Gdje je on do sad dizao atmosferu...?N.N. wrote:Ne treba nama strucnjak sa pizdama materinama od taktika, nego neko ko ce podici atmosferu nakon sto ju je onaj slunto zakucao za pod![]()
Nije takticar bio ni Ciro, pa smo igrali strasno i imali atmosferu kao nikada. Ni slunto nije bio takticar, nego je na krilima euforije, atmosfere i forme igraca proletio kroz kvalifikacije.
Nama treba neko ko ce ponovo dici i izgraditi kult reprezentacije. Momci znaju igrati fudbal, potrebno ih je samo "rasporediti" kako treba, atmosfera, motivacija i to je to.
Vi ste vala u velikoj zabludi ako mislite da se za 3-4 dana koliko oni budu zajedno na pripremama, moze nesto drasticno odraditi ili spremiti.![]()
p.s. Sergej Sergej, Sergej Barbarez !
Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- nosara
#3726 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
- Radio Sarajevo
#3727 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Pa šta će im onda selektor, neka se sami rasporede, znaju oni ko koju poziciju igraN.N. wrote:Ne treba nama strucnjak sa pizdama materinama od taktika, nego neko ko ce podici atmosferu nakon sto ju je onaj slunto zakucao za pod![]()
Nije takticar bio ni Ciro, pa smo igrali strasno i imali atmosferu kao nikada. Ni slunto nije bio takticar, nego je na krilima euforije, atmosfere i forme igraca proletio kroz kvalifikacije.
Nama treba neko ko ce ponovo dici i izgraditi kult reprezentacije. Momci znaju igrati fudbal, potrebno ih je samo "rasporediti" kako treba, atmosfera, motivacija i to je to.
Vi ste vala u velikoj zabludi ako mislite da se za 3-4 dana koliko oni budu zajedno na pripremama, moze nesto drasticno odraditi ili spremiti.![]()
p.s. Sergej Sergej, Sergej Barbarez !
-
pedeset
#3728 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Magath neće, od ovih koji su preostali najbolji bi bio Slišković iz više razloga, a jučer sam gledao emisiju na RTL gdje Ćiro Blažević govori da ga niko nije kontaktirao, ali po svemu rečenom da se naslutiti da bi se vratio. Evo zadatka za NSBIH, kontaktirajte ga neće vam ništa faliti, a ako odbije dajte nam Baku Sliškovića i kraj.
A Vahida više nikad netreba zvati, totalno me razočarao.
- Radio Sarajevo
#3729 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
A eto, sasvim slučajno, Željo s Amarom uvijek odskoči iznad ostalihwickerman wrote: Meni nije jasno sto se svjesno laze da je Zeljo pod Amarom igracki bio jednak Turbini iz Konjica, ali da je eto skromni Amar slozio ekipu da ravnopravno igra sa Mariborom. Zeljo je realno osim one prve sezone kad je osvojio titulu(nakon povratka Amara) bio iznad svih ekipa u PL. Sta je bilo kad izadje izvan BiH je bila izuzetno samo zasluga Amarovih taktickih sposobnosti.
Last edited by Radio Sarajevo on 09/12/2014 15:06, edited 1 time in total.
- nosara
#3730 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Apsolutno... U datim okolnostima izvlacio je maksimum... Nekad potop, nekad solidno, nekad dominacija... Upravo tako, sve je ovisilo od njega... Mi, njegova vjerna armija, zadovoljni, dapace...wickerman wrote:Meni nije jasno sto se svjesno laze da je Zeljo pod Amarom igracki bio jednak Turbini iz Konjica, ali da je eto skromni Amar slozio ekipu da ravnopravno igra sa Mariborom. Zeljo je realno osim one prve sezone kad je osvojio titulu(nakon povratka Amara) bio iznad svih ekipa u PL. Sta je bilo kad izadje izvan BiH je bila izuzetno samo zasluga Amarovih taktickih sposobnosti.Radio Sarajevo wrote:Ali najbolje mi je kako svjesno lažu da je Amar doživljavao samo brodolome, prešućujući upravo da su ostali klubovi ispadali od Zete, Kukesa, Neftchija, itd., često i sa velikim razlikama, i zaboravljajući da je Amarov Željo ipak ispadao od recimo Maribora koji ravnopravno igra sa Čelzijem, ili da je prolazio do trećeg pretkola i igrao sa Njukastlom... Sve je to bezveze jer je zaboga doživljavao i poraze od mnogo boljih ekipa.nosara wrote:Grandiozne brodolome...? Menhengladbah...? Na stranu njegova evidentna strucna dominacija u odnosu na ostale kandidate, neka ga izaberu makar i samo zbog toga sto ce beskucnici iz prokletog trougla zvakat bijele bubrege...
