nemoj bolan našega Šaju blatiti...to je provjereni antirasista u Bošnjaka i borac za jednakopravnost crnaca u Bosniultima_palabra wrote:Šaja?KatarinaKosaca wrote:Jako mi je drago da si reagirao na post, jer sam se već zabrinula da smo na istoj političkoj stranipalermo wrote:Ovaj minimum etičkih postulata i Komšićeva izjava ne idu jedna sa drugom. Ne možeš se pozivati na etiku, poštenje i borbu protiv korupcije i onda Fahru isticati kao pozitivan primjer. Čovjeka koji je naš ionako nulti sistem vrijednosti odveo u duboki minus.
Nisam ja još odustao od Komše, ali volim na vrijeme poručiti, ako je ovo put kojim on namjerava da ide, onda bez mene.Niti će on žaliti za mnom, niti ja za njim.Željko je FahrA isticao kao "pozitivan primjer" u jednom segmentu, a to je otimačina za resurse JP. I zaista je moguće da Fahro nije u toj gužvi i otimačini jer ima druga posla. Onda je trebao lagati?
Jedna stvar ne isključuje drugu. Na primjer, netko je kriminalac, ali je pomogao starici na ulici. Nije to nikakvo isticanje nečeg kao pozitivnog primjera, nego jedna crtica jednog segmenta. Tako i ovo sa Fahrom..Doduše on je razvađao dječake po Čaršiji...
Demokratska fronta Željko Komšić
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3726 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
miki.ba
#3727 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Može Fahro doživotno prevoditi starice preko ulice meni to ne igra nikakvu ulogu, ako se pokaže da Željko ima neki plan sa Fahrom može se pozdraviti sa glasacima.KatarinaKosaca wrote:
Jako mi je drago da si reagirao na post, jer sam se već zabrinula da smo na istoj političkoj straniŽeljko je FahrA isticao kao "pozitivan primjer" u jednom segmentu, a to je otimačina za resurse JP. I zaista je moguće da Fahro nije u toj gužvi i otimačini jer ima druga posla. Onda je trebao lagati?
Jedna stvar ne isključuje drugu. Na primjer, netko je kriminalac, ali je pomogao starici na ulici. Nije to nikakvo isticanje nečeg kao pozitivnog primjera, nego jedna crtica jednog segmenta. Tako i ovo sa Fahrom..
- Corto Maltese
#3728 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mali problem predstavlja to što je Željko počeo odgovarati na nepostavljena pitanja. Senad ga nije pitao šta misli o Fahri, niti ga je posredno pitao da istakne nekog BH političara, niti ga je pitao da hvali ili kudi nekog državnog ministra. Pitao ga je: "Šta je ovo u Federaciji, predsjednik u zatvoru, opšta frka...", a onda je počeo Željkov, ničim izazavan propagandni program, koji se protegao na nekih 5-6 minuta, uz uobičajenu alibi-poštapalicu: "Ja znam da će ovo mene koštati..."KatarinaKosaca wrote:Jako mi je drago da si reagirao na post, jer sam se već zabrinula da smo na istoj političkoj straniŽeljko je FahrA isticao kao "pozitivan primjer" u jednom segmentu, a to je otimačina za resurse JP. I zaista je moguće da Fahro nije u toj gužvi i otimačini jer ima druga posla. Onda je trebao lagati?
Jedna stvar ne isključuje drugu. Na primjer, netko je kriminalac, ali je pomogao starici na ulici. Nije to nikakvo isticanje nečeg kao pozitivnog primjera, nego jedna crtica jednog segmenta. Tako i ovo sa Fahrom..
- Banksy
#3729 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vlada će sigurno pasti, ali ne vjerujem da postoji ta kugla koja može, u tom smislu, proreći BiH 2014.madner wrote:
Meni kristalna kugla kaze da je ovo igra na duge staze i da ce vlada pasti.
-
Katamaran_Sa
#3730 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I hoce, vjerovatno ce Pecanac biti ovi premijer, izgleda da se formira nova vecina, kakva sapunicaultima_palabra wrote:Mora još i Hanka uskratiti podršku vladi...VjecitiStudent wrote:Ostavkom Marjanovica, DF je elegantno izašla iz koalicije sa SDA.
-
Katamaran_Sa
#3731 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kaze da nije bilo potrebe za protestima i onda da ostavku zbog istihmadner wrote:Nebitno, otisao je sa aplauzom.
