Vjeru će pokopati ZNANOST?

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Dozer

#3726 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Dozer »

Pa kako onda nas napravi ovakve imbecilne, da se ne uklapamo ni u sta na planeti? :D
Smrcak15

#3727 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote:
Dozer wrote:Pa...cekaj...sta ti onda tvrdis? Da evolucija ne posotji nikako, ni kao slucaj, ni kao bozije djelo?
ako postoji onda je Bog ukljucen u evolucijske procese, ako nema evolucije to znaci Bog je stvorio odjenom zivotinju bez ikakvih evolucijskih procesa.
Kako da ne...

Recimo da nema evolucije. Hajd' nam objasni kako je to stvorio bilo sta...? Ono, ala madjionicar, "ciribu-ciriba, kravo postani", i PUF! Eto krave... Jel' to?
dali ti vjerujes da se krava moze stvoriti od uha druge krave??
Nisi mene pitao, ali da pitam ja tebe - da li ti mislis da ne moze?
ne , nego prva formira oblik, i poslije tom obliku udahne zivot i ono ozivi.to je karakteristika Boga da moze da ozivi mrtvo bice.
Smrcak15

#3728 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

maraccana wrote:
Smrcak15 wrote:
maraccana wrote:
Džaba se trudiš objasniti mu osnovne principe evolucije, da uopšte nije potreban ikakav mega inteligentni faktor da djeluje, za stvar poput adaptacije koja dovodi do promjena (npr. tijelo ima funkciju da se adaptira na temperaturu i slično, ili ako se porežeš postoji funkcija regeneracije, znači nikakva viša sila nije potrebna za takve funkcije) , ali lik jednostavno ne konta, ko da slijepom čovjeku objašnjavaš kako izgleda boja i da li postoji, šta god kažeš on ne može shvatiti ni pojmiti nit ga možeš ubjediti ...
Kad kazes da adaptacija dolazi sama od sebe bez ikakvog inteligentnog bica koji je pokrece fakticki mi kazes mutacija ima osjecaj brige i moc vida da vidi okruzenje pa mutira gene zivotinje da je opskrbi sa potrebni stvarima za zivot. Zato ja nemogu to prihvatit, de mi reci molim te kako mutacija moze imati osjecaj brige pa stvori prirodni lubrikant /klizavica u polnim organima muska i zenska, sta mislis samo da nema tih prirodnih lubrikanata kakav bi sex bio, patnja. Ko ribanje tepiha.

I jos nsto sto nokautora vasu evoluciju koju zagovarate a ne onu evoluciju gdje Bog evolvira, vasu evoluciju gdje slucajni dogadjaji kreiraju komplexne strukture kao slucajni dogadjaji da kreiraju nano robote koji hodaju na dvije noge i nose terete sa dvije ruke u celijama zivih bica, da imaju motori sa 40 raznih komponenata i da je to slucajno stvoreno slucajnim dogadjajima
Druže, razumijem te, jednostavno nisi sposoban da shvatiš, da kada npr. iz tople sobe izađeš vani na -10 , da tvoje tijelo posjeduje funkciju adaptacije da se adaptira na temperaturu, a ne da bog upravlja tvojim tijelom, te nisu potrebne ikakve oči,razum i sl. za to.

Dalje se ne trebaš išta mučiti jer si u potpunosti dokazao da nisi sposoban shvatiti tu običnu funkciju, a kamol i nešto teže i bilo šta u vezi evolucije, problem je do tebe.
ako postoji adaptacija takve vrste to je zato sto je Bog od samog pocetka uprogramirao da se bice adaptira, , a ne da samo od sebe adaptira.

jer adaptacija samo posebi nikad nemoze stvoriti novi organ sa ciljem da se pomoze bicu.
Smrcak15

#3729 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:Pa kako onda nas napravi ovakve imbecilne, da se ne uklapamo ni u sta na planeti? :D
jest toliko smo imbecilni da covjek uspio da rakete pravi za svemir, svemirske brodove i sta sve ne...
maraccana

#3730 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by maraccana »

