BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

Maharadza

#3726 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Maharadza »

purgatorio wrote:
Kiki_Musampa wrote:Pa ko je sad jeftiniji,gofree ili haloo,sto se tice razgovora...koristim no limit,ali zbog nekih privatnih stvari moram smanjiti troskove maksimalno...

Sent from mTalk
haloo, jer tvrde da imaju 200k korisnika (vjer lažu, ali ako imaju pola opet super), a i vidim sve vise ljudi prebacuje brojeve na haloo.
Nije ni bitno koliko oni imaju nego koliko pojedinac zasebno ima svojih kontakata na toj mreži! Jer kakve mu koristi i da imaju milione korisnika ako su npr. svi njegovi kontakti na bht-u?! :mrgreen:
purgatorio

#3727 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by purgatorio »

Ne zoves iste ljude uvijek, bitno je da ako haloo ima 200 000 korsinika da su vece sanse da ce osoba koju zoves biti haloo i samim time je mukte razgovor.
TvrtkoTreci

#3728 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

purgatorio wrote:
Kiki_Musampa wrote:Pa ko je sad jeftiniji,gofree ili haloo,sto se tice razgovora...koristim no limit,ali zbog nekih privatnih stvari moram smanjiti troskove maksimalno...

Sent from mTalk
haloo, jer tvrde da imaju 200k korisnika (vjer lažu, ali ako imaju pola opet super), a i vidim sve vise ljudi prebacuje brojeve na haloo.
Samo sa tog aspekta većeg broja korisnika je haloo bolji
Ništa drugo, čak je i naplata poziva u vlastitoj mreži skuplja 0,09 spram 0,06 kod GOfree
Cijena minute od 0,15 (haloo 0,18), obračunska jedinica i cijena interneta, jedini sa flat opcijom.....nema boljeg

Image
febo_acm

#3729 bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by febo_acm »

Haloo je povoljan za internet, ostalo je relativno tanko... gofree se sve vise namece kao neko rijesenje. Ja sam se zajebao sto sam presao na Eronet kada vidim ove 3 gige i flat...

Sent from my iPhone 7 plus using Tapatalk
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#3730 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mali_milojica »

TvrtkoTreci wrote:
purgatorio wrote:

Sent from mTalk
Samo sa tog aspekta većeg broja korisnika je haloo bolji
Ništa drugo, čak je i naplata poziva u vlastitoj mreži skuplja 0,09 spram 0,06 kod GOfree
Cijena minute od 0,15 (haloo 0,18), obračunska jedinica i cijena interneta, jedini sa flat opcijom.....nema boljeg

Image
Koliko je minuta i sms uracunato u pakete BHT Ultra,Haloo i GoFree u cijenama koje su ovdje?
Jer u MojMini15 paketu pored interneta od 500mb imas 15 KM (bez pdv) da trosis na pozive i SMS. To je teoretski 60min razgovora uracunatih u pretplatu ili 250 SMS.
Officer Crabtree

#3731 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Officer Crabtree »

cuj pored 500mb hahaha kao da je zlatna ploca
mali_milojica

#3732 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mali_milojica »

Da,i?
Ponuda je takva kakva je. Pitam sta drugi nude u cijenu koja je navedena.
TvrtkoTreci

#3733 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

Jedan je vec o tome baljezgo ranije
Čitaj redom postove, odavde http://forum.klix.ba/bhtelekom-vs-erone ... #p13235157

neda mi se svakom novom opet ponavljat
mali_milojica

#3734 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mali_milojica »

Hvala.
Sanjarko

#3735 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

avaks wrote:...
Sta znas o eronet ovoj novoj tarifi, evo cujem sad u eroneta 2 Gb 3 km.
Ispade jeftiniji eronet od hala sad po ovome.
Ovaj go mene nigdje samo po rs ima, malo u sheheru van mane.

Nije mi mrsko opet broj promjenit. A mogu evo sad sam sazno i prepaid broj prebacit.
Ovo stvarno nisam znao da se prepajd broj moze vrnut.
Jos da uvedu flat na netu pa makar 32 bilo bi dobro, da se ne desava kreda da ode kad ne iskljuci se na vrijeme net.