- madner
#3732 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno, ali postoji kugla koja moze reci ko ima koju strategiju.Banksy wrote:Vlada će sigurno pasti, ali ne vjerujem da postoji ta kugla koja može, u tom smislu, proreći BiH 2014.madner wrote:
- madner
#3733 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa da, rekao je prosvjetarima da on ne moze bolje, pa ako su oni izasli na ulice on nema sta traziti na toj poziciji.Katamaran_Sa wrote:Kaze da nije bilo potrebe za protestima i onda da ostavku zbog istihmadner wrote:Nebitno, otisao je sa aplauzom.![]()
![]()
- shiljak
#3734 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Slažem se sa @KatarinaKosaca, o tome sam i ja pričao.miki.ba wrote:Može Fahro doživotno prevoditi starice preko ulice meni to ne igra nikakvu ulogu, ako se pokaže da Željko ima neki plan sa Fahrom može se pozdraviti sa glasacima.KatarinaKosaca wrote:
Jako mi je drago da si reagirao na post, jer sam se već zabrinula da smo na istoj političkoj straniŽeljko je FahrA isticao kao "pozitivan primjer" u jednom segmentu, a to je otimačina za resurse JP. I zaista je moguće da Fahro nije u toj gužvi i otimačini jer ima druga posla. Onda je trebao lagati?
A @miki.ba, za takve sam isto govorio.. Šta izmišljate, čuj ako bude imao plan sa Fahrom.. pa nemoj izmišljati, ako bude imao imaće.. Sad nema, pričaj o onom što znaš i što je sad
Ovo iz videa ni 1% ne govori da će on imati nešto sa SBB-om.
Last edited by shiljak on 21/05/2013 15:31, edited 1 time in total.
- Corto Maltese
#3735 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U pravu si. Treba se usredotočiti na sadašnjost. Željko je sada Fahrin glasnogovornik, a hoće li dogurati dalje od toga, saznaćemo.
- Banksy
#3736 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Podijeli svoja saznanja s namamadner wrote:Naravno, ali postoji kugla koja moze reci ko ima koju strategiju.Banksy wrote:Vlada će sigurno pasti, ali ne vjerujem da postoji ta kugla koja može, u tom smislu, proreći BiH 2014.madner wrote:
- Danguba
#3737 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako ikada udje u koaliciju sa Scepom znaci da je ovo izgovorio sa namjerom da osvjetla proslost buduceg koalicionog.shiljak wrote:Slažem se sa @KatarinaKosaca, o tome sam i ja pričao.miki.ba wrote:Može Fahro doživotno prevoditi starice preko ulice meni to ne igra nikakvu ulogu, ako se pokaže da Željko ima neki plan sa Fahrom može se pozdraviti sa glasacima.
A @miki.ba, za takve sam isto govorio.. Šta izmišljate, čuj ako bude imao plan sa Fahrom.. pa nemoj izmišljati, ako bude imao imaće.. Sad nema, pričaj o onom što znaš i što je sad
-
Katamaran_Sa
#3738 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jedan si od rijetkih koji od pocetka upucuje na ogranicenost Komsiceve politicke sposobnosti ali sam i sam iznenadjen koliko je ona mala, javno reci nesto onako u cilju ocitog uvlacenja u Faraonovu bulju je za kafane.Corto Maltese wrote:U pravu si. Treba se usredotočiti na sadašnjost. Željko je sada Fahrin glasnogovornik, a hoće li dogurati dalje od toga, saznaćemo.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3739 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisam ni očekivala manje plitak komentar od Sjevernokorejskih udarača glavom.. Šaja, Fahro prevodi starice preko ulice.. super stemiki.ba wrote:Može Fahro doživotno prevoditi starice preko ulice meni to ne igra nikakvu ulogu, ako se pokaže da Željko ima neki plan sa Fahrom može se pozdraviti sa glasacima.
- shiljak
#3740 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa možemo mi sad o tom 1% šanse raspravljati, praviti priče itd.. ali ima li smisla? Ako ga bude neko opet pitao javno što je Fahrudina spominjao, a on kaže ma samo onako.. ako ga pita hoćete li nešto zajedno raditi, reće nećemo, ali ako bude radio posao kako treba nećemo ga izbacivati iz te pozicike, kao i neke druge ljude i stranke.. To će samo reći. E sad opet iz tog će da se razvije neka nova priča..Danguba wrote:Ako ikada udje u koaliciju sa Scepom znaci da je ovo izgovorio sa namjerom da osvjetla proslost buduceg koalicionog.shiljak wrote:Slažem se sa @KatarinaKosaca, o tome sam i ja pričao.miki.ba wrote:Može Fahro doživotno prevoditi starice preko ulice meni to ne igra nikakvu ulogu, ako se pokaže da Željko ima neki plan sa Fahrom može se pozdraviti sa glasacima.
- KatarinaKosaca
#3741 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno da ima, prepali se djelatnici za prepuštanje JP nakon 2014shiljak wrote:Pa možemo mi sad o tom 1% šanse raspravljati, praviti priče itd.. ali ima li smisla? Ako ga bude neko opet pitao javno što je Fahrudina spominjao, a on kaže ma samo onako.. ako ga pita hoćete li nešto zajedno raditi, reće nećemo, ali ako bude radio posao kako treba nećemo ga izbacivati iz te pozicike, kao i neke druge ljude i stranke.. To će samo reći. E sad opet iz tog će da se opet razvije neka priča..
