ode buldožer
Sirija vol. 2
- jao_situacije
#3726 Re: Sirija vol. 2
đe je cbrt
ode buldožer
ode buldožer
-
sarajevoxxxx
#3727 Re: Sirija vol. 2
Ti si sve o sebi rekla onim postom kako je uredu ubijati hiljade žena i djece.Za tebe je ubijanje civila najnormalnija stvar.Za tebe su civili legitimna meta.gospodja profiterka wrote:Ma sad je sve pod kontrolom "FSA". I ne kaže se više ISIS ni Al-Nusra, već etnički Turkmeni, etnički Belgijanci, etnički Albanci, etnički Bošnjaci...
- salik79
#3728 Re: Sirija vol. 2
Safijski.Grean wrote: Jos jedno pitanje, koji mesheb dominira medju sunitima u Siriji, mislim na vrijeme prije sukoba?
- gospodja profiterka
#3729 Re: Sirija vol. 2
Kosnut si brigom za civile? Bojiš se da neće ostati robe za pijacu robljem?sarajevoxxxx wrote:Ti si sve o sebi rekla onim postom kako je uredu ubijati hiljade žena i djece.Za tebe je ubijanje civila najnormalnija stvar.Za tebe su civili legitimna meta.gospodja profiterka wrote:Ma sad je sve pod kontrolom "FSA". I ne kaže se više ISIS ni Al-Nusra, već etnički Turkmeni, etnički Belgijanci, etnički Albanci, etnički Bošnjaci...
Uništiti ISIS i Al-Nusru. Što prije i što žešče, to manje civilnih žrtava. Slažeš se sa mnom "umjereni pobunjeniče", a?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#3730 Re: Sirija vol. 2
Ma nema..svi unistenijao_situacije wrote:đe je cbrt![]()
ode buldožer
- jao_situacije
#3731 Re: Sirija vol. 2
Bobi wrote:Ma nema..svi unistenijao_situacije wrote:đe je cbrt![]()
ode buldožer, cekamo famozne T-90 tenkice
on je postao zaštitni znak ove teme
da nisu, ne daj Bože, ostali bez raketa
-
sarajevoxxxx
#3732 Re: Sirija vol. 2
Ne slažem, jer to isto Asad govori od marta 2011. Što prije poubijati sve i onda manje civilnih zrtava. Umjesto toga dobio je Isil i Nusru i stotine hiljada civilnih zrtava koje je Asad poubijao ne teroristi.gospodja profiterka wrote:Kosnut si brigom za civile? Bojiš se da neće ostati robe za pijacu robljem?sarajevoxxxx wrote:Ti si sve o sebi rekla onim postom kako je uredu ubijati hiljade žena i djece.Za tebe je ubijanje civila najnormalnija stvar.Za tebe su civili legitimna meta.gospodja profiterka wrote:Ma sad je sve pod kontrolom "FSA". I ne kaže se više ISIS ni Al-Nusra, već etnički Turkmeni, etnički Belgijanci, etnički Albanci, etnički Bošnjaci...
Uništiti ISIS i Al-Nusru. Što prije i što žešče, to manje civilnih žrtava. Slažeš se sa mnom "umjereni pobunjeniče", a?
"Borba protiv terorizma" traje od 2013. Neka hvala, ne želim tu borbu protiv terorizma, jer je to samo izgovor ubicama tj. muslimanskoj i zapadnoj eliti da nesmetano ubijaju nevino stanovništvo.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#3733 Re: Sirija vol. 2
JOk..kad nema bagera ima TOW-ovajao_situacije wrote:Bobi wrote:Ma nema..svi unistenijao_situacije wrote:đe je cbrt![]()
![]()
on je postao zaštitni znak ove teme
da nisu, ne daj Bože, ostali bez raketa
- gospodja profiterka
#3734 Re: Sirija vol. 2
Prvo uništiti ISIS i Al-Nusru, morbidne terorističke organizacije koje ubijaju nedužne civile od Bliskog istoka, preko Bosne do Pariza, pa onda sve drugo.
Onaj ko oko toga ima ikakvih dilema, taj je njihov pristalica i sljedbenik, koji god da su mu motivi.
Onaj ko oko toga ima ikakvih dilema, taj je njihov pristalica i sljedbenik, koji god da su mu motivi.
