Sa mosta na Pelješcu odmah se spaja na postojeću cestu, koja će se proširiti. Ta cesta se spaja sa Jadranskom magistralom kod Inine pumpe kod Zatona. Možda će tu raditi manje korekcije ceste, jer je sada spajanje neuslovno za veći promet automobila.santo gral wrote:.. Zna li mi iko reći gdje izlazi ponovo na magistralu taj put koji vodi preko mosta?
Pelješki most - ko koga zeza
-
high_volume
#3726 Re: Pelješki most - ko koga zeza
-
Tempo
- ZeModerator
#3727 Re: Pelješki most - ko koga zeza
gdje na peljescu?santo gral wrote:Tema Pelješki most a njima Armija pred Kupresom. Nikad iz 92' i to vazda par istih likova...
Zna li mi iko reći gdje izlazi ponovo na magistralu taj put koji vodi preko mosta?
- LBVIEW
#3728 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Sacekaj jos malo zemljak pa niti neces biti siguran, kad krene ona geacka "Grmec ori Biac gori". Po svemu sudeci, radi se o onom Zenicaninu rodom s Bravska.Maraschino wrote:
Taman ga krenulo a on ko ckapi zdimi...sada je to sve upitno pa i granica u Lukavici.
- exliberal-ex
#3729 Re: Pelješki most - ko koga zeza
O tito dragi evo opet o ratu......i opet mi kazu bosnjaci nemaju mitologiju ko srbi....
Alo lbview i seln, dajte recite mi sta mislite uradit da se zaustavi izgradnja mosta.....danas je 2019 ne 1993 manite mi suplje sta bi bilo ....eto izabrali ste Zeljku sta je doticni uradio, jel makar poslao protestnu notu...... ako nemoze po prstima ....neki protesti pred hrvatskom ambasadom ?
Mogli ste organizovat dijasporu da izadje na proteste u Brusselu i da pokazu da se neslazu sa finansiranjem mosta...iko ista ?
znas sta ce biti najbolje...kad budete koristili taj isti most kad budete isli prema Dubrovniku, sjetite se kako ste mogli mrske ustase u more otjerat al vam mrski ameri nisu dali
Alo lbview i seln, dajte recite mi sta mislite uradit da se zaustavi izgradnja mosta.....danas je 2019 ne 1993 manite mi suplje sta bi bilo ....eto izabrali ste Zeljku sta je doticni uradio, jel makar poslao protestnu notu...... ako nemoze po prstima ....neki protesti pred hrvatskom ambasadom ?
Mogli ste organizovat dijasporu da izadje na proteste u Brusselu i da pokazu da se neslazu sa finansiranjem mosta...iko ista ?
znas sta ce biti najbolje...kad budete koristili taj isti most kad budete isli prema Dubrovniku, sjetite se kako ste mogli mrske ustase u more otjerat al vam mrski ameri nisu dali
- Tomi110
#3730 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Znam ja, ja sam sa Peljesca i gledam buduci most i Neum sa balkona odn buduci most je zracne linije 3-4 km od moje kuce koja je by the way 50 m od mora. Put na Peljescu ce ici od Brijeste do Dančanja i prelazi na drugu( desnu stranu) polja od Dančanja do Ponikava, odn ako ce ti biti lakse shvatiti od Dančanja ce se drzati desno od postojece magistrale poreko Peljesca gledano u smjeru Stona.Kod Stona ce zaobici solanu sa desne strane (nadvoznjaci) a lijevo od Broca i izace malo iza Zatona Doli ( trenutno skretanje za Peljesac).Jasnije??Tempo wrote:gdje na peljescu?santo gral wrote:Tema Pelješki most a njima Armija pred Kupresom. Nikad iz 92' i to vazda par istih likova...
Zna li mi iko reći gdje izlazi ponovo na magistralu taj put koji vodi preko mosta?
- seln
#3731 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Pricu o tome si na kvarnjaka pokrenuo upravo ti, ovakvim supackim provokacijama.... "alo bre, balije, sta cete kad vas braca Hrvati budu prcali"...exliberal-ex wrote:O tito dragi evo opet o ratu......i opet mi kazu bosnjaci nemaju mitologiju ko srbi....
onda se nakacio onaj trol i cijelo vrijeme ti suflirao na tu temu.
Zasto nisi stao na loptu i vratio se na temu?
Nisi, jer je i tebi kao i njemu milo da ponizavas Bosnjake. To radis cak i u ovom postu, jer nema ni jedne rijeci na temu.
Tipicno trolovsko kenjanje, uostalom, takva ti je vecina postova. I onda se, pravo srpski, branis od balijskih agresora, koji su tvoje objektivno vidjenje teme odveli ad absurdum pricama o napadu na srbiju i hrvatsku
A sta cemo i kako cemo... pa, Allah najbolje zna. Ljudi nagadjaju. Neljudi se nasladjuju... bas kao '92.
I tada su nas pitali sta cemo i kako cemo.
