Pariz
- It_is_a_Leclerc
#3726 Re: Pariz
A nema Jemena ?
Pa naravno. Tamo malu djecu ubijaju bombe poslane iz aviona iz domovine Islama. Zašto bi se pak za njih neko molio ?
Žrtvu je dozvoljeno žaliti samo ako je musliman. I ako ju je, kojom srećom, ubio neki nemusliman. Sve ostalo su zavjere i neistine.
Pa naravno. Tamo malu djecu ubijaju bombe poslane iz aviona iz domovine Islama. Zašto bi se pak za njih neko molio ?
Žrtvu je dozvoljeno žaliti samo ako je musliman. I ako ju je, kojom srećom, ubio neki nemusliman. Sve ostalo su zavjere i neistine.
- It_is_a_Leclerc
#3727 Re: Pariz
Nije istina. Čovjek jeste mrtav. Ovdje su novine tragale na internetu za slikom, i objavile prvu sliku koju im je google izbacio kad su upisali ime teroriste, a nisu mislili na mogućnost da dva čovjeka imaju isto ime.jao_situacije wrote:sad francuzi u policiji jebu mater i internetu i društvenim mrežama i tehnologiji
taman kažu čovjek je mrtav kad on živ
Ali, kako rekoh, teoretičarima zavjere sve staje pod kapu i sve im se čini logičnim i razumnim. inače, odbijanje poimanja realnih stvari i činjenica jedan je od prvih znakova psihoza.
- Tito_i_Partija
#3728 Re: Pariz
Sjecam da je se tako nesto desilo i 2001, kad se je saznalo da je jedan od glavnih navodnih napadaca WTC-a ustvari bio jedan egipatski student, koji je bio u Kairu u to vrijeme kad su tornjevi pali i nije im'o veze s tim sta se dogodilo.
Definicija "Free Press": pisi sta hoces.
Definicija "Free Press": pisi sta hoces.
- arzuhal
#3729 Re: Pariz
Znam, zato sam i doš'o malo...HAVANA wrote: Mezi,moras malo zamezit.
- Dozer
#3730 Re: Pariz
Ne ljutim se ja, drug moj... Meni je samo neshvatljivo da postoje ljudi koji ne zele razmisljati vlastitim mozgom... Ako si procitao onaj moj inicijalni post, a jesi jer si se zalijepio sa svim svojim naknadnim etiketiranjima upravo za njega, onda bi ti trebalo biti jasno da su mnogi ljudi, puno relevantniji od mene i od tebe, sve to i te kako odavno raskrinkali.Freamon Lester wrote:I onda se ljuti...Dozer wrote:A mozda je i kombinacija...
Mislim da je odavno jasno da je 9/11 jedna pogolema patka i montaza. Kolaterala u ljudima je bila neophodna da bi se stvari pokrenule onako kako su to zamislili "umovi".
Sada, kada je ovaj silni val izbjeglica otamo nagrnuo u EU, izgleda da je opet trebala odredjena kolaterala u ljudima da se to zaustavi.
Ono sto je Amerika pokrenula radi svojih interesa, a EU partneri podrzali, sada je u jednom vidu dodatno pogodovalo Americi u smislu destabilizacije EU, ali i jos bitnije - slabljenja EUR-a.
Zivi bili pa vidjeli... Kako se uvijek sve na kraju sazna, tako ce biti i s ovim.
Moj prijedlog svima - ako imate kakvih EUR u steku, slobodno ih odmah zamijenite za Svajcarce. Ja vec jesam
Ako imate US$, njih jos ne dirajte. Jos ce rasti
Postavio sam ti i anonimni snimak rusenja zgrade WTC7, koji se pojavio dosta nakon samog "napada" - nisi ga prokomentarisao ni jednom rijecju.
Evo, kako je to palo... https://www.youtube.com/watch?v=s0qdLoobkUI (klasicno kontrolisano rusenje).