- Grean
#3735 Re: Sirija vol. 2
Krhko mi je znanje o o ovome, nisam ni znao da postoji taj mezheb. Mislio sam pojednostavljeno da se dijeli na hanefije i selefije a evo selefije se na ovoj karti i ne spominju.salik79 wrote:Safijski.Grean wrote: Jos jedno pitanje, koji mesheb dominira medju sunitima u Siriji, mislim na vrijeme prije sukoba?
Nego po karti Sirija je vecinski hanefijska, kao i Turska i BiH dok je ovaj Safijski mezheb zastupljen i istocnoj Africi i jugoistocnoj Aziji.

- madner
#3736 Re: Sirija vol. 2
Savo mortale, nema koju covjek nije konstrukciju napravio da podrzi muslimansku bracu.
-
sarajevoxxxx
#3737 Re: Sirija vol. 2
Ni Zapad ni Rusija ne žele uništiti Isil. Njima Isil treba kao izgovor da nasilje što duže traje.Muslimanska elita je zlo milion puta gore od Isila.Zar još ima neko ko vjeruje da ovi stvarno žele uništiti Isil?gospodja profiterka wrote:Prvo uništiti ISIS i Al-Nusru, morbidne terorističke organizacije koje ubijaju nedužne civile od Bliskog istoka, preko Bosne do Pariza, pa onda sve drugo.
Zna se ko se bori protiv Isila i ko je daleko najviše vojnika u toj borbi izgubio.Zapadu da je u interesu borba protiv Isila skinuli bi Asada, ili bi bar jasno osudili ove silne masakre u Siriji.
- arzuhal
#3738 Re: Sirija vol. 2
Sirija je većinski sunijska zemlja, s nekim skoro sličnim omjerom šafijske i hanefijske pravne škole (al taj podatak je potpuno nevažan), izrazito sufijske tradicije (najvećim dijelom nakšibendije i šazilije, kao i rifaije). Znam da je, recimo, u jednoj porodici jedno dijete išlo u jedan mekteb da uči o vjeri, kod vjeroučitelja koji je šafija, a drugo kod vjeroučitelja hanefije, to nema nikakve razlike.Grean wrote:Krhko mi je znanje o o ovome, nisam ni znao da postoji taj mezheb. Mislio sam pojednostavljeno da se dijeli na hanefije i selefije a evo selefije se na ovoj karti i ne spominju.salik79 wrote:Safijski.Grean wrote: Jos jedno pitanje, koji mesheb dominira medju sunitima u Siriji, mislim na vrijeme prije sukoba?
Nego po karti Sirija je vecinski hanefijska, kao i Turska i BiH dok je ovaj Safijski mezheb zastupljen i istocnoj Africi i jugoistocnoj Aziji.
- Kikibombona
#3739 Re: Sirija vol. 2
Ma on zali samo sunijske civile, posebno ako su selefijske orjentacije.gospodja profiterka wrote:Kosnut si brigom za civile? Bojiš se da neće ostati robe za pijacu robljem?sarajevoxxxx wrote:Ti si sve o sebi rekla onim postom kako je uredu ubijati hiljade žena i djece.Za tebe je ubijanje civila najnormalnija stvar.Za tebe su civili legitimna meta.gospodja profiterka wrote:Ma sad je sve pod kontrolom "FSA". I ne kaže se više ISIS ni Al-Nusra, već etnički Turkmeni, etnički Belgijanci, etnički Albanci, etnički Bošnjaci...
Jucer su njegove selefije masakrirale civile u izolovanom alepskom kvartu Sejh Maksud koji kontrolisu Kurdi. Ispalili su preko 100 granata. To nas Savo ne racuna niti ce ikada prenijeti stradanja ljudi koji nisu suniti.
- gospodja profiterka
#3740 Re: Sirija vol. 2
@Kiki, znam ja dobro gdje je upro naš savo, samo ga malo čačkam pletaćom iglom. 
- Grean
#3741 Re: Sirija vol. 2
Dobro, ali vidim da se ni ti ni @gospodja ne slomiste od zali za civilima koji su stradali od ovog ruskog bombardovanja. Zalosno je ovo biranje strana kad su ovakve stvari u pitanju.Kikibombona wrote:
Ma on zali samo sunijske civile, posebno ako su selefijske orjentacije.
Jucer su njegove selefije masakrirale civile u izolovanom alepskom kvartu Sejh Maksud koji kontrolisu Kurdi. Ispalili su preko 100 granata. To nas Savo ne racuna niti ce ikada prenijeti stradanja ljudi koji nisu suniti.