-
tesanj
#3732 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Jarane dovoljno da pogledas kartu BiH ima cuna da ispuse ko dusica..славянин wrote:Rade rade itekako - od RSkanja sa naglaskom na Republika - do otvorenog protivljenja cak i zapadnim institucijama , priblizavanju Srbiji... koja jednako sve otvorenije spominje RS itd . Nije tesko uviditi gdje to ide - a podjeleedju narodima se produbljuju - te podjele ako se nastave ce rezultirato raspadom drzave - malo dalje od nosa treba gledati.Maraschino wrote:
Sta to Srbi rade pa ti vidis neku granicu u buducnosti?
Tajno nabavljaju ciglu ili Dodik stema temelje drzavnih institucija?...ili mislis da ce im to neko pokloniti?
Da se kojim slucajem B.Luka nalazi umjesto Tuzle to bi vec bila druga prica..
Jedino sto vam je preostalo je otcjepljenje preko tastature..
- LBVIEW
#3733 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Ne moze taj dalje od duhovnog mentora - "majke" Bilje koju je svojedobno ovdje branio. "Ta ce balije, ne mogu nista, Srbiv i Hrvati ih nece ni pitati" i sl. serpskohrvatske posalice i trabunjanja.seln wrote:Pricu o tome si na kvarnjaka pokrenuo upravo ti, ovakvim supackim provokacijama.... "alo bre, balije, sta cete kad vas braca Hrvati budu prcali"...exliberal-ex wrote:O tito dragi evo opet o ratu......i opet mi kazu bosnjaci nemaju mitologiju ko srbi....
Nisi, jer je i tebi kao i njemu milo da ponizavas Bosnjake. To radis cak i u ovom postu, jer nema ni jedne rijeci na temu.
Tipicno trolovsko kenjanje, uostalom, takva ti je vecina postova. I onda se, pravo srpski, branis od balijskih agresora, koji su tvoje objektivno vidjenje teme odveli ad absurdum pricama o napadu na srbiju i hrvatsku![]()
A sta cemo i kako cemo... pa, Allah najbolje zna. Ljudi nagadjaju. Neljudi se nasladjuju... bas kao '92.
- Filter
#3734 Re: Pelješki most - ko koga zeza
drace, janjina ili sreser?Tomi110 wrote:Znam ja, ja sam sa Peljesca i gledam buduci most i Neum sa balkona odn buduci most je zracne linije 3-4 km od moje kuce koja je by the way 50 m od mora. Put na Peljescu ce ici od Brijeste do Dančanja i prelazi na drugu( desnu stranu) polja od Dančanja do Ponikava, odn ako ce ti biti lakse shvatiti od Dančanja ce se drzati desno od postojece magistrale poreko Peljesca gledano u smjeru Stona.Kod Stona ce zaobici solanu sa desne strane (nadvoznjaci) a lijevo od Broca i izace malo iza Zatona Doli ( trenutno skretanje za Peljesac).Jasnije??Tempo wrote:gdje na peljescu?santo gral wrote:Tema Pelješki most a njima Armija pred Kupresom. Nikad iz 92' i to vazda par istih likova...
ups, nije janjina, to je predaleko
-
Tempo
- ZeModerator
#3735 Re: Pelješki most - ko koga zeza
normalno da ce neum imati koristi. najljepse plaze hrvatske bice udaljene samo desetak kilometara.santo gral wrote:Šta, ne kontam? Pitao sam sa Peljeśca gdje će sići ponovo na magistralu a evo Volume mi je odgovorio kod benzinske u Zatonu.Tempo wrote:gdje na peljescu?santo gral wrote:Tema Pelješki most a njima Armija pred Kupresom. Nikad iz 92' i to vazda par istih likova...
A ja mislim da će Neum imati najviśe koristi od Mosta. Barem će se one guzve spasiti a i na granici ce se čekat mnogo manje.
- Tomi110
#3736 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Filter@
Sreser, mala plaża....
Sreser, mala plaża....
- Filter
#3737 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Tomi110 wrote:Filter@
Sreser, mala plaża....
ja malo zaofftopicio, halalite...
- djkurt
#3738 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Što se tiče hrvatskih plaža, samo istra i to jednim dijelom može proć, ovo ostalo krš živi.Tempo wrote:
normalno da ce neum imati koristi. najljepse plaze hrvatske bice udaljene samo desetak kilometara.
-
Tempo
- ZeModerator
#3739 Re: Pelješki most - ko koga zeza
djkurt wrote:Što se tiče hrvatskih plaža, samo istra i to jednim dijelom može proć, ovo ostalo krš živi.Tempo wrote:
normalno da ce neum imati koristi. najljepse plaze hrvatske bice udaljene samo desetak kilometara.
jes, ti znas.
