Republika Turska

Post Reply
sumirprimus

#3726 Re: Republika Turska

Post by sumirprimus »

Bice ovo ljeto aranzmana ko nikad...
Jebga ako je u pola cijene a duplo duze.. :skoljka:
Kikibombona

#3727 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

vivaldi wrote:[
ma jebes forum i nase navijacke strasti, to je nebitno.

ali imati porodicu, djecu i zivit cijeli zivot u strahu od autobombi, budala sa kalasima...to je uzas zivi. to mi je nekako gore od rata.

kad se samo sjetim cike i vriske zena na poslu kad je mevlid zarafalo...u tim prvim minutama niko ne zna sta je sem da neko roka oko masinske skole.

zovu djecu, neko se javi, neko se ne javi, neko nedsostupan...placu, trce ko lude...izbezumljneost..i zamisli imati takva sranja na sedmicnoj bazi..

sve sto sa strane zaradim vec godinama trosim iskljucivo na putovanja, ali sada mi je sigurnost destinacije top prioritet
U poredjenju sa ratovima terorizam je djecija igrica.

Od terorizma gine mali broj ljudi u poredjenju sa ratom.
rajv0sa

#3728 Re: Republika Turska

Post by rajv0sa »

Žao mi naroda, sjebat će zemlju, al niko nije kriv do samog političkog vrha. Takođe obajveštajne službe ponovo pokazuju nesposobnsot.
sumirprimus

#3729 Re: Republika Turska

Post by sumirprimus »

rajv0sa wrote:Žao mi naroda, sjebat će zemlju, al niko nije kriv do samog političkog vrha. Takođe obajveštajne službe ponovo pokazuju nesposobnsot.
Kikisimplifikacija... :mrgreen:
vivaldi

#3730 Re: Republika Turska

Post by vivaldi »

Kikibombona wrote:
vivaldi wrote:[
ma jebes forum i nase navijacke strasti, to je nebitno.

ali imati porodicu, djecu i zivit cijeli zivot u strahu od autobombi, budala sa kalasima...to je uzas zivi. to mi je nekako gore od rata.

kad se samo sjetim cike i vriske zena na poslu kad je mevlid zarafalo...u tim prvim minutama niko ne zna sta je sem da neko roka oko masinske skole.

zovu djecu, neko se javi, neko se ne javi, neko nedsostupan...placu, trce ko lude...izbezumljneost..i zamisli imati takva sranja na sedmicnoj bazi..

sve sto sa strane zaradim vec godinama trosim iskljucivo na putovanja, ali sada mi je sigurnost destinacije top prioritet

ali ratovi uglavnom krace traju, a terorizam cesto traje decenijama i dugorocno razara drzavu i ljudski i ekonomski.

kad je u pitanju recimo irak, mislim da je tu cak vise ljudi poginulo poslije rata u samoubilackim napadima nego tokom samog rata
vivaldi

#3731 Re: Republika Turska

Post by vivaldi »

rajv0sa wrote:Takođe obajveštajne službe ponovo pokazuju nesposobnsot.
ne bih rekao da je nesposobnost ko sto je to bilo u slucaju francuske.

turska ima dva miliona izbjeglica, boga pitaj koliko kakvih ilegalaca, rat u komsiluku, intervenciju na istoku, milione kurda unutar svojih granica od kojih mnogi podrzavaju pkk, oruzje je na dohvat ruke svima...spisak potencijalih sumnjivaca se mjeri u stotinama hiljadama..to je nemoguce sve drzat na oku
Danguba

#3732 Re: Republika Turska

Post by Danguba »

Kikibombona wrote:

:-) :-)

otuda dolazi ta tvoja logika.
kada ratujes postoje pravila(ukopaj se defanzivno) a ispred tebe je neprijatelj kojega trebas ili otjerati ili eliminisati.
teroristi djeluju podmuklo i nikada ne znas ni mjesto ni vrijeme njihovog pira. time stvaraju psihozu kod svakog(pa i nevinog covjeka) da je meta. sijanje straha i nesigurnosti.
od njiha se ne moze zastiti osim eliminacije odredjene grupe kao potencijalne izvrsioce.
Kikibombona

#3733 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

vivaldi wrote:
ali ratovi uglavnom krace traju, a terorizam cesto traje decenijama i dugorocno razara drzavu i ljudski i ekonomski.

kad je u pitanju recimo irak, mislim da je tu cak vise ljudi poginulo poslije rata u samoubilackim napadima nego tokom samog rata
Irak je ekstreman primjer. Ono sto se desavao tamo je vise od terorizma.

Kod nas je bilo teroristickih napada pa opet o tome nikada ne razmisljam niti se terorizma plasim.

