manje- ... vati-imaju
Na današnjoj konferenciji za medije visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko je odgovorio na navode Željane Zovko koja je kazala da bi se trebalo preispitati način finansiranja OHR-a i da bi se trebao podnositi izvještaj.
"Imate izvještaj o tome kako mi i šta trošimo", kazao je kratko Inzko.

Na pitanje smatra li to vrstom pritiska na OHR, Inzko je kazao da je to nepotrebna stvar.

"Mislim da je to nepotrebna stvar, pošto mi transparentno radimo. Postoji neka strategija iza toga, protiv OHR-a i OHR se može zatvoriti, nije to problem ali kada su svi uslovi stečeni. Zbog čega gospođa Zovko to radi? Možda rezultat nije bio za HDZ kakav su neki očekivali. I Čović i Komšić su birani na isti način, sa istim zakonom i Ustavom. Neki su frustrirani, ja to razumijem ali je prije 4 godine bio isti zakon", kazao je Inzko i dodao:

"Koliko ja znam HDZ se nije žalio na izbor Komšića, CIK ima pravo da se žali. Možda da bude manje frustracija na hrvatskoj strani i da napravimo možda neki katalog svega što Hrvati imaju de facto na kantonalnom nivou, koliko imaju ministara, kao i na federalnom nivou. Da li imaju puno ministara finansija, pravosuđa i na državnom nivou vidimo da ko upravlja indirektnim oporezivanjem, koliko procenata ministara imaju i da onda pričamo o faktičkom stanju, da eliminišemo frustracije".

"Niko ne želi ništa nikome uskraćivati. Mislim da psihološki, treba da Hrvati imaju malo više, a Bošnjaci malo manje, i da svi budu zadovoljni. Znate onu: Kada čeljad nisu bijesna, kuća nije tijesna. Jer BiH je velika, veća od Belgije i Slovenije", kazao je Inzko.
o kojoj izbornoj volji BiH katolika ?? 2/3 ne podrzava HDZ i ti nam govoris o izbornoj volji?? De uozbilji se malo budi je Jevrej kako si se ovdje na forumu i izjasnio , zalazi se da presuda iz Strazbura kod suda za ljudska prava u predmetu Sejdic/Finci budu sprovedena a ne u HDZ volja ....
Novak20

#3729 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

mO k3 wrote: o kojoj izbornoj volji BiH katolika ?? 2/3 ne podrzava HDZ i ti nam govoris o izbornoj volji?? De uozbilji se malo budi je Jevrej kako si se ovdje na forumu i izjasnio , zalazi se da presuda iz Strazbura kod suda za ljudska prava u predmetu Sejdic/Finci budu sprovedena a ne u HDZ volja ....
Ne odgovori ti meni kada sam to bio bosanski katolik pa da ponovim pitanje ako ti nije teško razmisliti ? :D

Za Finci/Sejdića se zalažem i pitam zašto ne sjede ni u klubu Ostalih u DN F BiH kad im to Ustav već dozvoljava nego su tamo Segmedina & Co.
Novak20

#3730 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

¤ jelena ¤ wrote:Sa ovakvom čeljadi može biti velika ko SAD, opet bi bili ''ko rogovi u vreći''.
:thumbup:
mO k3

#3731 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

Novak20 wrote:
mO k3 wrote: o kojoj izbornoj volji BiH katolika ?? 2/3 ne podrzava HDZ i ti nam govoris o izbornoj volji?? De uozbilji se malo budi je Jevrej kako si se ovdje na forumu i izjasnio , zalazi se da presuda iz Strazbura kod suda za ljudska prava u predmetu Sejdic/Finci budu sprovedena a ne u HDZ volja ....
Ne odgovori ti meni kada sam to bio bosanski katolik pa da ponovim pitanje ako ti nije teško razmisliti ? :D

Za Finci/Sejdića se zalažem i pitam zašto ne sjede ni u klubu Ostalih u DN F BiH kad im to Ustav već dozvoljava nego su tamo Segmedina & Co.
Zasto se toliko zalazes za aparthejdsku politiku HDZ-ea??
Pa cu ti postaviti sceenshot gdje si sta napisao
Novak20

#3732 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

mO k3 wrote:
Novak20 wrote:

Zasto se toliko zalazes za aparthejdsku politiku HDZ-ea??
Pa cu ti postaviti sceenshot gdje si sta napisao
Ja za aparhejd ? Smiješno. A ti koji Hrvate redovno nazivaš bosanskim katolicima kao nisi za aparhejd ?

