PC gamerske konfiguracije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
avaks

#3726 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

Ni slučajno to raditi :mrgreen:
Kao ni produžni u UPS.

Evo ti nekih opcija:
http://imtec.ba/1046-prenaponska-zastita
SanskiBiser

#3727 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

skafiskafsnjak wrote:Ljudi , gdje ima kupiti onih zastitnih produznih ? tj ima li potrebe za tim ?
ako mozes ikako neki UPS uzeti valjalo bi, ja evo koristim INTEX 650VA, Indijska je firma :lol: ali tamo je struja katastrofa tako da im je oprema za korekciju napona odlicna :mrgreen: , placen 90 KM radi vec 8 mjeseci bez problema, par mjeseci smrdi na plastiku i solnu kiselinu poslije ne pusta nikakve mirise :lol: , drzi po 15 minuta na idle ovu novu masinu sa I7, kad nestane struje. Uzeo sam Intex po drugi put zbog odlicnog iskustva s njihovim starim modelom UPSa, 2006 sam uzeo 500 VA INTEX UPS koji i dan danas radi savrseno, 4 puta akumulator mijenjao ali elektronika tj. korekcija napona radi odlicno vec evo 10 godina.
skafiskafsnjak

#3728 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by skafiskafsnjak »

avaks wrote:Ni slučajno to raditi :mrgreen:
Kao ni produžni u UPS.

Evo ti nekih opcija:
http://imtec.ba/1046-prenaponska-zastita
Ja samo pitam hahahahahahaha . vidjao sam onih nekih , cak na njima dodje i dzek za mrezu i usb prikljucaka... znas na sta mislim ?
avaks

#3729 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

Imam to na UPS ali recimo ako ti je za tv da je sasvim dovoljan onaj produžni sa prenaponskom zaštitom.
Ako je skuplji tv slobodnu uzmi i skuplju zaštitu jer kao što velim lakše je halalit 20-30-50KM nego 1000+ :mrgreen:
skafiskafsnjak

#3730 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by skafiskafsnjak »

avaks wrote:Imam to na UPS ali recimo ako ti je za tv da je sasvim dovoljan onaj produžni sa prenaponskom zaštitom.
Ako je skuplji tv slobodnu uzmi i skuplju zaštitu jer kao što velim lakše je halalit 20-30-50KM nego 1000+ :mrgreen:
Ma do 50km mi je ok... Nije to skupo..s obzirom da cuvam tv od 1500
skafiskafsnjak

#3731 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by skafiskafsnjak »

avaks wrote:Imam to na UPS ali recimo ako ti je za tv da je sasvim dovoljan onaj produžni sa prenaponskom zaštitom.

https://www.shop.imel.ba/artikal/prenap ... r-sb0701ba

evo ...ovo .. vidis da i za mrezu ima :) Puno tv-a imas direkt da prikopcas...iako sam sad skontao da meni ovo ne treba jer je povezan preko wi fi .. ali ima :P
IstinitaPoruka

#3732 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by IstinitaPoruka »

SanskiBiser wrote:
IstinitaPoruka wrote:Neka grafa do 180w za slijedeće specifikacije?:
i7 6700k,
geil evo forza 16gb ram,
lc 600w,
c236a
Mislim da mi je sad 6850hd 1 gb
Ima li ko kakvu preporuku ili da ostavim ovu?

Image

:mrgreen:

C236 workstation cipset ti je za XEON procesore jeste socket1151 na toj ploci ali na nju ide samo Xeon, I3 i celeron, ne moze I5 i I7, moze ici npr Xeon E3 1230v5 taj je popularna a jeftinija alternativa I7 6700k sa nizim klokom je samo.
Vjeruj drug da moze, i radi sve normalno, bar zasad..
Znam da je kao 'serverska' maticna, ali pogledaj na googleu drugi link od te maticne, i vidjet ces koji procesori su podrzani
SanskiBiser

#3733 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

IstinitaPoruka wrote:
SanskiBiser wrote:
IstinitaPoruka wrote:Neka grafa do 180w za slijedeće specifikacije?:
i7 6700k,
geil evo forza 16gb ram,
lc 600w,
c236a
Mislim da mi je sad 6850hd 1 gb
Ima li ko kakvu preporuku ili da ostavim ovu?

