Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
The 51st State

#3726 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by The 51st State »

serija happy zadnje sto sam gledao.
irac300

#3727 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

The 51st State wrote:serija happy zadnje sto sam gledao.
Ta serija ima manjak linkova, nije do Neptuna. :D
The 51st State

#3728 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by The 51st State »

irac300 wrote:
The 51st State wrote:serija happy zadnje sto sam gledao.
Ta serija ima manjak linkova, nije do Neptuna. :D
doduse ta serija je onako bas poznata :)
dječak sa šibicama

#3729 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dječak sa šibicama »

Fora je u tome sto svi ti addoni pretragu vezu za IMDB pa se nudi sve i svasta, ali kad pretrazuje linkove, onda samo najgledanije stvari imaju puno linkova... sve manje poznato, gledano, mozes slaviti ako ima ijedan HD izvor. O titlovima da ne govorim.

Ja The Practice seriju trazio mjesecima, jedva nasao SD linkove odnosno na nekom torentu video snimke.
zippoo87

#3730 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

Live TV Serbia addon sve bolji i bolji
mnogo listi,sve rade...mnogo HD kanala i bez bufferinga
neko se bas trudi oko ovog addona u zadnje vrijeme,sto prije bas i nije bio slucaj
pohvala
BarbaDue

#3731 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by BarbaDue »

Ja sam u totalnoj banani sa ovim titlovima. Otkazaše mi oba izvora. Ima li negdje tutorijal da mi pokaže kako skinuti titlovi.com a da ubacim oficijalnu verziju?
irac300

#3732 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

BarbaDue wrote:Ja sam u totalnoj banani sa ovim titlovima. Otkazaše mi oba izvora. Ima li negdje tutorijal da mi pokaže kako skinuti titlovi.com a da ubacim oficijalnu verziju?
Deinstaliraj staru verziju: settings-addons-myaddons-subtitles-titlovi.com

Otidji na sajt titlovi.com i registruj se. Onda, za svaki slucaj, restartuj Kodi, jos bolje cijeli uredjaj istekaj iz struje pa ponovo pokreni(znam, nelogicno, ali bolje se osiguraj da ti prepozna novi plugin).

Pokreni ponovo Kodi i idi u settings-player-languages-default movies service-get more, pa nadji titlovi.com Official i instaliraj.

Nakon toga otidji ponovo u Subtitles, titlovi.com, configure pa unesi user i pass s kojim si se registovao na sajtu.
Sodom1

#3733 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sodom1 »

Raja instalisao sam kodi i tvliveserbia, interesuje me kako da iskljucim full screen ,tako da mogu gledati tv i ujedno cackati po Laptopu . Hvala
zippoo87

#3734 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

Sodom1 wrote:Raja instalisao sam kodi i tvliveserbia, interesuje me kako da iskljucim full screen ,tako da mogu gledati tv i ujedno cackati po Laptopu . Hvala
iskljuci fulscreen ovako
idi na settings,pa systemsettings pa ovo prvo,gdje ti pise fullscreen,klikni da pise windowed
takodjer dok ti je windowed,mozes pritisnuti slovo ž na tastaturi ,to te automatski ubaci u fullscreen,ako ti treba
sto se tice gledanja tva i koristenja laptopa istovremeno,mozes i to ali pod uslovom da imas tv koji ima screen mirroring ili da ga spojis kablom,pa onda ides na "project" u donjem desom uglu,ako ti je win 10 i tu odaberes "extend" i povuces kodi u drugi prozor
Sodom1

#3735 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sodom1 »

zippoo87 wrote:
Sodom1 wrote:Raja instalisao sam kodi i tvliveserbia, interesuje me kako da iskljucim full screen ,tako da mogu gledati tv i ujedno cackati po Laptopu . Hvala
iskljuci fulscreen ovako
idi na settings,pa systemsettings pa ovo prvo,gdje ti pise fullscreen,klikni da pise windowed
takodjer dok ti je windowed,mozes pritisnuti slovo ž na tastaturi ,to te automatski ubaci u fullscreen,ako ti treba
sto se tice gledanja tva i koristenja laptopa istovremeno,mozes i to ali pod uslovom da imas tv koji ima screen mirroring ili da ga spojis kablom,pa onda ides na "project" u donjem desom uglu,ako ti je win 10 i tu odaberes "extend" i povuces kodi u drugi prozor
Sve je ok islo do tog slova , nemam bosansku tastaturu , koje bi drugo slovo pritisnuo?
zippoo87

#3736 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

Sodom1 wrote:
zippoo87 wrote:
iskljuci fulscreen ovako
Sve je ok islo do tog slova , nemam bosansku tastaturu , koje bi drugo slovo pritisnuo?
to je prvo slovo lijepo od entera,zarez ili ž ili zvjezdica nacrtano
a to ti i ne treba,to ti je shortcut za fullscreen kada si u windowd modu,to te ubacuje odmah u full
odoh sada malo slaviti NG,sretno svima :D
Muskolo

#3737 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Muskolo »

irac300 wrote:
BarbaDue wrote:Ja sam u totalnoj banani sa ovim titlovima. Otkazaše mi oba izvora. Ima li negdje tutorijal da mi pokaže kako skinuti titlovi.com a da ubacim oficijalnu verziju?
Deinstaliraj staru verziju: settings-addons-myaddons-subtitles-titlovi.com

Otidji na sajt titlovi.com i registruj se. Onda, za svaki slucaj, restartuj Kodi, jos bolje cijeli uredjaj istekaj iz struje pa ponovo pokreni(znam, nelogicno, ali bolje se osiguraj da ti prepozna novi plugin).