Pa jadan ne bio u vrijeme bosanskih katolika je bilo propisano od strane Osmanlija šta smiju oblačiti da bi bili lakše mete takvima kao ti. Ako to nije pantentirani i prvi aparhejd na ovim prostorima, ne znam šta je drugo. :D
spreca

#3733 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Koje lazi...da su osmanlije htjele za 500 godina od vas nebi ostalo ni traga
Novak20

#3734 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

spreca wrote:Koje lazi...da su osmanlije htjele za 500 godina od vas nebi ostalo ni traga
Hajmo rječnik u ruke pa razjasni sebi šta je aparhejd, asimilacija i genocid.
mO k3

#3735 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

Novak20 wrote: Ja za aparhejd ? Smiješno. A ti koji Hrvate redovno nazivaš bosanskim katolicima kao nisi za aparhejd ?

Pa jadan ne bio u vrijeme bosanskih katolika je bilo propisano od strane Osmanlija šta smiju oblačiti da bi bili lakše mete takvima kao ti. Ako to nije pantentirani i prvi aparhejd na ovim prostorima, ne znam šta je drugo. :D
Hajde nazvacu ih pravim imenom Bosnjaci katolici ...
Ali de "jevreju" samo da te podsjetim kada su vas katolici iz spanije protjerali , ko vas je primio ??
Point.

#3736 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

Novak20 wrote: Ja za aparhejd ? Smiješno.
Hoćeš IZ gdje će ljudi dolaziti sa nacionalnim obilježjima gdje smiju glasati samo za svoje. Nije smiješno nimalo.
Novak20

#3737 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Point. wrote:
Hoćeš IZ gdje će ljudi dolaziti sa nacionalnim obilježjima gdje smiju glasati samo za svoje. Nije smiješno nimalo.
Smiješan si ti.

I danas se za državni i federalni nivo glasa po izbornim jedinicama, a ne po naciji, etniji ili vjeri. Naravno da nisam za takav način glasanja kakav ti predlažeš. Sa nacionalnim obilježjima, ma hajte molim vas.
Point.

#3738 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

Novak20 wrote:
Point. wrote:
Smiješan si ti.

I danas se za državni i federalni nivo glasa po izbornim jedinicama, a ne po naciji, etniji ili vjeri. Naravno da nisam za takav način glasanja kakav ti predlažeš. Sa nacionalnim obilježjima, ma hajte molim vas.
A je li? Za šta se ti zalažeš? Za treću izbornu jedinicu, koja bi defacto bila po naciji, etniji, vjeri. Dobro je Vesna rekla, da je 80% Hrvata izašlo na glasanje danas bi Čović kao član predsjedništva demonstrativno izašao za Dodikom iz sale, kao podrška političkom guzniku. Probleme tražite u neizlaženju hrvatskih glasača na izbore a ne u tobajagi preglasavanju.

A da, ti si ono Jevrej, ne znam zašto se zamaraš ovim stvarima.
Mirza007

#3739 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Mirza007 »

Novak20 wrote:Wow. Jest ga ubola Željana ......
Tipična Inzkova priča bošnjačke politike dok se Hrvatima oduzima konstitutivnost i gazi izborna volja neposrednim biranjem Komše, posrednim ambasadora Hrvata Nerkeza, zastupnika u DN, Hrvata Edima itd. Pa sutra će i ministar finansija biti Hrvat Nermin ili tako nekako.
Btw koliko cujem Zaljenu tamo bodu puno cesce nego sto ona ubada.
Nego Starino principijelni. Sto zaboravi na spisak dodati Hrvaticu Zeljku Stojcic iz SNSD, novu podpredsjednicu PC iz reda reda hrvatskog naroda? Ili Srbina Opsjenicu?
Zvucis degutantno.
spreca

#3740 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Novak20 wrote:
Ja za aparhejd ? Smiješno. A ti koji Hrvate redovno nazivaš bosanskim katolicima kao nisi za aparhejd ?

Prvo se opredjeli sta ste?jednom ste bosanski katolici a drugi put hrvati a treci put bosanski hrvati
Novak20 wrote:
spreca wrote:Koje lazi...da su osmanlije htjele za 500 godina od vas nebi ostalo ni traga
Hajmo rječnik u ruke pa razjasni sebi šta je aparhejd, asimilacija i genocid.
I gdje ja ovdje spominjem te termine
Novak20

#3741 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Point. wrote: A je li? Za šta se ti zalažeš? Za treću izbornu jedinicu, koja bi defacto bila po naciji, etniji, vjeri. Dobro je Vesna rekla, da je 80% Hrvata izašlo na glasanje danas bi Čović kao član predsjedništva demonstrativno izašao za Dodikom iz sale, kao podrška političkom guzniku. Probleme tražite u neizlaženju hrvatskih glasača na izbore a ne u tobajagi preglasavanju.

Da sam u politici, zalagao bih se za promjenu Ustava BiH i F BiH, IZ BiH, donošenju Zakona o IJ F BiH na fer osnovi uključujući sva pitanja poput vanrednih, prijevremenih izbora, elektronskog glasanja i provođenja sudskih presuda, lažnog predstavljanja u DN itd. E sad, šta je fer osnova u politici ko bi ga znao osim onih koji se tu metiljaju. To svakako nije ono što bih ja poželio ili uradio.

