Koji ste film DANAS pregledali ?
Moderator: _BataZiv_0809
- beni-bu-man
#3726 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Indiana Jones and the Last Crusade
-
omar little
#3727 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
find me guilty https://www.imdb.com/title/tt0419749/?ref_=nv_sr_1
nikakvo remek djelo, ali simpatican filmic ostarjelog redatelja. sidney lumet (<3 <3 <3) je demonstrirani maestro courtroom drame mada mu je ovaj put dijalog prekopiran iz stenografskih zapisa sudjenja odradio vecinu posla. bizarno krizanje zivota i filma sa zabavnim rezultatom. iznenadjujuce sarmantno i kontrolirano odigrana uloga van diesela (nisam znala da uopce moze glumiti), dinklage, ron silver, rinus loach skroz fina gluma. vizualno ne narocito atraktivan rad, vise baca na made for tv movie, ali koga briga, lumet sa 80 godina nema kome sta dokazivati.
prigodan filmski izbor za neobavezno popodne.
nikakvo remek djelo, ali simpatican filmic ostarjelog redatelja. sidney lumet (<3 <3 <3) je demonstrirani maestro courtroom drame mada mu je ovaj put dijalog prekopiran iz stenografskih zapisa sudjenja odradio vecinu posla. bizarno krizanje zivota i filma sa zabavnim rezultatom. iznenadjujuce sarmantno i kontrolirano odigrana uloga van diesela (nisam znala da uopce moze glumiti), dinklage, ron silver, rinus loach skroz fina gluma. vizualno ne narocito atraktivan rad, vise baca na made for tv movie, ali koga briga, lumet sa 80 godina nema kome sta dokazivati.
prigodan filmski izbor za neobavezno popodne.
- mayab
-
pravac
#3730 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
mayab wrote:Bio sinoc ne nekom Pinku
Gone Girl (2014)
![]()
Nisam ga gledao od prije par godina kad je bio izašao
Baš identicna stvar gledao ga neki dan eto nakon 4 godine opet i tek vidiš ustvari koliko je dobar film.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- medvjed23
#3732 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

manje radnje, više poezije - zanimljiv stil kojem bih se i sam priklonio kad bih snimao filmove.. izgleda da film može biti zahvalna forma koja od riječi, što, bačene na papir, ne čine više od osrednje poezije, pravi vrhunski estetski doživljaj..
- johnnykola
#3733 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Od Drveta sam zadobio zapaljenje moždane opne, dok je Linija ali totalni beton.medvjed23 wrote:
manje radnje, više poezije - zanimljiv stil kojem bih se i sam priklonio kad bih snimao filmove.. izgleda da film može biti zahvalna forma koja od riječi, što, bačene na papir, ne čine više od osrednje poezije, pravi vrhunski estetski doživljaj..
Film na TV-u
- medvjed23
#3734 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
po meni, princip je isti, a ako ćemo ići u nijanse, linija ima nešto čvršću i jasniju dramaturgiju, sa blažim poetsko-meditativnim digresijama
- johnnykola
#3735 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Realno.medvjed23 wrote:po meni, princip je isti, a ako ćemo ići u nijanse, linija ima nešto čvršću i jasniju dramaturgiju, sa blažim poetsko-meditativnim digresijama
- dale cooper
#3736 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Meni se iz ovog razloga Drvo malkice više sviđa. Film u kojem se izgubiš uživajući u ovome što si spomenuo.medvjed23 wrote:po meni, princip je isti, a ako ćemo ići u nijanse, linija ima nešto čvršću i jasniju dramaturgiju, sa blažim poetsko-meditativnim digresijama
- Rugafet
#3737 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
1922 (2017)
Film govori o jednoj obitelji koja zivi u nekakvoj americkoj pripizdini i bavi se stocarstvom i poljoprivredom. E sad zena je nezadovoljna je'l takvim zivotom i ona je za to da se sve rasproda i da se presele u grad, medjutim otac (Thomas Jane, maestralno je odradio ulogu) se sa tim ne slaze i smiljsa strategiju kako da se rijesi zene uvlaceci i sina u svoj 'pakleni plan'