A sve si upravu za ostalo dok neko od stranaca ne uleti nista. Samo cisto sumnjam Ja da ce iko uletit, izumiremo demografski i migracijski.
TvrtkoTreci

#3736 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

Vizionar 1985 wrote:

.
jesil dobar jarane, jesil doručkovo...ručo...
Čitaš li redom postove...vlasnik GOfree sarajevska firma Logosoft
Dakle na svim njihovim poslovnicama mores kupit kartice i prebacit broj
http://www.gofree.ba/postaniKorisnik/prenesiBroj
Prenesi broj
Zahtjev za prenos broja u GO! mrežu podnesite u poslovnicama Logosofta:

- Igmanska 9, Sarajevo
- Zmaja od Bosne 7-7a (Importanne centar) Sarajevo
- Hamdije Kapidžića 6, Sarajevo

Ili na svim trafikama Duhan/Duhanprometa kao i Hifa pumpama !!!

U manjem bh blentitetu na svim mtel prodajnim mjestima

da.ima 2 GB za 3 KM nesto si garant opet pobrko
Daj link da te prosvjetlim gdje si se zajebo
Sanjarko

#3737 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

TvrtkoTreci wrote: jesil dobar jarane, jesil doručkovo...ručo...
Prenesi broj

- Igmanska 9, Sarajevo

Pa ima u Sarajevu mane van Sarajeva, mane po trafikama i prodavnicama dopune.
Kak sam vidio zadnji put u Sarajevu negdje ima negdje nema, odnosi se na trafike i prodavnice.
Poslovnice ne racunam.

Ja iz Zenice da ganjam poslovnice gdje cu dopunit kredit.
Po Sarajevu.

Ovo je Bosanski forum, nije iskljucivo Sarajevski.
Bio nekad :sax: sad nije.
Sanjarko

#3738 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Pa ima u Sarajevu mane van Sarajeva, mane po trafikama i prodavnicama dopune.
Kak sam vidio zadnji put u Sarajevu negdje ima negdje nema, odnosi se na trafike i prodavnice.
Poslovnice ne racunam.

Ja iz Zenice da ganjam poslovnice gdje cu dopunit kredit.
Po Sarajevu.

Ovo je Bosanski forum, nije iskljucivo Sarajevski.
Bio nekad :sax: sad nije.
Nista nisam pobrko kak sam skonto, 2 Gb 3 Km u eronetu 7 dana.
TvrtkoTreci

#3739 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

7 dana ???
Vidis da si pobrko
Pa to svi imaju bolan i haloo i GOfree
GOfree ima 2GB za 3 KM i to opet sa flat ako se potrosi u roku 7 dana
Kvaka je da se traži najbolji na mjesec dana

Logosoft
Prodajna mjesta

SARAJEVO
Logosoft Sarajevo
radno vrijeme
pon.-pet. 8.00-20.00
sub. 9.00-14.00
Igmanska br. 9
033/931-900
033/931-908
Podružnica LOL Dobrinja
radno vrijeme
pon.-pet. 8.00-20.00
sub. 9.00-14.00
Hamdije Kapidžića 6
033/931-139
033/931-908

TUZLA
Logosoft Tuzla
radno vrijeme
pon.-pet. 8.30-17.00
ZAVNOBiH-a 15
Hotel Tuzla
035/921-999
035/247-802

ZENICA
Logosoft Zenica
radno vrijeme
pon.-pet. 8.30-17.00
Mehmedalije Tarabara bb
biznis centar Aksa
032/921-999
032/921-908

Imaš li Hifa pumpu u Zenici
Cupko_

#3740 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

TvrtkoTreci wrote:
Vizionar 1985 wrote:

.
jesil dobar jarane, jesil doručkovo...ručo...
Prenesi broj

- Igmanska 9, Sarajevo

Nije pobrkao nista, na savrsenoj trenutno ima dokup 3 KM 2GB - 7 dana. Nije čovjek rekao da na GoFree nema, nego da na Eronetu ima :D
febo_acm

#3741 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by febo_acm »

Ovaj zapeo da je vlasnik firme gofree Logosoft... Isao sam ja u Logosoft uzeo papire za prenos broja. Na dnu obrasca pise poslati na adresu Karadordja.... Banja Luka, Mtel.
Logosoft nema veze sa tim.

Sent from my iPhone 7 plus using Tapatalk
TvrtkoTreci

#3742 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

Šta piše na obrascu ja ne znam, ali na portalu GOfree se spominje isključivo i jedino Logosoft i upućuje se na njihove adrese i ama baš nigdje ne spominje mtel
Ako je tako to je bezobrazluk s njihove strane, bar su mogli zaprimit obrasce pa oni dalje završit
Cupko_ wrote: Nije pobrkao nista, na savrsenoj trenutno ima dokup 3 KM 2GB - 7 dana. Nije čovjek rekao da na GoFree nema, nego da na Eronetu ima :D
Pobrko si se i ti zajedno s njim, čitaj redom postove i sa razumjevanjem
Evo kako je dotični započeo
Čuje kao on da je eronet sad uveo 2GB za 3KM ( haloo odavnooo ima a i Gofree otkako je na tržištu) a cijelo vrijeme pričamo o ponudi na MJESEČNOM nivou i pitam ga da nije sta pobrko i on kaze da nije, a ocigledno jest, jer dakle eronet nista novo i posebno nije uveo, da je to za mjesec dana ONDA BI BILO SPEKTAKULARNO i vrijedno da se spomene, a posto nije nije uopste ni vrijedno naglasavanja jer nista posebno nije
Kapiš?
febo_acm