Al me itekako strah da se ne zarati. Rat je glad, ubijanja, mucenja, silovanja, svakodnevni strahovi i horori... Drzim otvorena sve cetiri oka i pratim desavanja, da se ovaj put na vrijeme mogu ispaliti.
sumirprimus

#3734 Re: Republika Turska

Post by sumirprimus »

Joj price... :mrgreen:
Kikibombona

#3735 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Danguba wrote:
Kikibombona wrote:

:-) :-)

otuda dolazi ta tvoja logika.
kada ratujes postoje pravila(ukopaj se defanzivno) a ispred tebe je neprijatelj kojega trebas ili otjerati ili eliminisati.
teroristi djeluju podmuklo i nikada ne znas ni mjesto ni vrijeme njihovog pira. time stvaraju psihozu kod svakog(pa i nevinog covjeka) da je meta. sijanje straha i nesigurnosti.
od njiha se ne moze zastiti osim eliminacije odredjene grupe kao potencijalne izvrsioce.
Ma daj bolan, terorizam jedno u par godina. Moras biti bas baksuz da te potrefi. A i ako te potrefi sve se brzo odvije.

Rat ti dusu iscupa, devastira te u svakom mogucem pogledu. I pogadja sve postene ljude!
sumirprimus

#3736 Re: Republika Turska

Post by sumirprimus »

Jel ovo iz licnog iskustva ili?
Danguba

#3737 Re: Republika Turska

Post by Danguba »

Kikibombona wrote:
Ma daj bolan, terorizam jedno u par godina. Moras biti bas baksuz da te potrefi. A i ako te potrefi sve se brzo odvije.

Rat ti dusu iscupa, devastira te u svakom mogucem pogledu. I pogadja sve postene ljude!
Ok. U Turskoj nema rata. Sporadicni teroristicki napadi. De ti to objasni hiljadama turista koji su otkazali aranzmane.
sumirprimus

#3738 Re: Republika Turska

Post by sumirprimus »

Po pitanju rata i mira u granicama glorious state of kurdistan od irana do mediterana...ne bi ja s kikijem ulazijo u rasprave... :skoljka:
Kikibombona

#3739 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Danguba wrote:
Ok. U Turskoj nema rata. Sporadicni teroristicki napadi. De ti to objasni hiljadama turista koji su otkazali aranzmane.
Da li bih ti prije otisao u Tursku gdje bjesni terorizam ili u Irak gdje bjesni rat?

Pa u Tursku bi sutra otisao. Ako sam baksuz, neka me raznese, ko mu jebe mater. Nisam paranoik, niti sam strasljiv.

U Irak ne bih otisao ni za zivu glavu, osim ako mi ne bi debeeeloooo platili.

Razmisli malo. Rat je milion puta gori iz milion razloga.
Last edited by Kikibombona on 18/02/2016 00:43, edited 1 time in total.
Norman

#3740 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Kako god okreneš, Kiki na strani terorizma. :D
Kikibombona

#3741 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman wrote:
kikibonbana wrote:Ti to izgleda nisi shvatio pa zato ovakvim tonom govoris.
Ti izgleda nisi shvatio koliko je pogrešno da fanatičnim navijačkim pristupom romantiziraš terorizam, a demoniziraš cijelo tursko društvo. Ti si navođenjem izmišljenih vijesti, spinovanjem stvarnih događaja (polu-istinama) i preskakanjem vijesti koje ti ne idu u prilog - kreirao jedan lažni kontekst iz kojeg se i izvlači zaključak da je tursko društvo do srži zlo. Daleko od toga da to društvo nema ozbiljnih problema, ali tvoj uprošteni navijački prikaz obje strane je daleko od istine.
Ko romantizira terorizam?
Gdje?
Kada?
Kako?

:-)

A naravno da demoniziram. Sve po zasugama. Tursko drustvo je bolesno. Dovoljno je reci da su izvizdali minutu sutnje da teroristicke napade u Surucu i Ankari. Ne trebam dalje nabrajati mada vrlo dobro znas da bi mogao.

Ovdje treba naglasiti da pricamo o DRZAVI, o institucijama i SKUPINI PKK, koja je uz to teroristicka. Od terorista covjek u startu ne ocekuje lijepe stvari, dok od drzave ocekuje. A Turska drzava je zlocinacka i po zlu gora od teroristicke skupine. E to je strasno.
Drvenija87

#3742 Re: Republika Turska

Post by Drvenija87 »

Kikibombona wrote:
Norman wrote:
kikibonbana wrote:Ti to izgleda nisi shvatio pa zato ovakvim tonom govoris.
Ti izgleda nisi shvatio koliko je pogrešno da fanatičnim navijačkim pristupom romantiziraš terorizam, a demoniziraš cijelo tursko društvo. Ti si navođenjem izmišljenih vijesti, spinovanjem stvarnih događaja (polu-istinama) i preskakanjem vijesti koje ti ne idu u prilog - kreirao jedan lažni kontekst iz kojeg se i izvlači zaključak da je tursko društvo do srži zlo. Daleko od toga da to društvo nema ozbiljnih problema, ali tvoj uprošteni navijački prikaz obje strane je daleko od istine.
Ko romantizira terorizam?
Gdje?
Kada?
Kako?

