Eto ti bloo sanse da se obogatis, sklepaj igru dje fatas muske ili nesto seksisticko (samo zamijeni uloge muskarca i zene, mislim oko kao duke nukem ali obratno) i mlati pareBloo wrote:Velkoski wrote:Ah da, tržište ne postoji
Danasnji "feminizam"
- triconja
#3726 Re: Danasnji "feminizam"
- Bloo
- Globalna šefica
#3727 Re: Danasnji "feminizam"
Status žena u gaming industriji je specifičan. Nije to više ni pitanje feminizma, više šovinizma. Od game developerki do gamerki. JEdnostavno oduvijek percipirano kao muška dimenzija i nemaju tu šta žene da traže.MarlboroGold wrote:A sad ozbiljno, vjerovatno se na tržištu nije tražilo pa se nikako ili skoro nikako nisu pravile... vjerovatno su postojale neke klix igre za žene i slično, ali nemam pojma.Bloo wrote: Kako nije? Kad se Duke pogleda u ogledalo sve sami bicepsi, tricepsi, pa Kratos u GoW gologuz itd
To je vama dovoljno...![]()
Tako da se i nije istraživalo tržište na taj način.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3728 Re: Danasnji "feminizam"
ALI! Zato postoji veliki komjuniti žena koje izbaci sise, streamaju na Twitchu i ubiru donacije od paćenika
Kud nisam žensko, nasquat'o bih guzove, ubacio silikone i uzim'o 1000 dolara dnevno

Kud nisam žensko, nasquat'o bih guzove, ubacio silikone i uzim'o 1000 dolara dnevno
- Bloo
- Globalna šefica
#3729 Re: Danasnji "feminizam"
Too late, eno ima online hentai na bacanjetriconja wrote:Eto ti bloo sanse da se obogatis, sklepaj igru dje fatas muske ili nesto seksisticko (samo zamijeni uloge muskarca i zene, mislim oko kao duke nukem ali obratno) i mlati pareBloo wrote:Velkoski wrote:Ah da, tržište ne postoji
- Bloo
- Globalna šefica
#3730 Re: Danasnji "feminizam"
It takes two to tango.Velkoski wrote:ALI! Zato postoji veliki komjuniti žena koje izbaci sise, streamaju na Twitchu i ubiru donacije od paćenika![]()
Kud nisam žensko, nasquat'o bih guzove, ubacio silikone i uzim'o 1000 dolara dnevno![]()
Ponuda i potražnja.
- MarlboroGold
#3731 Re: Danasnji "feminizam"
Taj twitch... jednom se prijavio da podržim druga koji streama... kad sam vidio ta sranja sa tim curama što izbace sise i guzove, a ljudi hiljade dolara plaćaju odmah sam se odjavio i nikad više nisam ušao. Koliko moraš biti jadan pa da takve pare daješ za takvu vrstu entertainmenta. Totalni mindblow.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#3732 Re: Danasnji "feminizam"
Apsolutno, isto bih radio da sam žensko, money rulzBloo wrote: It takes two to tango.![]()
Ponuda i potražnja.
- triconja
#3733 Re: Danasnji "feminizam"
E gledaj sad, ti isti ljudi petersonu uplate koju hiljadu jer eto nemaju prolaza kod zena pa traze neke alternativne nacine, a peterson im fino objasni par stvari (tj. vrati ih na kolosijek) i svi sretni a ovce na brojuMarlboroGold wrote:Taj twitch... jednom se prijavio da podržim druga koji streama... kad sam vidio ta sranja sa tim curama što izbace sise i guzove, a ljudi hiljade dolara plaćaju odmah sam se odjavio i nikad više nisam ušao. Koliko moraš biti jadan pa da takve pare daješ za takvu vrstu entertainmenta. Totalni mindblow.
