REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
bh.tornjak

#3726 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

512MB wrote:E sad Covke da vidimo kako ces se izjasniti, pa poslije toga da razgovaramo ko ljudi, cunu na sto! :bih:
Covke je u velikim gov*nima....
s jedne strane ga pritiscu zbog njegove prosrpske politike....a sve su jaci glasovi kriticara sto nije podrzo reviziju..a s druge strane ga :izet: to sto je uskoro presuda onoj 6-orci....i ukoliko ih optuze....mogla bi se i Hrvatska naci na tapetu...
nije mu dobro nikako
Last edited by bh.tornjak on 26/02/2017 15:31, edited 1 time in total.
Lincoln-Burrows

#3727 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Lincoln-Burrows »

Nego evo čujem da su iz Haga poslane TRI koverte, baš interesantno.
arzuhal

#3728 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Lincoln-Burrows wrote:Nego evo čujem da su iz Haga poslane TRI koverte, baš interesantno.
Eto dobrog temelja za Treći entitet :-D
channel10

#3729 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by channel10 »

bh.tornjak wrote:
512MB wrote:E sad Covke da vidimo kako ces se izjasniti, pa poslije toga da razgovaramo ko ljudi, cunu na sto! :bih:
s jedne strane ga pritiscu zbog njegove prosrpske politike....a sve su jaci klasovi kriticara sto nije podrzo reviziju..a s druge strane ga :izet: to sto je uskoro presuda onoj 6-orci....i ukoliko ih optuze....mogla bi se i Hrvatska naci na tapetu...
nije mu dobro nikako
Bas zbog toga mu je lako. Ako je istina da trebaju dati svoje misljenje o reviziji tuzbe, onda ce Covic reci ono sto vec govori zadnjih mjesec dana. To mu ide u korist bas zbog moguce presude hrvatskoj sestorci gdje ce mu srpski clan "vratiti" za ovu reviziju.
Lincoln-Burrows

#3730 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Lincoln-Burrows »

arzuhal wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Nego evo čujem da su iz Haga poslane TRI koverte, baš interesantno.
Ma ne to nego zar nije logično da je jedna koverta?
spreca

#3731 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

Na kraju ce ispasti da je Ivanic pisao sudu kao sto je i rekao i da ce pismo biti prosledjeno po "specijalnom izaslaniku".....u pismu je vjerovatno napisao da onema suglasnosti Vijeca ministara i da on kao srpski clan je protiv revizije a i hrvatski clan je protiv....valjda saznamo i koje taj specijalni izaslanik koji je odnio pismo u "Ag
It_is_a_Leclerc

#3732 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by It_is_a_Leclerc »

Ko pritišće Čovića ? Ne bulaznite.

Čović ima svo vrijeme i sav prostor svijeta da naplati eventualno pozitivno ili negativno izjašnjavanje o reviziji na dnevnopolitičkom jelovniku.

To kako Bošnjaci zamišljaju politiku je stvarno žalosno i tužno. Meni uopšte nije čudno što je više BiH bilo 1996. nego danas, kad pogledam kakva je državotvorna svijest najbrojnijeg naroda.
channel10

#3733 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by channel10 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ko pritišće Čovića ? Ne bulaznite.

Čović ima svo vrijeme i sav prostor svijeta da naplati eventualno pozitivno ili negativno izjašnjavanje o reviziji na dnevnopolitičkom jelovniku.

To kako Bošnjaci zamišljaju politiku je stvarno žalosno i tužno. Meni uopšte nije čudno što je više BiH bilo 1996. nego danas, kad pogledam kakva je državotvorna svijest najbrojnijeg naroda.
Pa upravo o tome i pisemo. Ti sad pametan, a ovdje svi glupi.

Vidis da su i Bosnjaci dosli tobe i nema vise zajebancije. Sto su dobijali, dobijali su. Sad ide ipak malo drugacija prica.

