SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hakiz

#3726 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

Nepass wrote:
zateznistub wrote:Bez obzira na sve, ljudski.je prici i pitati treba li pomoci.

Sarajevo se jednostavno pretvorilo u nesto sto ja ne prepoznajem kao svoj grad isto je i sa sugrađanima.
Jednom pomogao i zavrsio 5h u policiji na ispitivanju, sad prilazim samo ako znam osobu.
A to je poseban problem.
uglavnomja

#3727 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

Hakiz wrote: Profesionalac.

Naime, jedna od stvari koju učite kao reporter je ta de se ne miješate. Dakle, vi ste posmatrač, neko ko bilježi, niste učesnik.

Sa jedne strane to je nemoralno, nemoralno je ne pomoći nekome u nevolji, a bilježiti nevolju. Sa druge strane, miješanje znači biranje strane, napuštanje neutralnosti. A to vas čini čovjekom od principa, ali lošim profesionalcem.

A teško je ostati po strani. Kevin Carter je drastičan primjer borbe ljudskosti i profesionalizma.

da covjek nije snimao nego prisao ne bi bilo ove teme, ne bi se znalo da su sarajlije vake nake ili da su prosjaci vaki naki ... otalo bi na prici kao neka zena lezala, a price vise ne piju vode. samo slika.

nije bas adekvatan primjer, ali vezan je za moc medija, u ratu jedan snmatelj nikada ne bi mogao pomoci nekome koliko je pomogao snimcima koje su objevile sve tv kuce na planeti.
ranger

#3728 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ranger »

drag_gost wrote:Prosli vikend prolazim pored masinske oko 12 sati popodne, upekao zvjezdan, nigdje nikoga. Idem prema tramvajskoj i nosim praznu flasu vode da je bacim u onu zelenu kantu odmah pored masinske. Fulih kantu, flasa pade na asfalt, otkotrlja se, pa se vratih, podigoh je i ubacih u kantu iz drugog pokusaja. Nisam ni digao glavu kad neki stariji covjek, koji mi je valjda isao u susret, a nisam ga ni vidio po onom zvjezdanu govori: "Svaka cast, danas je to rijetkost vidjeti". Nisam balavac, nesto sam i prosao u zivotu, nabralo se tu i finih godina, ali nisam znao sta da mu kazem. Krenuh da kazem: "Hvala", ali mi stade knedla u grlu - postidih se, nasmijah i prodjoh. Gdje cu reci "Hvala" za nesto takvo...
ide nena i vodi unucicu od 4-5 godina kod doma armije, i nena smrkelja valjda bolesna ja i zena na par metara iza njih...
nena obrisa nos, zguzva i neofirno ispusti maramicu papirnu 8-) to spazi unucica te zastade i podize maramicu "neno ispajo ti" :lol: :lol: :lol: ja i zena oplakali
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3729 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Nepass wrote:

Sarajevo se jednostavno pretvorilo u nesto sto ja ne prepoznajem kao svoj grad isto je i sa sugrađanima.
Jednom pomogao i zavrsio 5h u policiji na ispitivanju, sad prilazim samo ako znam osobu.
Da to nije kao u onom vicu kad je prolaznik pomogao da petorica prebiju jednog hahaha
Nepass

#3730 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nepass »

Black swan wrote:
Nepass wrote:

Da to nije kao u onom vicu kad je prolaznik pomogao da petorica prebiju jednog hahaha
rijec je bila o pruzanju prve pomoci dok hitna nije stigla osobi koju nikad u zivotu nisam vidio. kasnije jaran i ja glavni osumnjiceni. policija dosla po mene na posao i to oni sa crnim uniformama. saslusanje u odvojenim prostorijama da li se price poklapaju, mrcvarenje od 10:30 do haman 16h.
sefica popizdila, kasnije kod direktora na razgovor.
quarterback

#3731 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

Nepass wrote:
rijec je bila o pruzanju prve pomoci dok hitna nije stigla osobi koju nikad u zivotu nisam vidio. kasnije jaran i ja glavni osumnjiceni. policija dosla po mene na posao i to oni sa crnim uniformama. saslusanje u odvojenim prostorijama da li se price poklapaju, mrcvarenje od 10:30 do haman 16h.
koje sranje...
jer si htio pomoci
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3732 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Ah to poznati takt koji imaju policajci i drzavni sluzbenici
Sta ces kad neki kao ratni zlocinci imaju platu sta oni kontaju da neko moze imati problem sto mu se policija pojavila u firmi
Nepass