Ili, da li je ovo rupa od aviona na Pentagonu (1:33) - https://www.youtube.com/watch?v=Ypc4ieJO0pg ?
Ovdje ljudi sasvim pristojno objasnjavaju, i cak to i sami naprave, sta je i kako je sve to uradjeno i prikazano:
Naravno, ima toga jos: https://www.youtube.com/watch?v=nN0UPcgfS5I ili Putin - https://www.youtube.com/watch?v=g5K3M3z9cpY ili clan Bushove administracije - https://www.youtube.com/watch?v=LA59t3G7Xqk, ili, ili, ili... Dovoljno je samo da u YT ukucas "WTC hoax". Imas cak i ekspertne dokumentarce koji su bili i na TV-u, a koji takodjer vise nego jasno potvrdjuju ko je sve ono, u stvari, uradio. I onda, kada na sve to dodas i termin koji je u visokoj US administraciji i tajnim sluzbama vrlo omiljen, a glasi "confident denying", prosta matematika onda i te kako dolazi do izrazaja... Ko zeli da je vidi, jasno.
Samo jedan sitni detalj o svemu tome, i necu ovo vise spominjati - da li si ikada (ili bilo ko drugi) igdje cuo ili vidio da se za 9/11 spominje pronalazak i jednog jedinog dijela bilo kojeg od 2 aviona koji su udarili u WTC? Ili u Pentagon?
Last edited by Dozer on 18/11/2015 16:06, edited 4 times in total.
- mirsek
#3731 Re: Pariz
Budi malo progresivniji.It_is_a_Leclerc wrote:A nema Jemena ?
Pitaj se npr. kako da se ovi strasni zlocini ne desavaju u svijetu, sta treba da se uradi da se ne ponove.
Pa npr. pomisli gdje je zapelo, ko zakuhava, ko pokusava da rijesi situaciju, ko lovi u mutnom, ko je najdestruktivniji u svom djelovanju itd.
Mislim, ako zelis da budes maksimalno konkretan pa vala iznesi i neko svoje misljenje o rjesavanju ovakvih stvari GLOBALNO a ne ciljano lokalno.
Nije razmisljanje nikoga ubilo a zelis biti dobronamjeran zar ne ?
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3732 Re: Pariz
It_is_a_Leclerc wrote: Ali, kako rekoh, teoretičarima zavjere sve staje pod kapu i sve im se čini logičnim i razumnim. inače, odbijanje poimanja realnih stvari i činjenica jedan je od prvih znakova psihoza.
tražim dozvolu za citiranje ovog posta i na drugim temama
-
statixx
#3733 Re: Pariz
Onaj francuski novinar sto je bio zarobljen nekoliko mjeseci od strane ISIL-a kaze da su masovno zaludjeni i skloni raznoraznim teorijama zavjere, da histericno prate pisanja medija na zapadu, i onanisu na svaku trunku rasizma, ksenofobije, fasizma i sl pojava medju zapadnjacima. Najvise ih iritira ukoliko je reakcija "jedinstvo", ili kako kaze, ako vide npr. "tople doceke" izbjeglica.
- jao_situacije
#3734 Re: Pariz
i ti to nešto žučno zavjere gušteri marićIt_is_a_Leclerc wrote:Nije istina. Čovjek jeste mrtav. Ovdje su novine tragale na internetu za slikom, i objavile prvu sliku koju im je google izbacio kad su upisali ime teroriste, a nisu mislili na mogućnost da dva čovjeka imaju isto ime.jao_situacije wrote:sad francuzi u policiji jebu mater i internetu i društvenim mrežama i tehnologiji
taman kažu čovjek je mrtav kad on živ
Ali, kako rekoh, teoretičarima zavjere sve staje pod kapu i sve im se čini logičnim i razumnim. inače, odbijanje poimanja realnih stvari i činjenica jedan je od prvih znakova psihoza.
ti baš 100%, potpuno i bez ikakve sumnje tvrdiš da je čovjek mrtav
- It_is_a_Leclerc
#3735 Re: Pariz
Sve je zavjera i prevara. Doduše, u svom gigantskom projektu milenija - cionistički mađioničari nisu računali na "experte" sa klixovog foruma koji su, uz pomoć YouTube, "doktora" i "profesora" izmjerili temperaturu taljenja čelika i svijetu objavili da su u pitanju cionističke mađije.