Image

:mrgreen:

C236 workstation cipset ti je za XEON procesore jeste socket1151 na toj ploci ali na nju ide samo Xeon, I3 i celeron, ne moze I5 i I7, moze ici npr Xeon E3 1230v5 taj je popularna a jeftinija alternativa I7 6700k sa nizim klokom je samo.
Vjeruj drug da moze, i radi sve normalno, bar zasad..
Znam da je kao 'serverska' maticna, ali pogledaj na googleu drugi link od te maticne, i vidjet ces koji procesori su podrzani

Ja sam google opalio, dobio samo MSI C236A i vidim na specifikacijama kaze podrzava samo Xeon, I3 i Celeron, a nigdje one CPU supported list specifikacije na sajtu (https://www.msi.com/Motherboard/C236A-W ... cification ) tu je vjerovatno bio Bios update za druge CPU. Sad bas citam ovaj clanak zanimljivo je:

http://www.tomshardware.com/news/intel- ... 31051.html

Pa za taj Xeon gore navedeni E3 1230v5 kazu da je samo downclocked I7 6700K prema tome trebalo bi da radi sve ok osim ako Bios ne dopusta.
AhmetShabo

#3734 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AhmetShabo »

narode nemojte se svadjati oko mog posta. Samo sam htio da pitam jer su mi sumnjivi ovi racunari i slicni njima , pun ih je pik. Vidim i ja da su to dell ili HP racunari koji su se negdje koristili u kancelarijama, sa integrisanim grafickim.
Ja racunar koristim za sve pomalo. fb, youtube da mi ne stopa nista i da poigram neku igru, arma 2 ili 3 multiplayaer. bf3, bf4, bf1 i to je sve. Ne patim od ultra detalja ili high postavki
Picio sam bf3 na 20 -25 fps na kanti od racunara koju sad imam (amd athlon 4200+,2gb rama i ati 5670 HD)
Sad vi meni recite, sta je ovaj gore uredski racunar i5 2500lk za ovaj moj athlon? svemirski brod ili su tu negdje.
Trenutno mi na racunaru stopa i chrome, kad ga tek otvorim treba jedno 40 sekundi da dodje sebi da se mogu stranice otvarat, a kad ga zatvorim pa idem an shut down, racunar se gasi i do minutu i po.
Samo da nema vise tog trzanja, da ide sve glatko da se ne nerviram i da mogu na nekim normalnim postavkama picit gore navedene igre.
Ja igram samo mulitplayaer online igre, poneakd neki dobar SP.
LP svima, nemojte se svadjati molim vas :D
Casual's

#3735 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Casual's »

Pitanje za hardwareaše.
Napojna mi ima jedan 6 pin (MS 500W), a grafička koju planiram kupiti traži 450-500 W napajanje sa 2x6 pin kabla.
Da li je sigurno koristiti ovaj 6 pin iz napojne i jedan molexi na 6 pin ?
typeOnegative

#3736 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

Ja ne bih, ako je riječ o ms napajanju, nije to ni blizu 500 W, plus ostale bitne stvari, tj mane takvih napajanja, da sad ne nabrajam :)
ali eto, vidi još koje mišljenje. [emoji106]

Sent from my GT-I8262 using Tapatalk
Maharadza

#3737 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

Casual's wrote:Pitanje za hardwareaše.
Napojna mi ima jedan 6 pin (MS 500W), a grafička koju planiram kupiti traži 450-500 W napajanje sa 2x6 pin kabla.
Nađi tačnu oznaku napajanja i potraži na net-u da li može dati tih 450-500 W koliko se traži! :thumbup:
AmirBaa

#3738 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AmirBaa »

Eh dobih i ja poklon za novu godinu, nakon dugo mjeseci cekanja :D
- Intel Core i7-6700K, 4x 4.00GHz
- ASRock Z170 Extreme7+
- Toshiba DT01ACA 3TB
- Samsung SSD 750 Evo 250GB + stari ssd od 250 GB
- Kingston HyperX Fury DIMM Kit 16GB, DDR4
- Cooler Master Hyper 212 Evo
- ASUS ROG Strix GeForce GTX 1060 6GB
-napajanje nisam ovdje uzimao pa mi mrsko traziti kako se tacno zove, ali je 600 W :D
- Ms Black Widow Pro Silent Gaming kuciste