#3733 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nepass »

quarterback wrote:
Nepass wrote:
koje sranje...
jer si htio pomoci
sranje je nastalo jer je zena preminula kasnije na kumu, ali najgore prvo je dosao obicni policajac i zatvorio me u jednu sobu (na mom radnom mjestu) da cekam patrolu, i onda su me pokupila cetiri policajca. meni prvi susret sa policijom, osim saobracajnom :D. sasro sam se bio od straha, mozda da sam imao 23 godine tad. dodje sefica kaze sto ne radis sta ces u sobi. reko policija me zatvorila :D
i ispitivanje, kaze koji je broj tablica od auta u kojem je zena bila, ja naravno pojma nemam, pa kako ne znas, morao si vidjeti, pa kako je obucena bila, a ja se ne sjecam ni lica zene a kamo li majice :)
jos sam jednom prisao momku da pomognem (epi napad) zvao hitnu, to je proslo bez policije.
Nepass

#3734 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nepass »

Black swan wrote:Ah to poznati takt koji imaju policajci i drzavni sluzbenici
Sta ces kad neki kao ratni zlocinci imaju platu sta oni kontaju da neko moze imati problem sto mu se policija pojavila u firmi
ako imas free time onda pomozi, ako zuris na ispit, na razgovor za posao jebi ga okreni glavu i produzi.
ja tad nisam imao ni godinu staza, ugovor na 3 mjeseca
quarterback

#3735 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

Nepass wrote:sranje je nastalo jer je zena preminula kasnije na kumu, ali najgore prvo je dosao obicni policajac i zatvorio me u jednu sobu (na mom radnom mjestu) da cekam patrolu, i onda su me pokupila cetiri policajca. meni prvi susret sa policijom, osim saobracajnom :D. sasro sam se bio od straha, mozda da sam imao 23 godine tad. dodje sefica kaze sto ne radis sta ces u sobi. reko policija me zatvorila :D
i ispitivanje, kaze koji je broj tablica od auta u kojem je zena bila, ja naravno pojma nemam, pa kako ne znas, morao si vidjeti, pa kako je obucena bila, a ja se ne sjecam ni lica zene a kamo li majice :)
jos sam jednom prisao momku da pomognem (epi napad) zvao hitnu, to je proslo bez policije.
pravi destimulans za svaki sljedeci put... :(
dječak sa šibicama

#3736 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Mene cudi kako neko nije lezecu zenu nabio nogom, ovo je jos i dobro dok samo prolaze pored.

Pun grad papaka.
VjecitiStudent

#3737 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by VjecitiStudent »

a sljedeća takva će postati tema reklame za Reformsku agendu, sa prigodnim tekstom "Ovo će vam se desiti ako ne budete sexy na tržištu rada"
Tomahawk11
Globalni moderator

#3738 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Nepass wrote:
Ne cudi me ovo.
Jedne prilike sam bio svjedok momku kojeg je pijana budala umalo isjekla kroz prozor, poderala mu jaknu....drot pise u onaj blok....i prodje neko vrijeme od tog slucaja, situacija sa saobracajnim prekrsajem....lik u izvjestaju napisao da me ima odranije upisanog, kao ranije sam napravio neki prekrsaj :lol: :lol: :mrgreen: :roll:
Dakle, ne znaju pojedini ni sta pisu, ni sto pisu, ni koga pisu....
shiny

#3739 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shiny »

Meni je ovaj reporter 100 puta gori nego bilo ko od ovih prolaznika. Profesionalnost je kada snimiš transfer novca u koverti za zapošljavanje nečije kćerke. Ali kad naletiš na ovo i već smatraš da je žena ugrožena, telefon iskoristiš za zvanje hitne, a ne snimanje... Muka mi je kad skontam koliko je lešinara oko mene. Jebo te klik, lajk and share...

Ima jedna žena koja je ovako prosila preko puta zgrade Predsjedništva, u onom parkiću. Nekoliko puta sam je vidjela. I nije da joj niko nije prilazio, samo je i odlazio kad je vidio o čemu se radi... Ljudi ne vjeruju nikome, ni ja nevjerujem nikome :sad:
kB27

#3740 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

shiny wrote:Meni je ovaj reporter 100 puta gori nego bilo ko od ovih prolaznika. Profesionalnost je kada snimiš transfer novca u koverti za zapošljavanje nečije kćerke. Ali kad naletiš na ovo i već smatraš da je žena ugrožena, telefon iskoristiš za zvanje hitne, a ne snimanje... Muka mi je kad skontam koliko je lešinara oko mene. Jebo te klik, lajk and share...