I dok Bush koji je inače upravljao sa 1.1 milijardom obavještajne poslove čupa kosu zbog vickastih i visprenih klix eksperata, i dalje ostaje nejasno zar ne bi bilo lakše dogovoriti otmicu aviona, platiti teroriste, nego "rušiti tnt-om" tri zgrade i rizikovati da te neko otkrije i izblamira.
Eksperti, Marić, Icke i ostatak vrhunskih vanjskopolitičkih stručnjaka za sve i svašta, za ovo i ono, za to i to, imaju malih problema da objasne, ako je sve to zavjera i scena, gdje su onda 3500 ljudi koji su ubijeni, i što se ne vrate svojim kućama, u svoje zauvijek uništene porodice. No, to njih u konačnici i ne zanima. Bitno je samo da zavjera, barem u njihovim glavama, ima smisla. Baš kao i "plastične noge" na Markalama, i srebrenički kosturi koji se "šetaju po Tuzli".
Kažu psihijatri - vrhunac ludosti je kad sam u svojoj ludosti počneš pronalaziti logiku.
I dok Bush koji je inače upravljao sa 1.1 milijardom obavještajne poslove čupa kosu zbog vickastih i visprenih klix eksperata, i dalje ostaje nejasno zar ne bi bilo lakše dogovoriti otmicu aviona, platiti teroriste, nego "rušiti tnt-om" tri zgrade i rizikovati da te neko otkrije i izblamira.
Eksperti, Marić, Icke i ostatak vrhunskih vanjskopolitičkih stručnjaka za sve i svašta, za ovo i ono, za to i to, imaju malih problema da objasne, ako je sve to zavjera i scena, gdje su onda 3500 ljudi koji su ubijeni, i što se ne vrate svojim kućama, u svoje zauvijek uništene porodice. No, to njih u konačnici i ne zanima. Bitno je samo da zavjera, barem u njihovim glavama, ima smisla. Baš kao i "plastične noge" na Markalama, i srebrenički kosturi koji se "šetaju po Tuzli".
Kažu psihijatri - vrhunac ludosti je kad sam u svojoj ludosti počneš pronalaziti logiku.
-
poostar
#3736 Re: Pariz
Narodu je Nigerija mrska od BrazilaIt_is_a_Leclerc wrote:Samo da obavijestim moraliste, dušebrižnike koji cmihaju za Palestinom, Bejrutom i praktički za svakim osim za žrtvama napada u Parizu, da se desio teroristički napad u Nigeriji. 30 mrtvih... Pa eto. Možete sada dokazati da su vam svi životi jednaki i da žalite i za ovim žrtvama.
-
channel10
#3737 Re: Pariz
Evo nas susjedi kulturno oznacise:
http://www.avaz.ba/clanak/205796/hrvats ... ente-u-bih
HRVATSKA PROTIV ISIL-a: Otvorit ćemo zračni prostor, aktivirat 250 vojnika i poslati tajne agente u BiH!
http://www.avaz.ba/clanak/205796/hrvats ... ente-u-bih
HRVATSKA PROTIV ISIL-a: Otvorit ćemo zračni prostor, aktivirat 250 vojnika i poslati tajne agente u BiH!
Last edited by channel10 on 18/11/2015 16:03, edited 1 time in total.