I onda smo mi sitne duše...
U cemu je problem...?
- N.N.
#3731 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Joj kada ti se na post nadovezu ovi sto navijaju za ZeljA i pocnu supljirati
Svjesni ste da bi morz nakon 2 tekme u Zenici dao otkaz. Zato, klapna. Neka vam Koldzo pravi stadion pa igrajte gore utakmice
Svjesni ste da bi morz nakon 2 tekme u Zenici dao otkaz. Zato, klapna. Neka vam Koldzo pravi stadion pa igrajte gore utakmice
- Baltazar_khan
#3732 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
pa bolje je branko karačić prošao s mariborom od tog famoznog amara osima. ispao je časno ukupnim rezultatom 0-2... kad već uzimate za referencu taj maribor 
-
LSD
#3733 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
pa iskreno , ja sa i nadam (molim Boga) da ne preuzme reprezentaciju...šta treba ?? da igra u Zenici gdje bi razni bolesnici prozivali zbog starih kompleksa i slicne anomalije....ma jok toN.N. wrote:Joj kada ti se na post nadovezu ovi sto navijaju za ZeljA i pocnu supljirati![]()
ima on svakako preceg i nedovršenog posla sa Željom
Last edited by LSD on 09/12/2014 15:13, edited 1 time in total.
- wickerman
#3734 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Vrlo jednostavano, tanak je trener."nosara"
Apsolutno... U datim okolnostima izvlacio je maksimum... Nekad potop, nekad solidno, nekad dominacija... Upravo tako, sve je ovisilo od njega... Mi, njegova vjerna armija, zadovoljni, dapace...![]()
U cemu je problem...?
- wickerman
#3735 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Bili su ravnopravni jedno poluvrijeme u dvije utakmice, takticki mag na djeluBaltazar_khan wrote:pa bolje je branko karačić prošao s mariborom od tog famoznog amara osima. ispao je časno ukupnim rezultatom 0-2... kad već uzimate za referencu taj maribor
- ljevoruki
#3736 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Baljic ne moze voditi ekipu. Ni jedan Papetov saradnik ne bi smio prismrditi vise jer imaju udio u krivici loseg vodjenja reprezentacije.Radio Sarajevo wrote: A kad te pitam (a nije prvi put, pitao sam i ranije) zašto onda ne može Baljić voditi ekipu, koji pored svega što ima Barbarez, ima i iskustvo (a bio je i 48 puta bolji igrač od Barbareza), onda ne odgovoriš ništa.
Da li su se bunili zbog formacija, taktike I TSS, ukazivali na greske ne znam ali prema javnosti to tako nije izgledalo.
Tesko mi je povjerovati da su samo sjedili k'o panjevi I gledali sta se radi a da se ne suprostave bravurama selektora.
Hocemo li ikada saznati pravu istinu sta se desavalo na SP ne znam, ostaje nam da cekamo Dzekinu knjigu nakon zavrsetka karijere.