Mnogi su ovdje odrasli sa politikom Hrvatske i hrvata, kao i politikom Srbije i srba. Ako se i nije znalo, naucilo se onda dosta toga.
Last edited by channel10 on 26/02/2017 15:34, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#3734 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

channel10 wrote:

Pa upravo o tome i pisemo. Ti sad pametan, a ovdje svi glupi.
To ste vi rekli, a ne ja.
512MB

#3735 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by 512MB »

channel10 wrote: Bas zbog toga mu je lako. Ako je istina da trebaju dati svoje misljenje o reviziji tuzbe, onda ce Covic reci ono sto vec govori zadnjih mjesec dana. To mu ide u korist bas zbog moguce presude hrvatskoj sestorci gdje ce mu srpski clan "vratiti" za ovu reviziju.
Sta govori? "Reko sam Bakiru da nema konsenszsa", to znaci da Ivanic nije ZA, svoje misljenje covke jos nije dao :)
Last edited by 512MB on 26/02/2017 15:35, edited 1 time in total.
bh.tornjak

#3736 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

channel10 wrote:
bh.tornjak wrote:
s jedne strane ga pritiscu zbog njegove prosrpske politike....a sve su jaci klasovi kriticara sto nije podrzo reviziju..a s druge strane ga :izet: to sto je uskoro presuda onoj 6-orci....i ukoliko ih optuze....mogla bi se i Hrvatska naci na tapetu...
nije mu dobro nikako
Bas zbog toga mu je lako. Ako je istina da trebaju dati svoje misljenje o reviziji tuzbe, onda ce Covic reci ono sto vec govori zadnjih mjesec dana. To mu ide u korist bas zbog moguce presude hrvatskoj sestorci gdje ce mu srpski clan "vratiti" za ovu reviziju.
ima puno drugih nacina da mu se to "nabije na nos"... i prije nego to dodje na red...(mozda vise ne bude u vlasti) :wink:
arzuhal

#3737 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Lincoln-Burrows wrote:
arzuhal wrote:
Ma ne to nego zar nije logično da je jedna koverta?
Tako je bilo prošli put, ovo je sad zaista novost, zato raja i nagađa o čemu se tu radi...Logika navodi da ih se želi prisiliti na sjednicu i donošenje odluke, Mladen Ivanić tvrdi da je to odgovor Suda na njegovo pismo koje im je poslao (pa to smatra pozitivnim) ali ključna je stvar: šta ih pita MSP?
channel10

#3738 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by channel10 »

512MB wrote:
channel10 wrote: Bas zbog toga mu je lako. Ako je istina da trebaju dati svoje misljenje o reviziji tuzbe, onda ce Covic reci ono sto vec govori zadnjih mjesec dana. To mu ide u korist bas zbog moguce presude hrvatskoj sestorci gdje ce mu srpski clan "vratiti" za ovu reviziju.
Sta govori? "Reko sam Bakiru da nema konsenszsa", to znaci da Ivanic nije ZA, svoje misljenje covke jos nije dao :)
Ma dao je, samo malo zarovi po netu.

Dosta toga govori i predsjednica Hrvatske u danasnjoj izjavi. Dosta toga govori njihov stav i nacin na koji je informacija o pismima dosla u javnost. Odnosno preko koga.
DonieBrasco

#3739 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by DonieBrasco »

Covi i Ivanic su na istoj strani na zalost.

Ostaje samo da se vidi sadrzaj pisama i nadati se da nije najgore.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3740 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Tomahawk11 »