-
LSD
#3738 Re: Pariz
It_is_a_Leclerc wrote:Sve je zavjera i prevara. Doduše, u svom gigantskom projektu milenija - cionistički mađioničari nisu računali na "experte" sa klixovog foruma koji su, uz pomoć YouTube, "doktora" i "profesora" izmjerili temperaturu taljenja čelika i svijetu objavili da su u pitanju cionističke mađije.

- mirsek
#3739 Re: Pariz
Zar nije bilo najlakse americkoj administraciji da naprave detaljan, vrhunski obrazlozen izvjestaj sa neoborivim dokazima i da tako zacepe usta svih onih koliko preko 1400 strucnjaka koji traze reviziju izvjestaja jer ima sijaset rupa i nedorecenosti.?Dozer wrote:Ne ljutim se ja, drug moj... Meni je samo neshvatljivo da postoje ljudi koji ne zele razmisljati vlastitim mozgom... Ako si procitao onaj moj inicijalni post, a jesi jer si se zalijepio sa svim svojim naknadnim etiketiranjima upravo za njega, onda bi ti trebalo biti jasno da su mnogi ljudi, puno relevantniji od mene i od tebe, sve to i te kako odavno raskrinkali.Freamon Lester wrote:I onda se ljuti...Dozer wrote:A mozda je i kombinacija...
Mislim da je odavno jasno da je 9/11 jedna pogolema patka i montaza. Kolaterala u ljudima je bila neophodna da bi se stvari pokrenule onako kako su to zamislili "umovi".
Sada, kada je ovaj silni val izbjeglica otamo nagrnuo u EU, izgleda da je opet trebala odredjena kolaterala u ljudima da se to zaustavi.
Ono sto je Amerika pokrenula radi svojih interesa, a EU partneri podrzali, sada je u jednom vidu dodatno pogodovalo Americi u smislu destabilizacije EU, ali i jos bitnije - slabljenja EUR-a.
Zivi bili pa vidjeli... Kako se uvijek sve na kraju sazna, tako ce biti i s ovim.
Moj prijedlog svima - ako imate kakvih EUR u steku, slobodno ih odmah zamijenite za Svajcarce. Ja vec jesam
Ako imate US$, njih jos ne dirajte. Jos ce rasti
Postavio sam ti i anonimni snimak rusenja zgrade WTC7, koji se pojavio dosta nakon samog "napada" - nisi ga prokomentarisao ni jednom rijecju.
Ovdje ljudi sasvim pristojno objasnjavaju, i cak to i sami naprave, sta je i kako je sve to uradjeno i prikazano:
Naravno, ima toga jos: https://www.youtube.com/watch?v=nN0UPcgfS5I ili Putin - https://www.youtube.com/watch?v=g5K3M3z9cpY ili clan Bushove administracije - https://www.youtube.com/watch?v=LA59t3G7Xqk, ili, ili, ili... Dovoljno je samo da u YT ukucas "WTC hoax". Imas cak i ekspertne dokumentarce koji su bili i na TV-u, a koji takodjer vise nego jasno potvrdjuju ko je sve ono, u stvari, uradio. I onda, kada na sve to dodas i termin koji je u visokoj US administraciji i tajnim sluzbama vrlo omiljen, a glasi "confident denying", prosta matematika onda i te kako dolazi do izrazaja... Ko zeli da je vidi, jasno.
Samo jedan sitni detalj o svemu tome, i necu ovo vise spominjati - da li si ikada (ili bilo ko drugi) igdje cuo ili vidio da se za 9/11 spominje pronalazak i jednog jedinog dijela bilo kojeg od 2 aviona koji su udarili u WTC? Ili u Pentagon?
Dobro, nisam uzeo u obzir da ti strucnjaci mozda imaju psihoze kao sto Leclerc kaze.
Mada, baveci se akademskim radom znam da se skoro svaka moguca teza moze dokazati ako se odgovarajuci parametri uzimaju kao nepromjenljivi.
