Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Locked
Sanjarko

#3726 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Sanjarko »

Laertes wrote: Izvini, kolega, ja samo o jezičkom siromaštvu. Al', jebiga, milion sa samo osnovnom školom. Do mene je, previše očekujem.
To jest al je i to upitno.
Jel tu ulaze u tu grupu i djeca i zanatlije.
Vecina Starijih iz Vremena Juge su Bili Zanatlije pa im nije ni trebala Visa Skola.
Plus opet pitam ko sve u tih Milju ulazi.
Dal i Djeca.
mirzaaa33

#3727 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mirzaaa33 »

Samo sloga i preko 50% na popisu spašava Bošnjake od antibošnjačke koalicije Rusije i njenih satelita Srbije i Republike Srpske.
Danguba

#3728 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Danguba »

Laertes wrote: Izvini, kolega, ja samo o jezičkom siromaštvu. Al', jebiga, milion sa samo osnovnom školom. Do mene je, previše očekujem.
Ta nepismenost stoji i zao mi je sto je tako. U normalnim drzavama bi se zabrinuli na takvim podacima i ozbiljno poradili na otklanjanju i poboljsanju istih.

Taj problem samo zlonamjernici mogu uzimati zdravo za gotovo bez geneze istog. Ne smije se zaboraviti sta se desavalo prije 20 godina. Osakacena su mnoga mjesta i ustanove. Ubijani su imalo poznatiji bosnjacki intelektualci, na silu su odvodjeni srpski intelektualci radi stvaranja ''zasebne drzave'' jer su tamo potrebniji. U takvim uslovima bilo je tesko u kratkom roku popuniti sve rupe u sistemu od profesora do ucitelja i od doktora do med.osoblja. I to je genocid ali o tome se manje prica.
Dosta smo i uradili(naravno da je moglo jos vise) iz kakvog pakla smo izasli.
Sanjarko

#3729 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
To jest al je i to upitno.
Jel tu ulaze u tu grupu i djeca i zanatlije.
Vecina Starijih iz Vremena Juge su Bili Zanatlije pa im nije ni trebala Visa Skola.
Plus opet pitam ko sve u tih Milju ulazi.
Dal i Djeca.
Evo primjera moj pratetak bio zanatlija i profa.
Nije imo Visu Skolu.
General War

#3730 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by General War »

pici wrote:
:lol: :thumbup:
Tipicoti

#3731 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Tipicoti »

Velika Britanija izasla iz EU
Vels u polufinalu EP
Bosnjaka 50+% u BiH

Da mi je to neko rekao prije godinu dana, proglasio bih ga ludim. :D
Tipicoti

#3732 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Tipicoti »

.
AliceInChains

#3733 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by AliceInChains »

Sjecam se dobro, kako su se prije popisa politicari manjeg entiteta borili za pravo nacije "Musliman" .Da je rezultat bio 40% "Bosnjaci" i 10% "Muslimani", sve bi bilo divno i rasprava oko manje-vise postotka Bosanaca nebi bila ni interesantna :mrgreen:

Osim toga: Da su se barem 2% iz Srpskog naroda i 2% iz Hrvatskog naroda izjasnili kao Bosanci, onda bi se dalo raspravljati, zasto se Bosnjaci nisu u vecem broju izjasnjavali kao Bosanci. Ali kod ovakvog stanja ama bas nema smisla.

Srbi su kao vecina imali preko 100 godina vremena da u Bosni etabliraju Bosansku/ Jugoslavensku naciju. Stavise, kad su se Bosanjci radi nepostojece opcije prije 1970tih uglavnom izjasnjavali kao JUGOSLOVENI, i to je bio problem. Umjesto da se od starta uvela nacija "Bosanac", Zagreb i i Beograd se smirili sa konstitutivnim narodom "Musliman", jer jbg. nisu htjeli da "ugroze" svoja plemena i smanje brojnost svojih nacija.

I sta sad ocekujete? Da Republika Srpska bude vijecna kategorija, a da se Bosnjaci i mimo toga, molim lijepo, izjasnjavaju kao Bosanci. Tokom rata ocevi Republike Srpske pobili Srbe, koji su se izjasnjavali kao Jugosloveni i nisu akceptirali borbu za etnicki ciste teritorije, i sad kao manjak Bosanaca problem.

Na kraju mali hint radi "dzamahirija"- bljuvotine: Malo se ugledajte na danasnju Albaniju. Vecinski muslimanska drzava, a mentalno i kulturno haman razvijeniji nego dobar dio ex-yugo nacija, ako se ovako nastavi.
p206

#3734 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by p206 »

Što je ovdje neko ubacio kosku da se oni koji su se izjasnili kao Bošnjaci i Bosanci svaðaju i sad uživa, a vi se levati gloðite.
mO k3

#3735 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mO k3 »

p206 wrote:Što je ovdje neko ubacio kosku da se oni koji su se izjasnili kao Bošnjaci i Bosanci svaðaju i sad uživa, a vi se levati gloðite.
Ko sve svadja , to par njih koji uvijek ubacu kosku se ponavlja :mrgreen:
Fudo387

