Bio musliman?arzuhal wrote:Sjeti se samo sebe kada si bio u njihovoj koži
Čekaj, mogu li se onda ovi njegovi upisi nategnut da potpadnu u onaj propis koji se spušta na one koji se bore protiv Allaha i poslanika?
Bio musliman?arzuhal wrote:Sjeti se samo sebe kada si bio u njihovoj koži
Pa u početku je bio skoro pa selefija, znam da je branio i bio protiv generalizacije kada je riječ o kritici i napadima na selefije/vehabije, izdvajajući od toga recimo kritiku usmjerenu protiv vlasti poput Sauda i sl. Ali citati velikih islamskih učenjaka i hadisa su bili redovni u argumentaciji.sekerbay wrote:Bio musliman?arzuhal wrote:Sjeti se samo sebe kada si bio u njihovoj koži
Čekaj, mogu li se onda ovi njegovi upisi nategnut da potpadnu u onaj propis koji se spušta na one koji se bore protiv Allaha i poslanika?
Ne mislim uopće da se na njega odnosi taj ajet, mislim da je bio veoma iskren kao musliman. Ja vjerujem da je njegov problem kao muslimana bio u tome što nije imao džemat, odnosno nije imao normalne ljude, bliske prijatelje s kojima pije kahvu, igra lopte, tabiri politiku, ganja cure ili dijele strahove od hanuma, a usput su i muslimani, klanjaju, idu na namaze, pozivaju se na iftare i sl.sekerbay wrote:Neki sljedbenici Knjige govore: 'Pokažite da i vi vjerujete u ono što se objavljuje vjernicima, i to na početku dana, a pri kraju dana to porecite ne bi li i oni svoju vjeru napustili.
Hmmm, liči mi na one koje opisuje ovaj ajet.
To, il od samog starta fura pogrešno pa mu se zgadilo
Znači towelie i duh-sa-sjekirom ne spadaju u istu kategoriju, po tebi?arzuhal wrote:Ne mislim uopće da se na njega odnosi taj ajet, mislim da je bio veoma iskren kao musliman. Ja vjerujem da je njegov problem kao muslimana bio u tome što nije imao džemat, odnosno nije imao normalne ljude, bliske prijatelje s kojima pije kahvu, igra lopte, tabiri politiku, ganja cure ili dijele strahove od hanuma, a usput su i muslimani, klanjaju, idu na namaze, pozivaju se na iftare i sl.sekerbay wrote:Neki sljedbenici Knjige govore: 'Pokažite da i vi vjerujete u ono što se objavljuje vjernicima, i to na početku dana, a pri kraju dana to porecite ne bi li i oni svoju vjeru napustili.
Hmmm, liči mi na one koje opisuje ovaj ajet.
To, il od samog starta fura pogrešno pa mu se zgadilo
Sada možda spadaju čak i u isti džemat, ne znam, to je njihova stvar. Ali mislim da nisu od starta imali iste nijete i razloge svog bivanja na forumu.Idemedosumom wrote:
Znači towelie i duh-sa-sjekirom ne spadaju u istu kategoriju, po tebi?
Nemam džematarzuhal wrote: nije imao džemat
Nemam ni ovoarzuhal wrote:nije imao normalne ljude, bliske prijatelje s kojima pije kahvu, igra lopte, tabiri politiku, ganja cure ili dijele strahove od hanuma, a usput su i muslimani, klanjaju, idu na namaze, pozivaju se na iftare i sl.
Ma zaboli nas. Naš šta piše u vezi onih koji okrenu leđa.Towelie wrote:Slabo mislite, mogu vam kazati.
pogledaj video gore covjek sa instituta u Americi govori o ropkinjama i sexu, pojasnjava sirtuaciju u detalje.славянин wrote:Pokusava smrcak objasniti da je nest sto je “vlasnistvo desne ruke” ustvari slobodno i ima isti nivo kao i zena ,znaci mozes saketati otvorenom rukom sto je defintivno jeli super.Hej vlasnistvo .. ali ne nije to to nego nesto drugo...jos ja sam postavio ne samo taj hadis nego 10 jos i uz to i sire iz Kurana.
Trenutni nastupi su im dosta slični. Znam da sam prvobitno pomislio da je neko towelie-a prohako.arzuhal wrote:Sada možda spadaju čak i u isti džemat, ne znam, to je njihova stvar. Ali mislim da nisu od starta imali iste nijete i razloge svog bivanja na forumu.Idemedosumom wrote:
Znači towelie i duh-sa-sjekirom ne spadaju u istu kategoriju, po tebi?
Cafircino jednaTLR wrote:De ba pustite čoeka. Je li islam sposoban davati neke smislenije odgovore od onih: kako je Towelie izbjegao najgore i umakao raljama islama.![]()
Bolje bi hbilo da ste ga zovnuli da zaigra hlopte.
... Njegov put je zapravo sasvim logičan. Ja sam sa 12-13 godina bio prilično uvjeren u priču o Muhammedu a.s. i prihvatio njegovu ideju o bogu - jednom jedinom kreatoru svijeta i naših sudbina.
Kada sam počeo zaista sa razumijevanjem čitati (učiti), to je učvrstilo moje sumnje ... Oko 15-te, a za vrijeme ateizma - ja odlučih da postanem iskreni ateista, pri tome ne upisavši se u komuniste, niti iskoristih niti jednu od brojnih pogodnosti koje su imali ćafiri. Iz principa.