dragan.s wrote:
Tomahawk11 wrote: Nemas argumente za to da se ne pokrene revizija tuzbe protiv Srbije.
To nema niko. Mozemo se mi igrati advokata, a mozemo, poput nasih politicara, ovo izpolotizirati, ali ni to nije ispravno.
Ovo je pravno, a ne politicko pitanje. Ali, nasi politicari, dijelom neuki, a dijelom sto se prave da su neuki, koriste svaku priliku da se samopromovisu.
Dakle, sva politikantska naklapanja, prica o argumentima zbog kojih nije trebalo pokrenuti reviziju su suplja prica.
Reci to onima koji su izgubili svoje najmilije u rudnicima Srbije, reci to mom amidzicu kojeg otac posla u Baosice (jer tamo nema rata), a racija ga pokupi sa nepunih 17 i nikad vise ni traga ni glasa...i onda kazes imas argumente za nepokretanje revizije....ako i imas, isti su kao i politickih ti vodja....al da su ispravni, to se ne moze reci.
Ne napadam te. Imas pravo na stav. Samo, ruzno je braniti onog ko je nanio zlo i smatrati to ispravnim. Evo, vidjeh i ovaj napis Mladicevog advokata, ''potukli smo tuzioce''...sramota...pa branis krvoloka....od takvih bi trebalo okretati glavu....nije on vise Srbin....nije ni covjek....sistem poremecenih vrijednosti...
Ja sam svoje argumente iznio. Jedina osoba na ovom forumu koja je pokušala pobiti moje argumente je ova @sara. Niko više. Svi ostali idete na mene sa demagogijom tvog tipa. Spinovanje i demagogija je sve što dobijam od vas.
Kad bih ti želio odgovarati u tom stilu onda bih ti mogao pomenuti moje komšije (60 godina, muž i žena) koje su gole protjerali 1992 kroz bošnjačko mjesto uz skandiranje stanovništva i ubili ih na izlazu iz mjesta. Ali. zašto bih? Ovo nije priča o njima.
Ne napadam ni ja tebe, samo te ignorišem. I tebe i takve. Ako nemate šta reći o temi onda ignorišite i i vi mene. I svima lijepo.
Hoces reci, ti imas argumente da Srbija nije izvrsila agresiju na BiH? Da se nije desio genocid od strane iste?
Gdje ja to tebe, pobogu, napadam?
Nisam politicki aktivan i da se mene pita, prvo sto bi se ukinulo - nacionalno glasanje. Izgleda kad se nema sta reci, onda se kaze - spinovanje i demagogija :-)
Ok, razumijem, ne zelis polemisati, necu te vise kvotati. Bolje receno, ''argumentovano'' izbjegavas odgovoriti na jednostavno pitanje.
A ako ovo sto sam ranije pisao nije na temu, onda ne znam sta je. Mozemo se mi gadjati izrazima i floskulama, ali to ne vodi nigdje.
Imamo mi to uzivo na politickoj sceni, ko sto rekoh ranije, rahat patnja ilitiga pat pozicija. E, to je spinovanje i demagogija. To sto godinama rade Izetbegovic, Covic, Dodik, Vucic....
Mi cemo ovo, mi cemo ono, bice 100 000 zaposlenih, bice aerodrom, radimo na dobrosusjedskim odnosima, nije bilo agresije, (ne)postujemo drzavne institucije (sve kako odgovara). Ako su politicari toliki papani i seratori, ne moramo biti mi, obicni ljudi.
Ostaj mi pozdravljen.
Sara03

#3741 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Sara03 »

Baš da vidimo imal' dotični petlju da kaže NE povodom revizije. Pa valjda i on sam zna da će mu šanse za njegov privatni ustašluk biti manje od minimuma. Pogotovo znajući da se tu Bošnjaci najviše pitaju, jer od četniteta sigurno nemaju ništa ...

A o istom svakako može samo da sanja.
ušće

#3742 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by ušće »

Deder nam dohaberi šta veli " babo " jel' jopet na pravoj strani...
hAZNADAR

#3743 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja ne likujem da bilo šta propadne. Dapače. Ja sam, za razliku od mnogih ovdje, lišen te vaše olinjale šatro-patriotske navijačke retorike koja nikom i ništa ne znači. Stvari treba sagledati objektivno i odrediti se realno naspram njih. Ja ne znam šta se to još mora desiti da pojedinci ovdje shvate kakva je šarena laža sve ovo sa revizijom.

Revizija je bošnjačka verzija referenduma. Tim je i šokantnije da mnogi koji su ovdje ismijavali nasjedanje Srba na tu priču oko referenduma, sada pušu u jedra nečem što je očito brod od papira. Ne ulazeći uopšte u meritum priče jasno je da je cijelu priču lansirao lažni lider Bakir Izetbegović koji se poslije sakrio iza svih tih nevladinih organizacija (koje i ne mogu pokrenuti postupak pred MSP-om). Stoga bi bilo najpoštenije da se, u slučaju odbacivanja podneska zahtjeva za revizijom presude, Bakir Izetbegović zauvijek povuče iz bošnjačke politike.