Sutra poslije posla ga lagano sklapam pa okacim koju sliku :)

ali to nije sve :D ovo sve ide na 2 monitora + 43" TV iznad njih :mrgreen: :mrgreen:
caseytron

#3739 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by caseytron »

Ni pod razno koristiti to napajanje, sto prije ga zamijeni
avaks

#3740 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

To je kung-fu napajanje prijatelju... Ono od tih 500W za grafičku i procesor ima maksimalno 300W, neka ti na procesor teoretski ode 100W znači da za grafiku imaš manje od 200W (nema ona sigurno ni toliko realnih niti ikakav certifikat efikasnosti).
S tim da grafička koja zahtjeva 2x6pin kabla vuče teoretski maksimalno 225W (po 75W iz pci slota i dodatnih kablova) računica je jasna.
Grafika će raditi sigurno i sa tim molexom ali kada je opteretiš mogla bi napojna veoma lako da pusti bijeli dim pa da ti zapali i sebi i grafiku i matičnu...
Sretno kako god odlučiš ali sve bez brand name napojne od 500W (80+ bronze certifikat) je lutrija.
Ammarzinho

#3741 Re: RE: Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Ammarzinho »

AmirBaa wrote:Eh dobih i ja poklon za novu godinu, nakon dugo mjeseci cekanja :D
- ASRock Z170 Extreme7+
- Toshiba DT01ACA 3TB
-napajanje nisam ovdje uzimao pa mi mrsko traziti kako se tacno zove, ali je 600 W :D

ali to nije sve :D ovo sve ide na 2 monitora + 43" TV iznad njih :mrgreen: :mrgreen:
Uhhh nek je sa srećom, svaka čast. Ako nije tajna, koliko te je ovo zadovoljstvo izašlo, bez monitora naravno ? :)

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
avaks

#3742 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

AhmetShabo wrote:narode nemojte se svadjati oko mog posta. Samo sam htio da pitam jer su mi sumnjivi ovi racunari i slicni njima , pun ih je pik. Vidim i ja da su to dell ili HP racunari koji su se negdje koristili u kancelarijama, sa integrisanim grafickim.
Ja racunar koristim za sve pomalo. fb, youtube da mi ne stopa nista i da poigram neku igru, arma 2 ili 3 multiplayaer. bf3, bf4, bf1 i to je sve. Ne patim od ultra detalja ili high postavki
Picio sam bf3 na 20 -25 fps na kanti od racunara koju sad imam (amd athlon 4200+,2gb rama i ati 5670 HD)
Sad vi meni recite, sta je ovaj gore uredski racunar i5 2500lk za ovaj moj athlon? svemirski brod ili su tu negdje.
Trenutno mi na racunaru stopa i chrome, kad ga tek otvorim treba jedno 40 sekundi da dodje sebi da se mogu stranice otvarat, a kad ga zatvorim pa idem an shut down, racunar se gasi i do minutu i po.
Samo da nema vise tog trzanja, da ide sve glatko da se ne nerviram i da mogu na nekim normalnim postavkama picit gore navedene igre.
To nije igranje nego muka :lol:
Kako god za sve navedeno bi te poslužio računar, neće štopati osim u igrama. Teško da ćeš MP za Armu 3 ili BF4 ili BF1 igrati normalno sa 64 igrača.
Možda kada bi našao RX 460 ili GTX 950 Low Profile onda bi bez beda išlo na 720p ali opet pitanje koliko bi procesor kočio, ipak su dosta zahtjevne te igre koje si naveo, i to MP.
Ja sam na piku naletio samo na 750ti Low Profile (ne možeš normalne grafičke ubaciti u navedeni računar jer je malo kućište) za 240KM
http://www.olx.ba/artikal/24005756/gefo ... w-profile/

Sada ako ti se isplati davati poslužiće računar i odgovorno tvrdim da je svemirski brod u odnosu na taj koji trenutno imaš :mrgreen:
Ali opet da ne očekuješ previše, pogotovo na novim igrama.
Ipak razmisli o konzoli, za te novce možeš uzeti Play Station 4 na kojem će sve navedene da klize bez problema :thumbup:

Sretno!

p.s.
Ne svađamo se, samo konstruktivno razgovaramo :lol:
SanskiBiser

#3743 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

AhmetShabo wrote:narode nemojte se svadjati oko mog posta. Samo sam htio da pitam jer su mi sumnjivi ovi racunari i slicni njima , pun ih je pik. Vidim i ja da su to dell ili HP racunari koji su se negdje koristili u kancelarijama, sa integrisanim grafickim.
sta reci a ne zaplakati, suza suzu goni, ja sam nakon citanja tvog posta morao dva gastala uzeti i popiti Omeprol jer mi je od muke cir proradio - toliko patnje, muke, jada i cemera nisam osjetio jos od citanja Ane Karenjine i momenta kad se ista baca pod voz... :-?

Taj I5 je u odnosu na taj Athlon isto sto SR71 BlackBird u odnosu na Fokker Dr.I :!:

PS s tim da ti za vecinu novijih igara (2016) treba definitivno 8 gb rama da bi glatko radile bez trzanja bez obzira na graficku kartu i vram na njoj.

ovdje ti je taj i5 2500 obicni sa 750ti pa vidi kako pice igre :izet:

PS
i opet Play Station 4 je za te pare sigurno pametniji izbor, polovno je to staro... :|
mirsek

#3744 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by mirsek »

Za ove tvoje potrebe onaj hp je najbolji izbor, bukvalno je svemirski brod za tvoj trenutni racunar i bice sigurno brzi bar 3-4 puta( BF3 ce ti na njemu ici preko 60 fps na max detaljima a i skoro sve najnovije igrice ako smanjis detalje na high ili medium).
PS4 ili PS3 nisu za tebe jer neces samo igrati igrice.
Uzmi taj kompjuter sa 12 mjeseci garancije, ubaci u njega 750ti low profile i uzivaj.
AmirBaa

#3745 Re: RE: Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AmirBaa »

Ammarzinho wrote:
AmirBaa wrote:Eh dobih i ja poklon za novu godinu, nakon dugo mjeseci cekanja :D
- ASRock Z170 Extreme7+
- Toshiba DT01ACA 3TB

Uhhh nek je sa srećom, svaka čast. Ako nije tajna, koliko te je ovo zadovoljstvo izašlo, bez monitora naravno ? :)

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Zahvaljujem :D ovo je kompenzacija za neki posao, kupljeno je u Becu i mislim da je oko 1300 eura izaslo sve. I kontam sacekati koji mjesec pa ubaciti jos jednu 1060-tku :D
AmirBaa

#3746 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AmirBaa »

Image to su ekrani :D
AhmetShabo

#3747 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AhmetShabo »

SanskiBiser wrote:
sta reci a ne zaplakati, suza suzu goni, ja sam nakon citanja tvog posta morao dva gastala uzeti i popiti Omeprol jer mi je od muke cir proradio - toliko patnje, muke, jada i cemera nisam osjetio jos od citanja Ane Karenjine i momenta kad se ista baca pod voz... :-?

Taj I5 je u odnosu na taj Athlon isto sto SR71 BlackBird u odnosu na Fokker Dr.I :!:

PS s tim da ti za vecinu novijih igara (2016) treba definitivno 8 gb rama da bi glatko radile bez trzanja bez obzira na graficku kartu i vram na njoj.

ovdje ti je taj i5 2500 obicni sa 750ti pa vidi kako pice igre :izet:

PS
i opet Play Station 4 je za te pare sigurno pametniji izbor, polovno je to staro... :|
haha. necemo sad zaljenja i slicno tome. To sam napisao samo da dam poredjenje sta je trenutno kod mene i da zelim koliko toliko bolje. Jasno je meni, koliko para toliko muzike. :-D Sto se tice konzola, to nikada ne bih.
R9..

#3748 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by R9.. »

AmirBaa wrote:Image to su ekrani :D
Kakvi su ti ovo zvučnici?
AmirBaa

#3749 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AmirBaa »

R9.. wrote:
AmirBaa wrote:Image to su ekrani :D
Kakvi su ti ovo zvučnici?
http://imtec.ba/zvucnici/4290-genius-zv ... results=64 samo sam ih polozio :D