#3743 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by febo_acm »

TvrtkoTreci wrote:Šta piše na obrascu ja ne znam, ali na portalu GOfree se spominje isključivo i jedino Logosoft i upućuje se na njihove adrese i ama baš nigdje ne spominje mtel
Ako je tako to je bezobrazluk s njihove strane, bar su mogli zaprimit obrasce pa oni dalje završit
Ja bio u Logosoftu više puta, oni mi samo kažu da će to proslijediti u Banja Luku. Traži da ti Logosoft mailom proslijedi zahtjev pa ćeš vidjeti sve. Ja sam svoj bacio. Meni ne smeta što je Mtel, ali da ne bude zabune da je to Logosoft ili da je firma iz Sarajeva.
TvrtkoTreci

#3744 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

Jebiga i ti pišeš sad ovako sad.onako, jel ti daju obrazac pa da ti pošalješ u Banja Luku ili će on zaprimit pa poslat
Ovo zbog drugih, meni ne treba ja sam bio na izi i automatski sam prebačen na GOfree
Neko je gore spomenuo da je mtel postao suvlasnik logosofta pa su u slučaju GOfree podjelili poso vjerovatno, za Federaciju je Logosoft iako na jednom jedinom portalu GOfree svugdje se spominje isključivo Logosoft i nigdje baš mtel
Meni vlasništvo i odakle je nista ne znači čitaj raniju raspravu, ako je "moj" treba da me žestoko krade?? Nabijem ga zajedno sa lažnim patriJotama
febo_acm

#3745 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by febo_acm »

TvrtkoTreci wrote:Jebiga i ti pišeš sad ovako sad.onako, jel ti daju obrazac pa da ti pošalješ u Banja Luku ili će on zaprimit pa poslat
Ovo zbog drugih, meni ne treba ja sam bio na izi i automatski sam prebačen na GOfree
Neko je gore spomenuo da je mtel postao suvlasnik logosofta pa su u slučaju GOfree podjelili poso vjerovatno, za Federaciju je Logosoft iako na jednom jedinom portalu GOfree svugdje se spominje isključivo Logosoft i nigdje baš mtel
Meni vlasništvo i odakle je nista ne znači čitaj raniju raspravu, ako je "moj" treba da me žestoko krade?? Nabijem ga zajedno sa lažnim patriJotama
daju obrazac i popuniš. onda imas dvije opcije. da oni salju u Banja Luku ili da ti šalješ poštom.
pa ako je mtel većinski vlasnik logosofta, onda i ne treba da piše mtel, podrazumijeva se. a ima i razlog zašto ne piše, relativno logičan :D
ako im je fokus na federaciju, onda je bolje da piše logosoft :D

za kraj se slažem, bolje i mtelu da dam 10 km, nego 20 km telekomu... pa neka me baketova i sebijina armija vješa po forumu...
TvrtkoTreci

#3746 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

I opet si malo konfuzan
Pa što onda pocijepa i baci papire o prenosu
Ajd reko ako si ti moro slat u BL, ovako ako oni preuzmu i završe ne znam u čemu je problem
febo_acm

#3747 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by febo_acm »

TvrtkoTreci wrote:I opet si malo konfuzan
Pa što onda pocijepa i baci papire o prenosu
Ajd reko ako si ti moro slat u BL, ovako ako oni preuzmu i završe ne znam u čemu je problem

Sedam dana prije toga sam popunio zahtjev za prenos broja u Haloo mrežu. Nakon 5 dana mi dolaze papiri pa ih potpisem pa da ih pošaljem nazad, pa će oni meni opet nakon 5 dana poslati papire i zakazati termin za prenos broja... Dakle, ispade da će to sve trajati jedno 20 dana. Nemam vremena, a ni živaca za to. Ista stvar i sa Gofree. Ja hoću da odmah poptišem papire i da dobijem karticu i da mi zakažu termin. Oni meni kažu da popunim papire, pa će oni ti poslati u Banja Luku, iako preferiraju da se to lično šalje poštom, pa će onda meni doći kartica i zakazati prenos broja itd...