Smrcak15 wrote:
ja71 wrote:
Smrcak15 wrote: Kad kazes da adaptacija dolazi sama od sebe bez ikakvog inteligentnog bica koji je pokrece fakticki mi kazes mutacija ima osjecaj brige i moc vida da vidi okruzenje pa mutira gene zivotinje da je opskrbi sa potrebni stvarima za zivot.
Mislim da ovdje zabluda lezi u tome sto ti Smrcak mislis da mutacija stvara ISKLJUCIVO inteligentna bica.
Mutacija stvara raznolikost. tek u sl. koraku opstaje ono sto se moze prilagoditi prirodi.
ono sto mi zovemo inteligencija ili osjecaj brige i sl. je vrh piramide
toliko primjera imamo iz prirode da je iskljuvico inteligente poteze radi jer

nemozes da kad vidis ovo da nekaze da je

guster kao truho list
Image

covjece dajes neintelgentnoj prirodi bez razuma svojstva inteligentnog bica koje se brine i stvara zivotinjama stvari za njihove potrebe
pa dade ovoj kornjaci laznog glistu u ustima kako bi ribe se namamile
Image
Image

i sto je jos gore za vas evolucioniste, je Riba koja peca druge ribe, pa kreira stap, konac, mamac i udicu da sa njima hvata ribe i rakove na dnu okeana
riba zvana Vucija zamka
Image
Image

ili mozda ova riba koja ima ugradjen semafor na licu, sa crvenim svetlo trazi plijen jer plijen nevidi crveno svjetlo , a zelena ssvjetlo je maamc za plijen jer vide zeleno svjetlo
Image
Image

insekti kao frisko lisce
Image
Image
Image

insekti kao suhi list
Image
Image
Image
Image

insekti kao istruhli suhi listovi
Image
Image
Image

Informiši se:

https://en.wikipedia.org/wiki/Mimicry
maraccana

#3731 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by maraccana »

Smrcak15 wrote:
maraccana wrote:
Smrcak15 wrote:
Kad kazes da adaptacija dolazi sama od sebe bez ikakvog inteligentnog bica koji je pokrece fakticki mi kazes mutacija ima osjecaj brige i moc vida da vidi okruzenje pa mutira gene zivotinje da je opskrbi sa potrebni stvarima za zivot. Zato ja nemogu to prihvatit, de mi reci molim te kako mutacija moze imati osjecaj brige pa stvori prirodni lubrikant /klizavica u polnim organima muska i zenska, sta mislis samo da nema tih prirodnih lubrikanata kakav bi sex bio, patnja. Ko ribanje tepiha.

I jos nsto sto nokautora vasu evoluciju koju zagovarate a ne onu evoluciju gdje Bog evolvira, vasu evoluciju gdje slucajni dogadjaji kreiraju komplexne strukture kao slucajni dogadjaji da kreiraju nano robote koji hodaju na dvije noge i nose terete sa dvije ruke u celijama zivih bica, da imaju motori sa 40 raznih komponenata i da je to slucajno stvoreno slucajnim dogadjajima
Druže, razumijem te, jednostavno nisi sposoban da shvatiš, da kada npr. iz tople sobe izađeš vani na -10 , da tvoje tijelo posjeduje funkciju adaptacije da se adaptira na temperaturu, a ne da bog upravlja tvojim tijelom, te nisu potrebne ikakve oči,razum i sl. za to.

Dalje se ne trebaš išta mučiti jer si u potpunosti dokazao da nisi sposoban shvatiti tu običnu funkciju, a kamol i nešto teže i bilo šta u vezi evolucije, problem je do tebe.
ako postoji adaptacija takve vrste to je zato sto je Bog od samog pocetka uprogramirao da se bice adaptira, , a ne da samo od sebe adaptira.

jer adaptacija samo posebi nikad nemoze stvoriti novi organ sa ciljem da se pomoze bicu.
Hahaha ti si stvarno komedija :lol:
Dozer

#3732 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: ako postoji adaptacija takve vrste to je zato sto je Bog od samog pocetka uprogramirao da se bice adaptira, , a ne da samo od sebe adaptira.

Dakle, bog je i vrhunski programer... U cemu radi... C++, C#, LINQ...? Ili je i dalje u Basic-u?
ne , nego prva formira oblik, i poslije tom obliku udahne zivot i ono ozivi.to je karakteristika Boga da moze da ozivi mrtvo bice.
Nisi cuo za kloniranje?