:-)

A naravno da demoniziram. Sve po zasugama. Tursko drustvo je bolesno. Dovoljno je reci da su izvizdali minutu sutnje da teroristicke napade u Surucu i Ankari. Ne trebam dalje nabrajati mada vrlo dobro znas da bi mogao.

Ovdje treba naglasiti da pricamo o DRZAVI, o institucijama i SKUPINI PKK, koja je uz to teroristicka. Od terorista covjek u startu ne ocekuje lijepe stvari, dok od drzave ocekuje. A Turska drzava je zlocinacka i po zlu gora od teroristicke skupine. E to je strasno.
Kad vec pricas o drzavi,uzmi primjer Rusije.
Sve po zaslugama.
Rusija je drzava zlocinacka,gdje suradjuje i daje potporu teroristima kao sto je PKK.
Inace,dok je Rusija bila u dobrim odnosima sa Turskom ,gdje su bile i pripreme za Turski tok,tada nije bilo pljuvacine prema Erdoganu.
Kombat

#3743 Re: Republika Turska

Post by Kombat »

Mlohavi wrote:10tak mrtvih u napadu automobilom bombom na vojne autobuse turske vojske.
Partizanska taktika. Mashallah. Posto su kurdi i genocidasi u ratu, to je legitimna vojna meta...ako je bilo civilnih zrtava, zao mi je...ostalo :thumbup:
Kombat

#3744 Re: Republika Turska

Post by Kombat »

Mohamad Sissoko wrote:Nadam se da ce Turci istrijebit do zadnjeg odgovorne za ove teroristicke napade.
samo sanjaj. legitimna zelja jednog naroda za fizickim opstankom i politickim zivotom koju genocidasi turci pokusavaju ugusiti u krvi ce proizvesti stotine ovakvih napada. Zao mi je civila...zaista.
Mlohavi

#3745 Re: Republika Turska

Post by Mlohavi »

Kombat wrote:
Mlohavi wrote:10tak mrtvih u napadu automobilom bombom na vojne autobuse turske vojske.
Partizanska taktika. Mashallah. Posto su kurdi i genocidasi u ratu, to je legitimna vojna meta...ako je bilo civilnih zrtava, zao mi je...ostalo :thumbup:
Posteno :thumbup: Vojnici su, u ratu su s teroristima i desava se ovo jebi ga. Zao je i meni sto Kurdi prolaze kroz patnje zbog PKK al' Turska je u ratu s PKK teroristima, a kazu eto da rat u ljudima probudi sve najgore i sve najbolje.
Last edited by Mlohavi on 18/02/2016 07:49, edited 1 time in total.
Mohamad Sissoko

#3746 Re: Republika Turska

Post by Mohamad Sissoko »

Kombat wrote:
Mohamad Sissoko wrote:Nadam se da ce Turci istrijebit do zadnjeg odgovorne za ove teroristicke napade.
samo sanjaj. legitimna zelja jednog naroda za fizickim opstankom i politickim zivotom koju genocidasi turci pokusavaju ugusiti u krvi ce proizvesti stotine ovakvih napada. Zao mi je civila...zaista.
Dobro Srbine, znam kako vam je zao civila.
Mlohavi

#3747 Re: Republika Turska

Post by Mlohavi »

Kikibombona wrote:

Gine manji broj ljudi ali zivjeti sa porodicom pod kontrolom ili barem jakim prisustvom ISILa/AQ, na podrucju daleko od borbenih djelovanja il' aktivno ucestvovati u ratu ma kako haotican on bio?

Ne tako davno kazu rat su vodila gospoda, danas je terorizam prisutan u svakom sukobu pa mozda i nema smisla razdvajati rat i terorizam.
Mlohavi

#3748 Re: Republika Turska

Post by Mlohavi »

The suicide bomber who carried out a deadly attack on a military vehicle carrying personnel in Turkey's capital has been identified as Saleh Nejar from Syria, security sources said.

According to reports by İhlas News Agency (IHA), security forces are trying to identify which organization the terrorist is affiliated with.

It was reported that the attack was carried out with a car which had been rented in southern İzmir province but was stolen by the terrorist.
http://www.dailysabah.com/politics/2016 ... ty-sources
Bodkin

#3749 Re: Republika Turska

Post by Bodkin »

Mlohavi wrote:
The suicide bomber who carried out a deadly attack on a military vehicle carrying personnel in Turkey's capital has been identified as Saleh Nejar from Syria, security sources said.

According to reports by İhlas News Agency (IHA), security forces are trying to identify which organization the terrorist is affiliated with.

It was reported that the attack was carried out with a car which had been rented in southern İzmir province but was stolen by the terrorist.

Jesu to oni sirijski kurdi koje turska granatira u SIRIJI?
Mlohavi

#3750 Re: Republika Turska

Post by Mlohavi »

Bodkin wrote:
Mlohavi wrote:

Jesu to oni sirijski kurdi koje turska granatira u SIRIJI?
Ako trebas pomoc s prevodom, zamoli na pp.
Post Reply