Otišao u Eronet, odmah mi sve popunili i dobio sim karticu za 1 KM i rekli mi tačan datum i vrijeme prenosa broja.
Kod nas u većini slučajeva sve treba da ide komplikovano, ništa jednostavno.
Benq

#3748 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

febo_acm wrote: Sedam dana prije toga sam popunio zahtjev za prenos broja u Haloo mrežu. Nakon 5 dana mi dolaze papiri pa ih potpisem pa da ih pošaljem nazad, pa će oni meni opet nakon 5 dana poslati papire i zakazati termin za prenos broja... Dakle, ispade da će to sve trajati jedno 20 dana. Nemam vremena, a ni živaca za to.
Ispravka krivog navoda , ja sam svoj broj prebacio prije par dana na haloo , popunio sam online obrazac u kojem su trazeni PUK broj , IMSI , broj LK , Ime i Prezime kao i adresa stanovanja. Nakon skoro 7 dana su mi stigla 3 papira u koverti i nova kartica , dva papira su ustvari podaci koje trebas pregledat da li su ispravni i potpisati , a treci papir je uputstvo sta i kako dalje raditi. Ta dva papira sam odnio u postu , kupio kovertu za 0,30KM , napisao kome se salje. Dakle kovertu sam na Trg Solidarnosti (Sarajevo) poslao u Ponedeljak , u srijedu sam dobio email u kojem pise kada i ukoliko ce biti prenos broja , i u petak u 13h se bh telecom kartica deaktivirala i samo sam ubacio haloo karticu i ostvario prvi poziv da je aktiviram.

To je sva "procedura" i traje 9-10 dana , spremam za sutra jos 3 broja da prebacim na isti nacin jer kako sam ja uzeo karticu sve vise i vise mojih prijatelja zeli da ucini isto a posto sam ja bukvalno 5 minuta od poste ja cu im to sve i zavrsit.
febo_acm

#3749 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by febo_acm »

Benq wrote:
febo_acm wrote: Sedam dana prije toga sam popunio zahtjev za prenos broja u Haloo mrežu. Nakon 5 dana mi dolaze papiri pa ih potpisem pa da ih pošaljem nazad, pa će oni meni opet nakon 5 dana poslati papire i zakazati termin za prenos broja... Dakle, ispade da će to sve trajati jedno 20 dana. Nemam vremena, a ni živaca za to.
Ispravka krivog navoda , ja sam svoj broj prebacio prije par dana na haloo , popunio sam online obrazac u kojem su trazeni PUK broj , IMSI , broj LK , Ime i Prezime kao i adresa stanovanja. Nakon skoro 7 dana su mi stigla 3 papira u koverti i nova kartica , dva papira su ustvari podaci koje trebas pregledat da li su ispravni i potpisati , a treci papir je uputstvo sta i kako dalje raditi. Ta dva papira sam odnio u postu , kupio kovertu za 0,30KM , napisao kome se salje. Dakle kovertu sam na Trg Solidarnosti (Sarajevo) poslao u Ponedeljak , u srijedu sam dobio email u kojem pise kada i ukoliko ce biti prenos broja , i u petak u 13h se bh telecom kartica deaktivirala i samo sam ubacio haloo karticu i ostvario prvi poziv da je aktiviram.

To je sva "procedura" i traje 9-10 dana , spremam za sutra jos 3 broja da prebacim na isti nacin jer kako sam ja uzeo karticu sve vise i vise mojih prijatelja zeli da ucini isto a posto sam ja bukvalno 5 minuta od poste ja cu im to sve i zavrsit.

sta sam ja napisao drugačije? došli mi papiri i traže da ih potpišem i pošaljem nazad. nemam živaca za to. jednostavno komplikacije me frustriraju. a svkako sam suprugu preabcio na eronet prije pola godine, pa sam i svoj onda prebacio. iako ću ja uskoro na postpaid svakako.
Benq

#3750 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

febo_acm wrote: sta sam ja napisao drugačije? došli mi papiri i traže da ih potpišem i pošaljem nazad. nemam živaca za to.
Napisao si , citiram :
Nakon 5 dana mi dolaze papiri pa ih potpisem pa da ih pošaljem nazad, pa će oni meni opet nakon 5 dana poslati papire i zakazati termin za prenos broja
Papire posalju samo jednom i to da potpises ispravnost podataka i samo te iste papire posaljes njima nazad , ne vidim kako to nekoga moze zivcirat jer bukvalno nije nikakav posao.
Post Reply