-
Crvena Tifoza
#3737 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Zar se još vrti ime Sliškovića kao budućeg selektora? Izgleda da neki dobro ne pamte ili nisu baš nešto pratili reprezentaciju u njegovo vrijeme. Treba samo pogledati listu igrača koje je on 'protjerao' iz reprezentacije, pa listu igrača koje je on dovodio, ili koji nikad nisu bili pozvani zbog njegovih talova. On samo gleda da dođe na klupu da bi imao sigurnu platu, a ne da bi napravio neki napredak sa ekipom ili da bi doveo nekog novog igrača.pedeset wrote:Magath neće, od ovih koji su preostali najbolji bi bio Slišković iz više razloga, a jučer sam gledao emisiju na RTL gdje Ćiro Blažević govori da ga niko nije kontaktirao, ali po svemu rečenom da se naslutiti da bi se vratio. Evo zadatka za NSBIH, kontaktirajte ga neće vam ništa faliti, a ako odbije dajte nam Baku Sliškovića i kraj.
-
Itakoto
#3738 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ma kakav Sliskovic, sta ti je @tifoza. Kolega @pedeset svako malo upadne sa istim komentarom o Ciri i Baki. Niko ziv ne ocekuje da Baka preuzme repku, kod Cire pak nisam siguran. Veliki je to vuk.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3739 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Vi ste vala u velikoj zabludi ako mislite da se za 3-4 dana koliko oni budu zajedno na pripremama, moze nesto drasticno odraditi ili spremiti. 
Ovo je glavni argument svim Barbarezovcima..? Pa što Papeta otjerasmo?
Barbarez je ozbiljan kandidat kol'ko i bilo koji forumaš, uozbiljite se.
Ovo je glavni argument svim Barbarezovcima..? Pa što Papeta otjerasmo?
Barbarez je ozbiljan kandidat kol'ko i bilo koji forumaš, uozbiljite se.
-
Itakoto
#3740 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ma znate vi dobro razloge zasto je Pape letio i dosadno ih je vise ponavljati.
Sta je sada Barbarezovac?
Ozbiljno, Barba stvarno ne dolazi u obzir jer je neiskusan ali kad vec biramo izmedju Faruka, Mese, Stimca i Barbareza, onda dajte brate mili Barbu. Ako nista ginucemo na terenu dok budemo gubili.
Sta je sada Barbarezovac?
Ozbiljno, Barba stvarno ne dolazi u obzir jer je neiskusan ali kad vec biramo izmedju Faruka, Mese, Stimca i Barbareza, onda dajte brate mili Barbu. Ako nista ginucemo na terenu dok budemo gubili.
-
komandant mark
#3741 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ko je u ovom strucnom timu koji spominje Barbarez? Ako ima u planu neke malo iskusnije trenere koji bi nadoknadili njegov manjak iskustva, on bi bio dobro rjesenje. Igraci bi ga prihvatili i popravio bi atmosferu u timu, a i navijaci bi se pozitivno postavili prema reprezentaciji.
-
Itakoto
#3742 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Bivse kolege iz Bundeslige i trenutni poker buddies 
-
palermo
#3743 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
To je zaista dobro pitanje,i valjda ga je netko u savezu to i pitao. Nadam se da je on zaista neke stavri unaprijed posložio, da zapravo on ide sa timom, a ne samo sa sobom. To bi u nekomrealnom svijetu ojačalo njegovu kandidaturukomandant mark wrote:Ko je u ovom strucnom timu koji spominje Barbarez? Ako ima u planu neke malo iskusnije trenere koji bi nadoknadili njegov manjak iskustva, on bi bio dobro rjesenje. Igraci bi ga prihvatili i popravio bi atmosferu u timu, a i navijaci bi se pozitivno postavili prema reprezentaciji.
S druge strane ako znamo da su pomoćnici unaprijed zadati,ovo je taman dobar argument da se odbije kandidatura Sergeja.
Edit: upratih negdje.....bog zna gdje
Barbarez je na pregovore došao sa Zlatanom Nalićem, bivšim fudbalerom Slobode, Čelika, Borca, Panatikaikosa, Mjelbija, Motale, te mlađih bh. selekcija.
Nalić je vlasnik UEFA-ine pro licence i ima ličnu fudbalsku akademiju u Švedskoj, a Barbarez ga je predstavio kao svoj izbor za pomoćnika, naravno, ukoliko bude izabran za selektora.
Last edited by palermo on 09/12/2014 16:22, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#3744 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Daj da stavimo Cvrleta onda? Siguran sam da bi vodio repku isto, ako ne i bolje, od Barbareza.
