Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Lounge Act

#3726 Re: Problem pasa lutalica

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 04/01/2015 13:13, edited 1 time in total.
Zastozato

#3727 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

VjecitiStudent wrote:Specijalni rat protiv Bošnjaka u kojem su glavne bošnjačke partije svojevremeno bez ijednog glasa protiv pomogle da se izglasa ovaj zakon

:-)
Nazalost i ovo je tacno. Bosnjacima upravo nedostaje liderstva. Kad kazem da je specijalni rat protiv vecinskih bosnjackih gradova, onda mislim na obicni narod, a ne na politicare, koji su za mene isti bez obzira kojem narodu pripadali dok god samo na sebe misle. Medjutim, cinjenica je da pasa lutalica u RS-u i u gradovima sa hrvatskom vecinom nema. Nema ih vise ni u Tuzli. Sarajevo i Zenica su dva najugrozenija grada i to nije slucajno.
L u c i f e r

#3728 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Black swan wrote:ne znam jeste li ikad ujutro rano hodali gradom/ naseljem
recimo oko pola 5

tada su psi gospodari ulica :D
bez kamena ne idem nikamo
Image

:D
bach

#3729 Re: Problem pasa lutalica

Post by bach »

Zastozato wrote:
VjecitiStudent wrote:Specijalni rat protiv Bošnjaka u kojem su glavne bošnjačke partije svojevremeno bez ijednog glasa protiv pomogle da se izglasa ovaj zakon

:-)
Nazalost i ovo je tacno. Bosnjacima upravo nedostaje liderstva. Kad kazem da je specijalni rat protiv vecinskih bosnjackih gradova, onda mislim na obicni narod, a ne na politicare, koji su za mene isti bez obzira kojem narodu pripadali dok god samo na sebe misle. Medjutim, cinjenica je da pasa lutalica u RS-u i u gradovima sa hrvatskom vecinom nema. Nema ih vise ni u Tuzli. Sarajevo i Zenica su dva najugrozenija grada i to nije slucajno.
Travnik, Bugojno i Visoko takođe...
nelle_tz

#3730 Re: Problem pasa lutalica

Post by nelle_tz »

Maharadza

#3731 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

nelle_tz wrote:Psi lutalice izgrizli dječaka
http://reprezent.ba/index.php/vijesti/kljuc/6571.html
Nek' im je Dragi Bog na pomoći kad se Krajišnici organizuju i krenu to na svoju ruku "rješavati"! :evil:
Bullet Tooth Tony

#3732 Re: Problem pasa lutalica

Post by Bullet Tooth Tony »

Konkretno ... U koji azil ili tako nesto mogu odvuci cetiri psica koji zive u mojoj ulici ... Ja bih et pristao da im kupujem tu neku hranu inace ne vjerujem da ce preziviti ... Da ,vec imam psa ( cisto da ne uleti neki pametnjakovic sa komentarom "Pa usvoji psaaaa" )

I svi su potomoci ove jedne kuje ... Znaci nema sanse da se ona uhvati pa da se odvede na sterilizaciju... Moze li dog trust ispaljivati one strelice za uspavljivanje pa da onda izvrsi sterilizaciju ?
Internetowska

#3733 Re: Problem pasa lutalica

Post by Internetowska »

Bullet Tooth Tony wrote:Konkretno ... U koji azil ili tako nesto mogu odvuci cetiri psica koji zive u mojoj ulici ... Ja bih et pristao da im kupujem tu neku hranu inace ne vjerujem da ce preziviti ... Da ,vec imam psa ( cisto da ne uleti neki pametnjakovic sa komentarom "Pa usvoji psaaaa" )

I svi su potomoci ove jedne kuje ... Znaci nema sanse da se ona uhvati pa da se odvede na sterilizaciju... Moze li dog trust ispaljivati one strelice za uspavljivanje pa da onda izvrsi sterilizaciju ?