Zaboravljate da je 2007. Sud imao more dokaza - od platnih listi do snimaka "Škorpiona" koji su pod direktnom komandom jugoslovenskog SDB-a, i opet je presudio da to nisu dovoljno konkluzivni dokazi da bi se presudilo da je Srbija saučesnik u genocidu. Visoki standardi dokazivosti genocida koji se provlače i kroz ICTY i kroz MSP odavno su poznati svakom ko, poput mene, tek nešto malo pažljivije prati postupke za ratne zločine na području Bivše Jugoslavije. Pa u presudi Karadžiću je dokazan tek actus reus djela genocida u 7 općina (što, je li, da je nadu u apelacionom postupku), a neki ovdje očekuju da će MSP revidirati svoju odluku i to nakon što je ICTY oslobodio odgovornosti Perišića, Šešelja i ostale.

Strašno.
Strasno je da jedan legalan cin revizije presude poistovjecujes sa nelagalnim referendumom.

Ni ja sam ne vjerujem u pozitivan ishod revizije - ali sam svjestan da se to moralo uraditi.

To jedino mozemo. Bitno je da smo ikako reagovali na sve samare koje primamo i da nece puno kostati. Bosnjaci ili probosanski orjentisani gradjani ce u najgorem slucaju izgubiti novac za postupak koji iskreno receno nije ogroman. Ako smo se navikli zivjeti sa presudom od prije 10 god - nece biti ni problem da se to isto potvrdi. Drugo i nemamo sta izgubiti, genocid se kao pravna cinjenica ne moze ponistiti a rata biti nece.

Zato - ne vidim razlog za toliku dramu oko ovoga.
Shvati da se mora nesto uraditi. Gore bi bilo da se nije uradilo i da psujemo sami sebe na buducim raspravama kako smo jajare, pi*de, kako nismo ni zasluzili bolje buduci da sve sutke primamo. Ajde bogati. Revizija je skroz legalan, skroz pravno legalan cin.
A vrijeme je pokazalo da pasivnost i indolentnost ne pomaze.

Kao primjer Harisa Silajdzica kojeg ovom prilikom ne promoviram jer jer demokratski izgubio i zavrsena prica. ALi podsjecam na nase kritike njemu gdje smo njega okrivljavali za Dodika. Da je Hare krivac za dodikovu politiku i da ostra retorika i principijelnost iz Sarajeva samo prouzrokuje krizu iz RS-a. Pa ode Hare i jel posta Dodik smireniji mozda?
Jeli zabrana bosanskog jezika, poistovjecivanje privice hapsenjem nasih generala, referendum, parada, postrojavanje, nepriznavanje institucija,... mozda bila reakcija na bosnjacko talasanje? Revizijom necemo puno postici, necemo revizijom ujediniti drzavu, poboljsati standard i grijanje u Zenici, necemo srpske nacionaliste motivisati na katarzu,... - ali za divno cudo i za divnu promjenu mozemo bar jednom da ne ispadnemo jajare koje i ne zasluzuju bolje. Eto - dajemo na znanje da idalje ne mirisemo srpsku politiku - pa ako imas neki bolji nacin a da je legalan - volio bih da cujem

A Bakir ili bilo ko drugi na vlasti - ne dolazi pucem, nasilnim prevratom, diktaturom,... vec demokratski. Moze pasti samo na izborima. A do izbora - sve sto je u njegovom mandatu a moze uraditi - ima da uradi. Pa i da zapocne ovu hebenu reviziju - jer istice rok bas sada i isto bi narod ocekivao da je bilo ko drugi na vlasti.

I za kraj - takodjer je strasno sto patriotizam tumacis kroz prizmu trenda, loseg karaktera ili psihologije. Patriotizam je alfa i omega, baza mentalnog sklopa,.. svakog evropljanina - posebno onih u razvijenim zemljama. Ljudi tako razmisljaju i samo slogom su postali uspjesni. Postoje jednostavno stvari koje su iznad stranackog prepucavanja i gdje su i desnica i ljevica u istom stroju. Vrijeme je da se bosanska ljevica opredjeli - ili pripada evropskoj civilizaciji i inspirise se evropskom tradicijom ljevice - ili ne.
Last edited by hAZNADAR on 26/02/2017 15:53, edited 1 time in total.
Streptokok

#3744 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Streptokok »

DonieBrasco wrote:Covi i Ivanic su na istoj strani na zalost.