Sa iskustvom su tu negdje.
-
palermo
#3745 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ma dina ti, što je ova novinarsko-forumska ekipa toliko protiv SergejaVelkoski wrote:Daj da stavimo Cvrleta onda? Siguran sam da bi vodio repku isto, ako ne i bolje, od Barbareza.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#3746 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Jer je najgori izbor od svih spomenutih kandidata, vrlo jednostavno. Racionalan si čovjek, razmisli o ovome OBJEKTIVNO i skontat ćeš da smo u pravu.
-
Itakoto
#3747 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Po cemu je najgori, molim te? Evo usporedi Faruka i Barbareza pa mi objasni po cemu je ovaj prvi bolji od Sergeja? Sto neko vec napisa, radije cu lebditi u nekoj neizvjesnosti sa Barbom nego biti siguran u propast sa Farukom. Nista me od Hadzibegica iznenaditi ne moze iako su ocekivanja minimalna da minimalnija ne mogu biti.
-
komandant mark
#3748 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Tako je. Zasto bismo se vracali na rjesenja koja smo vec neuspjesno probali? Hadzibegic i Sliskovic su imali sansu. Nisu je iskoristili (kad se sjetim, to je bilo bas lose, a jos smo ih morali spahtlom skidati nakon silnih neuspjeha, gore od Susica...), ne znam kako nekom pada napamet da ih predlaze?Itakoto wrote:Po cemu je najgori, molim te? Evo usporedi Faruka i Barbareza pa mi objasni po cemu je ovaj prvi bolji od Sergeja? Sto neko vec napisa, radije cu lebditi u nekoj neizvjesnosti sa Barbom nego biti siguran u propast sa Farukom. Nista me od Hadzibegica iznenaditi ne moze iako su ocekivanja minimalna da minimalnija ne mogu biti.
-
palermo
#3749 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Al to ne znamo, jebem mu miša. Moj izbor bi bio Duško Bajević....ali neće čojek, kad je htio mi ga nismo htjeli, ni Meša mi ne izgleda loš kandidat.Velkoski wrote:Jer je najgori izbor od svih spomenutih kandidata, vrlo jednostavno. Racionalan si čovjek, razmisli o ovome OBJEKTIVNO i skontat ćeš da smo u pravu.
Barba jeste rizik....mislim, sve je rizik, ali postoji šansa da bi sa njim dobili jednu novu dimenziju. Ostvarena čovjeka,koji zaista želi da nešto vrati ovoj zemlji. I koji će raditi, prevashodno, u njenom interesu.Zamisli,jednom dobili za selektora čovjeka kome je reprezenatcija na prvom mjestu. Bilo bi to golemo.
A kad smo već kod rizika,meni bi najveći rizik bio odabir tvoga favorita, Amara. Zbog njegovog stava, zbog odnosa sa Džekom,zbog unaprijed stečenog animioziteta kod dijela navijača BiH.
Da si me pitao prioje pet godina, bili Amara,rekao bih ti,dobar izbor.Al u ovih pet godina se svašta dešavalo.
P:S
al nisi mi odgovorio na moje pitanje,otkud ta novinarska jedinstvenost u pogledu Barbe....čak bih rekao u pogledu odabira Amara kao novinarskog favorita
- alphonse kauders
#3750 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
To je to, ovog sam razmišljanja i ja. Svaka častmushkile chibira wrote:Jbg-a ovdje mnogi nece da prihvate cinjenicu da je Pape zasr'o ove kvale do maksimuma i pojedini ocekuju cudo od majmuna iz saveza u vidu angazmana selektorskog imena koje bi garantovalo "preporod" preko noci i plasman na EP.
Hajd' se malo uozbiljite Tita vam.
Svako ozbiljno ime je jal' odmah jal' naknadno "povuklo kandidaturu" oli se ogradilo i valjda vam to dovoljno govori u kakvim smo govnima.
Ostalo nam je kandidata od kojih su neki 99% trenerske ublehe kao i sam Safet pa ih ne zelim ni spominjati u kontekstu selektora i iskreno se nadam da ovi majmuni iz saveza uvidjaju isto.