#3736 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Fudo387 »

Moke kakva je situacija, hocemo li morati slati aparate, aspirine, plivadone? :D
madner

#3737 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by madner »

Ono kada iz USA posalje u Minhen plivadon :D
Banksy

#3738 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Banksy »

Gojeni H wrote:
Banksy wrote:
Mnogo nas je manje, ali mislim da i najoptimisticnija predvvidjanja nisu isla iznad 3,7 miliona stanovnika.
Demografija nije katastrofalna, jeste losa. Poslije Crne Gore, najmladja smo nacij u regiji. Podatak da je u glavnom gradu tek 250 hiljada ljudi jeste skoro katastrofalan.
3,2 clana domacinstva u prosjeku jeste katastrofalan podatak, ali ako pogledamo trendove u Evropi, a posebno u post-komunistickim zemljama, to i nije tako veliko iznenadjenje.
2,8 % nepismenih i nije tako veliki broj, barem meni nije ... mislio sam da je broj barem duplo veci.
Procenta ljudi samo sa osnovnom skolom je porazavajuci.
Rat i Dejtonski sporazum su ucinili svoje. Narodi zive svoje odvojene zivote.
Kao zaključak, tačno...

edit:
madner wrote:Treba sportski prihvatiti rezultate i selektoru pozeliti srecu sa vizijom igre i sacekati rezultate ciklusa. :D
:thumbup:
cassius

#3739 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by cassius »

Svi Bosanci su akademici , a 50% Bosnjaka radi na bausteli :D
L u c i f e r

#3740 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by L u c i f e r »

" Rezultati popisa stanovništva pružaju mogućnost brojnih analiza. Mnogo je zanimljivosti, a nakon ''osnovnih'' rezultata, na redu su i oni koji, na prvi pogled, nisu važni. Ali samo na prvi pogled...

Znate li u kojem bosanskohercegovačkom gradu živi najviše neoženjenih/neudatih osoba? ''Pobjednik'' u ovoj kategoriji je jasan i ubjedljiv. To je grad Banjaluka.

Čak 46.031 osoba u gradu na Vrbasu od ukupno 185.042 stanovnika, nije oženjeno/udato. Od tog broja,na muškarce se odnosi 25.283, a djevojke 20.748.

(N1, ** No links ** PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)"

Propasce him natalitet :cry:
Point.

#3741 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Point. »

dezurni_ucenik wrote:Propadanje ideje o bosanskoj naciji je krenulo vec u komunizmu sa zasjedanjima ZAVNOBiH-a, tacnije sa onom poznatom "Bosna nije ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska...". I ja bih volio da smo svi ujedinjeni pod jednom zastavom, da smo svi Bosanci, ali na zalost, kao sto sam vec naveo, propadanje te ideje nije pocelo sa ratom devedesetih. Do tada, ne zelim da mi Dodik govori da sam manjina i to u situaciji kad nam radi sta pozeli. A ovi sto dva dana kmece o serijatu i uspostavljanju dzamaharije, sramite se i ne serite. Takve su gluposti pricali Risto Djogo i Smiljko Sagolj.

Obici grobove Kecmanovica, Copica, Brkica i ostalih clanova ZAVNOBiH i u knjigu zalbi iznijeti sve primjedbe i sugestije. Jer od njih je krenula ideja o Bosni kao "srpskoj, muslimanskoj i hrvatskoj".
Evo ni ja ne vjerujem da se slazem sa tobom u svakom slovu oĐe. :bih:
Fudo387

#3742 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Fudo387 »

madner wrote:Ono kada iz USA posalje u Minhen plivadon :D
Sevap se tesko zaradjuje. :D
L u c i f e r

#3743 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by L u c i f e r »

Point. wrote:
dezurni_ucenik wrote:Propadanje ideje o bosanskoj naciji je krenulo vec u komunizmu sa zasjedanjima ZAVNOBiH-a, tacnije sa onom poznatom "Bosna nije ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska...". I ja bih volio da smo svi ujedinjeni pod jednom zastavom, da smo svi Bosanci, ali na zalost, kao sto sam vec naveo, propadanje te ideje nije pocelo sa ratom devedesetih. Do tada, ne zelim da mi Dodik govori da sam manjina i to u situaciji kad nam radi sta pozeli. A ovi sto dva dana kmece o serijatu i uspostavljanju dzamaharije, sramite se i ne serite. Takve su gluposti pricali Risto Djogo i Smiljko Sagolj.