Ali, hajde...kad je tako kako kazes, sta smo mi bili? Sta su bile krave, kojeg oblika? Kitovi? Ruze? Gliste? Heliobakter pilori?
irac300

#3733 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by irac300 »

Smrle, kad ćeš skontati da te slike nisu dokaz, o bogu, osim tebi? Lijepio si ih, 'ebo me svak', jedno 100 puta, i još nikoga nisi ubijedio. Jesi li toliki troll ili te kopka zašto te niko ne ferma 2% kada to lijepiš? Bez zeze pitam? Haj' jednom, haj' dva puta, ali ti skoro na svakoj stranici isto lijepiš. A da ne spominjem 1457 nickova pod kojima si djelovao i isto to lijepio. Mislim fakat?! Dobri stari @NIN.
Smrcak15

#3734 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

maraccana wrote: Hahaha ti si stvarno komedija :lol:
sto je komedija,

znas li ti covjce sta je komedija,

kad tvrdis da slucajan dogadjaj i serija slucajnih dogadaja koji nemaju inteligentnu pozadinu, da ih neko inteligentno pokrece i usmjerava, nego samo od sebe se sve slucajno desava i napravi se najbolji i najefkaciniji motor u univerzumu, eh to je komedija par exellance, bez premca.
Smrcak15

#3735 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote: ako postoji adaptacija takve vrste to je zato sto je Bog od samog pocetka uprogramirao da se bice adaptira, , a ne da samo od sebe adaptira.

Dakle, bog je i vrhunski programer... U cemu radi... C++, C#, LINQ...? Ili je i dalje u Basic-u?
Nisi cuo za kloniranje?

Ali, hajde...kad je tako kako kazes, sta smo mi bili? Sta su bile krave, kojeg oblika? Kitovi? Ruze? Gliste? Heliobakter pilori?
nisam cuo za kloniranje a prije nekoliko godina sam raji objasnjavo Kur'anski ajet o kloniranju stoke :-)
Smrcak15

#3736 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:

Nisi cuo za kloniranje?

nije mu potreban alat da bi programirao

Ali, hajde...kad je tako kako kazes, sta smo mi bili? Sta su bile krave, kojeg oblika? Kitovi? Ruze? Gliste? Heliobakter pilori
krava je krava bila uvijek
maraccana

#3737 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by maraccana »

Smrcak15 wrote:
sto je komedija,

kad tvrdis da slucajan dogadjaj i serija slucajnih dogadaja koji nemaju inteligentnu pozadinu, da ih neko inteligentno pokrece i usmjerava, nego samo od sebe se sve slucajno desava i napravi se najbolji i najefkaciniji motor u univerzumu, eh to je komedija par exellance, bez premca.
Ti si totalno zabluđen idejom koja je totalno oborena, jer prvo ne shvataš evoluciju kao drugo namjerno ignoriraš dokazano postojane samo-funkcionalne stvari poput rekoh adaptacije, regeneracije itd., e to je komedija.
HardcoreMX

#3738 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by HardcoreMX »

Dozer wrote: WOW! Sta sve covjek napisa, a nista ne rece :D
-Tvoj subjektivan sud, jesam li ili nisam li napisao,iako se uzme pod pretpostavkom da uopće govoriš istinu,u šta je teško povjerovati :D ,uprkos svemu dakle nije mjerodavan,jer naravno neće pripomoći nimalo objektivnosti diskusije,tako da ti je to totalno nebitna stavka za navoditi izuzev tebi malo zataškati ego. :-D
Dozer wrote:image
-E to se traži,dajder tih novih emotikona,otkad govorim da budeš kreativniji i da ubaciš novih.Spora ti administracija.Nego, možeš li malo uvećati emotikone drugi put,slaba ti rezolucija. :D
Dozer wrote:- Čiko: Još jedan vrlo neuspio pokušaj vađenja iz nebuloze u koju se sam dovede (jel' ti ovo dovoljno ispravno napisano? :D)
Nastrano? Šta bi, po tebi, značilo to "nastrano" u kontekstu o kojem pričaš? :)
-Nastrano?Misliš u kontekstu čoko-čiko Dozer i tvoje naslovljavanje diskutanata „djecom“,popraćeno tvojim ispoljavanjem cinizma i mržnje prema religiji?Pa pitaj ovog što se upalio @belfy,on je to valjda bolje razumio,evo ja sam ga gore pitao da objasni šta li je on to ili već kako shvatio pa da tako burno reaguje?!Inače,nerazumljivo piše,ne znam kako da se to drugačije može prokomentarisati izuzev samo kao spam.
Dozer wrote:- Ja se kleo u nekom postu? Hajd' mi ga citiraj, ziv bio :D
Ako mislis na ovo...
Dozer wrote:@HCMX
Hajd' nam, Allaha ti, reci koliko je tebi godina? :D
-Šta ću ti citirati kad si ti to sam učinio.Kako volim kad sam sebi dokaze podastireš.
Dozer wrote:...onda si samo jos jednom potvrdio ono sto ti vec rekoh - spinujes, petljas, podmeces, ne kontas i, uz sve to, ne znas ni citati :D
-Opet si udario po "ad spinonemu".Bolje ti leže emotikoni.Ustvari to su smajliji,e oni su evoluirali iz prvobitnih emotikona.To se naziva evolucija emotikona.
:lol:
Smrcak15