Od ovih koji vrijede ili bi mogli vrijediti nesto ja vidim samo cetvoricu a to su Mesa, Rajevac, Amar i Barba.
S obzirom da i Rajevac ima godina kao i da nema veze sa Bosnom ja bih njega prekrizio u startu jer nam u ovom momentu ne treba "prolaznik" kojem ce se savez zahvaliti odmah po zavrsetku ovih kvala u slucaju neplasmana.
Posto ni Mesa nema nekog angazmana posljednjih godina a i bez obzira sto mislim da je daleko bolji od Papeta, iskreno se plasim da bi se njegova prica mogla zavrsiti kao i u slucaju Safeta, nek' se naplati stogod a u slucaju neuspjeha (koji je btw vrlo vjerovatan) i on bi zavrsio pricu do kraja kvala.
Najlogicnije je onda angazovati jednog od ove dvojice mladjih, jal' Amara jal' Barbu kao dugorocnije rjesenje. I jedan i drugi bi pokazali i dokazali koliko i sta znaju do kraja ovih kvala i u kontekstu ostvarenog "rezultata" eventualno im dati novi mandat. Ovo "rezultat" sam stavio pod navodnike jer je po meni van pameti ocekivati 5-6 pobjeda u preostalih 6 utakmica od bilo kojeg kandidata. Pravi rezultat za mene bi bio da vise ne gledam igru repke bez glave i repa, da gledam igrace kako igraju na svojim prirodnim pozicijama, da ne gledam vise fudbalske analfabete na terenu, da vidim roster od 23 prijavljena igraca na jebenoj utakmici kao i siri roster koji bi bio isprobavan na prijateljskim utakmicama, da ne gledam vise formacijske nebuloze i ne slusam sve ono sto sam morao slusati od ublehe Safeta. To bi za mene licno bio pravi rezultat, pa kad nam fali bek il' napadac da imamo kakvu-takvu jebenu zamjenu za istog. Mislim da svako od imena ostalih u igri moze barem neke od ovih stvari popraviti kao i napraviti rez kad vidi da mu igrac nije za repke pa da potrazi drugo rjesenje.
Da su se Bogdom ovi majmuni iz saveza zahvalili Papetu odmah nakon SP-a mi sada ne bi bili u ovakvoj situaciji jer je ublehas zasr'o ono sto je bilo nemoguce zasrati a to je plasman na EP u ovakvom formatu kvala i relativno "laganoj" grupi. Frajer sada mrtav-hladan trazi da ga uredno isplacuju do kraja ljeta punim iznosom sto je meni samo odraz njegovog bezobrazluka i pohlepe. Dobro sam onomad napisao da ga treba nabiti nogom u guzicu i ako ga ikada sretnem u zivotu ja cu to i napraviti. Nije da ovi iz saveza zasluzuju nesto bolje, treba im hebavati majku na svakom koraku jer su i sebe i repku doveli u ovakvu situaciju sa govnarom iz Pariza. Svaki se od njih polakomio za parama i nasjeo na seljacke fore pomenutog govnara. Da je njemu do Bosne i repke ne bi imao obraza se vise ikada pojaviti u BiH a kamoli traziti lovu za svoj nerad.
Napisat' cu jos jednom, najispravnije rjesenje za dobrobit repke jeste angazman ili Babre ili Amara Osima dok angazman bilo koga drugoga nama dugorocno ne donosi nista jer je plasman na EP vrlo upitan i docim bi vjerovatno svako od imena ostalo bez angazmana u slucaju neuspjeha. Pa kad vec postoji vrlo velika mogucnost da se ne plasiramo na EP daj barem da imamo nekoga ko ce se razvijati uz istu i na koga mozemo racunati i poslije ovih kvalifikacija.
Ako ova dvojica "otpadnu" iz kombinacija onda se nadam da ce Mesa dobiti sansu dok angazman bilo kojeg od ovih preostalih imena meni samo potvrdjuje da ovi majmuni iz saveza nemaju blage veze o zivotu a kamoli o fudbalu.