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#3742 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pricajte vi sta hocete, samo Fahro nije u korupciji. 
- KatarinaKosaca
#3743 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
NIje tako rečeno, ali hajd...plain vanilla wrote:Pricajte vi sta hocete, samo Fahro nije u korupciji.
Rekao je da nije u otimačini oko resursa JP, da pratimo (pratite Senade) šta će se uskoro desiti u FBS (nešto kao u Bosnalijeku). To ne isključuje druge vidove kroupcije
Keljmendi progovori usta ti se pozlatila! Ili ne smiješ da ne završiš samoobješen u utvorza
-
baxul
#3744 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ma kako god analizirali željkov intervju fakt je da je javno i ničim izazvan podržao fahru imenom i prezimenom, a vi derite o semantici do prekosutra.
- plain vanilla
#3745 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije tako receno, ali je tako protumaceno, i tako ce protumaciti svaki prosjecni gradjanin. Zato je Avaz pozurio to prenijeti svojim rijecima, a ne mozes reci da su slagali....I to je najveca steta te njegove izjave zasad.KatarinaKosaca wrote:NIje tako rečeno, ali hajd...plain vanilla wrote:Pricajte vi sta hocete, samo Fahro nije u korupciji.
Rekao je da nije u otimačini oko resursa JP, da pratimo (pratite Senade) šta će se uskoro desiti u FBS (nešto kao u Bosnalijeku). To ne isključuje druge vidove kroupcije
Keljmendi progovori usta ti se pozlatila! Ili ne smiješ da ne završiš samoobješen u utvorza
A mozda je to ciljano rekao, da kupi Fahra i AVaz...ali zaista je rano donositi zakljucke i traziti povrat clanarine
Vrijeme ce najbolje pokazati
- KatarinaKosaca
#3746 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Upravo tako..plain vanilla wrote:Vrijeme ce najbolje pokazati
Samo mi nije jasno zašto baš oni (ne mislim na tebe @vanilla) koji imaju FarhA kao koalicijskog partnera i koji su mu dali ministarsko mjesto najglasnije izražavaju zgražavanje. Ma JP su čudo
- plain vanilla
#3747 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pa moras priznati da je Zeljko zazvucao kao Bakir Hadziomerovic iz najgorih dana,,slusas i ne vjerujes da on misli to sto govoriKatarinaKosaca wrote:Upravo tako..plain vanilla wrote:Vrijeme ce najbolje pokazati
Samo mi nije jasno zašto baš oni (ne mislim na tebe @vanilla) koji imaju FarhA kao koalicijskog partnera i koji su mu dali ministarsko mjesto najglasnije izražavaju zgražavanje. Ma JP su čudo
- vee-jay
#3748 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Stanje je veoma jednostavno: SBB i DF su americki projekti, koji trebaju zamjeniti SDA i SDP. Amerikanci su podrzavali SDA i SDP. Nesto se desilo i Ameri napravise SBB i DF. Prvo SDA a onda SDP su primjetili da je vlast moguca i bez podrske Amerikanaca. Prvenstveno radi toga sto ta podrska i nije bas toliko odlucujuca.
- Corto Maltese
#3749 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja nijesam od tijeh, ali moram priznati da ih, ovom prilikom razumijem. Željkova prva ostavka je došla baš u trenutku kada je Fahro prošao transformaciju od "Moralnog i fizičkog kepeca", do "Poželjnog partnera", tako da je u mnogim glavama Fahro bio kap koja je prelila Precjednikovu čašu.KatarinaKosaca wrote:Upravo tako..plain vanilla wrote:Vrijeme ce najbolje pokazati
Last edited by Corto Maltese on 21/05/2013 16:30, edited 1 time in total.
- shiljak
#3750 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Stvar je u tome što nas, kao građane, ne zanima šta će on raditi kad mu stranka bude na vlasti (ako bude).. Nit hoće li biti sa Radončićem, SDA, SDP itd.. Hoću samo da vidim nakon godinu dana, nakon 4 godine, rezultate.. Ako mi se rezultati sviđaju onda glasam opet za iste, ako ne onda za druge.
Sad bi ja trebao ove diskusije na forumu, "analitičare" pratiti pa da vidim za kog ću glasat.. A ima samo jedna stranka za koju mogu.
Sad bi ja trebao ove diskusije na forumu, "analitičare" pratiti pa da vidim za kog ću glasat.. A ima samo jedna stranka za koju mogu.
Last edited by shiljak on 21/05/2013 16:25, edited 3 times in total.