Moram li te napomenuti da je Komšić već imao 337.000 glasova 2010. To pokazuje koliko je izborni kapacitet u Bošnjaka veći od onog u Hrvata. Da su svi Hrvati izašli na izbore, opet bi Komšić dobio više glasova.

I ti zarađuješ za hljeb/kruh van BiH, ne znam zašto se zamaraš ovim stvarima.
Milenkov buraz

#3742 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Milenkov buraz »

Novak20 wrote:
Point. wrote: A je li? Za šta se ti zalažeš? Za treću izbornu jedinicu, koja bi defacto bila po naciji, etniji, vjeri. Dobro je Vesna rekla, da je 80% Hrvata izašlo na glasanje danas bi Čović kao član predsjedništva demonstrativno izašao za Dodikom iz sale, kao podrška političkom guzniku. Probleme tražite u neizlaženju hrvatskih glasača na izbore a ne u tobajagi preglasavanju.

Da sam u politici, zalagao bih se za promjenu Ustava BiH i F BiH, IZ BiH, donošenju Zakona o IJ F BiH na fer osnovi uključujući sva pitanja poput vanrednih, prijevremenih izbora, elektronskog glasanja i provođenja sudskih presuda, lažnog predstavljanja u DN itd. E sad, šta je fer osnova u politici ko bi ga znao osim onih koji se tu metiljaju. To svakako nije ono što bih ja poželio ili uradio.

Moram li te napomenuti da je Komšić već imao 337.000 glasova 2010. To pokazuje koliko je izborni kapacitet u Bošnjaka veći od onog u Hrvata. Da su svi Hrvati izašli na izbore, opet bi Komšić dobio više glasova.

I ti zarađuješ za hljeb/kruh van BiH, ne znam zašto se zamaraš ovim stvarima.
Mislim da je irelevantno koliki je izborni kapacitet pojedinih naroda, izjava da Hrvati imaju najmanji izborni kapacitet ne može biti argument. Ako se još uzme da je Čović biran na osnovu istog zakona kao i Komšić dolazimo do činjenice da ipak stvari nisu crno-bijele. Razumijem da postojeći izborni zakon nije optimalan i da ima prostora da se on unaprijedi i ja to podržavam.
mO k3

#3743 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

Covic je do bio podrsku 1/3 hrvata u bih , dok ga 2/3 nisu podrzale toliko o legitimnosti ....
Novak20

#3744 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

mO k3 wrote:Covic je do bio podrsku 1/3 hrvata u bih , dok ga 2/3 nisu podrzale toliko o legitimnosti ....
Komšić je dobio podršku 1/5 Bošnjaka i 1/50 Hrvata. Toliko o legitimnosti.....
mO k3

#3745 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

Novak20 wrote:
mO k3 wrote:Covic je do bio podrsku 1/3 hrvata u bih , dok ga 2/3 nisu podrzale toliko o legitimnosti ....
Odakle znas da Komsic nije dobio vecinu podrska od Hrvata?
mO k3

#3746 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

@novak ne zaboravi da u vise opstina u federaciji gdje su srbi u vecini da je covic dobio vecinu glasova i kada bi njih odbili covic bi imao jos manje , toliko o legitimnosti
Novak20

#3747 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

mO k3 wrote:
Novak20 wrote: Ja za aparhejd ? Smiješno. A ti koji Hrvate redovno nazivaš bosanskim katolicima kao nisi za aparhejd ?

Hajde nazvacu ih pravim imenom Bosnjaci katolici ...
Ali de "jevreju" samo da te podsjetim kada su vas katolici iz spanije protjerali , ko vas je primio ??
:lol:

Nepopravljiv si, odustajem.
BHCluster

#3748 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Novak20 wrote:
Samo sto je razlika u glasovima jednu 100 000... :lol:
Last edited by BHCluster on 06/12/2018 09:49, edited 2 times in total.
Novak20

#3749 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

BHCluster wrote:
Novak20 wrote:
Pa jeste samo što je u par postova prije napisano ovo.
Mislim da je irelevantno koliki je izborni kapacitet pojedinih naroda, izjava da Hrvati imaju najmanji izborni kapacitet ne može biti argument.
BHCluster

#3750 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Novak20 wrote:
BHCluster wrote:
Novak20 wrote:
Pa jeste samo što je u par postova prije napisano ovo.
Mislim da je irelevantno koliki je izborni kapacitet pojedinih naroda, izjava da Hrvati imaju najmanji izborni kapacitet ne može biti argument.
Da samo sto su ti isti Hrvati imali i imaju dovoljno glasaca samo sto ih Covic sa svojom politikom "JA HRVAT" nije mogao animirati da puse tu politiku.
Post Reply