- MarlboroGold
#3734 Re: Danasnji "feminizam"
Joj opet o Petersonu... hajd makar da večeras malo odmorimo 
- Connaisseur Karlin
#3735 Re: Danasnji "feminizam"
triconja, annoy ti je jos jedna sardina da ti pravi drustvoannoy wrote:Znam samo da s godinama postajem sve veca konzervatriconja wrote:Moras biti preciznija, jel prelaska u desni spektar i ostajanja tu ili osciliranja i zavrsetka u desnom spektru?annoy wrote:Svi smo imali tu fazu![]()
- dale cooper
#3736 Re: Danasnji "feminizam"
Đe je Arzo?MarlboroGold wrote:Joj opet o Petersonu... hajd makar da večeras malo odmorimo
- triconja
#3737 Re: Danasnji "feminizam"
Evo da pokusam odgovoriti sto nisam za to da se dosta zena pojavljuje u igrama koje su sa temom svjetskih ratova, meni su te igre emocionalne, znaci interesantan mi je taj period a rat kao ideja pogotovo i htio bih da mogu da prozivim kao vojnik pomocu kojeg igram, jer kad citas pricu i ratne dnevnike nemas tu mogucnost da upravljas nekim ishodima i tako to. Znaci igranje igrice je nesto najblize sto cu ikada moci uraditi da bih iskusio pravu prirodu tih sukoba a svako nametanje nekih elemenata koji nisu dio toga rusi dio slike. Slazem se da je bilo vojnika zenskih na obje strane ali to je bilo toliko rijetko da ne povjerujes, jer su vecinom zenski vojnici radili pri medicinskom sektoru i tako to. Bilo ih je i par pilota, vojnika (pjesadije i tenkista) i snajperista koji su bili vrhunski vojnici, koji su parirali muskim asovima, i to stoji, i ne pokusavam to da osporim. Ali zbog minornog procenta nije uredu da se stvara iluzija da je bio dosta veci procenat nego sto jeste.Bloo wrote:
Eee, zamisli kako bi bilo prejako da imaju misije u igrama dje moras ubit zenske snajperiste (da je historijski precizno) a ono rafala li rafala, znaci ubi
- MarlboroGold
#3738 Re: Danasnji "feminizam"
Arzo ušećerio, valja ranitidale cooper wrote:Đe je Arzo?MarlboroGold wrote:Joj opet o Petersonu... hajd makar da večeras malo odmorimoKahva, lokum...brzo.
Ma hajd imamo ribu ako nam trico ostavi
- triconja
#3739 Re: Danasnji "feminizam"
Ih, odoh ja se sakrit dok pojedem pa se vratimMarlboroGold wrote:Arzo ušećerio, valja ranitidale cooper wrote: Đe je Arzo?Kahva, lokum...brzo.
![]()
Ma hajd imamo ribu ako nam trico ostavi
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#3740 Re: Danasnji "feminizam"
Pa igraj stare Kol of Djutije i Medal of Honor, ovi novi su svakako smeće

- Bloo
- Globalna šefica
#3741 Re: Danasnji "feminizam"
Ti kao da je svaki 3 lik u BF žensko.triconja wrote:Evo da pokusam odgovoriti sto nisam za to da se dosta zena pojavljuje u igrama koje su sa temom svjetskih ratova, meni su te igre emocionalne, znaci interesantan mi je taj period a rat kao ideja pogotovo i htio bih da mogu da prozivim kao vojnik pomocu kojeg igram, jer kad citas pricu i ratne dnevnike nemas tu mogucnost da upravljas nekim ishodima i tako to. Znaci igranje igrice je nesto najblize sto cu ikada moci uraditi da bih iskusio pravu prirodu tih sukoba a svako nametanje nekih elemenata koji nisu dio toga rusi dio slike. Slazem se da je bilo vojnika zenskih na obje strane ali to je bilo toliko rijetko da ne povjerujes, jer su vecinom zenski vojnici radili pri medicinskom sektoru i tako to. Bilo ih je i par pilota, vojnika (pjesadije i tenkista) i snajperista koji su bili vrhunski vojnici, koji su parirali muskim asovima, i to stoji, i ne pokusavam to da osporim. Ali zbog minornog procenta nije uredu da se stvara iluzija da je bio dosta veci procenat nego sto jeste.Bloo wrote:
Eee, zamisli kako bi bilo prejako da imaju misije u igrama dje moras ubit zenske snajperiste (da je historijski precizno) a ono rafala li rafala, znaci ubi![]()
![]()
Niko nije ni tvrdio da su žene činile ni 30%, a kamoli 50% snaga.
- triconja
#3742 Re: Danasnji "feminizam"
Daj ba, znam sve napamet misije, sramota me koliko mi dobro ide prelazenje istihVelkoski wrote:Pa igraj stare Kol of Djutije i Medal of Honor, ovi novi su svakako smeće![]()
- triconja
#3743 Re: Danasnji "feminizam"
Meni baca da bi lahko i moglo bit da je svaki treci lik zensko, ili barem od onih malo bitnijih likova za pricu, eee, umjesto keptn prajsa imas hanuma margret i tako toBloo wrote: Ti kao da je svaki 3 lik u BF žensko.
Niko nije ni tvrdio da su žene činile ni 30%, a kamoli 50% snaga.
- MarlboroGold
#3744 Re: Danasnji "feminizam"
Hajd šuti... nek su i žene u tim ratnim igrama iako ih nije toliko bilo. Mogao si (možeš) dobiti transvestite kakvo je vrijeme došlo...