#3739 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

maraccana wrote:
Smrcak15 wrote:
sto je komedija,

Ti si totalno zabluđen idejom koja je totalno oborena, jer prvo ne shvataš evoluciju kao drugo namjerno ignoriraš dokazano postojane samo-funkcionalne stvari poput rekoh adaptacije, regeneracije itd., e to je komedija.
eh ovako, da odmah predjem na pitanje

Hajde nam objasni kako slucajni dogadjaji kreiraju nano motore koji imaju 40 komponenata( izmedju ostalog, rotor, stator, propelle, mjenjac, kvacilo itd itd) na tacnim pozicijama a motori koriste fruktozu kao gorivo i nemoj slucajno da bi mi dobio tip 3 sekrecioni sistem kao protu argument sobrizom da ti omdah ponudim odgovor jer to je sistem u virusu a dok motori imaju 30 komponenata koji nigdje drugo nema osim kod motora, sto znaci da nisu evolvira, brand new sto kazu englezi.
Kad tako zagovaras silno eolvuciju de nam objasni kako moze slucajan dogadja da stvara ovako kompleksne strukture?
Mozes li junace odgovoriti?
maraccana

#3740 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by maraccana »

Smrcak15 wrote:
Ali, hajde...kad je tako kako kazes, sta smo mi bili? Sta su bile krave, kojeg oblika? Kitovi? Ruze? Gliste? Heliobakter pilori
krava je krava bila uvijek

Greška :lol: , krave su samo jedan od direktnih dokaza evolucije i funkcije određenih faktora poput okruženja i situacije čime je direktno došlo do promjene, čovjek je domestikacijom stvorio krave od divlje vrste, genetski dokazano, čime je potpuno pala uloga o bilo kakvoj višoj sili :lol: -
https://en.wikipedia.org/wiki/Aurochs
The aurochs also urus, ure (Bos primigenius), is an extinct type of large wild cattle that inhabited Europe, Asia, and North Africa. It is the ancestor of domestic cattle
https://www.ucl.ac.uk/news/news-article ... 80-animals
DNA traces cattle back to a small herd domesticated around 10,500 years ago

Gdje ti je izostao bog ovdje, da vidimo šta ćeš napisati? :lol:
maraccana

#3741 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by maraccana »

Smrcak15 wrote:
maraccana wrote:

Hajde nam objasni kako slucajni dogadjaji kreiraju nano motore koji imaju 40 komponenata( izmedju ostalog, rotor, stator, propelle, mjenjac, kvacilo itd itd) na tacnim pozicijama a motori koriste fruktozu kao gorivo i nemoj slucajno da bi mi dobio tip 3 sekrecioni sistem kao protu argument sobrizom da ti omdah ponudim odgovor jer to je sistem u virusu a dok motori imaju 30 komponenata koji nigdje drugo nema osim kod motora, sto znaci da nisu evolvira, brand new sto kazu englezi.
Kad tako zagovaras silno eolvuciju de nam objasni kako moze slucajan dogadja da stvara ovako kompleksne strukture?
Ništa od toga kao prvo nije slučajno nastalo, kao drugo nije nastalo odjednom, svaki dio je vremenom i evoulcijom, raznim faktorima - utjecaja okruženja, trenutka, adaptiranja, dolazilo do promjena, selekcije, g.drifta itd., kao i u slučaju bacterial flagellum koju si nedavno izvalio. Eto ti junače koliko veze s vezom nemaš i koliko ti mentalni sklop bukvalan... :lol:
Smrcak15

#3742 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

maraccana wrote:
Smrcak15 wrote:
maraccana wrote:

Ništa od toga kao prvo nije slučajno nastalo, kao drugo nije nastalo odjednom, svaki dio je vremenom i evoulcijom, raznim faktorima - utjecaja okruženja, trenutka, adaptiranja, dolazilo do promjena, selekcije, g.drifta itd., kao i u slučaju bacterial flagellum koju si nedavno izvalio. Eto ti junače koliko veze s vezom nemaš i koliko ti mentalni sklop bukvalan... :lol:
ama covjce niko ovdje ne govori odjednom ,nego govorim o tim slucajnim dogadjajima o kojima ti govorisi, ti covjce tvrdis slucajni dogadjaji su na kraju kreirali pa makar nebili odjednom, opet na kraju rezultat slucajnih dogadjaja je najbolji i naefikasniji motor u univerzumu.