Tu su pomogle bezbrojne kur'anske mudžize (koje Smrle prodaje), pa onda pred(s) raće, pa onda sranje i po(s)raće ... tako da je na koncu islam (što se mene tiče) u BiH završio kao etničko-vjerska platforma, bazirana na pustinjskom mitu - a u kojoj većina ummeta spreman prihvatiti kakvugod glupost ukoliko je naljepnica preko "Islam" i autor "učenjak" (eki učenjak, šta je on hud naučio ...), jedna mala manjina Bošnjaka za to vrijeme šuti i guta knedle (đe si Arzuhaga) - ali trpi zbog mira u kući i bratstva među muslimanima, a druga mala manjina je zajahala i ummetu praktično pokazala da je islam ništa drugo nego li sredstvo za manipulaciju slabo obrazovanog ummeta. Očekivati da idealistična i zamrznuta sliku društvenih odnosa od prije 1400 godina - putokaz i rješenje svih problema, je u najmanju ruku budalasto, da ne iskoristim neku teži pridjev.
Boga pod nazivom "Allah" i sa atributima koji su opisani neJma, pa da je k'o Univerzum velik.
Bog koji dopušta da njegove ideale prezentiraju polupismene ili neumne budale sasvim sigurno ili ne postoji ili je "čkapi" ili je nezainteresovan za svoj 'poso'.
Ja se sa nepostojećim ili takvom kategorijom osoba iz principa ne družim niti im dozvoljavam da postoje. Pa makar popušio. Jebi ga - ja sam iskreni nevjernik.
Što će vam Towelie ili bilo ko sličan u toj priči. Islam je postala hermetična struktura, koja je napukla na nekoliko mjesta (šiti, suniti ... pa onda međ njima selefije, pa onda i nezavisni - ahmedije, pa onda oni između bahaje ...).
Izgleda da taj unutarnji (ideološki i politički) sukob unutar ummeta i guranje glave u pijesak nikome ne smeta.
Barem tako viču selefije i svi ovi drugi. Haman svi su postali nikad jači i pravovjerniji![]()
Ko sam ja da sudim. Ako oni tako tvrde, onda je tako. NOrod najbolje znO.
Nemojte šta zamerat' što ja serendam kontra vašeg svjetonazora na ovoj temi. Slično se dešava na Ateizmu i drugim temama. Hoće svako da nešto kaže, pa makar na gu'icu izašlo. Tako i ja.
Ima u islamu i dobrih stvari, nemoj tako.Towelie wrote:Formalno ima, ali je meleki proklinju do sabaha.Idemedosumom wrote:Čuj žena ima pravo odbiti seks čo'eku? Briši to dok hanume nisu vidjele!!!![]()
I to je poseban vid uslovljavanja zena i nabijanje osecaja krivice ako izia bilo kojeg razloga ne zele sex.
Tako je. Ćafir, kaurin, nevjernik, ateista (kažu panteista).славянин wrote: Cafircino jedna
Ehlen ve sehlen, bujrum, bujrumTLR wrote:Dobri moj i prepošteni Islame
Il ćemo vas sve pokoriti pa da smireno plaćate zećat, il ćemo se pritajit do prave prilike.TLR wrote:Kako muslimani vide vlastiti put u današnjem svijetu
Tovel je otpadnih, a vi znate(mi jok, al vi sigurno) šta treba i kako. Čuj mirTLR wrote:Kako misli drug Islam pomiriti Towelie, nekave selefije, sa druge strane Serbske časti, pa na trećoj strani Smrčke, na četvrtoj Arzuhale, na petoj Nuridine ... pa što ne i mene (ako more) ...
Šejtanove majke. Treba udarat(ne onako kako ti misliš)TLR wrote:žene
1. Ćuj to. Mojne te me vi pokoravat', crknuću od smijeha. ZeĆat??? Što će ti ba to u 21 vijeku? Za mir se slažem. Homo Sapiens je u sukobu (moj u sukobu sa prirodom, tvoj u sukobu sa Bogom) nastao, u sukobu je rastao, u sukobu je zaronjen i zatočen ... samo što bi taj sukob trebalo nekako ljudski, bez krvi rješavat'. Nije to lako, đebaji ga. Treba kontat'.sekerbay wrote:Ehlen ve sehlen, bujrum, bujrumTLR wrote:Dobri moj i prepošteni IslameIl ćemo vas sve pokoriti pa da smireno plaćate zećat (1), il ćemo se pritajit do prave prilike.TLR wrote:Kako muslimani vide vlastiti put u današnjem svijetuTovel je otpadnih, a vi znate(mi jok, al vi sigurno) šta treba i kako. Čuj mirTLR wrote:Kako misli drug Islam pomiriti Towelie, nekave selefije, sa druge strane Serbske časti, pa na trećoj strani Smrčke, na četvrtoj Arzuhale, na petoj Nuridine ... pa što ne i mene (ako more) ...
Šejtanove majke. Treba udarat(ne onako kako ti misliš)TLR wrote:žene
Kad prođu kvare avdest. One i haman crno seto.
Understandable.Ima u islamu i dobrih stvari, nemoj tako.
Npr ovo sa melekima koji proklinju ćemo ostaviti
Pročita me čojk ko ja alana fordaTLR wrote:Nisi ti drug moj žene vidio. Ni nacrtane.
Vala nek proklinju do sudnjeg danaNurudin wrote:Ima u islamu i dobrih stvari, nemoj tako.Towelie wrote:Formalno ima, ali je meleki proklinju do sabaha.Idemedosumom wrote:Čuj žena ima pravo odbiti seks čo'eku? Briši to dok hanume nisu vidjele!!!![]()
I to je poseban vid uslovljavanja zena i nabijanje osecaja krivice ako izia bilo kojeg razloga ne zele sex.
Npr ovo sa melekima koji proklinju ćemo ostaviti
Da se crossreferencam na TLR-aarzuhal wrote:Uvijek se, u svakoj priči, nekako na kraju dođe do žena, nije to slučajno...I lošeg vina