Konkretno, niti u jedan (navodno nema mjesta i sredstava). I sumnjam da će ti neko reći hvala za dobru volju i nastojanje da učiniš nešto plemenito. Kučićima je bolje da ne prežive, jer je zvanični stav zagovornika trenutnog Zakona o dobrobiti životinja taj da je psima super na na ulici, gladnima, jadnima, izmrcvarenima, često i povrijeđenima i bolesnima.
uglavnomja

#3734 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

Internetowska wrote:
Bullet Tooth Tony wrote:Konkretno ... U koji azil ili tako nesto mogu odvuci cetiri psica koji zive u mojoj ulici ... Ja bih et pristao da im kupujem tu neku hranu inace ne vjerujem da ce preziviti ... Da ,vec imam psa ( cisto da ne uleti neki pametnjakovic sa komentarom "Pa usvoji psaaaa" )

Konkretno, niti u jedan (navodno nema mjesta i sredstava). I sumnjam da će ti neko reći hvala za dobru volju i nastojanje da učiniš nešto plemenito. Kučićima je bolje da ne prežive, jer je zvanični stav zagovornika trenutnog Zakona o dobrobiti životinja taj da je psima super na na ulici, gladnima, jadnima, izmrcvarenima, često i povrijeđenima i bolesnima.

za bullet

dog trust nema veze sa psima, oni su kao neki vladari, koji sjede pod oblacima i naredjuju sta ce ko uraditi. mislim placaju :D , oni ne prljaju ni cipele ni rukice ganjajuci pascad, oni ne vrse sterlizacije, oni ne vode azil, oni nisu veterinari, oni organizuju okrugle stolove po luksuznim hotelima da bi palumidili o psecim pravima, da bi ucili djecu da se sklupcaju u fetusni polozaj kad ih cuko napadne i sta da urade da ih cuko ne napadne, oni imaju portparola koji je strucnjak za prodavanje ubleha, oni se slikaju sa psicima samo za potrebe kampanje, oni su .... dog trust, sveta krava u bh. jer imaju para da sebi kupe status.

a skupljanje kucica i rasnih pasa - to rade razne pakice, jer to vole i zele i imaju mogucnosti. sve iz svog dzepa.

a azil :roll: milioni maraka, vlasnik zemlje u semama sa direktorom vet. stanice, vlasnik firme u semama sa vladom, direktorica bivsa avmaju profiterka ...

eto .... :run:
Salonski Kriticar

#3735 Re: Problem pasa lutalica

Post by Salonski Kriticar »

Ima li vlasti u Sarajevu koja moze rijesiti problem pasa lutalica?

Ne zanimaju me izgovori ni prebacivanje odgovornosti - opstina, Grad Sarajevo, kanton - svi su nesposobni i niko nije u stanju rijesiti situaciju koja je sve gora i gora! Nisu u stanju omoguciti gradjanima normalan zivot. Uzas!

Necu sad o napadima pasa lutalica, o tome se dosta govorilo. Meni je dovoljno to sto nocima ne mogu spavati, jer hor od dvadesetak pasa laje oko zgrade, a sve to nocu odzvanja naseljem. U principu, volim zivotinje, ali vise me nije briga na koji ce nacin to rjesavati, makar ih sve potamanili. Samo neka ih sklone sa ulica. Problem je veliki, ozbiljan i predugo traje!

I jos me zanima ko je smislio, a ko podrzao ideju da se lutalice sterilisu, a onda VRATE NA ULICE! I kako misle da to doprinosi rjesavanju problema? Rjesavanju problema sad, a ne za deset-dvanaest-petnaest godina, koliko vec psi zive?
auriela

#3736 Re: Problem pasa lutalica

Post by auriela »

ljudi moji sve se svodi na lovu! kerovi = lova
veliki humanisti, andjeli za kerove od stranaca dobivaju po 200 eura za nekake bolesne kerove.od te love samo oko 100 maraka ide za kera,ostalo u njihov dzep.
kada se slikaju i daju izjave,crkose od placa za tim istim napacenim jadnim stvorenjima,a kad se kamere ugase sutaju ih nogama!
sve su to prevaranti!
Internetowska

#3737 Re: Problem pasa lutalica

Post by Internetowska »

Kod meni se u ulici (N.Sarajevo je u pitanju) pojavio veliki broj novih pasa koji prije nisu bili ovdje 100%. I svi su bez onog taga na uhu. Je li još neko primjetio da se nešto slično dešava? :shock:
AmirBaa

#3738 Re: Problem pasa lutalica

Post by AmirBaa »

Internetowska wrote:Kod meni se u ulici (N.Sarajevo je u pitanju) pojavio veliki broj novih pasa koji prije nisu bili ovdje 100%. I svi su bez onog taga na uhu. Je li još neko primjetio da se nešto slično dešava? :shock:
U hrasnom se slicno desava :) malo malo 3-4 nekakva nova pa nestanu, pa dodju novi i sve tako...
Internetowska

#3739 Re: Problem pasa lutalica

Post by Internetowska »

Ne, ne... Ovdje pored starog čopora, sad ispadaju odnekud novi kerovi. Uduplao se broj lutalica u zadnjih nekoliko dana. Ima i kučića i velikih pasa. :shock:

Zaključujem da je neko 'počistio' svoju mahalu i dovezao pse ovdje.
O'zone
Globalni moderator

#3740 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

AmirBaa wrote:
Internetowska wrote:Kod meni se u ulici (N.Sarajevo je u pitanju) pojavio veliki broj novih pasa koji prije nisu bili ovdje 100%. I svi su bez onog taga na uhu. Je li još neko primjetio da se nešto slično dešava? :shock:
U hrasnom se slicno desava :) malo malo 3-4 nekakva nova pa nestanu, pa dodju novi i sve tako...
Danas kod Šopinga na Grbavici sam izbrojao 20 komada u jednom čoporu na parkingu. Od tih 20 njih 5 je imalo markice na ušima a ostali ne.

Nimalo mi nije bilo ugodno biti u blizini jer su lajali i klali se između sebe pa onda ganjali automobile izgleda da im je sezona tjeranja pa su se samo ševili na kraju je dvoje ostalo zaglavljeno :mrgreen:

Evo ih dio

Image

Ostali su ovamo iza na parkingu
Internetowska

#3741 Re: Problem pasa lutalica

Post by Internetowska »

O'zone wrote: Danas kod Šopinga na Grbavici sam izbrojao 20 komada u jednom čoporu na parkingu. Od tih 20 njih 5 je imalo markice na ušima a ostali ne. Nimalo mi nije bilo ugodno biti u blizini jer su lajali i klali se između sebe pa onda ganjali automobile izgleda da im je sezona tjeranja pa su se samo ševili na kraju je dvoje ostalo zaglavljeno :mrgreen:
Super fotka, to je ulica kojom prođem svaki dan bar dva puta. Žalili se u opštiti, opština prebacila odgovornost na mjesnu zajednicu, u mjesnoj zajednici lik kaže kako oni ništa ne mogu, sve ove lutalice zna po opisu, kaže donose mu snimke na mobitelima kako psi maltretiraju ljude i vlasničke pse... Jedna od informacija, odnosno dezinformacija koja je potekla iz mjesne zajednice jeste bila i ta da su potpisali ugovor sa nekim, tipa higijenskog servisa, ali kao nešto im one 'hvatalice' nisu bile ok, pa dok nabave nove počinje skupljanje pasa. U međuvremenu ne da nisu pokupili niti jednog psa, već kao što se vidi iz priložene fotke ima ih sve više i više. I svi dzukci imaju redovan sex, a nemaju markice. Do proljeća biće ih stotinu. Da stvar bude gora, konkretno ovdje kod Šopinga živi nevjerovatan broj 'pacijenata' koji bacaju hranu s prozora na trotoar i/ili ostavljaju hranu tačno na ulazu ispred zgrade, što povećava rizik od ugriza, odnosno napada. :twisted:
Rizvan

#3742 Re: Problem pasa lutalica

Post by Rizvan »

Kao što se je i moglo očekivati. U osmom i devetom mjesecu (pred izbore) stanje se je popravilo što se tiče pasa lutalica. Jedno vrijeme čak kao da ih nije ni bilo. Nakon izbora vratili smo se na staro, a posljednih nekoliko dana je gore nego ikada :(. U mom naselje svako malo pristižu nove lutalice, broj im se konstantno povećava :(
huxley

#3743 Re: Problem pasa lutalica

Post by huxley »

Image

Trabunjate bezveze. Ljudi su neprijatelji, a ne cuke. Dalida je najbolji primjer. Nju nisu povrijedile cuke, nego zli ljudi. Bolje bi bilo da udomite te cuke umjesto sto smisljate kako cete ih otrovati i ozlijediti. A to sto je Evropa iza nas, pa ubija pse, to je njihov problem. Dobro je da smi i mi u necemu ispred EU. Zakon postoji, ali politicari kradu, i ne implementiraju ga. Psi napadaju samo onu djecu koja ih ganjaju kamenjem, i one osobe u kojima osjete zlobu. Nisu psi krivi sto su na ulicama, nego ljudi koji su ih napustili. Bolje bi bilo da odvojite koju marku i nahranite ih, pa vam nece nista. Djecu ucite da nose kese sa sobom, i pokupe kaku, da bi nam ulice bile ciste. Niko se ne zali na kriminalce, za sve su nam krive cuke.