- gospodja profiterka
#3742 Re: Sirija vol. 2
Daj ba Grean, ne pravite se blesavi svi. Ne postoji način da se to zlo uništi, a da niti jedan civil ne strada. Nažalost, to je nemoguće. Kamo sreće da se mogu zaobići nevini, a gađati među oči jednog po jednog kanibala, međutim, to niti je kad bilo niti će biti.Grean wrote:Dobro, ali vidim da se ni ti ni @gospodja ne slomiste od zali za civilima koji su stradali od ovog ruskog bombardovanja. Zalosno je ovo biranje strana kad su ovakve stvari u pitanju.Kikibombona wrote:
Krv i ovih civila ide na dušu kanibalima, onima koji su cijelu Siriju pretvorili u more krvi i pozornicu za obezglavljivanja i silovanja. Zato je prioritet uništiti ih što prije, jer samo se tako broj stradalih civila može zadržati na minimumu.
Osim toga, osvjedočeni isisovac koji već mjesecima aplaudira glavosječama i izvršiteljima genocida nad Jazidima jednostavno nema kredibiliteta nakukavati nad civilima.
- Grean
#3743 Re: Sirija vol. 2
Hvala na objasnjenju.arzuhal wrote:
Sirija je većinski sunijska zemlja, s nekim skoro sličnim omjerom šafijske i hanefijske pravne škole (al taj podatak je potpuno nevažan), izrazito sufijske tradicije (najvećim dijelom nakšibendije i šazilije, kao i rifaije). Znam da je, recimo, u jednoj porodici jedno dijete išlo u jedan mekteb da uči o vjeri, kod vjeroučitelja koji je šafija, a drugo kod vjeroučitelja hanefije, to nema nikakve razlike.
Znaci ISIS i Al Nusra su ubaceni elementi sa strane s obzirom da su to grupe koje se finansiraju od selefijskih krugova i pretpostavljam da tu dominira ekstremno selefijsko vidjenje islama.
Kad pricamo o FAS, koje su to grupe koje se drze hanefijsko/safijskog mezheba i nisu pod uticajem selefijskih ekstremnih krugova? Pretpostavljam ovi Turkmeni ali koliko vidim oni su brojcano beznacajni. Oko desetak hiljada boraca. Ima li jos tih grupa jer nama se samo servira ISIS i Nusra i neka uopstena prica o FSA u koju kako sam shvatio svrstavaju i Nusru.
- Kikibombona
#3744 Re: Sirija vol. 2
Obicno ne prenosim vijesti o mrtvim civilima. Jucer sam na tren vidio neke slike raskomadanih tijela kurdske djece usljed granatiranja pobunjenika/selefija. Nije mi palo na pamet da postavljam slike ili pisem o tome. Slike su cisti horor. Cak su i sami Kurdi napali kurdske novinare koji su objavili te slike. Kao, kako vas nije sramota, sta bi vam rekle njihove majke kada bi ih vidjele u takvom stanju. Oni su to pravdali da svijet treba vidjeti sta se desava u Kurdistanu itd.Grean wrote: Dobro, ali vidim da se ni ti ni @gospodja ne slomiste od zali za civilima koji su stradali od ovog ruskog bombardovanja. Zalosno je ovo biranje strana kad su ovakve stvari u pitanju.
Sejh Maksud, ovaj kvart na sjeveru Alepa koji kontrolise YPG od pocetka rata, je okruzen sa svih strana... Krvozedne bradonje u njega ni metar napredovati ne mogu!
Mali kanton Efrin, koji je isto tako okruzen neprijateljima sa svih strana (selefije i Turska), se herojski brani, selefije ni metar napredovati ne mogu
YPG je u Efrinu zarobio cetvoricu dzihadista od kojih su trojica iz Turske.
Jaish Thuwar, grupa clanica SDF, je zarobila komadanta Nusra fronta i kod njega nasla ovaj video
https://www.youtube.com/watch?v=DW7_9hH ... e=youtu.be
Borbe izmedju Nusre i Jasih Thuwar
https://www.youtube.com/watch?v=hisuBp5 ... e=youtu.be
Samo mi nije jasno otkud da Jaish Thuwar ima ovoliko boraca u Efrinu i okolini.
- gospodja profiterka
#3745 Re: Sirija vol. 2
Ama ne postoji FSA pobogu... To je apstraktni generički pojam koji obuhvata svakoga i nikoga, po potrebi.Grean wrote:Hvala na objasnjenju.arzuhal wrote:
Sirija je većinski sunijska zemlja, s nekim skoro sličnim omjerom šafijske i hanefijske pravne škole (al taj podatak je potpuno nevažan), izrazito sufijske tradicije (najvećim dijelom nakšibendije i šazilije, kao i rifaije). Znam da je, recimo, u jednoj porodici jedno dijete išlo u jedan mekteb da uči o vjeri, kod vjeroučitelja koji je šafija, a drugo kod vjeroučitelja hanefije, to nema nikakve razlike.