Ima jedna žena koja je ovako prosila preko puta zgrade Predsjedništva, u onom parkiću. Nekoliko puta sam je vidjela. I nije da joj niko nije prilazio, samo je i odlazio kad je vidio o čemu se radi... Ljudi ne vjeruju nikome, ni ja nevjerujem nikome :sad:
Isto.. puno puta se 'uhvatim na djelu' kako refleksno bježim od bilo kakvog kontakta sa nepoznatim ljudima na ulici - bio to prosjak, prodavač 'olovki od kojih ja živim', razbojnik, džeparoš, neko ko me samo želi pitati koliko je sati ili neko koga zanima gdje je BBI centar.
drug_profi

#3741 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Mene je jednom davno lik tako štociro. Ono izvini da te nešto pitam, ja ono fin reko izvoli, kad pljus štos u vilicu.
Nikad nisam skontao zašto. Dok sam ustao frajera nigdje. Meni puko zub, probijena usna...
Otad ko mi god pridje na metar ja sam već spreman da prvi udarim.
medjutim

#3742 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by medjutim »

drugi profil wrote:Mene je jednom davno lik tako štociro. Ono izvini da te nešto pitam, ja ono fin reko izvoli, kad pljus štos u vilicu.
Nikad nisam skontao zašto. Dok sam ustao frajera nigdje. Meni puko zub, probijena usna...
Otad ko mi god pridje na metar ja sam već spreman da prvi udarim.
Puk'o te lik stocem random?
shiny

#3743 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shiny »

Pa ja sam htjela jednom da pomognem komšinici cekere da ponese, vidim teško joj. Kad me bakica nije zatukla njima.
Poslije su mi novčanik ukrali. Ja u policiju pet puta morala ići. Izjava, prijava, odjava... bila sretna što su me pustili da se branim sa slobode.
Ja bih svakom prišla, žao mi ljudi, imam tu humanu crtu, gledam Ispuni mi želju i rasplačem se koliko mi je žao, ali ne smijem prići.
muha_sa

#3744 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

shiny wrote:Pa ja sam htjela jednom da pomognem komšinici cekere da ponese, vidim teško joj. Kad me bakica nije zatukla njima.
Poslije su mi novčanik ukrali. Ja u policiju pet puta morala ići. Izjava, prijava, odjava... bila sretna što su me pustili da se branim sa slobode.
Ja bih svakom prišla, žao mi ljudi, imam tu humanu crtu, gledam Ispuni mi želju i rasplačem se koliko mi je žao, ali ne smijem prići.
ne gledat emisije takvog sadržaja :-) crnjaci VOZDRAAAAAAAAAAAAAAA
Logovan

#3745 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Nepass wrote: rijec je bila o pruzanju prve pomoci dok hitna nije stigla osobi koju nikad u zivotu nisam vidio. kasnije jaran i ja glavni osumnjiceni. policija dosla po mene na posao i to oni sa crnim uniformama. saslusanje u odvojenim prostorijama da li se price poklapaju, mrcvarenje od 10:30 do haman 16h.
Samo kod nas majke mi. Bože sačuvaj. Ne smiješ ni pomoći u današnje vrijeme.
insaneinthebrain

#3746 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

jednom ja u tramvaju se zadesio, krenuo momak da ustane nekoj starijoj zeni kad baba poce da mu psuje. sta ti imas meni da ustajes picka ti materina. ja se sjebo. svakakvih budala hoda gradom. cuvajte se ljudi :cry:
muha_sa

#3747 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

jednom mi u trolejbusu džeparoš zavuko ruku u džep :-) pravo mi muka bila, obrukah se :-) nisam imo prebijene banke :(
krater

#3748 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by krater »

muha_sa wrote:jednom mi u trolejbusu džeparoš zavuko ruku u džep :-) pravo mi muka bila, obrukah se :-) nisam imo prebijene banke :(
:mrgreen:
JThomas

#3749 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

nivo frustracija i nekulture je toliki da sve može biti povod za sve. ili ništa za sve :D
vnm

#3750 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vnm »

muha_sa wrote:jednom mi u trolejbusu džeparoš zavuko ruku u džep :-) pravo mi muka bila, obrukah se :-) nisam imo prebijene banke :(
hahaha tako je moj stari jedno vrijeme, nije radio, nije imao mobitel, u dzepu samo kljucevi od stana. kaze bunari mene levat a ja se u ovoj muci svojoj smijem ko da sam dobio na lutriji. :D
Post Reply