Vjerujem da ima jos, nisam se mogao vise sjetiti.
madridist

#3744 Re: Problem pasa lutalica

Post by madridist »

:lol:
Bas me zanima kako bi ti reagovao da tvoju staru nanu ili mater ili dijete napadne ovakav copor kao na slici gore i da ih izujeda .
Psima nije mjesto na ulici bez brnjice i nadzora vlasnika i to sto ce vecina ovih pasa u dogledno vrijeme zavrsitii u vjecnim lovistima je krivnja iskljucivo idiota koji su nabavljali pse pa uvidjevsi da ih ne mogi drzati pustali na ulice.
Nisu ni politicari bas toliko glupi ,vjerujem da ce cim se uspostavi skupstina ovo pitanje biti rijeseno a kerovi napokon sklonjeni sa ulice.
Btw ,jeftin pokusaj provokacije sa slikom te djevojke i njenom srceparajucom pricom..
Oligarh

#3745 Re: Problem pasa lutalica

Post by Oligarh »

Ko je dao pravo ovoj "dipl.pravnici kiseljačkog prav. fakulteta" Dalidi i njenom ocu Eldaru kao žiteljima Ze-Do Kantona (Breza) da se petljaju u stvari kantonalnih organa u KS?!
Oligarh

#3746 Re: Problem pasa lutalica

Post by Oligarh »

Meanwhile, in UK:

UK Dangerous Dogs Act

http://www.nawt.org.uk/advice/changes-d ... ice-owners

Znaci, ide se sa strozijim zakonom i prema vlasnicima pasa, a stray dogs su svakako pod mjerama azil (par sedmica) - eutanazija jos osnovnim Dogs Actom iz 1991.godine
O'zone
Globalni moderator

#3747 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

Oligarh wrote:Meanwhile, in UK:

UK Dangerous Dogs Act

http://www.nawt.org.uk/advice/changes-d ... ice-owners

Znaci, ide se sa strozijim zakonom i prema vlasnicima pasa, a stray dogs su svakako pod mjerama azil (par sedmica) - eutanazija jos osnovnim Dogs Actom iz 1991.godine
Ma šta znaju Britanci? Divljačine! :oops:

Dalila će to tebi fino da objasni...
AmirBaa

#3748 Re: Problem pasa lutalica

Post by AmirBaa »

O'zone wrote:
AmirBaa wrote:
Danas kod Šopinga na Grbavici sam izbrojao 20 komada u jednom čoporu na parkingu. Od tih 20 njih 5 je imalo markice na ušima a ostali ne.

Nimalo mi nije bilo ugodno biti u blizini jer su lajali i klali se između sebe pa onda ganjali automobile izgleda da im je sezona tjeranja pa su se samo ševili na kraju je dvoje ostalo zaglavljeno :mrgreen:

Evo ih dio

Image

Ostali su ovamo iza na parkingu
E da mi je porazgovarati sa osobom kojoj je ovo normalno ovako. Skoro sva naselja u gradu su postala ovakva, copori od minimalno 6-7 lutalica.
L u c i f e r

#3749 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

huxley wrote:Image

Trabunjate bezveze. Ljudi su neprijatelji, a ne cuke. Dalida je najbolji primjer. Nju nisu povrijedile cuke, nego zli ljudi. Bolje bi bilo da udomite te cuke umjesto sto smisljate kako cete ih otrovati i ozlijediti. A to sto je Evropa iza nas, pa ubija pse, to je njihov problem. Dobro je da smi i mi u necemu ispred EU. Zakon postoji, ali politicari kradu, i ne implementiraju ga. Psi napadaju samo onu djecu koja ih ganjaju kamenjem, i one osobe u kojima osjete zlobu. Nisu psi krivi sto su na ulicama, nego ljudi koji su ih napustili. Bolje bi bilo da odvojite koju marku i nahranite ih, pa vam nece nista. Djecu ucite da nose kese sa sobom, i pokupe kaku, da bi nam ulice bile ciste. Niko se ne zali na kriminalce, za sve su nam krive cuke.

Vjerujem da ima jos, nisam se mogao vise sjetiti.
To je otprilike to, samo nedostaju capslock psovke i kletve... :D
Zastozato

#3750 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

Evo ih dio

Image

Ostali su ovamo iza na parkingu[/quote]
E da mi je porazgovarati sa osobom kojoj je ovo normalno ovako. Skoro sva naselja u gradu su postala ovakva, copori od minimalno 6-7 lutalica.[/quote]

Grbavica je veliko naselje, zasto se ne organizirate i ne rijesite se tih pasa na neki nacin. Skupite nesto novca i unajmite lovce. Na nivou grada da narod nije pasivan kao sto jeste ovo bi se davno sredilo.
Locked