Film mi je bas cucnuo. Radnja je onako malo sporija ali niti jednog trenutka nije dosadno, gluma je vise no dobra i atmosfera je bas taman creepy koliko treba za ovakvu 'tematiku'
Film govori o jednoj obitelji koja zivi u nekakvoj americkoj pripizdini i bavi se stocarstvom i poljoprivredom. E sad zena je nezadovoljna je'l takvim zivotom i ona je za to da se sve rasproda i da se presele u grad, medjutim otac (Thomas Jane, maestralno je odradio ulogu) se sa tim ne slaze i smiljsa strategiju kako da se rijesi zene uvlaceci i sina u svoj 'pakleni plan'
Film mi je bas cucnuo. Radnja je onako malo sporija ali niti jednog trenutka nije dosadno, gluma je vise no dobra i atmosfera je bas taman creepy koliko treba za ovakvu 'tematiku'
- beni-bu-man
#3738 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Red Sparrow
Nelos film, samo mi se oko pola filma cinilo kao da gledam vec 4 sata
Nelos film, samo mi se oko pola filma cinilo kao da gledam vec 4 sata
- Truba
#3739 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
meni se to dogodilo s jednim filmom nakon 12 minuta 
- beni-bu-man
#3740 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
koji je ?Black swan wrote:meni se to dogodilo s jednim filmom nakon 12 minuta
- Truba
#3741 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Les miserables iz 1938. nije loš film ali je teška tema
poklopilo se da u isto vrijeme počinjem gledati film i upravo tu knjigu trebam čitati
pogledao sam film pa ću knjigu kad zaboravim detalje
poklopilo se da u isto vrijeme počinjem gledati film i upravo tu knjigu trebam čitati
pogledao sam film pa ću knjigu kad zaboravim detalje
- Rugafet
#3742 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Who Am I (2014)
Pogledam ovaj film (vec dugo mi se dinsta na hdd-u) metodom slucajnog (klika) odabira i odusevim se. Benjamin cudak, samotnjak i vrsni haker upada lose drustvo i zivot mu se okrece naglavacke...Ukratko - Vrhunska njemacka hakersko akciona filmcina
Pogledam ovaj film (vec dugo mi se dinsta na hdd-u) metodom slucajnog (klika) odabira i odusevim se. Benjamin cudak, samotnjak i vrsni haker upada lose drustvo i zivot mu se okrece naglavacke...Ukratko - Vrhunska njemacka hakersko akciona filmcina
-
Sceko
#3743 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
I Origins (2014) brutalan je
- beni-bu-man
- Kaligrafija
#3746 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
SOLO, odlican sve preporuke, jako interesantan i gledljiv... ( stigao HD )
Sicario 2, malo razocarenje, ocekivao sam vise...uglavnom nije los, moze se pogledati, na zavrsetak imam zamjerke...
Sicario 2, malo razocarenje, ocekivao sam vise...uglavnom nije los, moze se pogledati, na zavrsetak imam zamjerke...
- Truba
- TAFKAP
#3748 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Moderna adaptacija The Magnificent Seven (2017)
Ako niste gledali original (
) ili original originala (
), onda hajd nekako se može pogledat (na jedvite jade), ovako ga ni ni Denzel može izvući, priča/radnja tanka ... 
Ako niste gledali original (
- hadzinicasa
#3749 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

osim par sjajnih momenata kamere.... njaaah
- medvjed23
#3750 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
baš sad pogledah.. onaj itan vazda glumi nekog šarmantnog intelektualca sa bradicom.. leži mu ta uloga i iz filma u film, sve mi je draži i draži.. vinsenta prepoznah podosta nakon prvog pojavljivanja.. denzel standardno dobar.. ostatak ekipe ok.. solidni glumci i zanimljivi likovi u gledljivom filmu..TAFKAP wrote:Moderna adaptacija The Magnificent Seven (2017)
Ako niste gledali original () ili original originala (
![]()
![]()
), onda hajd nekako se može pogledat (na jedvite jade), ovako ga ni ni Denzel može izvući, priča/radnja tanka ...