Znaci ISIS i Al Nusra su ubaceni elementi sa strane s obzirom da su to grupe koje se finansiraju od selefijskih krugova i pretpostavljam da tu dominira ekstremno selefijsko vidjenje islama.
Kad pricamo o FAS, koje su to grupe koje se drze hanefijsko/safijskog mezheba i nisu pod uticajem selefijskih ekstremnih krugova? Pretpostavljam ovi Turkmeni ali koliko vidim oni su brojcano beznacajni. Oko desetak hiljada boraca. Ima li jos tih grupa jer nama se samo servira ISIS i Nusra i neka uopstena prica o FSA u koju kako sam shvatio svrstavaju i Nusru.
-
sarajevoxxxx
#3746 Re: Sirija vol. 2
Kiki zna se ko vrši masakre u Halebu.Ima hiljade snimaka o režimskim zločinima.Sve jasno kao dan.Kakvi crni masakri nad Kurdima u Maksudu

- Ironmen
#3747 Re: Sirija vol. 2
japin_mutapi wrote:ako sam dobro shvatio želiš reći da je hezbolah učestvovao u odbrani bihsalik79 wrote: Ne znam za Asada, al' znam za Iran i Hizbullah. A sta su to teroristi i njihovi finansijeri uradili za odbranu BiH?! Konkretno Katar?!
Da ucestvovao je mozda ti to ne znas posto si bio na majcinom mlijeku ali mi stariji sigurno znamo ko je i kako pomogao BiH u proslom nam ratu.
- ioannes
#3748 Re: Sirija vol. 2
85-90 % svih zrtava u ratovim od 1945 do danas su civilne zrtve...Grean wrote:Dobro, ali vidim da se ni ti ni @gospodja ne slomiste od zali za civilima koji su stradali od ovog ruskog bombardovanja. Zalosno je ovo biranje strana kad su ovakve stvari u pitanju.Kikibombona wrote:
u jednom ratu je suludno stalno govoriti o zrtvama,onaj koji stalno operira sa civilnim zrtvama jednog rata, u njegove motive treba posumnjati.
kod savoxxa je problem njegov kompleks manje vrijednosti,on je vidljiv u skoro svakom njegovom postu.
vazno je uvijek pogledati razlog zbog kojeg ratovi pocinju i tako utjecati na sljedece moguce ratove i njihovo suzbijanje....sa brojanjem civilnih zrtava nista ne dobijamo
- Ironmen
#3749 Re: Sirija vol. 2
Grean wrote:Sa ovim se slazem, nisu ti ljudi birali pod cijom kontrolom ce biti. Ali to izgleda u ovom ratu nije bitno, sve vrijednosti su bacene pod noge pod krinkom borbe protiv terorizma.sarajevoxxxx wrote:
A i da je pod kontrolom Isila opet se radi o ratnom zločinu.
Bombarduj djecu, civile, hajde sta ima veze oni su ISIL-ovi ili Asadovi, podjednako sa obje strane. To se i ovdje na forumu provlaci i to od naroda koji je imao svoje Markale, Tuzlansku kapiju. Sta tek ocekivati od ovih ostalih za koje je rat samo nesto imaginarno iz Playstation igrica.
Jos jedno pitanje, koji mesheb dominira medju sunitima u Siriji, mislim na vrijeme prije sukoba?
Nema drugog nacina da se pobijedi ideologija zla i ubijanja kao sto su ISIL I NUSRA pa i civili Dresdena su to najbolje osjetili na svojoj kozi preko 200 000 civilnih zrtava u bombardovanju saveznika da bi se pobijedila ideologija Hitlera i nacizma a ova ideologija nusre i isila je gora od nacizma.
Jedino vojna cizma na terenu bi mogla nesto napraviti ali svijet nije slozan i to se nece desiti jer im nije u interesu a muslimanski svijet je trenutno preglup da svati sta mu se deseva sekte su odradile svoje.
- Ironmen
#3750 Re: Sirija vol. 2
Bobi wrote:Ma nema..svi unistenijao_situacije wrote:đe je cbrt![]()
Navodno je KSA vec poslala napredne TOW rakete ne znam tacno naziv za t90 i t92 tenkove..