Upravo tako.
RNG_25

#3745 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by RNG_25 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja ne likujem da bilo šta propadne. Dapače. Ja sam, za razliku od mnogih ovdje, lišen te vaše olinjale šatro-patriotske navijačke retorike koja nikom i ništa ne znači. Stvari treba sagledati objektivno i odrediti se realno naspram njih. Ja ne znam šta se to još mora desiti da pojedinci ovdje shvate kakva je šarena laža sve ovo sa revizijom.

Revizija je bošnjačka verzija referenduma. Tim je i šokantnije da mnogi koji su ovdje ismijavali nasjedanje Srba na tu priču oko referenduma, sada pušu u jedra nečem što je očito brod od papira. Ne ulazeći uopšte u meritum priče jasno je da je cijelu priču lansirao lažni lider Bakir Izetbegović koji se poslije sakrio iza svih tih nevladinih organizacija (koje i ne mogu pokrenuti postupak pred MSP-om). Stoga bi bilo najpoštenije da se, u slučaju odbacivanja podneska zahtjeva za revizijom presude, Bakir Izetbegović zauvijek povuče iz bošnjačke politike.

Zaboravljate da je 2007. Sud imao more dokaza - od platnih listi do snimaka "Škorpiona" koji su pod direktnom komandom jugoslovenskog SDB-a, i opet je presudio da to nisu dovoljno konkluzivni dokazi da bi se presudilo da je Srbija saučesnik u genocidu. Visoki standardi dokazivosti genocida koji se provlače i kroz ICTY i kroz MSP odavno su poznati svakom ko, poput mene, tek nešto malo pažljivije prati postupke za ratne zločine na području Bivše Jugoslavije. Pa u presudi Karadžiću je dokazan tek actus reus djela genocida u 7 općina (što, je li, da je nadu u apelacionom postupku), a neki ovdje očekuju da će MSP revidirati svoju odluku i to nakon što je ICTY oslobodio odgovornosti Perišića, Šešelja i ostale.

Strašno.
Dobro trolanje, 9/10.
dogtag

#3746 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by dogtag »

RNG_25 wrote:

Strašno.
Dobro trolanje, 9/10.
:thumbup: :violina:
It_is_a_Leclerc

#3747 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

RNG_25 wrote:

Strašno.
Dobro trolanje, 9/10.
Ovo što vi nazivate trolanjem su vam argumenti i suština priče. Probajte i vi nekad tako umjesto sanjarenja. Dobro dođe.
and

#3748 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by and »

DonieBrasco wrote:
možda da se izjasne koju stranu u sporu zastupaju :mrgreen:
dragan.s

#3749 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by dragan.s »

Tomahawk11 wrote: Hoces reci, ti imas argumente da Srbija nije izvrsila agresiju na BiH? Da se nije desio genocid od strane iste?
Ja o tome nisam ni riječi rekao. Pročitaj pažljivo moje postove pa vidi o čemu sam ja pričao. Ja tvrdim da je podnošenje zahtjeva za reviziju bez odluke Predsjedništva BiH nelegalno. I to sam argumentovao.
Nešto malo sam takođe rekao kako mislim da nema dovoljno novih dokaza da se pobije presuda iz 2007-e, ali to ne možemo znati dok ne vidimo aplikaciju koja je podnijeta.
Gdje ja to tebe, pobogu, napadam?
Nisam politicki aktivan i da se mene pita, prvo sto bi se ukinulo - nacionalno glasanje. Izgleda kad se nema sta reci, onda se kaze - spinovanje i demagogija :-)
Ok, razumijem, ne zelis polemisati, necu te vise kvotati. Bolje receno, ''argumentovano'' izbjegavas odgovoriti na jednostavno pitanje.
Spinovanje je kad ti okrećeš temu na nešto što ja nisam ni pomenuo, a ne kažeš ni riječ o onome što jesam.
muha_sa

#3750 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by muha_sa »

ne pošalji--što se nije poslalo

pošalji--zašto se poslalo

znam ja nas jebo nas :-)

al su mi najbolji ovi koji znaju da nema novih dokaza :lol: ma bravo :thumbup:

zar nama koji smo svjedoci divljanja od dolaska balkanskog kasapina na vlast pa evo sve do današnjeg dana trebaju neki dokazi--il nek sudske presude :? :? :?
Post Reply