Pokreni ponovo Kodi i idi u settings-player-languages-default movies service-get more, pa nadji titlovi.com Official i instaliraj.

Nakon toga otidji ponovo u Subtitles, titlovi.com, configure pa unesi user i pass s kojim si se registovao na sajtu.
Sve sam to odradio, i opet neki error.
kakavdanakneiskustvu

#3738 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kakavdanakneiskustvu »

Sretna nova godina,osobito za one koji su imali strpljenja sa mnom oko objasnjavanja milion sitnih stvari,živili
Sodom1

#3739 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sodom1 »

Kontam dodati koji adon za gledanje filmova na kodi , pre toga interesuje me mogu li se gledati filmovi ubrzano npr brzina 1,25 ili 1,5 , ako ne mogu da dzabe to ne radim jer filmove ne gledam nikad na normalnu brzinu
irac300

#3740 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

kakavdanakneiskustvu wrote:Sretna nova godina,osobito za one koji su imali strpljenja sa mnom oko objasnjavanja milion sitnih stvari,živili
Kodijevci i Kodijevke takođe sve najbolje u 2018. godini. :D Da imamo što više dobrih addona, a i ove što imamo da nas dobro služe. :D
irac300

#3741 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Sodom1 wrote:Kontam dodati koji adon za gledanje filmova na kodi , pre toga interesuje me mogu li se gledati filmovi ubrzano npr brzina 1,25 ili 1,5 , ako ne mogu da dzabe to ne radim jer filmove ne gledam nikad na normalnu brzinu
Dodaj jedan addon pa provjeri. To ti je najlakša opcija, teško ti neko ovako može reći kako će ti se ponašati addon pri toj brzini.
crnivrag

#3742 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by crnivrag »

Irac, može li lista trenutno aktuelnih add-ona za filmove/serije.

Nisam aktivno pratio temu, a koristim samo convenant i to zadnju verziju prije nego je ukinut colossus repository.

Edit: Našao na ovom linku, mislim da su se ovi add-oni ovdje i spominjali: http://www.wirelesshack.org/top-best-wo ... d-ons.html
irac300

#3743 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

crnivrag wrote:Irac, može li lista trenutno aktuelnih add-ona za filmove/serije.

Nisam aktivno pratio temu, a koristim samo convenant i to zadnju verziju prije nego je ukinut colossus repository.

Edit: Našao na ovom linku, mislim da su se ovi add-oni ovdje i spominjali: http://www.wirelesshack.org/top-best-wo ... d-ons.html
To je to od trenutno najpopularnijih. Ja bih dodao i dva torrent addona Popcorn i Quasar, zbog kvalitete slike, koja je mnogo bolja nego na stream addonima.
crnivrag

#3744 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by crnivrag »

irac300 wrote:
To je to od trenutno najpopularnijih. Ja bih dodao i dva torrent addona Popcorn i Quasar, zbog kvalitete slike, koja je mnogo bolja nego na stream addonima.
Hvala na odgovoru, probaću instalirati još ta dva add-ona, i mislim da će mi biti dovoljno :)
malipero1

#3745 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by malipero1 »

postovanje..koja je adresa za popcorn ..hvala :-D
Radar71

#3746 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Radar71 »

malipero1 wrote:postovanje..koja je adresa za popcorn ..hvala :-D
https://thevpn.guru/install-popcorn-tim ... 7-krypton/
malipero1

#3747 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by malipero1 »

Radar71 wrote:
hvala :-D
kakavdanakneiskustvu

#3748 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kakavdanakneiskustvu »

Radar71 wrote:

fercera li i ova,je li to isto?

http://whyingo.org/how-to-install-kodi- ... 1-krypton/
irac300

#3749 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Trebala bi oba raditi, ali bolje praktikuj ovu sa dimitrology.
crnivrag

#3750 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by crnivrag »

irac300 wrote:Trebala bi oba raditi, ali bolje praktikuj ovu sa dimitrology.
Evo ja sam uradio malo sređivanje Kodija, pošto ga nisam duže vrijeme koristio i od add-ona sad imam: Exodus, Covenant, Popcorn, Neptune Rising, Genesis Reborn, Rebirth, Prometheus i Placenta, te naravno novi oficijalni Titlovi.com add-on.
Post Reply