znaci govoris mi ono sto ja upravo tvrdim za vas, a ti nikako da skontas to. eh to je komedija junace moj vrli, j uprvo govorim to sto ti tvrdis, a ti se samo ponavljas :lol:
maraccana

#3743 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by maraccana »

Smrcak15 wrote:
maraccana wrote:
Smrcak15 wrote:

ama covjce niko ovdje ne govori odjednom ,nego govorim o tim slucajnim dogadjajima o kojima ti govorisi, ti covjce tvrdis slucajni dogadjaji su na kraju kreirali pa makar nebili odjednom, opet na kraju rezultat slucajnih dogadjaja je najbolji i naefikasniji motor u univerzumu.

znaci govoris mi ono sto ja upravo tvrdim za vas, a ti nikako da skontas to. eh to je komedija junace moj vrli, j uprvo govorim to sto ti tvrdis, a ti se samo ponavljas :lol:
Sam sebe pobijaš i navodiš suprotno od onoga što sam napisao, crvenim markirakno, valjda sada kada je nacrtano, shvataš koliko si neinformisan i šta sve lupetaš... :-) :lol:
Smrcak15

#3744 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

maraccana wrote: Sam sebe pobijaš i navodiš suprotno od onoga što sam napisao, crvenim markirakno, valjda sada kada je nacrtano, shvataš koliko si neinformisan i šta sve lupetaš... :-) :lol:
nisi skuzio na sta mislim sa slucajni dogadjaji, a to cu ti objasniti sa pitanjem

Ko je imao propelle kvacilo i mjenjac prije bakterija?
Smrcak15

#3745 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

uostalom kad tvrdis da nesto mutira, to je automatski slucajno, nema tu inteligentno bica koji ce namjenski to pokrenuti
broj dva

#3746 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by broj dva »

Smrcak15 wrote:
sto je komedija,

---
Apsolutno si u pravu, nije komedija nego tragedija.
Odbacujemo evoluciju, prihvatamo "inteligentni mada ocigledno nesavrseni dizajn"
Zasto ? Zato sto jebi cinjenice ! Pa se pitamo odakle Trump Dodik i Bake, odakle 20000 reality programa i 2 obrazovna, zasto Brexit, zasto nema globalnog otopljenja...
Pa kaze komedija...
maraccana

#3747 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by maraccana »

Smrcak15 wrote:
maraccana wrote: Sam sebe pobijaš i navodiš suprotno od onoga što sam napisao, crvenim markirakno, valjda sada kada je nacrtano, shvataš koliko si neinformisan i šta sve lupetaš... :-) :lol:
nisi skuzio na sta mislim sa slucajni dogadjaji, a to cu ti objasniti sa pitanjem

Postojale su arheje archaeal flagellum, kao drugo totalno si se pogubio, ne znaš gdje udaraš
maraccana

#3748 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by maraccana »

Smrcak15 wrote:uostalom kad tvrdis da nesto mutira, to je automatski slucajno, nema tu inteligentno bica koji ce namjenski to pokrenuti
Navodiš totalne krajnosti i obje su pogrešne, nije ni slučajno nije ni intervencijom bilo kakve više sile jer je nepotrebna, dokazano....
Smrcak15

#3749 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

broj dva wrote:
Smrcak15 wrote:
sto je komedija,

---
Apsolutno si u pravu, nije komedija nego tragedija.
Odbacujemo evoluciju, prihvatamo "inteligentni mada ocigledno nesavrseni dizajn"
Zasto ? Zato sto jebi cinjenice ! Pa se pitamo odakle Trump Dodik i Bake, odakle 20000 reality programa i 2 obrazovna, zasto Brexit, zasto nema globalnog otopljenja...
Pa kaze komedija...
znaci evolucija je cinjenica za Tebe, a jesi li ti mozda bio prisutan milionima Godina da vidis kako se bica slucajnim dogadjajima mutacijama mijenjaju?

jeli ti vjerujes da je ovo lobanja prahistorijskog covjeka??

da ili ne?
Image
Smrcak15

#3750 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

maraccana wrote:
Smrcak15 wrote:

Postojale su arheje archaeal flagellum, kao drugo totalno si se pogubio, ne znaš gdje udaraš
stani malo
http://www.els.net/WileyCDA/ElsArticle/ ... 00386.html
Although archaeal flagella are functionally similar to the flagella found on bacteria, they differ significantly in structure and presumed mode of assembly

znaci skoro iste funkcije imaju samo im struktura razlicita, motor ovo motor ono :-)
Locked