Kao ni produžni u UPS.
Evo ti nekih opcija:
http://imtec.ba/1046-prenaponska-zastita
Moderator: Benq
ako mozes ikako neki UPS uzeti valjalo bi, ja evo koristim INTEX 650VA, Indijska je firmaskafiskafsnjak wrote:Ljudi , gdje ima kupiti onih zastitnih produznih ? tj ima li potrebe za tim ?
Ja samo pitam hahahahahahaha . vidjao sam onih nekih , cak na njima dodje i dzek za mrezu i usb prikljucaka... znas na sta mislim ?avaks wrote:Ni slučajno to raditi![]()
Kao ni produžni u UPS.
Evo ti nekih opcija:
http://imtec.ba/1046-prenaponska-zastita
Ma do 50km mi je ok... Nije to skupo..s obzirom da cuvam tv od 1500avaks wrote:Imam to na UPS ali recimo ako ti je za tv da je sasvim dovoljan onaj produžni sa prenaponskom zaštitom.
Ako je skuplji tv slobodnu uzmi i skuplju zaštitu jer kao što velim lakše je halalit 20-30-50KM nego 1000+
avaks wrote:Imam to na UPS ali recimo ako ti je za tv da je sasvim dovoljan onaj produžni sa prenaponskom zaštitom.
Ako je skuplji tv slobodnu uzmi i skuplju zaštitu jer kao što velim lakše je halalit 20-30-50KM nego 1000+
Vjeruj drug da moze, i radi sve normalno, bar zasad..SanskiBiser wrote:IstinitaPoruka wrote:Neka grafa do 180w za slijedeće specifikacije?:
i7 6700k,
geil evo forza 16gb ram,
lc 600w,
c236a
Mislim da mi je sad 6850hd 1 gb
Ima li ko kakvu preporuku ili da ostavim ovu?
![]()
C236 workstation cipset ti je za XEON procesore jeste socket1151 na toj ploci ali na nju ide samo Xeon, I3 i celeron, ne moze I5 i I7, moze ici npr Xeon E3 1230v5 taj je popularna a jeftinija alternativa I7 6700k sa nizim klokom je samo.
IstinitaPoruka wrote:Vjeruj drug da moze, i radi sve normalno, bar zasad..SanskiBiser wrote:IstinitaPoruka wrote:Neka grafa do 180w za slijedeće specifikacije?:
i7 6700k,
geil evo forza 16gb ram,
lc 600w,
c236a
Mislim da mi je sad 6850hd 1 gb
Ima li ko kakvu preporuku ili da ostavim ovu?
![]()
C236 workstation cipset ti je za XEON procesore jeste socket1151 na toj ploci ali na nju ide samo Xeon, I3 i celeron, ne moze I5 i I7, moze ici npr Xeon E3 1230v5 taj je popularna a jeftinija alternativa I7 6700k sa nizim klokom je samo.
Znam da je kao 'serverska' maticna, ali pogledaj na googleu drugi link od te maticne, i vidjet ces koji procesori su podrzani
Nađi tačnu oznaku napajanja i potraži na net-u da li može dati tih 450-500 W koliko se traži!Casual's wrote:Pitanje za hardwareaše.
Napojna mi ima jedan 6 pin (MS 500W), a grafička koju planiram kupiti traži 450-500 W napajanje sa 2x6 pin kabla.
Da li je sigurno koristiti ovaj 6 pin iz napojne i jedan molexi na 6 pin ?
Ni pod razno koristiti to napajanje, sto prije ga zamijeniCasual's wrote:Pitanje za hardwareaše.
Napojna mi ima jedan 6 pin (MS 500W), a grafička koju planiram kupiti traži 450-500 W napajanje sa 2x6 pin kabla.
To je kung-fu napajanje prijatelju... Ono od tih 500W za grafičku i procesor ima maksimalno 300W, neka ti na procesor teoretski ode 100W znači da za grafiku imaš manje od 200W (nema ona sigurno ni toliko realnih niti ikakav certifikat efikasnosti).Casual's wrote:Pitanje za hardwareaše.
Uhhh nek je sa srećom, svaka čast. Ako nije tajna, koliko te je ovo zadovoljstvo izašlo, bez monitora naravno ?AmirBaa wrote:Eh dobih i ja poklon za novu godinu, nakon dugo mjeseci cekanja![]()
- Intel Core i7-6700K, 4x 4.00GHz
- ASRock Z170 Extreme7+
- Toshiba DT01ACA 3TB
- Samsung SSD 750 Evo 250GB + stari ssd od 250 GB
- Kingston HyperX Fury DIMM Kit 16GB, DDR4
- Cooler Master Hyper 212 Evo
- ASUS ROG Strix GeForce GTX 1060 6GB
-napajanje nisam ovdje uzimao pa mi mrsko traziti kako se tacno zove, ali je 600 W
- Ms Black Widow Pro Silent Gaming kuciste
Sutra poslije posla ga lagano sklapam pa okacim koju sliku
ali to nije sveovo sve ide na 2 monitora + 43" TV iznad njih
![]()
To nije igranje nego mukaAhmetShabo wrote:narode nemojte se svadjati oko mog posta. Samo sam htio da pitam jer su mi sumnjivi ovi racunari i slicni njima , pun ih je pik. Vidim i ja da su to dell ili HP racunari koji su se negdje koristili u kancelarijama, sa integrisanim grafickim.
Ja racunar koristim za sve pomalo. fb, youtube da mi ne stopa nista i da poigram neku igru, arma 2 ili 3 multiplayaer. bf3, bf4, bf1 i to je sve. Ne patim od ultra detalja ili high postavki
Picio sam bf3 na 20 -25 fps na kanti od racunara koju sad imam (amd athlon 4200+,2gb rama i ati 5670 HD)
Sad vi meni recite, sta je ovaj gore uredski racunar i5 2500lk za ovaj moj athlon? svemirski brod ili su tu negdje.