- jao_situacije
#3740 Re: Pariz
pusti ti sad to filozofiranjeIt_is_a_Leclerc wrote:Sve je zavjera i prevara. Doduše, u svom gigantskom projektu milenija - cionistički mađioničari nisu računali na "experte" sa klixovog foruma koji su, uz pomoć YouTube, "doktora" i "profesora" izmjerili temperaturu taljenja čelika i svijetu objavili da su u pitanju cionističke mađije.
da li ti tvrdiš da je čovjek 100% mrtav ?
- Dozer
#3741 Re: Pariz
It_is_a_Leclerc wrote:Sve je zavjera i prevara. Doduše, u svom gigantskom projektu milenija - cionistički mađioničari nisu računali na "experte" sa klixovog foruma koji su, uz pomoć YouTube, "doktora" i "profesora" izmjerili temperaturu taljenja čelika i svijetu objavili da su u pitanju cionističke mađije.
Najbolje je ne vjerovati vlastitim ocima
Vidi ovo - sve do u detalj objasnjeno, sve strucnjaci iz svojih oblasti.
- aurora313
#3742 Re: Pariz
U pravu si. Znam neke koji i dan danas tvrde da je zemlja okrugla?! Fol, slikali iz svemira...Dozer wrote:A mozda je i kombinacija...
Mislim da je odavno jasno da je 9/11 jedna pogolema patka i montaza. Kolaterala u ljudima je bila neophodna da bi se stvari pokrenule onako kako su to zamislili "umovi"...
- tandmand
#3743 Re: Pariz
Mudžahedini koji su podržavani za vrijeme intervencije SSSRa su za vrijeme američkog napada na Afganistan bili njihova kopnena vojska. Zvali su se Sjeverni savez i borili se protiv talibana koji su od '96 preoteli vlast. Dakle to su sasvim dvije različite strane: mudžahedini i talibani; razlikuju se i plemenski._drunken_santa_ wrote:Umjesto teorija zavjere, evidentnije je da Zapad ne zna sta radi. Npr oni jesu izmislili da Sadam ima oruzje za masovno unistenje ali ne toliko kao zavjeru vec zbog ubjeđenja da skidanje Sadama koji je ionako diktator omogucuje bolju kontrolu Iraka - greska jer su time prakticno predali pola Iraka u ruke Irana, najveceg neprijatelja na BI. Ili recimo podrska islamistima da se sruse Gadafi i Asad, jesi oni indirektno doprinjeli nastanku ISIS-a, ali samo zato sto nisu skontali cemu to vodi, kao kad su podrzavali mudzahedine u Afganistanu pa se ovi okrenuli protiv njih.
Zamisljajuci da CIA sistematski vuce konce totalno fulamo dinamiku globalne politike kojoj dominira ideoligija a ne kalkulanstvo i interesi.
- Challenger__
#3744 Re: Pariz
Po prvi puta aktiviran EU Članak o Zajedničkoj Obrani - svih 28 članica jednoglasno dale potporu Francuskoj
Nekoliko dana nakon krvavih terorističkih napada u Parizu Francuska se pozvala na EU sporazum o kolektivnoj obrani tražeći time vojnu pomoć od ostalih EU članica. Sve EU članice su odmah dale podršku Francuskoj, a EU dužnosnici ističu kako je ovo prvi puta da se neka zemlja poziva na Članak o zajedničkoj obrani.
Riječ je o Članku 42.7 Lisabonskog sporazuma kojime se definira zajednička obrana EU članica. Članak se zove "Klauzula o zajedničkoj obrani", a u njemu se navodi: "Ukoliko bilo koja EU zemlja bude žrtva oružane agresije na njenom teritoriju, druge članice će prema njoj imati obvezu pomoć i asistirati svim sredstvima kojima mogu, sukladno Članku 51. Povelje Ujedinjenih Naroda".
- tututuuuu
#3745 Re: Pariz
RH, izmedju ostalog, salje obavjestajce u BiH kao pomoc Francuskoj.