- Bloo
- Globalna šefica
#3745 Re: Danasnji "feminizam"
*vadi ME3 nude mod za cmd Sheparda*MarlboroGold wrote:Hajd šuti... nek su i žene u tim ratnim igrama iako ih nije toliko bilo. Mogao si (možeš) dobiti transvestite kakvo je vrijeme došlo...
- S4mpion
#3746 Re: Danasnji "feminizam"
Šta ima veze s tim što je množina? Da je množina, to je jasno k'o dan, ali tim izrazom nisu opisane žene uopšteno kao što si ti prikazao, već samo jedna kategorija.dale cooper wrote:Nije. On se referira na "crazy women" što je množina, i ne opisuje nikakav konkretan slučaj ili susret koji je imao nego govoriS4mpion wrote: Moji zaključci su crno na bijelo.
Ne pričam o mogućnostima, već o konkretnom slučaju čiji opis uopšte ne odgovara opisu mogućeg slučaja kojeg si ti naveo. Svašta nešto je moguće i svašta nešto se može razmatrati, ali to nije tema, tema je konkretan slučaj koji je poprilično precizno opisan.
generalno. Ne možeš ni ti vala ubaciti nešto čega nema samo zato što želiš da tako izgleda. Ako ćemo tako možemo govoriti
i o ludim muškarcima. Samo što se po Petersonu u tom slučaju ne radi o ludim muškarcima nego o agresivnim koji na taj način
rješavaju uzhuktalu situaciju. Što nije ništa racionalnije od žene koja recimo vrišti na sav glas na sugovornika.
Kažeš ne opisuje nijedan konkretan slučaj, a čovjek fino navede primjer žene koja ga je optužila za promociju nacizma.
- triconja
#3747 Re: Danasnji "feminizam"
I taj radBloo wrote:*vadi ME3 nude mod za cmd Sheparda*MarlboroGold wrote:Hajd šuti... nek su i žene u tim ratnim igrama iako ih nije toliko bilo. Mogao si (možeš) dobiti transvestite kakvo je vrijeme došlo...

- MarlboroGold
#3748 Re: Danasnji "feminizam"
Bloo wrote:*vadi ME3 nude mod za cmd Sheparda*MarlboroGold wrote:Hajd šuti... nek su i žene u tim ratnim igrama iako ih nije toliko bilo. Mogao si (možeš) dobiti transvestite kakvo je vrijeme došlo...
Pa ja, žali se a mogao je dobiti 10 puta gore... barem za mene
Zamisli hoda Kratos, naleti na konkubine i krene u akciju, a tamo se dere muški glas... sry but NEIN.
- Bloo
- Globalna šefica
#3749 Re: Danasnji "feminizam"
MarlboroGold wrote:Bloo wrote:*vadi ME3 nude mod za cmd Sheparda*MarlboroGold wrote:Hajd šuti... nek su i žene u tim ratnim igrama iako ih nije toliko bilo. Mogao si (možeš) dobiti transvestite kakvo je vrijeme došlo...
Zamisli hoda Kratos, naleti na konkubine i krene u akciju, a tamo se dere muški glas... sry but NEIN.
While many might think that women are just a drop in the ocean of the video game consumer market, 41% of US gamers are actually female, according to Entertainment Software Association research findings in April 2017. Another 2017 report from Barclays predicts that women will spend an groundbreaking £1.1 billion on gaming over the next year, making up a third of the projected £3.5 billion the industry is expected to rake in.
Despite the reality that women make up nearly half of all gamers, they are grossly underrepresented in video games, gaming video content and behind the scenes in development. However, there’s a few women and companies making efforts to challenge the male-dominated narrative and shine a light on the women who work hard – and play just as hard.
http://www.marieclaire.co.uk/entertainm ... ing-566922While naturally male-dominated adventure titles like Call of Duty, Wolfenstein and Legend of Zelda will remain stalwarts in the scene, the industry has gradually more inclusive of other genres. Story-led epics like Gone Home and female-dominated titles like Horizon Zero Dawn have garnered critical acclaim and raced to the top of the gaming charts.
Nije neka referenca što se tiče samog časopisa, jer je moronski, ali kratki insight.
Interesantno je da virtuelni svijet u koji svi mogu da uđu bez obzira na vlastite limitacije, ideologije i stavove, gdje svi mogu da budu što žele, da kreiraju lik kakav žele, da i tu i u takvom svijetu postoji seksizam.
Mapa i modova za sve! Equality for all!
- triconja
#3750 Re: Danasnji "feminizam"
Pa firma koja bi napravila takvu igru bi propala jer je niko ne bi ni kupioMarlboroGold wrote:Bloo wrote:*vadi ME3 nude mod za cmd Sheparda*MarlboroGold wrote:Hajd šuti... nek su i žene u tim ratnim igrama iako ih nije toliko bilo. Mogao si (možeš) dobiti transvestite kakvo je vrijeme došlo...