- exliberal-ex
#3740 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Ako mislite da sam ja poceo da podjebavam pogledajte kad sam se ukljucio na temu, pitanje je bilo sta se desava sa izgradnjom gdje je stalo...koji je status.LBVIEW wrote:Ne moze taj dalje od duhovnog mentora - "majke" Bilje koju je svojedobno ovdje branio. "Ta ce balije, ne mogu nista, Srbiv i Hrvati ih nece ni pitati" i sl. serpskohrvatske posalice i trabunjanja.seln wrote: Pricu o tome si na kvarnjaka pokrenuo upravo ti, ovakvim supackim provokacijama.... "alo bre, balije, sta cete kad vas braca Hrvati budu prcali"...
Tipicno trolovsko kenjanje, uostalom, takva ti je vecina postova. I onda se, pravo srpski, branis od balijskih agresora, koji su tvoje objektivno vidjenje teme odveli ad absurdum pricama o napadu na srbiju i hrvatsku![]()
Prica je krenula i vrlo brzo je pocelo sa pricom sta ce ba hrvati, itd.
Moja konstatacija je bila da hrvati imaju "zaledjinu" , srbi djelimicno isto dok su bosnjaci ostavljeni na milost i nemilost.
Ako se nevaram vi ste poceli da mi intuirate da ja podjebavam bosnjake, da hinjski prijetim itd.
E pa sad ko je lud ovdje.
- seln
#3741 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Takoe, vrlo brzo si pricu od gradnje ove inat cuprije skrenuo na prijetnju Bosnjacima "ili klapite usima ili ima da vas nema".exliberal-ex wrote:[
Ako mislite da sam ja poceo da podjebavam pogledajte kad sam se ukljucio na temu, pitanje je bilo sta se desava sa izgradnjom gdje je stalo...koji je status.
Prica je krenula i vrlo brzo je pocelo sa pricom sta ce ba hrvati, itd.
Moja konstatacija je bila da hrvati imaju "zaledjinu" , srbi djelimicno isto dok su bosnjaci ostavljeni na milost i nemilost.
Ako se nevaram vi ste poceli da mi intuirate da ja podjebavam bosnjake, da hinjski prijetim itd.
E pa sad ko je lud ovdje.
Samo ne znam na koju zaledjinu mislis... haman ce se za hrvate boriti NATO, a za srbe Rusija.
- djkurt
#3742 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Pa čuj nešta, ja ne volim kamenjar ni kamenjarske plaže a takvih je ogroman broj na hrvatskom primorju i za mene su te plaže ko kurac i ne volim na njih ići niti idem. Tako da svoj nacionalni ponos istresaj negdje drugdje.Tempo wrote:
jes, ti znas.
-
high_volume
#3743 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Gradnja mosta je počela, a vlasti u BiH i dalje šute.
- Tomi110
#3744 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Sutra krece zabijanje pilota ( metalne cijevi duge 130 m i siroke 2m), barza sa dizalicom za dizanje pilota je vec dosla i usidrena je na gradilistu, sredinom prvog mjeseca dolaze iz Kine jos cijevi/pilota koje ce se odmah zabijati cim prođu carinu. Moraju zabiti oko 140 pilota u mulj na koje ce doci temelji mosta.high_volume wrote:Gradnja mosta je počela, a vlasti u BiH i dalje šute.
-
high_volume
#3745 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Molim te, iz koje pozicije s Pelješca sve ovo vidiš, i budući most i Neum?Tomi110 wrote:Znam ja, ja sam sa Peljesca i gledam buduci most i Neum sa balkona...
-
Tempo
- ZeModerator
#3746 Re: Pelješki most - ko koga zeza
nesta? sta to znaci? koji je to jezik?djkurt wrote:Pa čuj nešta, ja ne volim kamenjar ni kamenjarske plaže a takvih je ogroman broj na hrvatskom primorju i za mene su te plaže ko kurac i ne volim na njih ići niti idem. Tako da svoj nacionalni ponos istresaj negdje drugdje.Tempo wrote:
jes, ti znas.
- djkurt
#3747 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Kupi si rječnik Bosanskog jezika, ja da te učim, nejmo govora.Tempo wrote:nesta? sta to znaci? koji je to jezik?djkurt wrote:Pa čuj nešta, ja ne volim kamenjar ni kamenjarske plaže a takvih je ogroman broj na hrvatskom primorju i za mene su te plaže ko kurac i ne volim na njih ići niti idem. Tako da svoj nacionalni ponos istresaj negdje drugdje.Tempo wrote:
jes, ti znas.
-
Tempo
- ZeModerator
#3748 Re: Pelješki most - ko koga zeza
djkurt wrote: Kupi si rječnik Bosanskog jezika, ja da te učim, nejmo govora.
taman posla da me ti takav ucis.
- djkurt
#3749 Re: Pelješki most - ko koga zeza
A kakav Boga ti? Ša mi fali?Tempo wrote:djkurt wrote: Kupi si rječnik Bosanskog jezika, ja da te učim, nejmo govora.
taman posla da me ti takav ucis.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#3750 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Joj debila, kao Vranjes pa mu se nadovezuje anonimni Hadzic.