Vjerujem da ce i imati posla. 
- Challenger__
#3746 Re: Pariz
tututuuuu wrote:RH, izmedju ostalog, salje obavjestajce u BiH kao pomoc Francuskoj.Vjerujem da ce i imati posla.
Očigledno nepovjerenje u službe ili dio službi unutar BiH."Borbena skupina trebala bi postati aktivna sljedeće godine. Prema dostupnim informacijama, u ovom trenutku najznačajniji hrvatski doprinos očekuje se kroz obavještajni rad u Bosni i Hercegovini i nadziranje ekstremnih islamističkih skupina u toj zemlji te kroz pojačani nadzor izbjeglica koje prolaze kroz našu zemlju", navodi Jutarnji list.
-
_drunken_santa_
#3747 Re: Pariz
Hrvati imaju predrasude o Bosnjacima kao primitivnom susjedu koji jedino zna pravit cevape i slusat sta mu hodza govori i na osnovu toga kroje politiku vjerujuci kako su potpuno racionalni iako je to mozda samo trosenje resursa u prazno i stvaranje nepotrebnih dodatnih tenzija između HR i BiH.tututuuuu wrote:RH, izmedju ostalog, salje obavjestajce u BiH kao pomoc Francuskoj.Vjerujem da ce i imati posla.
Eto to je primjer kako ideologija funkcionise.
Isto tako su Amerikanci bili ubjeđeni da ce ih u Iraku docekati sa cvijecem, ili kako Rusija kuje planove da zauzme pola svijeta, kako je Asad jedina prepreka uspostavljanju poslusnog saveznika u Siriji i sl.
- It_is_a_Leclerc
#3748 Re: Pariz
Imate i divnih videa o srebrenickim kosturima koji setaju Tuzlom, plasticnim protezama koje su dovezene i poredane na Markale samo kako bi Bosnjaci Srbe prikazali kao monstrume i isprovocirali medjunarodne intervencije.
Na temu govore strucnjaci -dr. Karganovic, dr. Guskina i drugi eksperti. Vrlo uvjerljivo oni to objasnjavaju.
No, znam da necete pogledati. Vama su nase zrtve svetinja u koju se ( i tu ste u pravu ) ne dira, a svacije tudje besramno razvlacite po mulju i blatu predstavljajuci tudju mrtvu djecu statistima u prevari.
Opet kazem. Teorije zavjere su sredstvo kojim paranoicni tipovi nasumicno povezuju tacke, proizvoljno zatvarajuci konstrukcije koje su samo njima logicne u nadi da ce sami sebe uvjeriti da su dovoljno mudri da budu dio manjiine koja kao zna sto niko ne zna.
Na temu govore strucnjaci -dr. Karganovic, dr. Guskina i drugi eksperti. Vrlo uvjerljivo oni to objasnjavaju.
No, znam da necete pogledati. Vama su nase zrtve svetinja u koju se ( i tu ste u pravu ) ne dira, a svacije tudje besramno razvlacite po mulju i blatu predstavljajuci tudju mrtvu djecu statistima u prevari.
Opet kazem. Teorije zavjere su sredstvo kojim paranoicni tipovi nasumicno povezuju tacke, proizvoljno zatvarajuci konstrukcije koje su samo njima logicne u nadi da ce sami sebe uvjeriti da su dovoljno mudri da budu dio manjiine koja kao zna sto niko ne zna.
- DaysleepeR
#3749 Re: Pariz
A gdje EU nece slati obavjestajce ovdje kad svi vide da su vehabije ovdje zasticenen ko medzedi. Ne smijes nista reci, eto gomile da te proglasava saloncem, cetnikom i sta sve ne...
- Gojeni H
#3750 Re: Pariz
HAVANA wrote:Mezi,moras malo zamezit.arzuhal wrote:
Sjo, i ja počnem s..dat kad malo popijem...
Mezi arzo, al' nemoj vecerat'.