Trenutno mi na racunaru stopa i chrome, kad ga tek otvorim treba jedno 40 sekundi da dodje sebi da se mogu stranice otvarat, a kad ga zatvorim pa idem an shut down, racunar se gasi i do minutu i po.
Samo da nema vise tog trzanja, da ide sve glatko da se ne nerviram i da mogu na nekim normalnim postavkama picit gore navedene igre.
Ja igram samo mulitplayaer online igre, poneakd neki dobar SP.
LP svima, nemojte se svadjati molim vas
sta reci a ne zaplakati, suza suzu goni, ja sam nakon citanja tvog posta morao dva gastala uzeti i popiti Omeprol jer mi je od muke cir proradio - toliko patnje, muke, jada i cemera nisam osjetio jos od citanja Ane Karenjine i momenta kad se ista baca pod voz...AhmetShabo wrote:narode nemojte se svadjati oko mog posta. Samo sam htio da pitam jer su mi sumnjivi ovi racunari i slicni njima , pun ih je pik. Vidim i ja da su to dell ili HP racunari koji su se negdje koristili u kancelarijama, sa integrisanim grafickim.
Ja racunar koristim za sve pomalo. fb, youtube da mi ne stopa nista i da poigram neku igru, arma 2 ili 3 multiplayaer. bf3, bf4, bf1 i to je sve. Ne patim od ultra detalja ili high postavki
Picio sam bf3 na 20 -25 fps na kanti od racunara koju sad imam (amd athlon 4200+,2gb rama i ati 5670 HD)
Sad vi meni recite, sta je ovaj gore uredski racunar i5 2500lk za ovaj moj athlon? svemirski brod ili su tu negdje.
Trenutno mi na racunaru stopa i chrome, kad ga tek otvorim treba jedno 40 sekundi da dodje sebi da se mogu stranice otvarat, a kad ga zatvorim pa idem an shut down, racunar se gasi i do minutu i po.
Samo da nema vise tog trzanja, da ide sve glatko da se ne nerviram i da mogu na nekim normalnim postavkama picit gore navedene igre.
Za ove tvoje potrebe onaj hp je najbolji izbor, bukvalno je svemirski brod za tvoj trenutni racunar i bice sigurno brzi bar 3-4 puta( BF3 ce ti na njemu ici preko 60 fps na max detaljima a i skoro sve najnovije igrice ako smanjis detalje na high ili medium).AhmetShabo wrote:narode nemojte se svadjati oko mog posta. Samo sam htio da pitam jer su mi sumnjivi ovi racunari i slicni njima , pun ih je pik. Vidim i ja da su to dell ili HP racunari koji su se negdje koristili u kancelarijama, sa integrisanim grafickim.
ZahvaljujemAmmarzinho wrote:Uhhh nek je sa srećom, svaka čast. Ako nije tajna, koliko te je ovo zadovoljstvo izašlo, bez monitora naravno ?AmirBaa wrote:Eh dobih i ja poklon za novu godinu, nakon dugo mjeseci cekanja![]()
- Intel Core i7-6700K, 4x 4.00GHz
- ASRock Z170 Extreme7+
- Toshiba DT01ACA 3TB
- Samsung SSD 750 Evo 250GB + stari ssd od 250 GB
- Kingston HyperX Fury DIMM Kit 16GB, DDR4
- Cooler Master Hyper 212 Evo
- ASUS ROG Strix GeForce GTX 1060 6GB
-napajanje nisam ovdje uzimao pa mi mrsko traziti kako se tacno zove, ali je 600 W
- Ms Black Widow Pro Silent Gaming kuciste
Sutra poslije posla ga lagano sklapam pa okacim koju sliku
ali to nije sveovo sve ide na 2 monitora + 43" TV iznad njih
![]()
Sent from my SM-G925F using Tapatalk
haha. necemo sad zaljenja i slicno tome. To sam napisao samo da dam poredjenje sta je trenutno kod mene i da zelim koliko toliko bolje. Jasno je meni, koliko para toliko muzike.SanskiBiser wrote:sta reci a ne zaplakati, suza suzu goni, ja sam nakon citanja tvog posta morao dva gastala uzeti i popiti Omeprol jer mi je od muke cir proradio - toliko patnje, muke, jada i cemera nisam osjetio jos od citanja Ane Karenjine i momenta kad se ista baca pod voz...AhmetShabo wrote:narode nemojte se svadjati oko mog posta. Samo sam htio da pitam jer su mi sumnjivi ovi racunari i slicni njima , pun ih je pik. Vidim i ja da su to dell ili HP racunari koji su se negdje koristili u kancelarijama, sa integrisanim grafickim.
Taj I5 je u odnosu na taj Athlon isto sto SR71 BlackBird u odnosu na Fokker Dr.I
PS s tim da ti za vecinu novijih igara (2016) treba definitivno 8 gb rama da bi glatko radile bez trzanja bez obzira na graficku kartu i vram na njoj.
ovdje ti je taj i5 2500 obicni sa 750ti pa vidi kako pice igre![]()
PS
i opet Play Station 4 je za te pare sigurno pametniji izbor, polovno je to staro...
Kakvi su ti ovo zvučnici?AmirBaa wrote:to su ekrani
http://imtec.ba/zvucnici/4290-genius-zv ... results=64 samo sam ih polozioR9.. wrote:Kakvi su ti ovo zvučnici?AmirBaa wrote:to su ekrani