Obici grobove Kecmanovica, Copica, Brkica i ostalih clanova ZAVNOBiH i u knjigu zalbi iznijeti sve primjedbe i sugestije. Jer od njih je krenula ideja o Bosni kao "srpskoj, muslimanskoj i hrvatskoj".
Evo ni ja ne vjerujem da se slazem sa tobom u svakom slovu oĐe. :bih:
:thumbup:
Fudo387

#3744 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Fudo387 »

cassius wrote:Svi Bosanci su akademici , a 50% Bosnjaka radi na bausteli :D
Mame ti? :D
Novak20

#3745 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Novak20 »

Point. wrote:
Novak20 wrote:
Point. wrote:Mislim da je vrijeme za zapjevamo sada jednu navijacku bosancima od 2%....Malo vas je, malo vas je, pickice :D
Vrijeme je da pljunes svakog pripadnika A BiH koji se izjasnio kao Bosanac i kao takav poginio ili ostao invalid ili prezivio.. Idi pjevaj njihovoj djeci malo vas je malo.....
Usreci se time kad vec nemas cim drugim.
Kani me se patetike. Ako ne znas za zajebanciju i podjebanciju, zaobidji me.
Elem, pokusaj podjele naseg naroda na Bosnjake i Bosance je propao i nadam se, zauvijek zavrsio u kanalizaciji. 2%, vrijeme je da prihvatite poraz ko ljudi i prestanete spamovati i izigravati visu, pametnu stalez i govoriti svima da su glupi a vi ko pametni. 2 vas je posto. Narod je rekao svoje. Get over it. Pa vise kmecite vi nego Srbi. Sram da vas bude.
Prvo, nikada i nisam pripadao tvom narodu pa ne znam onda kako ga ja dijelim. Nisam dio nikakvog projekta, nisam Fikret A. ili neko sličan njemu.
Drugo, za mene je popis puka statistika a ne politika, takmičenje i navijanje.
Treće, o kakvom porazu pričaš ? Jedini poraz Bosancu je kada gleda ovako podijeljenu i unazađenu BiH i kad osjeća da će je konstitutivni kad-tad raskomadati na tri dijela.
Četvrto, kakvo spamovanje, izigravanje i pamet? Sigurno ću biti pametniji nego sam bio upravo zahvaljujući takvima kao ti (vi). Hvala ti na tome što si me prosvijetlio.
Peto, ne znam za zajebanciju i podjebanciju. Zaobiđi i mene i Bosance. Nisu ti (vama) oni nizašta krivi.
Šesto, sram me je ali ne zbog mene :D .
:run:
mirzaaa33

#3746 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mirzaaa33 »

Bosna je pala na isti nivo kao i Hercegovina, samo geografska odrednica ostala od nje.
L u c i f e r

#3747 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by L u c i f e r »

Dobrica Ćosić, „otac srpske nacije“:

-„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“

-„Laž je srpski državni interes.“

-„Laž je u samom biću Srbina“.

-„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“

-„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“
Point.

#3748 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Point. »

Novak20 wrote:
Prvo, nikada i nisam pripadao tvom narodu pa ne znam onda kako ga ja dijelim. Nisam dio nikakvog projekta, nisam Fikret A. ili neko sličan njemu.
Drugo, za mene je popis puka statistika a ne politika, takmičenje i navijanje.
Treće, o kakvom porazu pričaš ? Jedini poraz Bosancu je kada gleda ovako podijeljenu i unazađenu BiH i kad osjeća da će je konstitutivni kad-tad raskomadati na tri dijela.
Četvrto, kakvo spamovanje, izigravanje i pamet? Sigurno ću biti pametniji nego sam bio upravo zahvaljujući takvima kao ti (vi). Hvala ti na tome što si me prosvijetlio.
Peto, ne znam za zajebanciju i podjebanciju. Zaobiđi i mene i Bosance. Nisu ti (vama) oni nizašta krivi.
Šesto, sram me je ali ne zbog mene :D .
:run:
Da ti kazem iskreno, i mene u principu zaboli cipela za politikom i ovaj popis dozivljavam uglavnom kao statistiku i brojke, ali nakon objavljivanja rezultata na ovoj temi se odjednom popalise ovi sto su se izjasnili kao bosanci, isto da im je neko pritiCno dugme za kmecanje pa ozezi po ovima sto su se popisali ko Bosnjaci. Sta su vam oni krivi? Kmece vise od Srba, sto je zalosno.
Zasto nije bila ova polemika Bosanci/Srbi ili Bosanci/Hrvati? Nego se bacila kost Bosanci/Bosnjaci pa nek se razjedine na taj nacin.

I onda dodju ovdje uzviseni bosanci pa pisu u stili "vi" i "mi". Sta vi i mi, ko vi i mi? Pa onda ide prica mi pametniji, vi glupi. U vrijeme kada u genocidnoj na sve nacine degradiraju moj narod, odredjuju kako da zovem svoj jezik, ime mog naroda i negiraju moji drzavu, nema mjesta za podjele. Bar u Bosnjackom korpusu. Narod je rekao svoje. Cifre su tu. Ili ih prihvatite ili prestanite kmecati. Jer postaje vec providno. Nekima bi i Risto Djogo pozavidio. E takvih treba da je stid.
mirzaaa33

#3749 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mirzaaa33 »

I vi ste Bosancima uzeli jezik i sad radite s njim šta hoćete.. e ne može! 8)
Fudo387

#3750 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Fudo387 »

mirzaaa33 wrote:I vi ste Bosancima uzeli jezik i sad radite s njim šta hoćete.. e ne može! 8)
Jovane, ho's plivadon? :D
Locked